![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Studenci dzienni - pracujecie?
Od października zaczynam studia dzienne (jak dobrze pójdzie to inżynieria środowiska), ale cały czas chciałabym kontynuować swoją pracę (od pon do pt w godz.16-21). Myślicie że jest szansa abym to pogodziła? Przyznam szczerze, że muszę pracować aby móc się utrzymać. Jak to z Wami studenci było?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Studenci dzienni - pracujecie?
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Pracuję, ale ciężko było ze znalezieniem odpowiedniej pracy. Wcześniej pracowałam w hotelu non stop na nocnych zmianach, teraz pracuje w barze, gdzie dogaduję się z kolegami kto kiedy przychodzi i często idą mi na rękę.
![]() |
#4 |
na przekór do celu
|
myślę, że da się pracować w tygodniu studiując dziennie, choć nie zawsze będą to te same godziny. ja zwykle mam zajęcia na rano, wieczór wolny, ale jeden dzień w tygodniu często miałam odwrotnie - chodziłam na zajęcia na 17:00 i wracałam o 21:00. zerknij na plany, zobaczysz jaki rozkład zjęć jest na twojej IŚ.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Pracuję, ale dopiero od II semestru 3 roku. pt-ndz.
Nie miałam możliwości pracy w tygodniu, bo, zwłaszcza na pierwszym roku mieliśmy dużo zajęć popołudniami. Nawet do 20.20. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Pracuję od początku ale tylko dlatego ze z niektórych zajęć byłam zwolniona - np z angielskiego więc nie musiałam czekać na zajęcia w studium języków obcych co często odbywało się po okienkach wieczorem... Plus fakt że plan zajęć miałam naprawdę naprawdę dobry. Wszystko zależy od rozkładu zajęć. Zazwyczaj zaczynałam o 8 rano i okienko mialam tylko jedno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Idę teraz na drugi rok i zamierzam pracować.
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2016-06-12 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No właśnie głównie o to mi chodzi, bo zajęcia są strasznie porozciągane, między 7:30 a 21 ;p ale czy idzie to jakoś sobie w miarę dopasować? wiem, że wiele zależy od uczelni ale zawsze fajnie jest poznać opinie innych ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2012-06-24 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
maddzia no właśnie to zależy od uczelni... u mnie najwięcej się dzieje między poniedziałkiem a środą - głównie ćwiczenia i przedmioty wiodące, czwartki i piątki to były u mnie dni z wykładami też nieobowiązkowymi, praktycznie wolne. chodzić chodziłam ale jak masz trzy wykłady na 8 rano to o 13:30 kończysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kiedy studiowałam dziennie nie pracowałam.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja dopiero będąc na 3 roku mogłam myśleć o szukaniu jakieś pracy... wcześniej nie było nawet o tym mowy - zajęcia prawie codziennie miałam rozwleczone od 8 do 18-19 ...
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie wątku- czasem jest 1 ćwiczeniowiec do danego przedmiotu i on może tylko wieczorami mieć zajęcia- i co? Zamierzasz nie chodzić na ćwiczenia? U mnie ludzie pracują, ale tylko w weekendy. Ale zazwyczaj przychodzą nieprzygotowani i mają problemy z nauką, zaliczeniami. Wszystko też zależy od kierunku, są takie gdzie człowiek ma naukę tylko w sesji, i da się pracować, a są takie gdzie trzeba się uczyć non-stop... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Nie uważam ze to zależy od kierunku tak stricte - są osoby zorganizowane która ciągną dwa trudne kierunki na raz, są osoby które ciągną jeden taki i pracują, a są osoby z tego samego kierunku które lecą na dwójach. Chyba każdy ma na roku kogoś kto ma dwa kierunki i sobie radzi, kogoś kto pracuje i sobie radzi i kogoś kto studiuje tylko to i sobie zwyczajnie nie radzi. Norma.
Kwestia organizacji, samodyscypliny, rozkładu zajęć, możliwości, mobilności - dojazdu, kierunek też jest ważny ale potrafię wymienić niewiele na których nie da rady się pracować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy nawet nie od uczelni, ale od danego kierunku, albo nawet od prowadzących zajęcia.
Ja pracuję już od paru lat, aczkolwiek wcześniej najpierw byłam na zaocznych, a potem byłam nianią, co dało się łatwo dopasować, a dopiero od roku mam stałą, normalną pracę - z pewnymi poświęceniami, ale bez jakiegoś nadludzkiego wysiłku da się to pogodzić ze studiami. Na większość zajeć nieobowiązkowych czyli właściwie wykladów nie chodzę, na część obowiązkowych również, ugaduję się z ćwiczeniowcami i zaliczam nieobecności na dyżurach. Czasem, gdy na początku semestru dają nam niezbyt atrakcyjny harmonogram, całą grupą dogadujemy sie z wykładowcami, żeby może zmodyfikować plan, przeniesć jakieś zajęcia itd. W sumie to i tak mam sporo czasu, w związku z tym planuję jeszcze w przyszłym roku dodatkowo do szkoły policealnej iść ![]() Wszystko zależy od tego, na jakich ludzi trafisz, zarówno na uczelni jak i w pracy.Można trafić idealnie (jak u mnie ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Narrhien Czas edycji: 2012-06-24 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Studiuję Iś na PG. Na pierwszym roku dało się u nas pracowac, bo malo zajęć, jeden dzien w tygodniu wolny. W drugim semestrze, w dwa dni musialam koniecznie chodzic, bo same ćwiczenia, ale konczylam najpozniej o o 15. Kolejne dwa dni to byly same wyklady, tutaj nawet do 20, ale nikt Ci nie każe na nie chodzić, mozna opuszczać.
![]() A potem im dalej tym coraz gorzej... dwa razy wiecej zajec, zero wolnego, projekty. Teraz znalazlam prace na wakacje, ktora sprobuje pociagnac w trzecim semestrze, ale nie wiem czy mi sie to uda, bo musze 110 godzin wyrobic. Zobaczymy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;34899860]Studiuję Iś na PG. Na pierwszym roku dało się u nas pracowac, bo malo zajęć, jeden dzien w tygodniu wolny. W drugim semestrze, w dwa dni musialam koniecznie chodzic, bo same ćwiczenia, ale konczylam najpozniej o o 15. Kolejne dwa dni to byly same wyklady, tutaj nawet do 20, ale nikt Ci nie każe na nie chodzić, mozna opuszczać.
![]() A potem im dalej tym coraz gorzej... dwa razy wiecej zajec, zero wolnego, projekty. Teraz znalazlam prace na wakacje, ktora sprobuje pociagnac w trzecim semestrze, ale nie wiem czy mi sie to uda, bo musze 110 godzin wyrobic. Zobaczymy. ![]() ![]() Właśnie to samo pisałam koleżance wyżej, sugerowanie się I rokiem jest śmieszne. Ja na I roku w 2 semestrze miałam 3 dni w tygodniu wolne. W dalszych latach o 1 dniu wolnym mogłam tylko pomarzyć ![]() Edytowane przez Hedvigis Czas edycji: 2012-06-25 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Studiowałam dziennie IŚ, nie pracowałam.
Ale niektóry znajomi z uczelni pracowali na 4-5 roku, większość z nich tak się wciągnęła, że do tej pory się nie obronili..
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja studiuję ochronę srodowiska na politechnice. O pracy w tygodniu mogę pomarzyć. Zajęcia rozwleczone od rana do wieczora (siedziałam i od 7:30 - 20:30 praktycznie bez okienka) od 13-19 albo od 10 -1 9 :P Może na dalszych latach jest nieco mniej zajęć, nie wiem jak to wygląda u Ciebie, ale wcale tak kolorowo nie jest
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Studiuję i pracuję z tym, że tylko ok 16 godzin tygodniowo bliżej weekendu
![]() U mnie dało się to pogodzić, ale kosztem wielu wyrzeczeń np. zamiast iść na imprezę musiałam się uczyć. Wielu z moich znajomych ( z różnych uczelni i kierunków) pracuje i studiuje ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Ja pracuję, ale mam wybór czy idę na 8-16 czy 14-20 plus każda sobota 8-20 no i czasem niedziele.
Na 100% nie udałoby mi się przesunąć tak, żeby zawsze mieć godziny stałe popołudniowe. Czasem kończę o 17 a czasem zaczynam laborki o 18... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Moja praca jest niestety tylko popołudniowa, ale nie muszę zawsze zaczynać o 16, mogę przyjść trochę później + soboty 10-17, w tygodniu powinnam przepracować 20-25h
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
mój rekord to studiowanie dziennie 2 kierunków i praca
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Coś w tym dziwnego? Studiuję 2 kierunki i pracuję. Nie zamierzam z żadnego zrezygnować, a utrzymywać się muszę. Cierpi na tym moje zdrowie czasami i wiem że to źle, ale... marzenia jednak wygrywają
![]() edt. Jeju, przepraszam. Nie zrozumiałam sensu wypowiedzi. :P Dopiero teraz jeszcze raz to przeczytałam ![]()
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. ![]() cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2012-06-24 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
zależności jaki kierunek i uczelnia. u mnie by nie dało rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
na pierwszym roku byłoby cięzko pracować, bo miałam porozrzucane zajęcia, na drugim troche lepiej było, ale nie pracowałam, dopiero na 3 roku zaczęłam, zajęcia 2 razy w tygodniu, ale pracuję w sumie tylko w weekendy, czasem w tygodniu
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tak mówicie że pracujecie, to moglibyście powiedzieć w jakiej branży? Zastanawiam się nad jakąś dorywczą pracą, ale nie mam pojęcia czym bym mogła się zająć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.