Sflaczały brzuch!!! Help :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-16, 14:26   #1
kasienkaa27
Raczkowanie

Sflaczały brzuch!!! Help :(

Witam!
Często przeglądam te gorące dyskusje na forum i muszę przyznać, że można się tu wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć
Temat jaki chcę poruszyć był już tu wielokrotnie naruszany, ale nie chcę się doczepiać pod kogoś, zatem również chciałabym zasięgnąć rad innych Pań, które mają podobny problem, bądź znają jakieś dobre metody na pozbycie się "flaka" na brzuchu.
Generalnie jestem raczej szczupłą osobą.
Wzrost - 168 cm
Waga - 53 kg
Mam wahania co do mojej wagi. Raz ważę 55, raz 53 i to nie jest efektem moich diet. Tak się po prostu samoistnie dzieje. A jak każda kobieta wie, takie spadki i wzrosty wagi, nawet niewielkie niezbyt służą skórze. Mam dopiero 23 lata a mój brzuch wygląda fatalnie. Jak stoję nie ma tragedii, ale gdy usiądę mam sporo tłuszczu "wylewającego" się lekko ze spodni. Robię brzuszki i aeroby, ale chciałabym zacząć używać jakichś kosmetyków, które by ujędrniły i napięły skórę. Czy znacie jakieś domowe sposoby bądź specyfiki dostępne w sklepie, które by choć trochę pomogły?

Z góry dziękuję i liczę na dobre porady
kasienkaa27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 16:19   #2
Mimi_nka
Raczkowanie

Dot.: Sflaczały brzuch!!! Help :(

Polecam udać się do apteki, tam najlepiej Ci poradzą.
Mimi_nka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 20:43   #3
gotfrydka
Raczkowanie

GG do gotfrydka

polecam z BINGOSPA świetny koncentrat z cynamonu i z L-karnityną. ksoztuje w sklepach ok 80 zł, na allegro za 40-50 zł. smarujesz się i zawijasz w folie na 15-45 minut. działą bardzo dobrze, po dwóch razach widać różnice w jędrnosci.. ale... jest to dość nie przyjemnie. pomijajac praco chlonność to ten preparat strasznie rozgrzewa... ma się wrażenie jakby się siedziało przy kominku.. no i cyrk zaczyna się dziać jak idziesz pod prysznic po prostu skóra pali jak sparzona na słońcu.. ale warto bo naprawde kosmetyk działa

dobra jest też taka maska z Toły borowinowa. wyglada paskudnie, jak błoto.. zawijasz się.. ale nic nie piecze , ma ziołowy zapach... też skuteczna ale więcej razy trzeba użyć
gotfrydka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 21:09   #4
kasienkaa27
Raczkowanie

Ooo.. dzięki wielkie za propozycje!
A powiedz mi, po tym BINGOSPA jak zmyję to nie będzie żadnych widocznych plam zaczerwienionych, itd? Po jakim czasie uczucie "poparzenia" znika??? Jestem gotowa tego spróbować czego się nie robi by być piękną he he... Jeszcze raz dzięki za odzew!
Stary 2012-05-17, 08:37   #5
Arta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gotfrydka Pokaż wiadomość

dobra jest też taka maska z Toły borowinowa. wyglada paskudnie, jak błoto.. zawijasz się.. ale nic nie piecze , ma ziołowy zapach... też skuteczna ale więcej razy trzeba użyć
Maska z Tołpy pachnie obłędnie! Ale efektów ja nigdy nie widzę (oprocz syfu w calym domu!) musiałabym sobie buzię owinąć tą folią, by nie jeść
Stary 2012-05-17, 11:46   #6
ania8628
Zadomowienie

