![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Sklep internetowy Issuy,znacie?
Witam.
Mam nadzieję,że zakładam wątek w odpowiednim dziale...Od kilku dni dostaję na maila oferty ze sklepu internetowego Issuy w Łodzi.Co dziennie jest promocja jednego ciucha,która trwa 72 godziny.Ceny są dość atrakcyjne a ciuszki śliczne,zastanawiam się nad zakupem bluzeczki...Jedna nie słyszałam nigdy o tym sklepie,nie wiem jak u nich z jakością ciuszków,z wysyłką towaru i ewentualną reklamacją...niby wszystko pisze na ich stronie,ale opinii żadnych nie znalazłam ![]() Co najśmieszniejsze nawet w Google ten sklep ciężko znaleźć... http://issuy.com/ Może ktoś z Łodzi coś wie na ten temat i może co nieco powiedzieć o sklepie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sklep internetowy Issuy,znacie?
Hej,naprawdę nikt nie zetknął się z tym sklepem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Podpinam sie pod to pytanie. Nie ukrywam, ze jestem zainteresowana oferta tego sklepu (?), ale kiedy wyslalam do nich maila, to po 24h wrocil do mnie z adnotacja, ze wiadomosc "nie została dostarczona z powodu nieznanego błędu po stronie serwera odbiorcy." Moze to byl chwilowy problem, ale troche zmienia to obraz wiarygodnosci tego sklepu... Moze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z issuy.com?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
[1=6d74a1f1832b8fb205aac81 24833f6679e038eac_604c009 36076f;35230885]Dzięki
![]() Nie pomyslałas o tym, ze ludzie nie maja pojęcia o tym sklepie ? Dlaczego od razu zarzucasz ze NIE CHCEMY. Ja bym chciała, ale nie mam pojecia co to jest. Mysle, ze mało osob miała z nim doczynienia i tyle, przeciez nie kazda Wizazanka ma cos w nim wspolnego, ponadto prawdopodobienstwo przeczytania wątku osób, ktore tam zamawialamy jest nikłe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wrocily do mnie 4 maile wyslane z roznych adresow email, wiec wina za niedostarczone wiadomosci nie lezy po stronie mojego serwera.
Nie wiem czy to normalna praktyka, moze sie czepiam, ale zwroccie uwage, ze firma jest z Lodzi, ale infolinie ma we Wroclawiu (kierunkowy 71), poza tym nie znalazlam tez zadnego ISSUY pod podanym przez nich adresem w zadnej Panoramie Firm czy innym podobnym miejscu. Moze to nowa dzialalnosc gospodarcza i sie myle... Edytowane przez AerisGainsborough Czas edycji: 2012-07-17 o 04:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Nic bym stamtąd nei kupiła,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam, ja nawet wczoraj pod wpływem emocji i chęci poprawienia humoru kupiłam sobie u nich sukienkę, ale teraz mam obawy czy w ogóle do mnie przyjdzie. Dzwoniłam do nich na infolinię, ale goło godz.19 i nikt się nie zgłasza - jest sygnał jakby nikt nie odbierał, a potem jest wiadomość po angielsku "the person you trying to reach is not available, please try again later". Dzwoniłam też na transferuj.pl bo przez nich dokonałam przelewu - przez mtransfer i pieniądze do nich doszły i zostały wysłane do tej firmy. Kobieta z transferuj.pl powiedziała, że trochę osób już wpłaciło pieniądze i próbowała mnie uspokoić. Jeśli przesyłka do mnie nie przyjdzie w ciągu max. 14 dni zgłoszę sprawę na policję.
Napisałam też do nich maila, zobaczę czy przyjdzie zwrotka jak do osoby z powyższego posta po 24 godzinach Proszę piszcie, czy ktoś jeszcze coś kupił w sklepie issuy.com ? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Mnie sie akurat spodobała taka szyfonowa w kolorze miętowym -ostatnia pozycja w ich ofercie, ale na allegro takiej nie znalazłam i dlatego się skusiłam, ale już żałuję, bo mam przeczucie, że pieniędzy nie odzyskam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hej, ja też kupiłam w poniedziałek i oczywiście wpłaciłam pieniądze. Ale dzwoniąc na infolinię nikt nie odbiera. Mam znajomą w Krakowie, więc poproszę ją aby przeszła się na tę ulicę i sprawdziła. Na pewno tego tak nie zostawię, jeżeli okaże się że to przekręt.
