|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Figurki z mydła
W związku z tym, że takie różne robienie figurek interesowało mnie praktycznie od zawsze postanowiłam robić je z mydła. Rzeźbić też, ale to mi zbytnio nie wychodzi. Myślałam nad roztopieniem mydła na płynne pod wpływem ciepła a potem przelaniu go do pojemniczków, foremek serduszek, gwiazdek itd.
Mam do was pytanie. Jeśli narazie nie mam takich foremek, to czy moge je zrobić z masy solnej? Czy foremka nie rozpadnie się gdy wleję tam mydło? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Modermistrz bobkowy :D
|
Dot.: Figurki z mydła
Masa solna na foremki to raczej niedobry pomysł.Forma musi byc bardzo gładka w środku,zeby później wydelko było ładne,gładkie.No i wtedy ładnie z ormy wyjdzie.Podejrzewam ,ze z foremki z masy solnej to w ogóle takiego mydla nie wyjmiesz.
Mozesz wykorzystacna foremki jakies pudelka plastykowe w ciekawym ksztalcie lub np foremki do ciastek ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama również próbowałam coś zdziałać z folii aluminiowej ale efekt był marny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Modermistrz bobkowy :D
|
Foremki do piaskownicy jak najbardziej.W zestawach dziecięcych do ciasto-plasto czy plastoliny tez sa fajne foremki,mozna je wykorzystac do mydelek.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.