"Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 21:52   #1
Mileva_
Zakorzenienie

"Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was?

Po meczu Ukraina - Szwecja powyżsi panowie przeprowadzili rozmowę w Esce Rock - która miała następujący przebieg:
Wojewódzki: A wiesz co ja wczoraj zrobiłem po tym meczu z Ukrainą?
Figurski: No?
Wojewódzki: Zachowałem się jak prawdziwy Polak...
Figurski: Kopnąłeś psa.
Wojewódzki: Nie, wyrzuciłem swoją Ukrainkę (śmiech).
Figurski: (śmiech) A to dobry pomysł. (śmiech) Mi to jeszcze nie przyszło... Wiesz co? Ja po złości jej dzisiaj nie zapłacę.
Wojewódzki: Wiesz co, to ja swoją przywrócę, odbiorę jej pieniądze i znowu wyrzucę (śmiech).
Figurski: Powiem ci, że gdyby moja była chociaż odrobinę ładniejsza, to jeszcze bym ją zgwałcił.
Wojewódzki: Eee... Ja to nie wiem jak moja wygląda, bo ona ciągle na kolanach. (śmiech).”

Szerszy kontekst między innymi tutaj: http://www.polityka.pl/kraj/opinie/1...#ixzz1yXz9Yx8T, choć wątpię, by ktoś jeszcze nie natknął się na jakiś artykuł o tej sytuacji.

Ukraina zażądała przeprosin - za obrazę narodu i ukraińskich kobiet. Nie ma się co dziwić moim skromnym zdaniem. I rzeczywiście posypały się "wyjaśnienia" obu panów, że to tylko żart, że tylko kontekst audycji, a w ogóle to ów żart dotyczy polskiej mentalności, a nie Ukrainy, i Ukraińcy po prostu go nie zrozumieli

A jak jest według Was? Czy rzeczywiście takie słowa, jak podkreślone, mogą być tematem do żartu? Czy jedno z obrzydliwszych przestępstw, jakie można popełnić, powinno być mieszane w jakikolwiek żart? Według mnie - nie.

Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 21:55   #2
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: "Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was?

Nie, nie żart, a buractwo i chamstwo w czystej postaci.

Ja to się zastanawiam, jak stacje radiowe nie boją się ich pusczać na antenę, bo to eni peirwszy raz kiedy "popisali" się brakiem jakiejkolwiek kultury.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 21:55   #3
201604181004
Konto usunięte

Dot.: "Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was?

Nie takie słowa nie powinny być tematem żartów ale dziwi mnie że ktokolwiek jeszcze jest zszokowany ich zachowaniem. Tani skandaliści, czasem śmieszni, robią co robią od lat. Pierwsza to sensacja? Jak najbardziej powinni przeprosić. Czasami są zabawni, ostatnio padłam jak słuchałam gdy dzwonili do ambasadora Wietnamu... z prośbą by Wietnamczycy wrócili na stadion narodowy, bo stadion dziesięciolecia tętnił życiem a nasz po euro to tak oklapnie i że dla każdego mają koszulki.
Żartują czasem lepiej czasem gorzej a czasem po prostu aż uszy bolą z żalu.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 21:56   #4
mad86
Zakorzenienie

dno. Czasami maja fajne zarty, ale teraz zbiera mi sie na wymioty jak ich widze.
Stary 2012-06-22, 21:58   #5
Jessi909
Raczkowanie

Mnie to nie oburzyło, może dlatego, że lubię czarny humor.
Stary 2012-06-22, 22:00   #6
niut80
Zadomowienie

Mnie wcale to nie śmieszyło, poniżej wszelkiej krytyki. Żaden z nich chyba nie był nigdy na Ukrainie, bo gdyby zobaczyli tamtejszą biedę, to by wcale się nie zdziwili, dlaczego np. lekarkom się bardziej opłaca sprzątać w Warszawie niż leczyć u siebie. Tym bardziej, że ostatnio Węglarczyk dostał już burę za żarty w tym stylu, a tu WiF pojechali dosłownie po bandzie. I wszystkim Polakom takie dwa żartownisie psują opinię, intelektualiści od siedmiu boleści.
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 22:00   #7
Hultaj
BAN stały

Nie ma obowiązku słuchania takiego a nie innego radia.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 22:00   #8
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
dno. Czasami maja fajne zarty, ale teraz zbiera mi sie na wymioty jak ich widze.

Dokładnie myślę to samo Zwłaszcza że Ukrainie gorąco kibicowałam ze względu na mojego ulubieńca Shevchenko
Brak słów......
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 22:01   #9
truskawk_a
Raczkowanie

Tanie i żałosne. Ale z buractwem ciężko walczyć, fajnie jakby odpowiedzieli za swoje głupie słowa.
truskawk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 22:09   #10
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak samo reaguję; są pewne granice.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Nie ma obowiązku słuchania takiego a nie innego radia.
A kto powiedział, że w ogóle to usłyszałam w radiu? Tu chodzi o stosunek tych osób do pewnych spraw, a nie rozgłośnie.
Stary 2012-06-22, 22:20   #11
Hultaj
BAN stały

jeszcze raz, nie ma obowiązku słuchania takiego czy innego radia i przezywać kto coś mniej lub bardziej głupiego powiedział na antenie.
Moim zdaniem wypowiedź można rozpatrywać w kategoriach chamstwa ale nie nienawiści rasowej.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 22:24   #12
cattt
Mrs Mrau

Beznadziejnie się zachowali.

Często jak ich słucham mam wrażenie,że Figurski "chce dogonić" Wojewódzkiego w żartach,ripostach.Nagle wyjeżdża z czymś z grubej rury,aby nie zostać w tyle i żeby przyćmić żarty Wojewódzkiego. Ten z kolei się nakręca i nie pozostaje dłużny.
No i potem czytamy taką dyskusję.

Jeden chce prześcignąć "fajność" drugiego co w efekcie daje takie kwiatki.

Swego czasu to i Węglarczyk ostro przesadził.
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 22:24   #13
invisible_01
Zakorzeniona

Żenada. Poniżej wszelkiego poziomu.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 22:38   #14
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
Beznadziejnie się zachowali.

Często jak ich słucham mam wrażenie,że Figurski "chce dogonić" Wojewódzkiego w żartach,ripostach.Nagle wyjeżdża z czymś z grubej rury,aby nie zostać w tyle i żeby przyćmić żarty Wojewódzkiego. Ten z kolei się nakręca i nie pozostaje dłużny.
No i potem czytamy taką dyskusję.

Jeden chce prześcignąć "fajność" drugiego co w efekcie daje takie kwiatki.

Swego czasu to i Węglarczyk ostro przesadził.
Zgadzam się, przeginają w chęci dogonienia siebie i w bezapelacyjnym chamstwie...

jednakże czasami mam wrażenie (może mylne), że oni stosują pewną formę żartu z innych. W swoje usta wsadzają słowa najprawdziwszych z prawdziwych Polaków
i docelowo nie powinny być obrażone żadne inne nacje, tylko ludzie, którzy w rzeczywistości posiadają takie poglądy.

Może się mylę, może oni jednak prywatnie są takimi burakami, rasistami, ignorantami...

A Węglarczyk wkurzył mnie ostro. Burak

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 22:39   #15
Monian
Zakorzenienie

a myślałam, ze niżej już nie upadną
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 22:44   #16
Aimee_J
Zakorzenienie

Powinni ich w końcu raz, a porządnie ukrócić, bo to jak sie zachowują na antenie woła o pomstę do nieba :/ To nie p eirwszy ich wybryk, nie pierwsza obraza ludzi [i nie tylko]
Pamiętam Figurskiego z czasów RMF, kiedy to bardzo lubiłam go słuchać i był jednym z moich ulubionych radiowców. Dziś nie mogę się nadziwić, jak nisko upadł. Powinien był zostać przy dziennikarstwie muzycznym, bo to co robi teraz jest zwyczajnym chamstwem.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 22:50   #17
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
jeszcze raz, nie ma obowiązku słuchania takiego czy innego radia i przezywać kto coś mniej lub bardziej głupiego powiedział na antenie.
Moim zdaniem wypowiedź można rozpatrywać w kategoriach chamstwa ale nie nienawiści rasowej.
I chodzi właśnie o chamstwo i bezczelność; ciekawe czy na temat własnej mamusi również w ten sposób panowie by żartowali. I nie bardzo rozumiem, dlaczego odwołujesz się do nienawiści rasowej? W ogóle nie ma tu o tym mowy
Stary 2012-06-22, 22:51   #18
cattt
Mrs Mrau

Figurski jak był młodszy prowadził jakąś listę przebojów na jedynce.
Wydawał mi się wtedy...taki atrakcyjny
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 22:52   #19
niut80
Zadomowienie

Hultaj chyba myślał o szowiniźmie.
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 22:53   #20
truskawk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
I chodzi właśnie o chamstwo i bezczelność; ciekawe czy na temat własnej mamusi również w ten sposób panowie by żartowali. I nie bardzo rozumiem, dlaczego odwołujesz się do nienawiści rasowej? W ogóle nie ma tu o tym mowy
Była mowa o Ukraince.
Stary 2012-06-22, 22:54   #21
dorotek88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość

jednakże czasami mam wrażenie (może mylne), że oni stosują pewną formę żartu z innych. W swoje usta wsadzają słowa najprawdziwszych z prawdziwych Polaków
i docelowo nie powinny być obrażone żadne inne nacje, tylko ludzie, którzy w rzeczywistości posiadają takie poglądy.

Może się mylę, może oni jednak prywatnie są takimi burakami, rasistami, ignorantami...
Oni właśnie tak się bronią, że to tylko żart i wcale nie z Ukrainek ale z "tego co myśli o nich statystyczny Polak". Według nich właśnie tak jak możemy przeczytać.

Moim zdaniem posunęli się za daleko.
A co do tłumaczeń że to parodia jakichś poglądów mam wrażenie, że było to zupełnie nie trafione (nie mówiąc już o tym że nieśmieszne). No chyba że w ich kręgu właśnie w ten sposób o Ukrainkach się mówi.
dorotek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 22:56   #22
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawk_a Pokaż wiadomość
Była mowa o Ukraince.
A, no to chyba że. Chociaż to bardziej pod szowinizm podchodzi Ale mnie nie tyle uderzył pojazd po Ukrainkach, co kobietach w ogóle i to tutaj panowie się nie popisali.

Cytat:
Napisane przez dorotek88 Pokaż wiadomość
Oni właśnie tak się bronią, że to tylko żart i wcale nie z Ukrainek ale z "tego co myśli o nich statystyczny Polak". Według nich właśnie tak jak możemy przeczytać.

Moim zdaniem posunęli się za daleko.
A co do tłumaczeń że to parodia jakichś poglądów mam wrażenie, że było to zupełnie nie trafione (nie mówiąc już o tym że nieśmieszne). No chyba że w ich kręgu właśnie w ten sposób o Ukrainkach się mówi.
Jakoś tłumaczyć się muszą; może się nie spodziewali że wywoła to taką burzę w mediach; łącznie z reakcją ministerstwa ze wschodu. I dobrze byłoby, gdyby były jakieś konsekwencje.

Edytowane przez Mileva_
Czas edycji: 2012-06-22 o 22:59
Stary 2012-06-22, 22:57   #23
Gacuchna
Raczkowanie

GG do Gacuchna

nie jestem w stanie pojąć, w jakim kontekście gwałt mógłby być żartem. Figurski ma żonę, Wojewódzki - co chwilę jakąś dziewczynę, bardzo ciekawa jestem, czy gdyby któraś z nich była ofiarą, to przeszłoby im to przez gardło.
po tych wypowiedziach straciłam jakikolwiek szacunek do obu panów.
Gacuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 23:00   #24
truskawk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
A, no to chyba że. Chociaż to bardziej pod szowinizm podchodzi Ale mnie nie tyle uderzył pojazd po Ukrainkach, co kobietach w ogóle i to tutaj panowie się nie popisali.