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Chodziło mi o Łódź a nie o Kraków. Ale coraz bardziej wydaje mi się, że to przekręt. Sprawdzałam IP z którego dostałam maila i wyskoczyło mi Roubaix we Francji. Ostrzegam resztę dziewczyn, aby wstrzymały się z zamówieniami dopóki my nie dostaniemy swojego towaru. I apeluje do wszystkich, które skusiły się na zakup, aby w przypadku niedostarczenia towaru złożyć donos na policji. Niby to mała kwota, ale ziarnko do ziarnka... a oni nieźle się na tej naszej naiwności dorobią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Ja 2 dni temu próbowałam się skontaktować telefonicznie i mailowo z firmą Issuy.com z pytaniem kiedy otrzymam sukienkę, ale niestety nikt nie odpowiada na maile. Przedwczoraj dzwoniłam 15 razy pod numer telefonu podany na ich stronie internetowej tj. 717356844 i również nikt nie odpowiada. Raz zdarzyło się, że przez przypadek ktoś odebrał telefon, ale nieumyślnie, bo słychać było jak rozmawia z innym mężczyzną i słychać było śmiech, po czym szybko się rozłączył, a zaraz po tym jak próbowałam się z nim skontaktować, odrzucał moje połączenia i od razu słyszałam komunikat po angielsku "the number you trying to reach is currently unavailable, please try again later". Najwyraźniej to oszuści...
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Oczywiście żadnej informacji mailem nie dostałam, telefonu nadal nikt nie odbiera.
A zobaczcie co znalazłam w necie, jakaś osoba stworzyła sobie bloga http://tivore.pinger.pl/m/13589357/rozdanie i reklamuje sklep issuy.com wcześniej tivore.com (na tej stronie jest informacja TIVORE.COM Comming soon... Aktualnie nasze produkty na stronie: issuy.com ) Blogerka paula.t obiecuje rozdanie 4 rzeczy, w tym sukienki (takiej którą kupiłam i zapłąciłam) i bluzki nietoperz dostępnej na stronie tivore.com, czyli obecnego issuy.com 8 sierpnia. Aby wygrać te rzeczy trzeba na facebooku dodać jej blog do ulubionych. W ten sposób pozyskuje adresy mailowe danej osoby oraz znajomych tej osoby, następie wysyła do tych osób maile z przedstawieniem oferty sklepu issuy.com, osoby płacą a do 8 sierpnia pewnie będzie już mnóstwo oszukanych i usuną stronę i pieniedzy nikt nie odzyska. Dlatego apeluję do wszystkich, którzy zakupili w tym sklepie albo mieli taki zamiar - nie ryzykujcie, bo będziecie się musieli włóczyć po komisariatach policji, aby złożyć zeznania. Jeśli bedzie więcej takich osób to będzie pozew zbiorowy. Zastanawiam się czy użytkownik allegro o nicku Tivore to ta sama firma, ale przypuszczam, ze tak http://allegro.pl/show_user.php?uid=24669456 W ostatnim tygodniu coraz więcej przybywa osób oszukanych, które zwróciły przedmiot i nie otrzymały wpłaconych pieniędzy. Przypuszczam, że ta osoba/osoby próbują na wszelkie strony oszukać, a potem uciec z kasą pewnie do Anglii. Firma ma w nazwie ltd, czyli "Limited Partnership", dlatego można było się domysleć, że została założona za granicą i miałam rację tivore ltd była założona najpierw w Wielkiej Brytanii http://www.imsig.pl/pozycja/2012/127...C5%81_W_POLSCE http://www.infoveriti.pl/firma-krs/422941.html a tu dane z Anglii http://www.cdrex.com/tivore-ltd-7916422.html A w Polsce działalność mają bardzo krótko: "TIVORE LTD (SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ) ODDZIAŁ W POLSCE KRS 0000422941 SĄD REJONOWY DLA ŁODZI-ŚRÓDMIEŚCIA W ŁODZI, XX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO, wpis do rejestru: 2012-06-08 r." W tym dniu