|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Butelka antykolkowa
Czy używacie??Zastanawiam sie nad zakupem, ale nie wiem czy rzeczywiście działa, czy warto, czy to tylko strata kasy.
Czy przy używaniu takiej butelki dziecko też musi "odbijać"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Butelka antykolkowa
Ja używam Aventowskich butelek, ale tylko dlatego że mogłam je kupić za punkty z programu lojalnościowego z mojej apteki
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem takie butelki to trochę pic na wodę. Z kolki dziecko musi po prostu wyrosnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
No i nie każde dziecko ma kolki, my zupelnie nie wiemy co to jest
![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Z moich doświadczeń ... Przy starszej córce używałam aventu antykolkowego, mała i tak miała drobne wzdęcia ale ładnie piła, nie łykała powietrza. Przy młodszej kupiliśmy Tomme antykolkową i była do d...y , smoczek się zapadał z spłaszczał, mała przerywała picie i łykała powietrze, wróciliśmy do aventu, teraz nie mam zastrzeżeń.
Teraz większość firmowych butelek (tych lepszych firm) ma tą opcję.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
to zależy od przyczyny kolki,dla mnie to pic na wodę bo córka miała kolki z racji nietolerancji laktozy ,więc dopiero zmiana mleka pomogła.Uwierz miałam wszystko w domu anty kolkowe,masa wywalonej kasy w błoto.Znajdz przyczynę kolki i dopiero rób zakupy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ja jeszcze nie urodziłam, ale myślę, że kupie jedna taką butelkę na wszelki wypadek.Wolałambym jeszcze w ciąży bo potem nie będę miała czasu (będę raczej sama).
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2012-06-28 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Moja Córka miała kolki...codziennie o tej samej godzinie...próbowałam róznych butelek, żadna nie działała, aż znajoma poleciła mi butelkę Dr.Brown - TU strona producenta (chwilę trzeba zaczekać a włączy się film na czym butelka polega)...kupić można je w każdym większym sklepie...i z ręką na sercu musze przyznać że kolki zniknęły po pierwszym użyciu
![]() Polecam wszystkim Mamom jak tylko usłyszę że dziecko ma kolki...bo wiem co to znaczy ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-06-28 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Niestety nawet przy karmieniu piersią się przyda, bo raz na 2 tygodnie mam zjazd na uczelni i niestety dziecka tam na karmić nie mogę, co najwyżej odessać laktatorem i zostawić nianii.
poza tym w późniejszym okresie przyda sie butelka na wodę, herbatki itp ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Jeszcze u mnie w rodzinie kobiety mają problemy z karmieniem piersią i nie chciałabym dopuścić do sytuacji, że 2 dni po porodzie, pokarmu nie mam, dziecko głodne, a ja nie mam butelki.Nie miałabym nawet nikogo kto by poszedł do sklepu kupić, więc muszę być przygotowana.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2012-06-28 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Polecam nasz watek o kp.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=613347 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja mam aventa i dla mnie najlepsza, ale karmiłam 7 miesięcy piersią, więc w okresie kiedy dziecko miewa kolki (moja nie miała) to karmiona była UU,natomiast miałam też butelki TT i nie umiała z niej ładnie pić, tak jak dziewczynom wyżej ten smoczek dziwnie się zassysał i Ja miałam wrażenie, że mleko za szybko leci. Jak odciągałam mleko to podawałam właśnie w aventowskich butelkach,bo najlepiej się jej piło...