Polecam Balsam Slim extreme 3d z EVELINE - z efektem rozgrzewającym. W moim przypadku ujędrnił skórę i przyczynił się do rekukcji celulitu.
Nie jest drogi (około 17 -20zł - zależy gdzie), więc myślę że warto spróbować czy i Tobie pomoże .
Miałam kiedyś z L'OREAL- a za 80 zł i byłam z niego bardzo niezadowolona - 0 efektów....
ania8628 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 14:29   #7
kasienkaa27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Arta Pokaż wiadomość
Maska z Tołpy pachnie obłędnie! Ale efektów ja nigdy nie widzę (oprocz syfu w calym domu!) musiałabym sobie buzię owinąć tą folią, by nie jeść
hahaha

Ania8628 dzięki za radę... jednak widać, że nie zawsze im wyższa cena tym lepsza jakość produktu.. Lecę do rossmanna... Może tam będzie ten balsam SLIM EXTREME... i zaczynam działać!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 19:35   #8
AgaGiraffe
Rozeznanie

Dodam również od siebie: nie przestawaj robić brzuszków!! mimo, że na razie może nie widzisz efektów, nie poddawaj się, bo ćwiczenia to podstawa do ujędrnienia skóry
Polecam szczególnie a6w- robiłam kiedyś, mam zamiar ponownie zacząć. Te ćwiczenia bardzo ładnie ujędrniły mi brzuch- na ogół nie miałam nigdy z nim większych problemów, ale dzięki regularnym ćwiczeniom stał się jeszcze bardziej "zwarty" że tak powiem
pozdrawiam i życzę wytrwałości w ujędrnianiu!!!
Stary 2012-05-20, 11:24   #9
Feaa
Raczkowanie

Brzuszki, skłony, przysiady i pompki. We wszystkich ćwiczeniach zaangażowany jest brzuch i naprawdę dobrze działa mięśnie twardnieją i robi się ladny zarys. Do tego dora dieta i będzie cacy.
Feaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 11:33   #10
AgaGiraffe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Feaa Pokaż wiadomość
Brzuszki, skłony, przysiady i pompki. We wszystkich ćwiczeniach zaangażowany jest brzuch i naprawdę dobrze działa mięśnie twardnieją i robi się ladny zarys. Do tego dora dieta i będzie cacy.
Tak dodam jeszcze (żeby nikt mnie nie ochrzanił za poprzedniego posta), że aby zacząć robić a6w musisz mieć już niezłą kondycję i być trochę obeznana w ćwiczeniach, gdyż początkujące osoby mogą się nabawić wielu kontuzji, szczególnie pleców. I zaznaczam również, że te ćwiczenia służą raczej rzeźbie brzucha i jego ujędrnieniu (a nie, jak wiele dziewczyn błędnie myśli, że samo trzaskanie brzuchów spali im oponkę ).
Stary 2012-05-20, 11:43   #11
Feaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaGiraffe Pokaż wiadomość
Tak dodam jeszcze (żeby nikt mnie nie ochrzanił za poprzedniego posta), że aby zacząć robić a6w musisz mieć już niezłą kondycję i być trochę obeznana w ćwiczeniach, gdyż początkujące osoby mogą się nabawić wielu kontuzji, szczególnie pleców. I zaznaczam również, że te ćwiczenia służą raczej rzeźbie brzucha i jego ujędrnieniu (a nie, jak wiele dziewczyn błędnie myśli, że samo trzaskanie brzuchów spali im oponkę ).
Ja uważam, że mam niezłą kondycję i sporo doświadczenia w ćwiczeniach, ale osobiście za A6W się nie biorę. Ogólnie przy większości wykonywanych brzuszków odczuwam ból kręgosłupa, dlatego raczej robię spięcia i jak już brzuszki to nigdy nie trzymam ciągle głowy ponad podłożem - moja szyja i kręgosłup wołają NIE...