tj. 6 czerwca dostałam na maila od nich pierwszą wiadomość z adresem ich strony. A więc dziewczyny -uważajcie firma TIVORE.COM = ISSUY,COM NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ TAK JAK JA, ale mam nadzieję, że policja ich dopadnie- imienia nie będę wymieniać bo i tak jest powszechnie dostępne dla w linku powyżej. A mogli mieć dużo klientek i zarobić na uczciwej sprzedaży, a nie na oszustwach. Obym się myliła i otrzymała sukienkę i inne dziewczyny, które wpłaciły pieniądze również. Życzę powodzenia, a ja wybieram sie jutro albo w poniedziałek na policję, zgłosić tę sprawę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Wspolczuje wszystkim, ktorzy kupili cos w ISSUY
![]() Sama pewnie tez bym sie niechybnie nabrala, gdyby nie ten mail, ktory do mnie wrocil. Wiem, ze to marne pocieszenie, ale i na allegro zdarzaja sie przekrety (kilka dni temu sama padlam ofiara jednego z nich)... Czy ktos byl w Lodzi, na miejscu, ktore podaja, jako swa siedzibe? Mam nadzieje, ze predzej czy pozniej odzyskacie swoje pieniadze, powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
dziewczyny pamiętacie, że jeszcze w tamtym tygodniu była tu wypowiedź osoby, która zakupiła podobno towar w issuy i go polecała. A teraz to zniknęło. Napisałam o tym tej paulli z pinger.pl, oto co mi odpisała:
Proszę robić co uważa PANI za słuszne! Nikt nie powinien na tym ucierpieć, nam bardzo na tym zależy! Dlatego też Droga Pani rozmawiam z Panią oficjalnie. Co do wizaz.pl, niestety nie mieliśmy tam konta, ale ktoś błędnie skojarzył komentarz pozytywny z nami. Wydaje mi się droga Pani, że dobrze Pani zna działanie portali interentowych, gdyż spędza Pani tu całkiem sporą kawałek czasu. Zakładam zatem, że wie, pani iż małe podejrzenia lub cień rzucony na pozytyw na wizażu skutkuje usunięciem konta z tegoż portalu! Zatem nie my usunęlismy, gdyż jak pisałam nie mamy tam konta, tylko właściciel = administrator! A kiedy napisałam jej, że mi chodziło tylko o usunięcie komentarza a nie konta i że najwyraźniej wie więcej na ten temat, zaczęła usuwać moje komentarze. To chyba o czymś świadczy. Wydaje mi się, że oni cały czas grają na zwłokę. Chcą jak najwięcej nałapać pieniędzy a potem się zwiną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Dlatego lepiej nie patyczkować się tylko od razu zgłosić na policję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
O kurczę,jestem w szoku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Pięknie po prostu... Echhhhhh. Sama mam sklep internetowy i powiem tak : lepiej sprzedawać na allegro (sklep, firma) , Klienci mają progarm ochrony Kupujących, oddawane są im pieniadze, moga poczytać komentarze. Chociaz, z perspektywy Sprzedawcy trochę to kosztuje (wystawianie, prowizje), ale przynajmniej Klienci nie musza szukać informacji w sieci, by sie dowiedzieć czegoś o działalnosci i uczciwosci sklepu... Współczuję bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
słuchajcie korzystałam z tego i kupiłam sukienkę - po Waszych komentarzach, braku odpowiedzi na maila oraz telefoniczny brak kontaktu pzrestraszylam sie, ze jestem oszukana. ale dzisiaj otrzymalam maila z potwierdzeniem, ze dostane w poniedzialek najpozniej przesylke. wiec wrzuccie troche na luz i nie biegnijcie od razu na policje. odczekajcie chwile a na pewno tez do Was sie odezwa. pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
ja też kupiłam u nich sukienke i jeszcze żadna przesyłka do mnie nie doszła....
zakupu dokonałam 9 lipca... 18 lipca dostałam od nich następującego maila: "Witaj, niestety ze względu na problemy techniczne i brak dotrzymywania terminów przez dostawców nie wyrobiliśmy się z wysłaniem wszystkich paczek. Jednak aktualnie robimy wszystko co w naszej mocy, by Państwa paczki dotarły do środy, w przyszłym tygodniu. Przepraszamy bardzo za niedogodności, mamy nadzieje, że będą Państwo zadowoleni z naszych ciuchów. Jeśli nie otrzymają Państwo paczki do środy, prosimy o niezwłoczny kontakt. Przepraszamy bardzo ale mamy problem z telefonem i prosimy o kontakt drogą mailową, na wszystkie wiadomości postaramy się odpisać napóźniej w ciągu 24h). Jesteśmy młodym sklepem i nie przewidzieliśmy kilku problemów. Postaramy się jednak to państwu wynagrodzić, tworząc kupon rabatowy i dorzucając do przeszyłki dodatkową bluzkę. " 25 lipca przyszedł natomiast od nich sms o treści: "ISSUY.COM: Jestes naszym klientem, ze wzgledu na nasze male problemy techniczne, informujemy Cie że realizacja Twojego zamówienia sie opozni z przyczyn technicznych i problemow z naszym dostawca. Paczka na poczatku tygodnia zostanie nadana. Bardzo przepraszamy za ten fakt. Oczywiscie dorzucimy dla Ciebie gratis w ramach rekompensaty. Prosimy o wyrozumiałość, jesteśmy mlodym sklepem i nie spodziewalismy sie takiego duzego zainteresowania (mamy awarie tel)" Przyznam że jakoś nie interesowałam się bardzo tą sprawą do tej pory i ani nie dzwoniłam do nich, ani nie pisałam żadnych maili bo chyba przez moją naiwność stwierdziłam że może rzeczywiście mają problem z organizacją tego wszystkiego... Dopiero dzisiaj mnie coś tchneło żeby poszukać jakiś informacji o tym sklepie w internecie i trafilam na ten wątek... Nie wiem co mam robić, zgłaszać sprawę na policję ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich ponownie. Otrzymałam w końcu paczkę i muszę przyznać, że jestem zadowolona. Dostałam również drugą bluzeczkę gratis - wprawdzie rozmiar nie mój, ale za to siostrzyczka się ucieszyła. Wygląda na to, że naprawdę mieli problemy techniczne. A ma tak panikowałyśmy...
Serdecznie polecam, naprawdę fajne ciuszki. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Jak to się dziwnie składa,że oba posty chwalące ten sklep napisały osoby,które założyły konto na Wizażu w lipcu!Reklama? Wygląda na to,że właśnie w tym celu...Czyżby "pracownicy" podejrzanego sklepu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Założyłam tu konto, bo wydawało mi się że zostałam oszukana, a wpisując słowo issuy od razu wyświetliło mi się wizaż.pl. Przeczytaj sobie moje wcześniejsze posty, jestem wiarygodną klientką! Zresztą jeśli nie wierzysz to wejdź sobie na http://tivore.pinger.pl/m/13589357/rozdanie i prześledź moje wpisy, jestem tam wpisana jako JennaHeartsweet. Mam nadzieję, że reszta dziewczyn w niedługim czasie dostanie swój towar. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
natti... nie jestesmy żadną reklamą. napisalam swojego maila o tym, ze otrzymalam info od nich tylko dlatego zeby takie narwane dziewczyny jak Ty nie polecialy od razu na policje, bo nie ma to najmniejszego sensu. troche cierpliwosci. czasami zdarzaja sie problemy techniczne. ja mialam swoja paczke otrzymac na poczaku tego tygodnia i mam nadzizeje, ze wywiążą sie z danego slowa. a te dziewczyny, ktore dostaly swoj towar niech pisza czy rzczy są ładne i warte zakupow. głownie mi zalezy na opiniach odnosnie szyfonowej sukienki, bo ja ta wlasnie zakupilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś oprócz jofi83 dostał przesyłkę? Bo ja już czekam na nią 2,5 tygodnia i jak na razie sukienki nie ma, a kupiłam i zapłaciłam za nią 15 lipca. Dostałam w tamtym tygodniu smsa, że ich firma jest młoda i ze mają problemy techniczne i dlatego się dostawa opóźni. W ubiegły piątek napisałam do nich maila kiedy dostanę sukienkę i jedynie dostałam taką autoodpowiedź
