![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
PROSTE WŁOSY
Witam
![]() Mam puszące i lekko falowane włosy.Szmpon wygładzający nic nie pomaga! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: PROSTE WŁOSY
![]() prosze wejdz na wątek prostowanie włosów, jest taki zabieg , ktory prostuje włosy na kilka miesiecy, ale zalezy tez od tego w jakim stanie sa włosy,
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
proste wlosy
czy ktoras z was uzywala jzu tego nowego kremu zserii sunsilk tego fioletowego co ma wlosy prostowac?czy to dziala i czy jakbym sobie ten krem nalozyla na mokre wlosy i je rozczesala i nie suszyla juz to czy bym miala proste wloski?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Re: proste wlosy
też jestem ciekawa!!!! dziewczyny piszcie!!
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam ten kremik i najbardziej pozytywny skutek jego używania to taki, że nie mam już siana na głowie i włosy przestały sterczeć na wszystkie strony, są miękkie i gładkie. Co do prostowania - to nadal falują się na końcach. Może w przypadku używania całej serii daje to jakiś spektakularny efekt, ale to sprawdzę jak wykończę mój szampon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam dodać, że nakłądam dokładnie tak jak to opisałaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czyli dobrze rozumiem, że suszarką już nie suszysz włosków? A nie wyglądają na oklapnite i przetłuszczone? Bo ja mam dość cieniutkie włosy i obawiam się że będą mocno obciążone i będą smętnie wisieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze jak mam taką możliwość unikam suszenia włosów suszarką.
Ja mam dość gęste włosy i gdy nakładałam na suche włosy to dość szybko nadawały się do ponownego mycia - na mokro tego problemu nie mam. Myślę, że zależy to od ilości nałożonego specyfiku. Ja go nakładam naprawdę niewiele. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo. Ja też staram się nie suszyć suszarką włosów ale jeśli chce mieć idealnie proste to czasem muszę
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
"tego fioletowego"Sunsilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Uzywalam Fructisa ale powiem szczerze ze nie bylam z niego zadowolona, a gdy tylko kupilam Sunsilk to bylam taka szczesliwa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Podaje ci adresik pod ktorym jest cala seria Sunsilk opisana
http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=112 ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
proste włosy!!!
W jakimś salonie fryzjerskim widziałam,że robią trwałą prostującą włosy. Czy może któraś z was, coś takiego sobie zrobiła??? Ja mam lekkie fale, jak jest wilgotno to nawet się kręcą... Chcałabym mieć proste włosy, tylko nie wiem czy robienie trwałej ma sens?
dzieki za odpowiedzi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Re: proste włosy!!!
mnie tylko troszke sie majaczy - pamietam ze czytalam kiedys - juz dosc dawno, o takich zabiegach ktore chemicznie prostuja wlosy (to nie nazywa sie trwala). wiem tylko ze tego typu zabiegi bardzo niszcza wlosy, bardziej niz farbowanie i trwala. ten artykul czytalam juz czas jakis temu, pare lat bedzie, gdy proste wlosy zaczely wchodzic w mode. ta metoda byla w sumie polecana tylko dla kobiet rasy afrykanskiej, ktore maja naprawde mocno krecone wlosy, poza tym ta rasa ma tez dosc mocna strukture wlosa.
ale to tylko teoria. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedź.
Troche mnie przeraża to,że tak bardzo mogę sobie zniszczyć włosy..., ale chciałabym ,żeby moje włosy jakoś "przyzwoicie" wyglądały. A co myślicie o doczepianiu włosów - zagęści się je, to może się bedą lepiej układać??? Ależ ja mam pomysły! hihi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
probowalas "prostowaczy" do wlosow na bazie silikonu? sama mam podobny problem i tez szukam i szukam czegos co pomoze mi opanowac wlosy ... i ich nie zniszczy... fajne sa kosmetyki Johna Friedy, ale tych w Polsce jeszcze nie kupisz ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zapytaj o to na forum "fryzjer". tam napewno dostaniesz profesjonalną odpowiedź od pani Grażynki
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
proste włosy błagam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hej ! macie jakiś sposób żeby włosy po myciu nie falowały się ?ja w zasadzie mam proste włosy ale jeśli ich nie wysusze to każdy wygina się w inną stronę i zwija w straszne "strąki" .Nie mogę uzywać cały czas prostownicy i suszarki bo mam strasznie suche włosy .Może znacie jakiś szampon który zapobiega takiemu falowaniu ? alebo inny sposób?byłabaym bardzo wdzięczna ......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Proste włosy??
Doradzcie czy pasuja mi proste wlosy na 100-dniowke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Re: Proste włosy??
Ile taki zabieg kosztuje i na czym polega??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
troszke niewyraźne zdjątko ale myśle że świetnie będziesz wyglądać w prostych włoskach z przedziałkiem na boku.Możesz je wyprostować u fryzjera prostownicą,kosztuje od 30zł. w zwyż na twoje dlugie włoski to pewnie troche więcej(zależy też jaki salon).Lepiej sprubój przed studniówką,zobaczysz jak sie będziesz czuła w takich włoskach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
A nie beda za bardzo oklapniete?Jeszcze nigdy nie robilam takich "rzeczy" z moimi wlosami,dlatego sie boje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
podzielam zdanie Wiolki. przedziałek na bok, lekko wycieniuj włoski na całej ich długości i wyprostuj. idealnie proste i nabłyszczone dodają każdej dziewczynie uroku
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Znacie moze jakies dobre i niedrogie salony fryzjerskie we Wrocku??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Dot.: proste włosy błagam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
możesz ewentualnie spróbować serii firmy chyba Loreal do wygładzania włosów, kosmetyki te (szmpon i odzywka) mają tez właściwości prostujące. W moim przypadku efekty nie były zbyt trwałe ale może dlatego że moje włosy bardzo się falują(czasami nawet żelazko nie pomaga:P). Ale warto spróbowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja ma taki sam problem. Używam szamponu Loreal tego prostującego, lub serii Sunsilk (fioletowa) i ta chyba lepiej działa. No i niestety wpadłam w manię prasowania włosków, bez tego ani rusz - używam ceramicznej MPM - i naprawdę efekt świetny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja zaczęłam stosowac ostatnio szampon i odżywkę Garniera Nutri-gładki i jest rewelacyjny efekt
![]() Pozatym fajne jest podobno serum z tej serii oraz polecem serum Avonu na puszące się włosy ![]() Ja używam też mleczka Sunsilku ale nie daje ono widocznych efektów, raczej sprawia że włoski fajnie pachną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
To moja zmora, nawet kiedy w domu moje włoski wydaja się gładkie,jak wyjdę na powietrze od razu mi się pusza i falują. Już nie mam do nich siły.kupiłam ostatnio to serum z Avonu-za pierwszy razem wydawało mi się że działa,ale kolejny raz i tak miałam napuszone,z garniera tez już używałam i nic. Prostownicy też juz unikam,bo moje włosy są cienkie i jak użyje żelazka, to mam takie przylizane sztywne strąki. Prostuję na okrągłą szczotkę ale to też nie zawsze pomaga. Wydaje mi się że włosy się puszą bo są mało nawilżone i zniszczone.Doddam że moje od spodu takie nie są , tylko wierzchnia warstwa.
Chciałam sobie kupić maskę silnie nawilżającą Dory i moze coś do prostowania włosów ,ale co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Aha,i czy ta seria wygładzająca Loreala to chodzi o LISS Extreme?
Na allegro widziałam takie małe pojemności,może warto spróbować zanim wyda się kupę kasy na litrowy szampon. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Killing me softly
|
Ale dlaczego wyciągnięty został wątek z 2004r.? Jego autorka już chyba o nim zapomniała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.