A na oponkę to tylko aeroby i dieta.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 14:03   #12
AgaGiraffe
Rozeznanie

Cytat:
Ja uważam, że mam niezłą kondycję i sporo doświadczenia w ćwiczeniach, ale osobiście za A6W się nie biorę. Ogólnie przy większości wykonywanych brzuszków odczuwam ból kręgosłupa, dlatego raczej robię spięcia i jak już brzuszki to nigdy nie trzymam ciągle głowy ponad podłożem - moja szyja i kręgosłup wołają NIE...
Robiłam a6w dwa razy. I jak na razie nie mam zamiaru brać się za to ponownie- miewałam podobne objawy co Ty. Począwszy od bólu kręgosłupa, aż do szyi- czasem pomagały mi triki typu dociskanie języka do podniebienia itd. Ale po zakończeniu całego programu stwierdziłam, że to raczej nie dla mnie, tym bardziej, że jestem wysoka i częściej narzekam na bóle kręgosłupa. Mimo, iż to bardzo popularny trening- ta popularność szkodzi, bo jak widać nie jest on dla każdego i może wręcz zaszkodzić.
Stary 2012-05-20, 20:51   #13
Feaa
Raczkowanie

Cytat:
Robiłam a6w dwa razy. I jak na razie nie mam zamiaru brać się za to ponownie- miewałam podobne objawy co Ty. Począwszy od bólu kręgosłupa, aż do szyi- czasem pomagały mi triki typu dociskanie języka do podniebienia itd. Ale po zakończeniu całego programu stwierdziłam, że to raczej nie dla mnie, tym bardziej, że jestem wysoka i częściej narzekam na bóle kręgosłupa. Mimo, iż to bardzo popularny trening- ta popularność szkodzi, bo jak widać nie jest on dla każdego i może wręcz zaszkodzić.
Ja zrobiłam raz do połowy, i kilka innych podejść miałam. Ale stwierdziłam, że nie, to nie dla mnie. Owszem - w ćwiczeniach ma być ból, ale ból mięśnie - brzucha, nóg, czegokolwiek ale nie kręgosłupa. A jak czytam, że dziewczyny czują ból i mimo to ćwiczą "bo są wyniki"... to bardziej martwi mnie to, że wyniki będą mieć za kilka lat w postaci poharatanego kręgosłupa.
Na szczęście są inne ćwiczenia dzięki którym można ćwiczyć brzuch.

A żadne preperaty nie pomogą pozbyć się fałdki. Dieta, dieta i ćwiczenia.
Stary 2012-05-21, 12:22   #14
NNNata
Przyczajenie

Odpowiadam, bo mam (a właściwie miałam) podobny problem - jestem szczupła - 49 kg przy 158 cm, ale brzuszysko miałam wielkie (zimą obwód w pasie dochodził do 89 cm !) Jak sobie poradziłam-przerzuciłam się na pełnoziarniste pieczywo, ograniczyłam cukier i sól, nie jem smażonych potraw, no i jem dużo warzyw. Nie skupiałam się na diecie bo nie chciałam zrzucać wagi tylko te cm.
Odradzam 6w i brzuszki - to dobre na rzeźbienie a nie na spalanie tłuszczu. Nawet jeśli rozbudujesz tkankę mięśniową to i tak efektów nie będzie widać pod grubą warstwą tłuszczyk.
Musisz zacząć od treningu kardio, po którym serce zaczyna szybciej pracować- najlepiej bieganie (mi bardzo pomogła strona http://jak-biegac.pl/plan-treningowy...acych-biegaczy)
dobry jest też aerobic (na youtube znajdziesz sporo cwiczeń, ja lubię serię z Cindy Crawford i Ewą Chodakowską) , taniec, ewentualnie pływanie.
Ja biegałam po ok 20 min (na początku łącząc to z marszem bo w ogóle nie miałam kondycji) , czasem dodatkowo ćwiczyłam.
Do tego możesz dorzucić brzuszki ale podstawą muszą być ćwiczenia kardio. Dla motywacji dodam, że w 2 miesiące dorobiłam się płaskiego brzucha, a pierwsze efekty widać nawet po tygodniu. Powodzenia !
NNNata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-21, 12:52   #15
AgaGiraffe
Rozeznanie

Cytat:
Ja zrobiłam raz do połowy, i kilka innych podejść miałam. Ale stwierdziłam, że nie, to nie dla mnie. Owszem - w ćwiczeniach ma być ból, ale ból mięśnie - brzucha, nóg, czegokolwiek ale nie kręgosłupa. A jak czytam, że dziewczyny czują ból i mimo to ćwiczą "bo są wyniki"... to bardziej martwi mnie to, że wyniki będą mieć za kilka lat w postaci poharatanego kręgosłupa.
Na szczęście są inne ćwiczenia dzięki którym można ćwiczyć brzuch.

