|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
anatomiczne implanty - komu jakie??
Witam Panie Doktorze,
Czy istnieją jakieś ogólne wskazania jakie implanty - chodzi mi o rozne projekcje i profile - polecac sie powinno pacjentkom?? I tak na przykladzie implantow anatomicznych Mc Ghana gdzie istnieja trzy rozne profile (wysokości) i cztery rozne projekcje (wypukłości) czym Pan sie kieruje w doborze wkladek?? Z tego co sie orientuje profil dobieramy do szerokosci klatki piersiowej - jesli jest waska to profil wysoki, jesli szeroka to niski profil, chyba tak to dziala?? ale co z ta projekcją? mozna dowolnie dobierac?? załózmy ze mam juz dobrany profil np. sredni i od czego teraz zalezy projekcja?? wiem ze w tych samych rozmiarach (wysokosci i szerokosci implantu) moze wystapic rozna projekcja (roznica kilku milimetrow) i nieznaczne wahania pojemnosci no i czym sie kierowac w doborze projekcji - lepiej projekcja niska, średnia, wysoka, czy extra wysoka?? Informacje o tych projekcjach i profilach mam ze stron amerykanskich ale mniemam ze w Polsce sa dostepne juz te implanty 410 w 4 projekcjach i 3 profilach?? Chyba jest to prostsze w Mentorach bo sa tam tylko rozne profile pod ktorymi kryja sie tez rozne projekcje, ale tez prosze o odpowiedz komu zaleca Pan jaki profil. Mam nadzije ze nie namieszalam za bardzo i uzyskam odpowiedz na moje pytanie o co bardzo Pana prosze. Serdecznie pozdrawiam Ryba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: anatomiczne implanty - komu jakie??
Witam panią,
Dobór implantów jest INDYWIDUALNY. Podczas konsultacji bierze sie pod uwagę wszystkie mozliwe czynniki mające wpływ na kształt piersi po zabiegu oraz stopień zadowolenia Pacjentki. Nie ma prostej zasady. Wiedzę i doświadczenie zdobywa się latami, co i tak nigdy ie daje 100% gwarancji, że piersi będa identycznie takie jakie sobie wyobrażamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.