Przepraszamy, ze względu na problemy techniczne nie jesteśmy w stanie odpisać aktualnie na Twoją wiadomość. Cały czas realizujemy zamówienia. Oczywiście nie zostawiamy Twojego maila, bez odpowiedzi. Postaramy się udzielić informacji jak najszybciej, gdyby sprawa której dotyczy Twoja wiadomość się przedawniła (np. dostałaś paczkę, a pytałaś wcześniej o wysyłkę), prosimy o napisanie nam wiadomości (w ten sposób szybciej odpiszemy na wszystkie wiadomości). (ta wiadomość została wysłana automatycznie, nie odpowiadaj na nią). ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Czy ktoś w ogóle dostał tę szyfonową sukienkę - ostatnia pozycja u nich w ofercie? Czy sukienki nadal "się szyją"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich,
Jestem kolejną naiwną, która dała się naciągnąć na zakup taniego badziewia na Issuy.com, czekam już ponad miesiąc na realizację zamówienia i nic. W chwili obecnej nawet już nie przysyłają wiadomości, chyba śpiewka z "chwilowymi trudnościami technicznymi" i "młodym sklepem" już się oklepała. Z nowin jedynie tyle, że na moje pytanie o wiążącą informację, co do terminu realizacji zamówienia (umiejscowioną na FB) ktoś z tivore odpisał tydzień temu, że powiadomi mnie następnego dnia. Nie muszę dodawać, że żadnego info nie było. Ponieważ mam już dość tego ściemniania - zgłaszam całą sprawę na policję. A, jeszcze jedno - pech chciał, że mam podobny problem z realizacją zamówienia po przez feeri.pl. Odnoszę wrażenie, że te firmy mogą być ze sobą powiązane - mają bardzo podobny a czasem wręcz ten sam towar, natomiast w chwili obecnej przy próbie kontaktu z firmą pana Mariusza Błaszczyka (ul.Owsiana 9, Łódź - znanej też jako Shanell i mieszczącej się czasem na ul.Partyzanów, chyba we Wrocławiu czy Poznaniu...) otrzymuję ten sam komunikat o bliżej nieokreślonych" problemach technicznych". Uwaga! To prawdopodobnie oszustwo na większej liczbie klientów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Coś musiałam zrobić "nie zgodnie z regulaminem forum" chyba, bo mój poprzedni post się nie pojawił - a przecież nie przeklinałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Do wszystkich zainteresowanych
![]() "Witam,przepraszamy bardzo. Niestety producent z którym zaczeliśmy współpracę nas zawiódł. Mimo jego zapewnień i tego, że będzie dostarczał nam towar w ciągu 2-3 dni, zrezygnował ze produkcji części modeli (również zamówionego przez Panią). Wcześniej przeciągał odbiór towaru, w nieskończoność dając nam złudną nadzieje, że w końcu załatwimy niezrealizowane zamówienia. Cały czas problem z odbiorem zadatku który mu daliśmy. Myślę że najprostszym sposobem będzie załatwienie tego problemu przez zwrócenie Pani środków i przeprosiny za naszego niesprawdzonego dostawcę, który nas oszukał. Zwrócę środki zaraz po otrzymaniu od Pani danych do przelewu" Poczekamy - zobaczymy ale nasuwa mi się jednen wniosek - jeśli to prawda, to czy nie mozna bylo od razu przekazać taką informację i to wszystkim klientom? A tak - unikanie odpowiedzi, kręcenie, jakieś obiecanki-cacanki i tak powstało wrażenie oszustwa. Czekam na zwrot pieniędzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.