Anglia pomoc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 21:22   #1
sophisticated_
Rozeznanie

Anglia pomoc

witajcie mam do was prosbe otoz wraz z moja siostra i mama planujemy wyjechac do anglii do pracy na 2 miesiace . wyjazd planujenmy na 20-30lipca. jednak z tego co widze koszty przejazdu sa bardzo drogie najpierw za bilet pisze 150zl a potem po podliczeniu okazuje sie ze kosztuje on 400zl lub wiecej.. czy znacie moze jakies tanie loty do anglii ? tanie linie? bardzo prosze o pomoc
sophisticated_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-11, 12:19   #2
Panna_Anna87
Rozeznanie

Dot.: Anglia pomoc

Trochę późno chcesz kupić bilet w stosunku do daty wylotu. Najtańsze loty są na 2-3 naprzód. Ja lecę we wrześniu do Londynu za 130 zł w 2 strony. Sprawdź połączenia z lotniska w Modlinie, ma od bilety nawet po 39 zł w 1 stronę, ale na termin wrześniowy. Dobrze by było mieć kartę Mastercard Prepaid, która jest zwolniona z opłat.
Panna_Anna87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-11, 16:40   #3
sophisticated_
Rozeznanie

witajcie !to znowu ja sytuacja jest taka chcemy jechac do anglii na konicec lipca/poczatek sierpnia. pytanie tylko mam jedno do jakiego miasta nalepiej jest wyjechac w poszukiwaniu pracy?? mowie o pracach takich jak sprzatanie kelnerka opiekunka do starszych ludzi
sophisticated_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 14:19   #4
jusra
Przyczajenie

Też ostatnio kupowałam bilet. Są drogie. 150zł wychodzi, ale bez opłat. Jak doliczą bagaż, opłaty, podatki wychodzi średnio 100 funtów. Niestety. Na nic tańszego jeszcze nie trafiłam. Może jakbyś kupowała rok wcześniej płacąc kartą wizzair byłoby taniej, ale pewnie niewiele.
jusra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 09:29   #5
aszp92
Przyczajenie

Anglia

Hej. Wiem, że to może nie odpowiednie miejsce ale szukam pomocy wszedzie.
Chce wyjechac chlopakiem do Anglii do pracy i potrzebuje jakis wskazówek jak sie tam odnaleźć.
Z góry dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
aszp92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 00:29   #6
201705250955
Konto usunięte

Dot.: Anglia

Ale jakich wskazówek oczekujesz? Nikt nie będzie pisał elaboratów n/t życia w UK. Proponuję zadać konkretne pytania, na pewno ktoś odpowie.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 13:53   #7
NNaTT
Rozeznanie

Dot.: Anglia

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Ale jakich wskazówek oczekujesz? Nikt nie będzie pisał elaboratów n/t życia w UK. Proponuję zadać konkretne pytania, na pewno ktoś odpowie.
popieram

Na szybko od siebie:
1. chociaż 1 z Was musi znać bardzo dobrze angielski (żeby załatwić sprawy w banku/urzędzie/NIN)
2. pracy najlepiej szukać z Polski ( z tym też może być problem, bo często oczekują, że już tu masz zameldowanie). Rada- znaleźć chociaż na początek byle jaką pracę i potem zmienić. Nie jechać w ciemno.
3. mieć oszczędności ( i to nie z 500 zł), żeby móc np. wpłacić depozyt za pokój/mieszkanie i za miesiąc z góry.
4. nie oczekiwać, że od razu znajdzie się pracę marzeń/w zawodzie (np. po studiach), bo z tym jest ciężko. Z doświadczenia i obserwacji widzę, że wolą zatrudniać na wyższe stanowiska Brytyjczyków niż emigrantów. Będąc emigrantem najłatwiej znaleźć pracę w kuchni, sklepie, czy przy sprzątaniu.
5. nie oczekiwać, że w krótkim czasie zarobi się zawrotną sumę pieniędzy, bo życie i wynajęcie mieszkania/pokoju tanie nie jest.

3 pierwsze najważniejsze
NNaTT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości