|
Notka |
|
Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
(ro)BOT
|
Leczenie nadmiernej potliwości toksyną botulinową
Nadmierna potliwość jest dla wielu osób krępującym problemem. Na szczęście, za pomocą toksyny botulinowej (botoksu) można sobie poradzić z nią w prosty i szybki sposób. Sprawdź, jakie są przyczyny nadmiernej potliwości i jak wygląda zabieg leczenia nadpotliwości. czytaj więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
co 4-6 miesiecy tyle pieniedzy i to jeszcze sobie wstrzykiwac cos.. nie, jednak zostane przy blokerze i 3 prysznicach na dzien
![]() z reszta pot jest po cos i bez przyczyny sie nie wydziela, jak sobie pozatykamy wiekszosc miejsc, z ktorych sie wydobywa to to zdrowe nie jest.. moze pierw warto pomyslec o uspokojeniu swojego zycia, mniejszej dawki stresow, lepszej diety, zrzuceniu paru kg.. sama tak zrobilam i problem zniknal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Leczenie nadmiernej potliwości toksyną botulinową
Wszystko fajnie tylko, że ten zabieg jest drogi.
Tańszym a skutecznym sposobem jest zastosowanie Etiaxilu - sama wypróbowałam wiem co mówię. Wystrczy troche samozapracia, regularności i po potliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Na całe szczęście w Krakowie w SCM w Wiślanych Tarasach jest teraz promocja i leczenie nadpotliwości u dr Grodeckiej kosztuje tylko 16oo zł. Ponadto do znieczulenia używany jest krem, który działa duuużo silniej niż Emla i to już po 10 minutach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
1600 dla studenta to i tak dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
wystarczy dwa razy na miesiąc użyć ziaja bloker i po sprawie! 1900 to jakiś żart
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ziaja Bloker, Etiaxil i Antidral SZCZYPIĄ i SWĘDZĄ. 1900 zł to faktycznie kosmos jak na 4-6 miesięcy, chyba że ktoś nie ma co z kasą zrobić albo jest naprawdę zdesperowany, ale ja ze swoją zdecydowanie nadmierną potliwością radzę sobie antyperspirantem Vichy, który używam codziennie na noc (może brudzić ubrania, poza tym w nocy gruczoły potowe są mniej aktywne) i nie zmywam rano (to jest dzienny dezodorant, nie ma przeciwskazań jak przy niektórych do aplikowania na noc).
Edytowane przez jeti Czas edycji: 2012-06-20 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
dla mniej zamożnych z doświadczenia polecam Perspiblock - w sztyfcie i w tabletkach - jedyne, co pomogło!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Są osoby, dla których blokery Ziaja czy Etiaxil są za słabe i to właśnie do nich skierowane jest ostrzykiwanie botoksem.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Tak naprawdę zabieg toksyną wykonuje się z reguły raz w roku, własnie w lecie, kiedy nadpotliwość jest najbardziej uciążliwa.
I oczywiście zabieg jeswt przeznaczony dla osób, u których inne środki zawiodły. Albo dla tych, których na to stać i lubią wygodę po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
...
pomyłka wątków, nie tu miałam napisać : > |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez jenascia Czas edycji: 2012-06-20 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
U mnie perspiblock zupełnie się nie sprawdził. Nie dość, że pociłam się jak zawsze, to jeszcze powodował zatrzymywanie wody w organizmie, przez co wieczorem moje nogi wyglądały jak dwa balony.
Świetnie działa bloker Ziaji i teraz właśnie jego używam. Choć niestety cała się nim nie wysmaruję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
No tak, tylko nikt nigdy zachwalając tą "wspaniałą" metodę nie pisze, że a i owszem, pod pachami (tam gdzie botoks był użyty) już się nie będziesz pocić, ale wie Pani, pot musi jakoś ciało opuścić, więc będzie się za to pocić Pani w całkiem innym miejscu (hm.... ciekawe jakim?). Koszmar:/ Moja mama była tak zdesperowana, że się poddała temu zabiegowi (nic nie działało, ani ałun, ani etiaxil, ani żadne tabletki) i co? Później strasznie jej się plecy na wysokości nerek/pupy pociły:/ Z deszczu pod rynnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja uzywałam już etiaxilu, perspiblock, blocker,antidral i jeszcze jakis tanszy odpowiednik etiaxilu nie pamietam nazwy i co?? nic. etiaxil dzialal jakis czas, antidral tez, pozniej skora sie przyzwyczaila i problem wrocil. takze lipa a na zabieg botoksu nie stac mnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Pod linkiem darmowe kosmetyki polecam
strona www ☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=0c6a435 Edytowane przez marzenaderen Czas edycji: 2012-06-25 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam jeszcze o zabiegu laserowym, 5,5 tys zł. Daje trwały efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Przestrzegam wszystkich przed usuwaniem nadpotliwości pach laserem smartlipo.