Jakoś tłumaczyć się muszą; może się nie spodziewali że wywoła to taką burzę w mediach; łącznie z reakcją ministerstwa ze wschodu.
Tak jak większość kobiet. Ale panowie chyba myśleli, że jak pojadą po ukrainkach, to będzie mniejsze echo.
Stary 2012-06-22, 23:13   #25
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Mam nadzieję, że ci dwaj pseudointelektualiści zostaną ukarani za to. Podobnie jak z Dodą - cóż po tanich skandalach jak nic poza gadaniem głupot nie potrafią? Żenujący są obaj, szczególnie Wojewódzki, który na każdym kroku opluwa wszystko co polskie, a i ukraińskie przy okazji. Gdyby to było na Zachodzie i powiedzieliby coś podobnego o Żydach byliby skończeni. Tak samo powinno być jak się mówi o innych narodach, bo co prawda nie przepadam za poprawnością polityczną, ale są jakieś granice.

Edytowane przez Niebieskooka arystokratka
Czas edycji: 2012-06-22 o 23:15
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 23:43   #26
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
Figurski jak był młodszy prowadził jakąś listę przebojów na jedynce.
Wydawał mi się wtedy...taki atrakcyjny
Znam jedną osobę, która się w nim kochała na zabój. Był dla niej najpiękniejszym mężczyzną. Obecnie ta osoba ma już dzieci i miłość do Figurskiego jakoś jej przeszła

Oni przypominają mi żarty o Żydach w filmie Borat. Pomijam swoje przemyślenia po obejrzeniu filmu , ale inaczej na tę kwestię spojrzałam, kiedy okazało się, że aktor i pomysłodawca filmu jest Żydem. Chyba nawet praktykującym i działającym w organizacjach żydowskich . Skończył studia Zdziwiłam się po raz drugi w jego przypadku. On w ten obrzydliwie głupi sposób piętnował, nie określoną religię i jej wyznawców, ale sposób myślenia części społeczeństwa.
Ponownie się zdziwiłam, jak go gdzieś zobaczyłam i nie był stylizowany na Borata - całkiem inny człowiek.

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

A i mam wrażenie, że te dwa cymbały brzmiące próbują nieudolnie czerpać z humoru Monty Python'a. Cóż, nie są to jednak próby udane.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 23:49   #27
laisla
Zakorzenienie

Ciekawa jestem ile tego typu "żartów" padło na temat polskich pomocy domowych np. w UK
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-23, 00:11   #28
chwast
Zakorzenienie

Dla mnie oni w ogóle są mało śmieszny, Figurskiego nigdy nie lubiłam, Wojewódzki zrobił się nudny i żenujący - jakby starał się podporządkować jakiejś określonej grupie..

Oboje nie mają nic ciekawego do powiedzenia - a przynajmniej nic ciekawego nie mówią. Nie wiem dlaczego dostają takie grube siano.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 00:21   #29
JaAgathaKa
Rozeznanie

GG do JaAgathaKa

brak słów. pajace. tak sie napinają, żeby coś śmiesznego powiedzieć, ze niedługo w majty narobią. z resztą o której godzinie ta ich audycja? bo jak po 23:00 to rozumiem, że osoby dorosłe mogą zrozumieć żart i zachować dystans. ale młodsi słuchacze, którym wojewódzki często imponuje niestety mogą brać słowa dosłownie. chłonąć taki sposób bycia i sposób myślenia.

Edytowane przez JaAgathaKa
Czas edycji: 2012-06-23 o 00:27
JaAgathaKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 01:52   #30
oh Mandy
Zakorzenienie

Żenada. Ja się nie mogę nadziwić, że ktoś tej audycji w ogóle słucha, znam osoby, które są nią zachwycone, dla mnie to zawsze było burackie, prostackie itd..

W ogóle, zauważyłam, że w audycjach klepią takie głupoty, że głowa mała. Zawsze, gdy miałam włączone radio w samochodzie przed godziną 8, byłam zażenowana słuchając niektórych seksistowskich tekstów, żarcików erotycznych i innych takich, a potem dzieciaki tego słuchają.

Obecnie radio czy telewizja nie mają za wiele ciekawych rzeczy do zaoferowania, a szkoda.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości