|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
GRECJA - najbardziej klimatyczne miejsca?
hej
![]() w lipcu (tzn pod koniec) lub sierpniu wybieram sie do Grecji, bedzie to o zgrozo dopiero mój pierwszy raz za granica. Co prawda z rodzicami ![]() ![]() ![]() Nie wybralismy jeszcze wycieczki, rodzice mowia zebym ja wybrała gdzie konkretnie, byle autokarem (mama panicznie boi sie latac ![]() A wiec pytanko dla tych z Was które w Grecji juz byly : gdzie jest najbardziej klimatycznie? gdzie warto jechac? nie byłam jeszcze za granica, zawsze jeździlam nad polskie morze wiec sie nie znam a akurat w Grecji nikt ze znajomych nie był. Co mozecie mi polecic? Interesuja mnietakie typowo greckie "filmowe" klimaty - czyli wiadomo piękna plaża, woda ale też te takie małe, kolorowe lub granatowo-biale domeczki tworzące ten piękny klimacik (mam nadzieje ze wiecie o co mniej wiecej mi chodzi;p) Pomożecie ![]() ![]() Edytowane przez Koteczka89 Czas edycji: 2012-06-24 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: GRECJA - najbardziej klimatyczne miejsca?
ja byłam w Olimpic Beach
![]() zdjęcie z google ale tak zapamiętałam budynki.. plaża ładna i można się dogadać łamanym polskim/angielskim ![]() ![]() http://www.google.pl/imgres?q=olimpi...r:9,s:36,i:282
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. ![]() Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez mln Czas edycji: 2014-07-18 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Kreta i obowiązkowo Santorini!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Grecja jest piękna. Byłam dotąd na Thassosie i na Krecie. Polecam Kretę
![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłam, że w Itace autokarem do Grecji jest jedna wycieczka objazdowa, w Rainbow Tour dwie objazdowe (czyli samo zwiedzanie, bez plażowania), w Grecosie, Triadzie, Wezyrze, Neckermannie nie ma żadnej.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Białe domki z niebieskimi drzwiami i okiennicami znajdziesz na wyspach.
Wspominane przez dziewczyny Santorini jest urocze. A jeśli chcesz zobaczyć coś ciekawego na lądzie, to polecam Meteory. Byliśmy w Kalambace i ciężko nam było z niej wyjeżdżać. Monastyry robią wrażenie, a wspinaczka po prawie pionowych schodkach wykutych w skale pozostaje na zawsze w pamięci.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o wycieczki autokarem to właściwie wybór masz ograniczony do Riwiery Olimpijskiej lub półwyspu Chalkidiki. Moim zdaniem dużo klimatyczniejsze są wyspy, ale tam to tylko samolot. Postaraj się może przekonać mamę że lot samolotem to nic strasznego, to jest jednak nieporównywalny komfort 2-2,5h i być na miejscu niż jechać tyle godzin autokarem w ścisku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Zakhyntos!
Korfu też jest urocze ze swoimi zatoczkami w kształcie serc, Mysią Wyspą. Pamiętam, że jechałam autokarem na Korfu, tzn. dojeżdżaliśmy do Wenecji busem, a później wsiadaliśmy na prom- więc bez konieczności wzlatywania w powietrze ![]()
odchudzam się do Sylwestra 2013/2014! Edytowane przez madimad Czas edycji: 2012-06-25 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Kreta dla mnie najcudowniejsze miejsce na ziemi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Kos to sliczna wysepka
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Ooo znalazłam wyspy gdzie sie da autokarem
![]() dziewczyny czy któraś z Was była lub zna kogos kto był na : KORFU ---> Acharavi Lub Thassos --> Skala Potamia? wiem ze sa google ![]() dziekuje za pomoc ![]() Edytowane przez Koteczka89 Czas edycji: 2012-06-25 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Santorini <3
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
ojj Kretaaa
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz z TŻ-em zamarzył nam się błogi spokój, więc w podróż poślubną jedziemy właśnie na Thassos - i nie zamierzamy się nudzić (ale my to sobie nawet w zupełnej głuszy znajdziemy jakieś ciekawe zajęcie ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
nie znalazłam wątku o wyspach greckich a jeszcze nigdy w Grecji nie byliśmy (mimo iż uwielbiamy kraje będące kolebką starożytnej cywilizacji i ze starożytną architekturą, jednak zwykle wybieraliśmy Włochy) więc napiszę tutaj: rodzice wybrali Zakynthos na sierpień, z tego co czytałam są tam fajne miejsca do pływania i nurkowania, może którejś z Was też jest bliski podwodny świat i mogłaby polecić inne ciekawe miejsca tego typu? Dla mnie ciepła, lazurowa woda i bogactwo morskiej fauny to gwarancja udanego wypoczynku, zamierzam wieczór spędzać odpoczywając na nagrzanych skałach a dzień na pływaniu i nauce na obronę 1 września
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Zakynthos jest świetny do nurkowania i plywania, ale nie oferuje niczego do zwiedzania. ALE z Zakynthosu można się w kilka minut statkiem przedostać na ląd i zrobić sobie wycieczkę do Olimpii albo Patry. Muzeum w Olimpii i stadion naprawdę warto zobaczyć ![]() Zwiedzać i nurkować (polecam bardzo, niesamowite widoki pod wodą ![]() ![]() Zadowolić mogłoby Cię jeszcze Rodos, które tak jak Korfu ma i kluby, i całkiem sporo zabytków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
|
Tu są 2 wątki o Grecji, może coś się przyda https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=53537 i https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=670964 Byłam na Thassos i Krecie i na Thassos już bym nie wróciła.
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
dziękuję za odpowiedzi, Olimpia, Patra i Meteory to miejsca obowiązkowe do zobaczenia-chociaż myślę, że będzie jak co roku i moja pięcioosobowa rodzina standardowo podzieli się na dwie grupy: I ja z tatą bierzemy samochód i większość wyjazdu zwiedzamy zabytki, czasem z przewodniczką/przewodnikiem, II siostry z mamą preferują okolicę i sklepy, jakąś knajpkę bo je zwiedzanie męczy a mnie i tatę męczy to, że one są zmęczone i marudzą o powrocie już po 2 godzinach. Rodzice dlatego wybrali Zakynthos że pływanie lubi cała rodzina, a z tego co czytam woda tam jest czysta, ciepła, daleko w głąb morza dość płytka (do kilkunastu metrów głębokości) i zamieszkiwana przez niezwykłe stworzenia jak wielkie żółwie morskie. Poza tym tata wie, że jak będziemy spędzały dzień nad wodą będzie miał całą trójkę na oku a przy okazji sam odpocznie na zasłużonym urlopie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() PS. Tak, do pływania Zakynthos jest idealny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
mam jeszcze do Ciebie pytanie-od zawsze bardzo podobały mi się suknie w stylu greckim, tj. odcięte wysoko w talii tuż pod biustem i przy tym bardzo wydłużające nogi i ogólnie sylwetkę. Czy suknie takie jak w linku znajdę w jakichś sklepach w Grecji, to byłaby najwspanialsza pamiątka
![]() ![]() Edit:dziękuję psycho_social ![]() Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-07-19 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Powtórzę mój wpis - polecam z całego serca Santorini. Może loty nie są tak tanie jak na Kretę czy Korfu, ale widoki i restauracje są godne polecenia. Wklejam artykuł, który pomoże podjąć decyzję
![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2016-01-22 o 06:33 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Zachodnia część Krety ( okolice Chanii) jest wprost zachwycająca. Byłam w dwóch częściach Krety oraz zachodnia jest zdecydowanie lepsza.
Cudowne plaże, w szczególności Laguna Balos ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Cześć,
Chciałem zapytać czy ktoś z was był w połowie września na wyspie Rodos lub zakynthos ? Chciałbym pojechać w ciepłe miejsce gdzie będą spełnione następujące warunki: 1. Ciepło 2. Ciepła woda 3. Imprezy mlodzieżowe jakieś kluby itp 4. Pytanie czy w połowie września jeszcze są jacyś turyści i odbywają się na tych wyspach imprezy? 5. Pytanie czy ślub nad morzem lepiej za granica czy w naszym kraju? Czytałem opinie w necie ze zakynthos to miasto imprez ale czy w połowie września tam jeszcze ktoś będzie? ![]() Edytowane przez rodoss Czas edycji: 2016-04-01 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Morze było ciepłe i codziennie się kąpałam, ale nie jak zupa. Miałam problem żeby się zanurzyć - jak już się udało wejść do wody można było siedzieć godzinami. Czyli tak jak nad Polskim morzem w szczycie sezonu. Były dyskoteki i kluby otwarte do rana. Jeśli interesuje się imprezowa część wyspy - wybierz koniecznie Laganas. Ogólnie w październiku Zakynthos spełnia Twoje warunki z przymrużeniem oka. We wrześniu pogoda pewniejsza, turystów więcej, morze cieplejsze więc myślę, że byłabyś zadowolona ![]() A wyspa jest przepiękna ! Koniecznie pojedź na wycieczkę fakultatywną na zatokę wraku - najlepiej z lokalnym Polskim biurem "Zante Magic Tours" bo oprowadzają po takich miejscach, na które rezydent Cię nie zabierze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Chyba jak na październikowy okres to i tak fajnie, że można sobie w koszulce latać, albo na plaży się opalać + kąpać każdego dnia w morzu prawda?
Taki turysta to ma dobrze : ) Ja planuję też pod koniec roku, chyba we wrzesniu lecieć, jak znacie jakieś miejscowe biura podróży tanie, albo jakieś atrakcje gdzie nie trzeba sypać masą euro to piszcie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.