Ja robiłam zabieg dwa razy!!! Bez jakiegokolwiek efektu!!! ![]() Przed pierwszym zabiegiem byłam informowana, że daje to trwały efekt, a przed drugim, że nie ma żadnej gwarancji na dobry efekt. Gdyby u mnie choć trochę skutkowały etiaxile, perspibloki, itp., to nigdy nie poddałabym się powyższemu zabiegowi - jednak były to chirurgiczne ingerencje w ciało. Toksyny botulinowej nie stosowałam, ale mam zamiar. |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ronda zerknij jeszcze na Termolifting Infini https://wizaz.pl/Pielegnacja/Medycyn...lifting-Infini
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
od wielu lat borykam się z problemem nadpotliwości
![]() wszystko co wypuszczał rynek dla osób z moim problemem było przeze mnie przetestowane i owszem działało..ale po 2-3 miesiącach temat wracał i już kolejna próba kuracji nie przynosiła zbytnich rezultatów.. zainteresował mnie temat leczenia z użyciem toksyny botulinowej i stad mój wpis. czy w gronie forumowiczek znajdują sie osoby które stosowały zabieg lub znają kogoś kto stosował lub po prostu maja wiedzę na ten temat? będę wdzięczna za info.. |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
może forumowiczką nie jestem ale jako forumowicz mogę się wypowiedzieć na dany temat ;]
zabieg przetestowałem na własnej skórze .. i mogę powiedzieć że działa, a również testowałem wiele preparatów. niestety do gabinetu mam kawałek i dojazd do Krakowa specjalnie na zabieg nigdy nie jest mi na rękę ale wole to niż mój śmierdzący problem ;] pierwszy raz wykonałem zabieg 2,5 roku temu i jestem aktualnie po 3 zabiegu. dyby nie to ze niestety problem po paru miesiącach wraca to mogę powiedzieć ze na te parę miesięcy zapominam w ogóle że kiedyś borykałem się z tą wstydliwą dolegliwością. mam na swojej liście wiele sytuacji, w których owa "nadpotliwość" przysporzyła mi niepotrzebnego wstydu i zażenowania. zgadza się zabieg nie jest tani, ale tez bez przesady, można kupić świnkę skarbonkę i zbierać przez parę miesięcy ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
nie wiem czemu założyłam,że tu same forumowiczku są ;] na temat nadpotliwosci przeczytałam wiele, jednak zależało mi na opinii tych którzy zetknęli się z tą chorobą... i już myślałam ze w gronie forumowiczów nie znajdzie się nikt cierpiący na hiperhydrozę,...w końcu to tylko 2-3% populacji. jeśli mogę to tak mam pytanie. czytałam co prawda,że zabieg z użyciem toksyny jest bezbolesny czy aby na pewno? pewnie i tak bym się zdecydowała nawet jeśli jest ale wolę wiedzieć. ile czasy trwa? nadal zastanawiam się nad tym czy będą to słusznie wydane dzieżko zarobione pieniądze wiec szukam tu potwierdzenie i pewności czy to działa..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Przetestowałam toksynę botulinową i smartlipo laserem.
Toksyna botulinowa działa, smartlipo - u mnie 2 razy i nie zadziałało. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
zabieg nie boli...i mówi to facet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
domateusz1 podziel sie swoim kontaktem w krakowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja jestem stałym pacjentem Medestetis w Krakowie, polecam , jesli chodzi o moja przypadlosc to lecze się tam i jestem zadowolony. moge podac wiecej szczegółów, pisz, nawet na priv ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
bardzo zalezy mi na sprawdzonej opinii i sprawdzonym gabinecie. jestem ciekawa czy zdecydowałas się na zabieg?? mogłabyś opisac wrazenia i efekty?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zabieg wykonałam w maju i skorzystałam z rekomendacji, nie żałuje juz to wiem choć jestem nowym nabytkiem Medetsteis to wiem ze tam wróce...choć liczę że efekt utrzyma sie jak najdłuzej ;] zabieg nie jest bolesny, a rzynajmnie ja tak twierdze choc nie moge mówic za wszystkich, bo próg wytrzymałości na ból jest inny dla każdego. jak czułam lekkie ukłucia, zabieg trwał ze wszystkim 30-moze 40 min, był poprzedzony szczegółowym wywiadem zdrowotnym etc, (historia choroby/dolegliwosci, zazywane leki tip). uzyty krem do znieczulenia wystarczył ;] co prawda odczuwałam lekka bolesnosc pach 2-3 dni po zabiegu ale przeszlo i efekty widac było z dnia na dzien, naprawde ciesze sie ze ta straszna dolegliwosc nadpotliwosci nie dotyczy mnie juz ![]() zatem mszymanskam nie męcz sie, jeśli chcesz dobrze wydac pieniadze to nie bedziesz załowac po zabiegu ![]() Edytowane przez fpapuzia Czas edycji: 2015-07-08 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.