A żadne preperaty nie pomogą pozbyć się fałdki. Dieta, dieta i ćwiczenia.
Stary 2012-05-21, 15:27   #16
Michalina83
Zakorzenienie

Na jędrną skórę ja mam taką metodę domową. Najpierw robi się piling najlepiej rękawicą. Miesza się kawę z cynamonem i jeszcze jakimś mazidłem (ja używam taniego mleczka z biedronki) żeby trzymało formę, potem się nakłada tą całą papkę na brzuch czy co tam chcesz i owija się folią spożywczą. Oczywiście to brudzi więc dobrze jest się owinąć w jakiś stary ręcznik żeby nie pobrudzić koca. Na koniec owijasz się w koc i siedzisz tak do oporu. Powinno mocno grzać zależy wszystko od tego ile się wsypie cynamonu. Potem się to zmywa i smaruje się kremem, może być antycellulitowy.

Ja do a6w to też nie mam dobrego zdania. Ja kiedyś przeszłam cały program. Plecy mnie nie bolały i nie czułam jakichś niedogodności z tym związanych, jednak brzuch trzymał się ładnie do puki robiłam ćwiczenia a potem widoczny efekt szybko zniknął. Wiadomo że bez ćwiczeń to brzuch się nie będzie ładnie komponował ale po tej a6w to brzuszki mi obrzydły na długo. Teraz stwierdzam że ten czas można było poświecić na ćwiczenie kilku partii ciała a nie tylko brzucha. Nawet wielu ekspertów jest zdania że robienie codziennych brzuszków i to w takich ilościach jest bez sensu i nie przynosi dużo lepszych efektów.
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 08:22   #17
DaGaDa
Rozeznanie

A ja na brzuch polecam hula hop.

Tutaj można poczytać o efektach
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592326

Nie reyzgnuj z celu tylko dlatego, że wymaga on czasu...Czas i tak upłynie...
DaGaDa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 10:44   #18
Martka72
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michalina83 Pokaż wiadomość
Na jędrną skórę ja mam taką metodę domową. Najpierw robi się piling najlepiej rękawicą. Miesza się kawę z cynamonem i jeszcze jakimś mazidłem (ja używam taniego mleczka z biedronki) żeby trzymało formę, potem się nakłada tą całą papkę na brzuch czy co tam chcesz i owija się folią spożywczą. Oczywiście to brudzi więc dobrze jest się owinąć w jakiś stary ręcznik żeby nie pobrudzić koca. Na koniec owijasz się w koc i siedzisz tak do oporu. Powinno mocno grzać zależy wszystko od tego ile się wsypie cynamonu. Potem się to zmywa i smaruje się kremem, może być antycellulitowy.

Ja do a6w to też nie mam dobrego zdania. Ja kiedyś przeszłam cały program. Plecy mnie nie bolały i nie czułam jakichś niedogodności z tym związanych, jednak brzuch trzymał się ładnie do puki robiłam ćwiczenia a potem widoczny efekt szybko zniknął. Wiadomo że bez ćwiczeń to brzuch się nie będzie ładnie komponował ale po tej a6w to brzuszki mi obrzydły na długo. Teraz stwierdzam że ten czas można było poświecić na ćwiczenie kilku partii ciała a nie tylko brzucha. Nawet wielu ekspertów jest zdania że robienie codziennych brzuszków i to w takich ilościach jest bez sensu i nie przynosi dużo lepszych efektów.
...peeling jak najbardziej..tez polecam..można dla lepszego efektu termicznego dodać kroplę olejku cynamonowego..do kupienia w aptece ale uwaga..ten olejek rozgrzewa naprawde mocno..kropla, dwie maks wystarczy...specyfiki z eveline..fajne i niedrogie....a6w... .forsowne ale fajny efekt..warto moim zdaniem chociaż trudno..nawet mega trudno przebrnąć przez cały cykl..dodatkowo jak ktoś lubi kawkę spijać to mozna dosypać pół łyżeczki cynamonu i pół imbiru..taki naturalny przyspieszacz spalania tłuszczu..taką kawkę pół godzinki przed wysiłkiem jakimkolwiek....hula super sprawa ale według mnie nieco nudne a żeby był efekt to trzeba długo i regularnie hulać...

