|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wstydliwy problem
Ostatnio zauważyłam , że mam na pośladkach sporo czerwonych krostek. Codziennie używam szorstkiej rekawicy i stosuje balsamy ale nic nie pomaga. Słyszałam ,że spowodowane jest to siedzącym trybem życia . Ale co ja biedna poradze mam taka prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Wstydliwy problem
To jest forum wizażowe i pytanie to może przemknąć niezauważone, najlepiej zacznij wątek na forum kosmetycznym
![]() Co do krostek to może są to potówki? Aby ich unikać należy nie doprowadzać do przegrzania (przewiewna bielizna, ale także nie za wysoka temperatura w pomieszczeniu), można je smarować maścią cynkową lub talkiem. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Re: Wstydliwy problem
Cześć Izolda!
Moja rada: idź do dermatologa, niestety czasami nie da sie wszystkiego wyleczyć domowym sposobem. Ja też miałam w zeszłym roku taki problem jak Ty i długo sie męczyłam, zanim w końcu odwiedziłam dermatologa. Okazało się, że była to jakaś infekcja bakteryjna, dostałam antybiotyk w płynie do stosowania miejscowego i po dwóch tygodniach było OK. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.