|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wlosy pod spodem nie farbuja sie na taki kolor jak te u gory
Hej. Moj naturalny kolor wlosow to rudy, jednak farbuje sie na blond. Uzywam do tego farby ze sklepu fryzjerskiego, ktora mieszam ze specjalna woda rozjasniajaca. Nie jest to rozjasniacz, ale woda ma takie stezenie ze wloski robia sie blond
Moj problem polega na tym, ze u gory przez caly czas mam ladny kolor, a troche glebiej ( pod spodem ) farba nie pokrwa tak moich wlosow, wiec po nastu razach mycia glowy z zewnatrz mam jeszcze ladny kolor , ale w srodku sa juz rude ... i tu wlasnie potrzebuje rady. Zastanawiam sie jak powinnam farbowac wlosy, zeby w srodku osiagnac taki kolor jak u gory. Moze jest to zwiazane z brakiem tlenu tam pod spodem? a jesli nie to moze powinnam zawijac wlosy pasmami w pazlotko tak jak to sie robi przy balejazu?Dodam, ze podczas farbowania kilkukrotnie masuje glowe, zeby farba wszedzie dotarla
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wlosy pod spodem nie farbuja sie na taki kolor jak te u gory
halo? czy ktos moglby mi jednak pomoc
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie spotkałam się z taką wodą, o jakiej piszesz
moze najtrafniej byłoby zapytać fryzjera, skoro farba jest z salonu fryzjerskiego? Pierwsza odpowiedź jaka nasuwa mi sie na myśl: moze odrosty mocniej łapią kolor jeśli takowe posiadasz A tak na poważnie, to może powinnaś spróbować zacząć farbowanie od tych włosów, które najmniej łapią kolor - w ten sposób na tych pasmach dłużej pobędzie farba, a włoski osiągną wymarzony odcień
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak zawsze i już dawno uznałam to za specyficzną cechę moich włosów i z tym nie walczę. To zależy w dużym stopniu od kondycji włosów, a ona bywa różna w różnych partiach. Wierzch i przód jest bardziej narażony na urazy mechaniczne, słońce, wiatr i może być zniszczony z tego powodu. Poza tym jaj mam jeszcze takie coś - nie wiem czy to norma, czy moja cecha osobnicza - że włosy z wierzchu mam grubsze (to znaczy każdy pojedynczy włos jest gruby) od tych pod spodem, które są cieńsze, ale liczniejsze.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy wiosną i latem dużo ładniej się rozjaśniają, bo w ogóle odrosty są jaśniejsze. Ale tylko tam, gdzie słońce ma dostęp ![]() Ja nie wiem, czy moje włosy z tyłu są cieńsze (chyba nie), ale na pewno rosną szybciej, niż te z przodu i w ogóle z wierzchu
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę to zwłaszcza teraz, kiedy schodzę z trwałej i te włosy nad karkiem już odrosły proste, a te z wierzchu jeszcze się kręcą. Te proste pod spodem rosną szybko i przy włosach obciętych do połowy szyi szybko zaczynają "wyglądać" na świat spod tych kręconych. Wygląda to źle i muszę ich więcej podcinać.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Moj problem polega na tym, ze u gory przez caly czas mam ladny kolor, a troche glebiej ( pod spodem ) farba nie pokrwa tak moich wlosow, wiec po nastu razach mycia glowy z zewnatrz mam jeszcze ladny kolor , ale w srodku sa juz rude ... i tu wlasnie potrzebuje rady. Zastanawiam sie jak powinnam farbowac wlosy, zeby w srodku osiagnac taki kolor jak u gory. Moze jest to zwiazane z brakiem tlenu tam pod spodem? a jesli nie to moze powinnam zawijac wlosy pasmami w pazlotko tak jak to sie robi przy balejazu?

moze najtrafniej byłoby zapytać fryzjera, skoro farba jest z salonu fryzjerskiego?
jeśli takowe posiadasz 
Włosy wiosną i latem dużo ładniej się rozjaśniają, bo w ogóle odrosty są jaśniejsze. Ale tylko tam, gdzie słońce ma dostęp