![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
"Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was?
Po meczu Ukraina - Szwecja powyżsi panowie przeprowadzili rozmowę w Esce Rock - która miała następujący przebieg:
Wojewódzki: A wiesz co ja wczoraj zrobiłem po tym meczu z Ukrainą? Figurski: No? Wojewódzki: Zachowałem się jak prawdziwy Polak... Figurski: Kopnąłeś psa. Wojewódzki: Nie, wyrzuciłem swoją Ukrainkę (śmiech). Figurski: (śmiech) A to dobry pomysł. (śmiech) Mi to jeszcze nie przyszło... Wiesz co? Ja po złości jej dzisiaj nie zapłacę. Wojewódzki: Wiesz co, to ja swoją przywrócę, odbiorę jej pieniądze i znowu wyrzucę (śmiech). Figurski: Powiem ci, że gdyby moja była chociaż odrobinę ładniejsza, to jeszcze bym ją zgwałcił. Wojewódzki: Eee... Ja to nie wiem jak moja wygląda, bo ona ciągle na kolanach. (śmiech).” Szerszy kontekst między innymi tutaj: http://www.polityka.pl/kraj/opinie/1...#ixzz1yXz9Yx8T, choć wątpię, by ktoś jeszcze nie natknął się na jakiś artykuł o tej sytuacji. Ukraina zażądała przeprosin - za obrazę narodu i ukraińskich kobiet. Nie ma się co dziwić moim skromnym zdaniem. I rzeczywiście posypały się "wyjaśnienia" obu panów, że to tylko żart, że tylko kontekst audycji, a w ogóle to ów żart dotyczy polskiej mentalności, a nie Ukrainy, i Ukraińcy po prostu go nie zrozumieli ![]() A jak jest według Was? Czy rzeczywiście takie słowa, jak podkreślone, mogą być tematem do żartu? Czy jedno z obrzydliwszych przestępstw, jakie można popełnić, powinno być mieszane w jakikolwiek żart? Według mnie - nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: "Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was?
Nie, nie żart, a buractwo i chamstwo w czystej postaci.
Ja to się zastanawiam, jak stacje radiowe nie boją się ich pusczać na antenę, bo to eni peirwszy raz kiedy "popisali" się brakiem jakiejkolwiek kultury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: "Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was?
Nie takie słowa nie powinny być tematem żartów ale dziwi mnie że ktokolwiek jeszcze jest zszokowany ich zachowaniem. Tani skandaliści, czasem śmieszni, robią co robią od lat. Pierwsza to sensacja? Jak najbardziej powinni przeprosić. Czasami są zabawni, ostatnio padłam jak słuchałam gdy dzwonili do ambasadora Wietnamu... z prośbą by Wietnamczycy wrócili na stadion narodowy, bo stadion dziesięciolecia tętnił życiem a nasz po euro to tak oklapnie
![]() Żartują czasem lepiej czasem gorzej a czasem po prostu aż uszy bolą z żalu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dno. Czasami maja fajne zarty, ale teraz zbiera mi sie na wymioty jak ich widze.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mnie to nie oburzyło, może dlatego, że lubię czarny humor.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mnie wcale to nie śmieszyło, poniżej wszelkiej krytyki.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Nie ma obowiązku słuchania takiego a nie innego radia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tanie i żałosne. Ale z buractwem ciężko walczyć, fajnie jakby odpowiedzieli za swoje głupie słowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto powiedział, że w ogóle to usłyszałam w radiu? Tu chodzi o stosunek tych osób do pewnych spraw, a nie rozgłośnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
jeszcze raz, nie ma obowiązku słuchania takiego czy innego radia i przezywać kto coś mniej lub bardziej głupiego powiedział na antenie.
Moim zdaniem wypowiedź można rozpatrywać w kategoriach chamstwa ale nie nienawiści rasowej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Mrs Mrau
|
Beznadziejnie się zachowali.
Często jak ich słucham mam wrażenie,że Figurski "chce dogonić" Wojewódzkiego w żartach,ripostach.Nagle wyjeżdża z czymś z grubej rury,aby nie zostać w tyle i żeby przyćmić żarty Wojewódzkiego. Ten z kolei się nakręca i nie pozostaje dłużny. No i potem czytamy taką dyskusję. Jeden chce prześcignąć "fajność" drugiego co w efekcie daje takie kwiatki. Swego czasu to i Węglarczyk ostro przesadził. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzeniona
|
Żenada. Poniżej wszelkiego poziomu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednakże czasami mam wrażenie (może mylne), że oni stosują pewną formę żartu z innych. W swoje usta wsadzają słowa najprawdziwszych z prawdziwych Polaków ![]() Może się mylę, może oni jednak prywatnie są takimi burakami, rasistami, ignorantami... A Węglarczyk wkurzył mnie ostro. Burak ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a myślałam, ze niżej już nie upadną
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Powinni ich w końcu raz, a porządnie ukrócić, bo to jak sie zachowują na antenie woła o pomstę do nieba :/ To nie p eirwszy ich wybryk, nie pierwsza obraza ludzi [i nie tylko]
Pamiętam Figurskiego z czasów RMF, kiedy to bardzo lubiłam go słuchać i był jednym z moich ulubionych radiowców. Dziś nie mogę się nadziwić, jak nisko upadł. Powinien był zostać przy dziennikarstwie muzycznym, bo to co robi teraz jest zwyczajnym chamstwem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Mrs Mrau
|
Figurski jak był młodszy prowadził jakąś listę przebojów na jedynce.
Wydawał mi się wtedy...taki atrakcyjny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Hultaj chyba myślał o szowiniźmie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem posunęli się za daleko. A co do tłumaczeń że to parodia jakichś poglądów mam wrażenie, że było to zupełnie nie trafione (nie mówiąc już o tym że nieśmieszne) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
A, no to chyba że. Chociaż to bardziej pod szowinizm podchodzi
![]() Cytat:
Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2012-06-22 o 22:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
nie jestem w stanie pojąć, w jakim kontekście gwałt mógłby być żartem. Figurski ma żonę, Wojewódzki - co chwilę jakąś dziewczynę, bardzo ciekawa jestem, czy gdyby któraś z nich była ofiarą, to przeszłoby im to przez gardło.
po tych wypowiedziach straciłam jakikolwiek szacunek do obu panów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Marszałkini II RP
|
Mam nadzieję, że ci dwaj pseudointelektualiści zostaną ukarani za to. Podobnie jak z Dodą - cóż po tanich skandalach jak nic poza gadaniem głupot nie potrafią? Żenujący są obaj, szczególnie Wojewódzki, który na każdym kroku opluwa wszystko co polskie, a i ukraińskie przy okazji. Gdyby to było na Zachodzie i powiedzieliby coś podobnego o Żydach byliby skończeni. Tak samo powinno być jak się mówi o innych narodach, bo co prawda nie przepadam za poprawnością polityczną, ale są jakieś granice.
Edytowane przez Niebieskooka arystokratka Czas edycji: 2012-06-22 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oni przypominają mi żarty o Żydach w filmie Borat. Pomijam swoje przemyślenia po obejrzeniu filmu ![]() ![]() ![]() Ponownie się zdziwiłam, jak go gdzieś zobaczyłam i nie był stylizowany na Borata ![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- A i mam wrażenie, że te dwa cymbały brzmiące ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem ile tego typu "żartów" padło na temat polskich pomocy domowych np. w UK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie oni w ogóle są mało śmieszny, Figurskiego nigdy nie lubiłam, Wojewódzki zrobił się nudny i żenujący - jakby starał się podporządkować jakiejś określonej grupie..
Oboje nie mają nic ciekawego do powiedzenia - a przynajmniej nic ciekawego nie mówią. Nie wiem dlaczego dostają takie grube siano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
brak słów. pajace. tak sie napinają, żeby coś śmiesznego powiedzieć, ze niedługo w majty narobią. z resztą o której godzinie ta ich audycja? bo jak po 23:00 to rozumiem, że osoby dorosłe mogą zrozumieć żart i zachować dystans. ale młodsi słuchacze, którym wojewódzki często imponuje niestety mogą brać słowa dosłownie. chłonąć taki sposób bycia i sposób myślenia.
Edytowane przez JaAgathaKa Czas edycji: 2012-06-23 o 00:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Żenada. Ja się nie mogę nadziwić, że ktoś tej audycji w ogóle słucha, znam osoby, które są nią zachwycone, dla mnie to zawsze było burackie, prostackie itd..
W ogóle, zauważyłam, że w audycjach klepią takie głupoty, że głowa mała. Zawsze, gdy miałam włączone radio w samochodzie przed godziną 8, byłam zażenowana słuchając niektórych seksistowskich tekstów, żarcików erotycznych i innych takich, a potem dzieciaki tego słuchają. Obecnie radio czy telewizja nie mają za wiele ciekawych rzeczy do zaoferowania, a szkoda.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.