![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() laptop kobiecywitam
Wczoraj dobiegł kres mojego stacjonarnego komuptera i niestety jestem zmuszona zakupić latopa ![]() ![]() Moje pytanko jaki polecacie,chodzi mi o taki typowy komputer dla kobiety czyli bez jakiś bajerów ponad itd.Oczywiście ważne by miał ciekawy design ![]() I też nei bardzo drogi. Jakie macie i polecacie ![]() Bo ja w tej branzy zielona,kuzyn ma mi doradzić ale chce też zorientować się w branzy najlepiej od kobiet ![]() Czekam na opinie!!! ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: laptop kobiecy
Nie wiedziałam, że komputer dla kobiety nie może mieć "bajerów"
![]() poza tym jak już kupujesz to raczej powinien mieć dobry procesor, sporo pamięci i porządną kartę graficzną. Moim zdaniem design to rzecz drugorzędna, ale co kto lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ dla mnie laptop służy jako maszyna do pisania, czasem do tworzenia do pracy prezentacji + przegląd stron w necie i proste gry typu pasjans, zwracałam uwagę na wygląd; mam ślicznego czerwonego asusa- bardzo, bardzo mi się podoba, a i pracuje się na nim znakomicie- ma te wszystkie parametry, by uchodził za dobry komputer.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dell Inspiron, ciekawe kolory, wg mnie ładny design
![]() ![]() jeśli chodzi o parametry moge polecić taki jak mam bo wydaje mi się w zupełności wystarczający, Dell Inspiron N5110 Q15R ![]() Edytowane przez bedeliciuos Czas edycji: 2012-04-05 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Od 2 miesiecy mam Acer Aspire One 722 czerwony
maluszek, ale bez problemu oglądamy na nim filmy, a jednocześnie leciutki i mobilny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jesli chcesz zainwestowac wiecej to ja bym wybrala MacBook Air
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Po pierwsze pamiętaj o tym, że czasy kiedy produkowano niezniszczalne laptopy minęły razem z latami 90. Teraz laptop musi być tani, więc nie może kosztować 20-30 tyś zł. Tak więc są tanie, ale zawodne. I dzięki temu producenci odrabiają straty marżowe. Co się psuje: przepalone karty graficzne, wyświetlacze, systemy wentylacji. Więc nie ma większego znaczenia jaki wybierzesz - prawdopodobnie w ciągu 3 - 4 lat coś się w nim popsuje, a naprawa nie będzie zbyt opłacalna.
Jakie rady: Wyświetlacz 15,6 cala to minimum, co by wzroku nie stracić. Grafika zintegrowana (czyli żaden tam GeForce, czy Radeon - one szybko się palą). 64 bitowe platformy wymagają min, 4 GB pamięci RAM (32 bitowe adresują max 3GB). Z marek będących godnymi zaufania: Apple, HP, Dell, Toshiba, Asus, Sony. Od takich jak Acer, czy PakardBell to raczej z daleka. ![]() Edit. Pamiętaj o tym, że trzeba w zakupionym laptopie sformatować baterię. Jak pracujesz na zasilaniu sieciowym z gniazdka to wyjmujesz baterię, co by przedłużyć jej resurs. Edytowane przez UserOne Czas edycji: 2012-04-05 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2012-04-05 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem powinnas zaczac od zrobienia listy swoich oczekwian wzgledem laptopa. Do czego i gdzie bedziesz go uzywac? Ja swojego czesto biore ze soba i nie mam juz sily dzwigac. Gdy tylko mam okazje zamieniam go na netbooka- miesci sie do torebki, wazy niewiele, zasilacza nie musze brac, bo bateria trzyma 8h.
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie akurat wymieniali ostatnio wentylator, ale przyczyny szukalabym w zasyfieniu lapka... pewnie wyhodowalam tam troche kotow ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wiem,że ważne co w środku-nawet w laptopie to jest istotne
![]() Szukam więc czegoś, dobrego, niezawodnego i ładnego ![]() Różne firmy są polecane,każdy mówi co innego ![]() Hp Pavilion, Asus, Dell to moje faworyty. Do czego ma służyć: -pracuje jako dziennikarz więc pisanie,odbieranie poczty itd Wiadomo,czasem jakiś film obejrzeć ale nie jestem osobą,która trzyma na kompie 10 filmów i 15000plików muzyki. Chce,żeby miał ładną forme tzn był delikatny.Przeważnie używany w domu ale nie wykluczam "podróży" z nim. ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Jaki budżet?
"Nie bardzo drogi" to miara jakościowa, a chodzi o ilościową. 2 tyś pln, 5 tyś pln. 25 tyś pln ? ![]() Przystawka zasilana przez USB doprowadza chłodne powietrze pod laptopa. Jednak musi on stać na równej powierzchni. Wyłączanie się komputera związane jest z funkcją ochrony przed przegrzaniem (uszkodzenia termiczne). Jednak nie rozwiązuje ona w pełni problemu, a jedynie go zmniejsza. Edytowane przez UserOne Czas edycji: 2012-04-05 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mhh tak do 2,5 tys
Wszytskie wydatki na raz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Z tego co tak szybko przeleciałem pod kątem dość nowego procka i ekranu 15,6 i 17 cali - przejrzyj który Ci się podoba:
Asus X53SD-SX572V Asus X53SC-SX343V Asus X53SD-SX210V Asus X73SV-TY192V Asus X73SV-TY344V Asus X53SV-SO1009V Asus X53BY-SX196V Asus X53SC-SX726V DELL Inspiron M5040 / E450 / 4GB DELL Inspiron N5110 (Q15R) i3 2350M / nVidia GT 525M / 6GB / 500GB / W7HP DELL Inspiron N7110 i3-2310M / nVidia GT 525M / 4GB / 500GB DELL Inspiron M5110 A8 3500M / AMD HD 6640G2 / 4GB / HP Pavilion dv6-6b15ew HP Pavilion g6-1260ew HP Compaq Presario CQ57-303sw HP 635 (A1E55EA) HP Pavilion g7-1230ew HP Pavilion g6-1240sw HP Pavilion g7-1220sw HP Compaq Presario CQ57-303sw HP Pavilion dv6-6b15ew HP ProBook 4530s (A1D40EA) HP Pavilion g6-1170ew Wszystkie niby można wyrwać poniżej 2 500 pln. Ale cena może się różnić od sklepu i daty zakupu. To tylko taki szybki i może chaotyczny przegląd (więc zastrzegam prawo do błędu he he ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Spoko dzięki
![]() A z własnego doświadczenia jakie macie??? Najlepiej sprawdzone ![]()
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Ja mam compaq 610, ale nie polecam
![]() Mój wyglądał jak zwykły, czarny laptop, ale kupiłam na allegro czarną naklejkę w kwiaty (skin) na pokrywę i teraz jest bardzo oryginalny (naklejka kosztowała ok 30 zł) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez bea217 Czas edycji: 2012-04-06 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
ja i znajomi mamy asusy i sobie chwalimy
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
mam Sony- to wlasnie on poszedl na wymiane wentylatora, ale mysle, ze to z mojej winy
![]() ![]() Wady:- blyszczaca matryca ![]() - batria po 2 latach trzyma 30min. Laptop pracuje 8-12h dziennie. Bez wyjmowanej baterii podczas pracy na kablu. Nie wiem czy to dobry czy zly wynik ![]() netbook Acer- nie polecam. Muli jak moj 7-letni komp. W dodatku zeby jakos dzialal musialam mu zainstalowac serie sterow ze strony producenta. Nie mozna nawet normalnie przechodzic miedzy zakladkami przegladarki. Jest taka sekunda lub 2 opoznienia. Plus to bateria trzymajaca 8h.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ładny design wystarczy by był delikatny bez jakiś udziwnień kolorów itd.
Nie wymagam jakiegoś super oryginalnego ![]() Dokładnie teraz można ponaklejać jakieś dodatki,ładne euti też są ![]() Srebrny chciałabym albo czarny coś w eleganckiej klasyce ![]() subtelny-delikatny-z ładną linią ![]()
<ciach_reklama> Edytowane przez misia00 Czas edycji: 2012-04-05 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Ja polecam Sony Vaio. Ja co prawda mam czarnego, ale Vaio ma super serię z kolorowymi laptopami http://www.sony.pl/product/vn-c-series
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ale cenowo się nie zmieszczę do 2,5tyś ![]() Jak na złość wszystkie wydatki na raz:remont mieszkania,zęby i inne usterki remontowe;///
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
a potrzebny Ci laptop na juz? moze bedzie jakis -vat w MM? mojego Vaio tak kupilam, kosztowal chyba 3300,a mialam go za niecale 2600. W internecie nigdy nie spadl ponizej 3000.
![]() |
#26 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z prywatnych, to mam w użytku ProBook-a, na który używam - przez wzgląd na aplikacje -dwóch systemów operacyjnych, w tym Win 7 z którego teraz piszę. Bardzo sobie chwalę. Oprócz tego leży mi w szafie Satellite ze spaloną kartą graficzną. Wreszcie kiedyś trzeba będzie ją naprawić i komuś opchnąć. Tego już nie tak bardzo chwalę. ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez UserOne Czas edycji: 2012-04-05 o 19:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
-Vat jest na pewno na poczatku maja w MM. Przynajmniej do tej pory tak bylo. Tylko przydaloby sie sprawdzic cene, bo moze bez vatu wyjdzie to co w internecie
![]() Jeszcze Saturn ma takie akcje. Sony maja tez fajny tryb web: http://vaioblog.pl/odkryj-vaio/tryb-...ladania-sieci/
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2012-04-05 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() KLIK A jak nie to może ASUS K53SC? Taniej i 15" KLIK W 2,5k zł można już szukać czegoś z i5 2430M i GT 540M... ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie niestety jeszcze weekend sie trafil, no i Sony wywozi te laptopy do Niemiec ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.