..co więcej..dietka albo raczej zmiana nawyków żywieniowych..ja polecam wykluczyć produkty z wysokim indeksem glikemicznym..biały chleb, ziemniaki gotowane , smażone..każde, marchewkę gotowana i piwo

Rudzielec o farbowaniu i pielęgnacji skóry wrażliwej...

Początkująca włosomaniaczka

www.red-head-rules.blogspot.com
Martka72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 10:53   #19
Feaa
Raczkowanie

Bzdura z tymi ziemniakami, czy to gotowane czy pieczone - jeśli nie są podawane z tłuszczem to nie są tłuczące i są zdrowe. A jak ktoś już usilnie chce mieć jeszcze zdrowsze - to bataty, czyli słodkie ziemniaki, ciężko dostępne i drogie ale są pyszne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 11:27   #20
Martka72
Zadomowienie

Cytat:
Bzdura z tymi ziemniakami, czy to gotowane czy pieczone - jeśli nie są podawane z tłuszczem to nie są tłuczące i są zdrowe. A jak ktoś już usilnie chce mieć jeszcze zdrowsze - to bataty, czyli słodkie ziemniaki, ciężko dostępne i drogie ale są pyszne.
...bzdura według Ciebie ..ziemniaki maja wysoki indeks glikemiczny ..podnoszą poziom cukru..dalej poziom insuliny rośnie, insulina obniża z kolei poziom cukru za bardzo co powoduje że szybko stajesz sie głodna..dodatkowo insulina hamuje lipolizę..ale nie bede tu za dużo sie rozpisywać...bataty akurat maja niski poziom glikemiczny ale jak sama napisałaś trudno je dostać...

Stary 2012-05-26, 11:30   #21
Feaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martka72 Pokaż wiadomość
...bzdura według Ciebie ..ziemniaki maja wysoki indeks glikemiczny ..podnoszą poziom cukru..dalej poziom insuliny rośnie, insulina obniża z kolei poziom cukru za bardzo co powoduje że szybko stajesz sie głodna..dodatkowo insulina hamuje lipolizę..ale nie bede tu za dużo sie rozpisywać...bataty akurat maja niski poziom glikemiczny ale jak sama napisałaś trudno je dostać...
... ziemniaki zawierają błonnik i skrobię, która SĄ potrzebne organizmowi do zdrowego funkcjonowania. 100g ziemniaków ugotowanych, to ile ? 80-90kcal, a jak są młode to nawet mniej, bo ok. 60kcal. To mało. Problem w ziemniakach jest taki, ż 95% społeczeństwa dodaje do nich masło/oleje/sosy - które powodują wzrost kaloryczności, podwyższa indeks glikemiczny i dzieje się to co opisałaś.
Jak zjesz ugotowanego ziemniaka bez żadnych dodatków to nic z tego się nie stanie.
Ziemniaki zawierają składniki mineralne o charakterze zasadowym, które równoważą kwasotwórcze działanie składników pochodzących chociażby z mięsa czy zboża.

ZIEMNIAKI SĄ DOBRE. DODATKI SĄ ZŁE.