Kiedy będziesz czuła,że laktacja Ci zanika to nie wkręcaj sobie że to rodzinne, poleż z dzieckiem przy piersi i niech ssie i naruszy "produkcje" nawet jakby to miało trwać cały dzień...pamiętaj że kobiety miewają kryzysy laktacyjne w 3i 6 tygodniu a potem 3 i 6 miesiącu jak dobrze pamiętam,wtedy masz wrażenie że mleko zanika...polecam Karmi na zwiększenie laktacji ![]() A ja na drugi dzień po porodzie mleko dopiero miałam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, co to za gadanie, że to "rodzinne" problemy z karmieniem piersią. Tylko czekać, kiedy w czasie kryzysów laktacyjnych rodzina butlę będzie podsuwać, bo to przecież "rodzinne", że nie da się wykarmić. Bzdury. No chyba, ze wszyscy w rodzinie tak sobie doradzają, to nie dziwota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Też polecam butelki Dr Brown's. U nas sprawdziła się przy doraźnym karmieniu MM. Mleko z niej leci wolno i dziecko musi się bardziej namęczyć przy ssaniu w porównaniu do innych butelek, więc potem nie odrzuca piersi. Przynajmniej moja córka tak miała.
I tak odbijać też trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Moje dziecko jest na mleku modyfikowanym od urodzenia - bo nie dostałam nigdy mleka.... i od początku używamy butelek Dr Browns - sa superowe, mój mały nigdy nie miał kolek.... dziś ma 5 mies , i nie chce pic z innych butelek, więc dalej je używam.
Naprawde polecam. A odbijać trzeba ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
U mnie mleko sie nie pojawiło prawdopodobnie dlatego ze ja miałam komlikacje po cesarce i spedziłam 3 tyg w szpitali w nieciekawym stanie.... chodzi mi o to ze dobrze sie zabezpieczyc - uważam ze masz racje.... ja kupiłam butelki tylko tak zeby były - a byly bardzo potrzebne ! I po porodzie nie miałabym sił by szukac informacji - które są dobre . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Witam,
My używalismy butelek TT - tych z rurką w środku. I jak dla nas były najlepsze - mała lładni z nich piła i nie miała ani raz kolki (albo dzięki butelce, albo po prostu nie miałaby nawet pijąc z innej butelki ![]() Jeśli w butelkach TT smoczek się zasysa - tzn. że dziurka w zaworku się skleiła - i trzeba po każdym myciu upewnić się, że jest ok.
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ja uzywalam Tomme Tippee antykolkowa ale zadnych efektow nie bylo. Za to kolki jak najbardziej - codziennie o tej samej porze, niezaleznie od butelki (pila tez z Medeli i chicco, ale jej nie podpasowaly). Na kolki pomagal Lefax albo sab simplex, a potem wyrosla z kolek gdzies kolo 3,5mca.
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja też szczerze polecam butelki Dr Brown'a...co prawda jest troche ceregieli przy myciu ale warto
![]() Moja córcia miała kolki i dzieki tym butelkom szybko zniknęły ![]() ![]() Odbijać trzeba w każdym wypadku ![]() Ja spedziłam z laktatorem pierwsze dwa tyg, odciagłąm 'na sucho" całe dnie i noce...mleko pojawiło sie po tyg i tylko w jednej piersi...kosmos! Po całym dniubyłam w stanie odciagnac 20ml... dzisiaj wiem, że na karmienie składa sie odpowiednie nastawienie(chec karmienia) i dobra poradnia laktacyjna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
A gdzie są te poradnie laktacyjne czy specjalistki od laktacji?W państwowym szpitalu można korzystać z takich usług?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu jest taka poradnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
W każdym szpitalu z oddziałem położniczym powinna być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Powinna, co nie znaczy, że jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Z pierwszym dzieckiem używaliśmy butelek Tommee Tippee. Kolek nigdy nie miała.
Teraz dla drugiego kupiliśmy butelki Born Free, podobno 80% dzieci po przejściu na te butelki kolki ustępują. Mam jednak nadzieję, że kolki i tym razem nas ominą... Słyszałam też dobre opinie o butelkach Dr Brown's. My wybraliśmy Born Free bo zależało mi na szklanych butelkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Przeczytałam na forum mojego miasta, ze niestety w tym szpitalu dziewczyny nie miały żadnej pomocy apropo karmienia piersią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.