|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
urlop w pojedynke
Witam, macie jeakieś ciekawe miejsca do zwiedzania w pojedynke, poniewaz w tym roku urlop spedze sama a chcialabym sie gdzies wybrac . macie jakies ciekawe propozycje na pobyt dluzszy lub tez wycieczki jednodniowe, weekendowe. chciałabym się wybrać nad morze oraz gdzies w promieniu 100 km od woj kujawsko-pomorskiego
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: urlop w pojedynke
też jestem z K-P
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja okolice G-dza
ja mam jak narazie zaplanowane pare dni nad morzem; chciałam się wybrać na jednodniowe wycieczki do Inowrocławia - tężnie ; Myślęcinek ...
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Inowrocławia nie znam, tylko z przejazdów, Myślęcinek jest fajny, polecam też Chełmno, Toruń, Ciechocinek, Strzelno, Brodnicę, zależy co Cię interesuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
no ja chciałam coś pozwiedzac oraz cos z rozrywki typu np aquaparki ale w naszm woj to chyba nie ma
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
w Toruniu do zwiedzania masz starówkę i fajne knajpy, na Barbarce park linowy, w Nieszawce aquapark, w Solcu dinozaury, w Ciechocinku tężnie i basen, fajne knajpy, jak potrzebujesz odpoczynku to polecam pojezierze Brodnickie, z przyrodniczych atrakcji rezerwat cisów w Borach Tucholskich, z innych kamienne kręgi w Odrach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Zdecydowanie NIE polecam Inowrocławia ani Ciechocinka, tym bardziej, jeśli jedziesz solo. Jako przystanek na drodze do Torunia - ok., ale nie samodzielnie - wynudzisz się jak mops. Pełno emerytów (prym wiodą sanatoria), mało atrakcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
to za duzo w tym naszym woj do zwiedzania nie ma...
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ja bym się wybrała w Bory Tucholskie, bo cenię sobie spokój. W Inowrocławiu (znam bardzo dobrze) i Ciechocinku (byłam 2, 3 razy) spokoju nie zaznasz- oprócz tężni w obu tych miastach nie ma nic, oprócz wszechobecnych emerytów i kiczowatych prezentów - pamiątek. Jak mieszkasz w kuj. pom. to możesz się wybrać też do Malborka - to niedaleko, a zamek zachwyca. Ja przejeżdżałam przez Chojnice i Bytów - bardzo mi się spodobała architektura tych małych miasteczek, więc pewnie chętnie bym się tam wybrała na krótką wycieczkę. Sądzę, że dojazd też będzie ok. No i standardowo- Toruń i Bydgoszcz, z naciskiem na to pierwsze miasto. Jest naprawdę bardzo klimatyczne, a nocą zachwyca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Fantastyczny wątek dla mnie ![]() Też chciałabym się wybrać na parę dni nad morze... i może w góry... Tylko, że wypatruję okazji cenowych, przede wszystkim żeby było niedrogo!!! ![]() Ale akurat nie byłabym sama, lecz z bratem małolatem ![]() Też jestem z kuj - pom ![]() I dzięki Wam dowiedziałam się o tym aquaparku w Nieszawce ![]() Wskoczyłam na ich stronę, lecz mają akurat do końca miesiąca przerwę :/ Ale w sierpniu ... ![]() Uwielbiam wyprawy do Torunia. Toruń - jest wspaniały ![]() ![]() ![]() I polecam wizytę w Centrum Sztuki Wspóczesnej - ciekawa sprawa ![]() Ciechocinek... raz w roku można się wybrać na pół dnia ![]() Posiedzieć pod tężniami ![]() No i wszędzie pełno kwiatów ![]() ![]() Na dłuższą metę nuda ![]() A tu w kuj - pom. znacie jakieś konkretne ciekawe miejsca, tak żeby się wybrać na dwa dni z jednym noclegiem (tanim ![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Też wpadłam na pomysł zajrzenia do Skępego
![]() Może jeszcze w tym tygodniu skoczę. Twój plan ekstra... trzymam kciuki za pogodę! Do Skępego jako dziecko ![]() Tylko szkoda, że woda w jeziorze brudna, bo bym kąpiel zaliczyła jeszcze ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
ja jeszcze ze swojej strony polecam starówkę i spichrze w Grudziądzu
dla dzieci mega park w rudniku - dinozaury , wioska flinstonow, pokazy westernowe jezioro Rudnik można zrobić przystanek i odpocząć oraz groty i baseny solankowe w Rulewie jeden z największych parków linowych w Polsce
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mam teraz sporo wolnego czasu, wolny dom, więc organizacja wyprawy w toku. Muszę tylko zaopatrzyć się w dobre światełko przednie do roweru i nowy kask, ale muszę popracować, bo ostatnio się wykosztowałam ![]() A Grudziądz znam tylko z fleszów samochodowych: macie tam bardzo ciekawy, potężny most - jak się wyjeżdża z miasta (chyba). Ciekawe miejsce do zrobienia zdjęć, nie mogę sobie tylko przypomnieć, czy tam jest po boku ruch pieszy - trzeba by przełamać strach i zrobić sobie zdjęcie w tym uroczym miejscu. ![]() Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2012-07-29 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
w Bydgoszczy też jest kilka fajnych rzeczy: Stare Miasto i Wyspa Młyńska, spacer brzegiem Brdy i Bydgoskiego Kanału Wodnego, polecam rejs tramwajem wodnym; do tego warto dodać Myślęcinek i EXPLOSEUM- centrum techniki wojennej DAG Fabrik Bromberg
oprócz wymienionego już aquaparku w Nieszawce są też parki wodne w Solcu Kujawskim, Chojnicach i baseny termalne geotermia Grudziądz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
tak na moscie jest ruch piesz
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
No to fajnie, ja musiałabym jechać z kimś + rower, najlepiej pociągiem, ale w Grudziądzu nie wiem jak jest z połączeniami kolejowymi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
pewnie połączenie będziesz miała z przesiadką w Laskowicach
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.