|
Notka |
|
Forum eksperta Therm Line Zapraszamy na forum Eksperta Therm Line. Na Wasze pytania czekają specjaliści z zakresu biochemii, technologii żywności i żywienia oraz dietetyki i zdrowego stylu życia. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Therm Line dla leniuszków?
Dobry wieczór
![]() Mam przed sobą świeżo zakupioną paczuszkę Therm Line 2. Nie jestem fanką intensywnych ćwiczeń fizycznych. Czy TL 2 zadziała? Wzięłam dzisiaj 2 tabletki przed posiłkiem i przyznam, że po 2 h nie chciało mi się jeść aż do teraz. Wzrost: 165cm Waga: 64 kg Dieta: 6 posiłków dziennie. Głównie serki wiejskie, chude mięso (pieczone, gotowane), ryby, czasami owoce i warzywa. Od czasu do czasu pozwalam sobie na batonik zbożowy. Ćwiczenia: jazda konna - intensywny trening 2 x w tygodniu, codziennie ćwiczenia na nogi i ręce około 20min. I jeszcze jedno - pomimo swojej wagi od dziecka zmagam się z anemią. Od niedawna przyjmuję żelazo, które pierwszy raz w życiu zaczęłam przyswajać. Czy mogę w takim wypadku stosować TL 2? Pozdrawiam!
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Therm Line dla leniuszków?
zamiast liczyć na suple lepiej zostawić je na zastój
![]() Najpierw rozpisz jadłospis całodzienny, bo martwi mnie to, że jesz głównie serki wiejskie i chude mięso, a warzywa czasami... No i czemu ćwiczysz tylko dwie partie mięśniowe ? ![]() ![]() Co do żelaza https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=613862 ![]()
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nikki, ze mną jest taki problem, że jestem leniem
![]() Zastój mam teraz. Schudłam 2 lata temu 20 kg i staralam sie przez ten czas utrzymać tą wagę ale nadal nie jestem zadowolona ze swojego wyglądu i chcialabym zejsc nizej. Średnio dziennie jem: 2 x myśliwska kiełbaska 1 x jabłko 1 x pomarańcza 3 x serek wiejski ze słodzikiem (bez słodka nie jestem w stanie go jeść) około 40 dag ogórków kiszonych lub korniszonów jak mnie bardzo przyciska to sorbet owocowy lub delikatne kakao na mleku 0,5 Jadam też liście sałaty i tuńczyka Jak mam czas to robię zupę lub kurczaka pieczonego Taki tryb żywienia pozostał mi po ostatniej diecie i jestem do niego przyzwyczajona. Boję się jeść więcej owoców żeby nie przytyć. Powyzsze rzeczy jem w formie przekąsek. Tak aby nie chodzić głodna i aby się nie nażerać. A tak BTW - piękny brzuch. Nienawidzę Cię :P
Dukan - srukan ![]() Dieta Turbo! było 82 ![]() ![]() ![]() ![]() Bańki chińskie! Cudo na cellu! Edytowane przez Aaerin Czas edycji: 2012-05-11 o 10:59 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jem tak, bo schudłam na tym i jakoś się przyzwyczaiłam. Trudno mi sięgnąć po owoc bo wydaje mi się, że jak się będę nimi zażerać to utyję. A owoce uwielbiam.
Może mogłabyś mi doradzić co mam wprowadzić do swojej diety?Rozumiem, że owoce i warzywa ale nie wiem w jakiej 'bezpiecznej' ilości ![]()
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owoców nie musisz dodawać, jak się boisz. Ale! Musisz jeść jakieś mięso inne niż kiełbasa...Zdrowe tłuszcze, witaminy... W ogóle to wejdź TUTAJ możesz poczytać o produktach. Nikt nie każe Ci się odbżerać ![]() Najważniejsze to, żebyś obserwowała organizm (ale nie ważyła się codziennie, po prostu bez obsesji, obiektywnie co tydzień oceniała, czy już pora zwiększyć porcję, czy nie ![]() Jakie wykonujesz te ćwiczenia na ręce i nogi? Czy te 20 min robisz bez większego problemu, mimo, że jesteś leniuszkiem? ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Okej, dziękuję za porady i link
![]() Ręce - ciężarki: - podnoszę je przed sobą - trzymam jak najdłużej na wyprostowanych rękach pod kątem 90 stopni od tułowia - robię pajacyki ale bez podskoków Nogi: rowerki (w sumie same rowerki robię przez 20 min, wiec cała 'seria' cwiczen trwa troszkę dłużej) - leżę na boku i podnoszę nogi. Czuje wtedy nie tylko, że nogi pracują ale i pupa. Po 100 razy na każdą nogę - leżę na boku i ćwiczę wewnętrzne mięśnie ud. Po 100 razy na jedną nogę - wchodzę schodami na 8 pietro I jestem zmęczona i spocona po tym ![]() Dodatkowo jazda konna. Oprocz kiełbek jadam także kurczaki i chudą wieprzowinę.
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co prawda sama nie mam mega doświadczenia, ale ćwiczyłam dużo różnych programów i konfiguracji i siłowy daje najlepsze efekty ![]() setki powtórzeń są mniej skuteczne, niż dobry trening z obciążeniem ![]() Jakie masz te ciężarki? ![]() http://www.sfd.pl/-t438773.html ja wykonuję ten trening z piłką, dla początkujących w sumie. Czasami nawet nie robię tych brzuchów na końcu ![]() http://www.sfd.pl/-t803543.html tutaj jest jeszcze fajny wątek ![]() Jak masz zbyt małe obciążenie to możesz ćwiczyć z butelkami z wodą, piaskiem ![]() Przysiady robić np. z plecakiem z książkami na plecach ![]() Jak masz ochotę to możesz dołączyć do mnie w wyzwaniu ATG squat- na moim blogu kilka notek wcześniej jest filmik instruktażowy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.