![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jak mam go poznać, żeby się nie wystraszył
Cześć dziewczyny, problem mam nietypowy i od razu zaznacze, że nie jestem w gimnazjum, tylko w klasie maturalnej LO. Nie chcę żebyście mnie wyśmiały, a sama nie wiem co zrobić.
Podoba mi się chłopak z innego miasta. Od razu powiem, że go nie znam. Chciałabym jednak go bliżej poznać, czytam wizaż od kilku miesięcy i wiem, że dużo z was poznało swoich Tżtów w necie, więc pomysł chyba nie jest bardzo głupi i żałosny. Tzn. trochę dziecinny i nie odważyłabym się na to, ale.. I tu się zaczyna. Ten chłopak jest prawie idealny. Wg. mnie wyjątkowo przystojny, ma taką pogodna twarz, może to głupie ale sprawdziłam jego zainteresowania i to co pisze, gdzie się udziela i mam wrazenie, że nadajemy na tych samych falach. Piosenki, które wrzuca nie są nowe, tylko stare, takie jak i ja lubię, a teraz prawie już nikt nie słucha - nie u mnie w szkole przynajmniej. Słucha złotych przeboi, tak jak ja, gust muzyczny jest dla mnie ważny, a mamy identyczny. Ponad to lubi sport kosza i nogę, wnioskuję, że sam gra w kosza ze zdjęć, jego komentarze są zabawne i inteligentne. Wyczuwam jego poczucie humoru, nawet lubimy podobne książki i tematykę, podobne zajęcia. No i lubi blondynki ![]() Co mam zrobić, jak go poznać? Zaznaczam, że nie ma dziewczyny. Czuję, że to może być to, ale nie nastawiam się, wiadomo, nie wiem jak to odbierze, nie chcę żeby pomyślał, że to żart, a chcę do niego napisać wiadomość, tylko co? Pomocy dziewczyny, czuję, że może być fajnie i możemy się dogadać. Jeśli są jacyś panowie też proszę o pomoc, co napisac żeby nie wziął tego za żart i chciał się spotkać, a najpierw pogadać? Jak być nienatrętną ale przekonująca? Edytowane przez amia Czas edycji: 2012-04-11 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak mam go poznać, żeby się nie wystraszył
Ciężko doradzać, ponieważ trzeba poznać charakter drugiej osoby do której się "startuje"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Meravigliosa creatura
|
Skoro tak dużo o sobie napisał w profilu, to go po prostu zaczep niezobowiązująco i napisz coś na ten temat. Coś w rodzaju: "Cześć, myślałam, że już nikt nie słucha "złotych przebojów", a tu taka niespodzianka. Fajnie wiedzieć, że są na świecie ludzie, którzy mają podobny gust do mnie. Jak widzę, nie tylko muzyczny." Lub coś w ten deseń. O nic nie prosisz, nie narzucasz się, po prostu rzucasz sympatyczną uwagę. Jeśli faceta zaintryguje to, co napisałaś, może odpisać w podobnym guście. Jeśli zacznie zadawać Ci pytania, na temat tych innych zbieżności, to masz gotowy scenariusz na zapoznawcze pogaduszki. A nawet jeśli nie, to jak jest dobrze wychowany, powinien zwyczajnie podziękować. To w jakiś sposób też może być furtką do tego, żeby zainteresował się Twoim profilem i może za jakiś czas się odezwał. A nawet jeśli się nie odezwie, to przynajmniej będziesz mieć tę satysfakcję, że spróbowałaś go poznać. Wydaje mi się, że taką zaczepką nic nie tracisz, możesz najwyżej zyskać.
Ja kiedyś na jakimś profilu pochwaliłam przepiękne zdjęcie, które zrobił jakiś facet, tak bez zastanowienia, bez patrzenia kto je zrobił, bo mnie po prostu zachwyciło i gość zaraz odpowiedział, zagadywał o to, o tamto... Wprawdzie spławiłam go, bo jego styl pisania i tak ogólnie facet mi całkiem nie podszedł, ale... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Aaaa dziewczyny chyba powinnam dodać ważną rzecz. Ja nie uznaje czegoś takiego jak facebook, dla mnie to strata czasu i zapierałam się,że nie założę. Jednak to zrobiłam, bo większość sprawdzianów czy pytań do testów ludzie z klasy tam wrzucają, a było mi to potrzebne. Boje się, że pomysli, że to żart, bo nie mam zdjęć, ani znajomych dużo. Jest mi on ptorzebny tylko do pytań do testów. Zaproponowac więc rozmowę na gg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
popieram Registę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;33470592]I wiecej bym juz nie dodawala, a wyslala tylko to - bardzo fajnie i sympatycznie i niezobowiazujaco!
![]() Tak myślisz? Ale czy dodawać coś, że może rozmowa na gg, a to, że nie mam zdjęć i dużo znajomych to nie żart, tylko to co wam napisałam? Mi się podoba cała wiadomośc, która napisała Regista, ale na początek ten kawałek moze będzie najlepiej, będzie musiał się dopytać ![]() A może wrzucę jakieś zdjęcie? Ale mam same stare.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;33470592]I wiecej bym juz nie dodawala, a wyslala tylko to - bardzo fajnie i sympatycznie i niezobowiazujaco! ![]() ![]() Zrobiło się ciepło. Idź na spacer z koleżanką (przed maturą Ci się przyda wypoczynek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wiem, moze się troche nakręcam i chcę to załatwić jak najszybciej. Zrobię tak jak napisałyście, a dokładniej Regista i napiszę jakby odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Na razie nie. Zachec go i zaintryguj ta wiadomoscia krotka... mozesz np. jeszcze dodac jakies pytanie, zeby go zmusic do kontynuacji, np. napisac o tych zlotych przebojach i np. dodac: "A podoba Ci sie tez piosenka xxx?", albo: "A lubisz tez zespol xxx?" - i poczekac na odpowiedz. Jak odpisze, to znowu cos podciagnac i znowu pytanie zadac...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Tak jak mówiłam jestem początkująca jesli chodzi o facebooka, gdzie jest opcja pisania wiad. do danej osoby?
Gdy klikam prostokąt 'wiadomośc' wyskakuje mi pusta strona. Nie chce mi nawet wyświetlić juz wysłanych wiadomości. Edytowane przez amia Czas edycji: 2012-04-11 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
nie ma osi czasu tylko normalnie. U mojej kol działa, na moim profilu wyskakuje biała strona, załamałam się...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Dziwne to. Biala strona czyli co? Pusta strona?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
po lewej tak jak powinno być, czyli te ulubione, aplikacje znajomi, a po środku biało, moja koleżanka stwierdziła, że tam właśnie powinien być kwadrat z wiadomością. Jej działa, może to dlatego, że ona ustawiła sobie lokazlizację i swoje zaintresowania i ma znajomych a ja nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kiedyś, chyba było to nawet jak w twoim wieku byłam ![]() ![]() może i miałam więcej znajomych od ciebie, ale też nie miałam foty i chłopak jakoś się nie przestraszył tylko normalnie odpisał ![]() później chłopak był oczywiście ciekawy jak wyglądam ![]() także powodzenia ![]() ach no i popieram Registę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;33472250]wiadomosc jest u gory po prawej stronie - chyba, ze sobie zablokowal opcje wysylania do niego wiadomosci od osob, ktorych nie ma w kontaktach, w co watpie w sumie, ale mozliwe.[/QUOTE]
nie nie, bo koleżanka probowała do niego wyslać, bo ją poprosiłam, żeby sprawdziła i ona mogła. Mozliwe, że to przez to, że nie mam zaintersowań, szkół i znajomych dodanych, nie mogę wysyłac wiadomości do nikogo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
(a tak poza tym mówiłaś chyba wcześniej, że kilku znajomych tam masz dodanych) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Owszem kilku, ale on ma np 800 a moja koleżanka tez koło 300, to moze byc zależne od ilości? Bo na jej profilu działa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
może spróbuj w innej przeglądarce na przykład?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Już się udało, wiadomość wysłałam, teraz trzymajcie kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm 800 to ja teraz nawet na fejsie nie mam (i chyba bym nie miała jeślibym nawet dodała te osoby, których nie chcę mieć w znajomych, a nie jest ich tak mało ![]() no ale skoro ma tylu znajomych to chyba raczej cię nie zignoruje, a może nawet sam ci wyśle zaproszenie? [btw - na fb, tym razem do mnie, kiedyś zagadał (+ wysłał niedługo po tym zaproszenie do znajomych) - pewien chłopak, Polak na obczyźnie, że tak go określę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- powodzenia ![]() i powiedz potem chociaż czy w ogóle ci odpisał ![]()
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2012-04-11 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
No właśnie hmm dodał 40 min temu na tablicę zdj z kwejka, a ja wysłałam mu wiadomośc jakieś 20 min. temu. Odpisz, odpisz, odpisz...
![]() Niecierpliwa jestem, oby odpisał. I wydaje mi się, że nie z gier, a może jest tak towarzyski po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
I co dokladnie napisalas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
"Cześć, myślałam, że już nikt nie słucha "złotych przebojów", a tu taka niespodzianka.
![]() ![]() Tak jak mi poradziłyście ![]() Moze musi się skontaktować z jakimś kumplem, faceci chyba tak mają. Tłumacze sobie dlaczego tak długo nie odp ![]() Edytowane przez amia Czas edycji: 2012-04-11 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;33473344]Dlugo czyli ile, 30 minut?
![]() Ale wyczucie czasu, trafiłaś! ![]() Wiem ja jestem bardzo niecierpliwa, poczekam, bo warto, z tego musi coś wyjść, on ma mega podobny gust muzyczny, prawie identyko i to samo poczucie humoru, a poza tym taką pogodna twarz, na którą chce się patrzeć i patrzeć. Tak, już wracam na ziemię ![]() Trzymajcie kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
I już się nie dopraszaj o odpisanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.