Stary 2012-05-26, 15:22   #22
Martka72
Zadomowienie

Cytat:
... ziemniaki zawierają błonnik i skrobię, która SĄ potrzebne organizmowi do zdrowego funkcjonowania. 100g ziemniaków ugotowanych, to ile ? 80-90kcal, a jak są młode to nawet mniej, bo ok. 60kcal. To mało. Problem w ziemniakach jest taki, ż 95% społeczeństwa dodaje do nich masło/oleje/sosy - które powodują wzrost kaloryczności, podwyższa indeks glikemiczny i dzieje się to co opisałaś.
Jak zjesz ugotowanego ziemniaka bez żadnych dodatków to nic z tego się nie stanie.
Ziemniaki zawierają składniki mineralne o charakterze zasadowym, które równoważą kwasotwórcze działanie składników pochodzących chociażby z mięsa czy zboża.

ZIEMNIAKI SĄ DOBRE. DODATKI SĄ ZŁE.

..ale tutaj nie chodzi mi o kaloryczność ..to, że ziemniaki soute są mało kaloryczne to ja wiem ...tak samo makaron czy ryż, z dodatkiem zawiesitego sosu to bomba kaloryczna.....c hodzi mi bardziej o biochemiczne podejście do tematu.....nie twierdzę że ziemniaki są złe, ale tak czy siak maja wysoki IG co nie sprzyja szczupłej sylwetce...i tyle..

Stary 2012-05-26, 15:48   #23
dorotita
Raczkowanie

powiem ci sekret, który ja się dowiedziałam od koleżanki, która ma niesamowity brzuch, szczupły, jędrny, po prostu niesamowity. ja tez jestem szczupła, 173/57 i tez tak jak ty mam wałki jak siadam, chociaz juz coraz mniej... a więc uwaga...trzeba codziennie ćwiczyć, nawet 2 razy dziennie, i to robi moja koleżanka od lat, codziennie ćwiczy brzuszki róznego rodzaju uniesienia nóg itp. to samo z udami i posladkami- efekt? zero cellulitu, tłuszczu itp. codzienna gimnastyka daje 100x więcej niż 3 wizyty na siłowni w tygodniu. Polecam youtube tam jest mnóstwo filmów, wystarczy wpisać abs workout, polecam tez pilates, Tamilee web. Ja kompletnie pozbyłam sie tzw.boczków ćwicząć z hantelkami mięśnie skośne brzucha. jakby coś to pytaj na priv bo tu pewnie juz nie zajrze z braku czasu
dorotita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 16:34   #24
AgaGiraffe
Rozeznanie

Cytat:
..ale tutaj nie chodzi mi o kaloryczność ..to, że ziemniaki soute są mało kaloryczne to ja wiem ...tak samo makaron czy ryż, z dodatkiem zawiesitego sosu to bomba kaloryczna.....c hodzi mi bardziej o biochemiczne podejście do tematu.....nie twierdzę że ziemniaki są złe, ale tak czy siak maja wysoki IG co nie sprzyja szczupłej sylwetce...i tyle..
Zgadzam się z Feaa. Bo właściwie co z tego, że mają wysoki IG skoro w sumie są sycące i przez dłuższy czas (przynajmniej ja tak mam) nie odczuwa się głodu? Poza tym, już lepsze takie 'ziemniaczane' węglowodany niż zajadanie się ciasteczkami
Stary 2012-05-27, 10:59   #25
Feaa
Raczkowanie

Według mnie ziemniaki są zdrowe. Może je wyeliminować na czas odchudzania - właśnie ze względu na ten wysoki IG, ale jak ktoś lubi to może sobie na nie pozwolić czas od czasu - z dodatkiem cebulki, zieleniny i odrobiną oliwy są w porządku i na pewno nie będą powodem braku chudnięcia...
A jak ktoś jest na utrzymaniu wagi - to z pewnością może sobie na nie pozwalać częściej.
Ziemniak to warzywo, zdrowe, zawiera minerały, odkwasza organizm, więc można je jeść. Od ziemniaków się nie tyje.
Stary 2012-05-27, 11:07   #26
AgaGiraffe
Rozeznanie

Cytat:
Według mnie ziemniaki są zdrowe. Może je wyeliminować na czas odchudzania - właśnie ze względu na ten wysoki IG, ale jak ktoś lubi to może sobie na nie pozwolić czas od czasu - z dodatkiem cebulki, zieleniny i odrobiną oliwy są w porządku i na pewno nie będą powodem braku chudnięcia...
A jak ktoś jest na utrzymaniu wagi - to z pewnością może sobie na nie pozwalać częściej.
Ziemniak to warzywo, zdrowe, zawiera minerały, odkwasza organizm, więc można je jeść. Od ziemniaków się nie tyje.
Dokładnie w dodatku są lekkostrawne, ponadto wielu kulturystów preferuje właśnie ziemniaki jako posiłek po treningu.
Stary 2012-05-28, 07:36   #27
Martka72
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie w dodatku są lekkostrawne, ponadto wielu kulturystów preferuje właśnie ziemniaki jako posiłek po treningu.
..to ja się poddaję ......zjem w takim razie piękną pyrę od czasu do czasu

..a jeszcze odnośnie tematu brzuszka..świetnie na brzuszek działa (podobno) trening Ewy Chodakowskiej..nie wiem czy ktoś wspominał..film z treningiem trwa ok 45 minut ..ja jestem w trakcie więc nie widze jeszcze jakiś mega spektakularnych efektów ale na jej stronce i na fb są foty dziewczyn przed i po cyklu treningów i brzuszki naprawdę mega odmienione..

Stary 2012-05-28, 08:35   #28
AgaGiraffe
Rozeznanie

Cytat:
..to ja się poddaję ......zjem w takim razie piękną pyrę od czasu do czasu
no pewniee jest wiele dań, ktorych powinno się unikać- m.in. biały chleb, ale ziemniaczki w rozsądnych ilościach wpływają naprawdę korzystnie a diecie nie szkodzą. Nie dajmy się zwariować

Cytat:
..a jeszcze odnośnie tematu brzuszka..świetnie na brzuszek działa (podobno) trening Ewy Chodakowskiej..nie wiem czy ktoś wspominał..film z treningiem trwa ok 45 minut ..ja jestem w trakcie więc nie widze jeszcze jakiś mega spektakularnych efektów ale na jej stronce i na fb są foty dziewczyn przed i po cyklu treningów i brzuszki naprawdę mega odmienione..
Słyszałam o tej babce, może kiedyś spróbuję, póki co codziennie wykonuję abs z tym panem: http://www.youtube.com/watch?v=dDbw16rxteE
daje efekty, polecam również
Stary 2012-05-28, 08:46   #29
Feaa
Raczkowanie

Ja za to lubię ćwiczyć z tą o to panią: http://www.youtube.com/user/ZuzkaLight
Ma mega męczące treningi i w ogóle fajne ciało a odkąd już nie współpracuje z bodyrock.tv to wrezcie na filmikach można dostrzec technikę wykonywania ćwiczeń a nie tylko kamera -> cycki, tyłek
Stary 2012-05-28, 09:14   #30
Martka72
Zadomowienie

Cytat:
Ja za to lubię ćwiczyć z tą o to panią: http://www.youtube.com/user/ZuzkaLight
Ma mega męczące treningi i w ogóle fajne ciało a odkąd już nie współpracuje z bodyrock.tv to wrezcie na filmikach można dostrzec technikę wykonywania ćwiczeń a nie tylko kamera -> cycki, tyłek
..o rety..faktycznie wyciska ostro ..a figurka mmm...ale to chyba już nieco zaawansowanym trzeba być...bo chyba sztuką jest prawidłowo robić te ćwiczenia..ja staram się takie treningi wybierać żeby tak nie obciążać kolan..bo niestety mam jedno po kontuzji..także gratuluję zacięcia..mnie Chodakowska jak na razie odpowiada...robię też bum bum rapido na przemian z cyklu Beach body workout, generalnie jest tego cała masa w sieci także można przebierać

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości