|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Farbowanie włosów a rany/blizny
Dzień dobry,
nie wiem, czy pytanie jest nietypowe i czy fryzjerki spotykają się z takimi przypadkami, ale: 2 tygodnie temu poddałam się zabiegowi korekcji uszu. Szwy już zdjęte, rana goi się jakieś 6-8 tygodni i jest schowana za uchem. Nie farbuję teraz włosów, chociaż mam już paskudny odrost (włosy mam farbowane na rudo, a jestem naturalną blondynką, więc odrost jest szaro-mysio-papuzio-niewiemjaki, ale wysoce nieefektowny), bo nie chciałabym sobie niechcący zapodać chemikaliów za te uszy. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, po jakim czasie w miarę bezpieczne będzie położenie sobie farby na głowę? Bo już trochę nie mogę na siebie patrzeć, ale jakiejś głupiej krzywdy sobie zrobić nie chcę. |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Farbowanie włosów a rany/blizny
ja czekałam kilka miesięcy zanim ufarbowałam włosy po takim zabiegu. tez nie chciałam, zeby wpłynął on niekorzystnie na efekt koncowy korekcji. może spróbuj to na razie jakoś ukryć. ja nosiłam przepaskę i nie było wtedy tak widać odrostów. warto się przemęczyć dłużej, niż później żałować pośpiechu. cierpliwości.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.