![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Londyn - pomocy
Witam, w piątek jadę do Londynu autokarem z moim chłopakiem, z Londynu musimy dostać się do Harlow nie ukrywam, że najtańszą drogą. Czy wie ktoś z was, jakie autobusy, albo pociąg kursuje do Harlow?? Przypominam, ze to będzie już sobota, i że ja wysiadam na Victoria Green Station. Wiem, że metrem moge dojechać do Liverpool za 8 funtow i liverpoolu pociągiem do Harlow za drugie 8 funtów, czy orientuje się ktoś czy można kupić bilet po londynie całodniowy, ale na nim też dojechać do Harlow?? bo z Harlow do Londynu całodniowy moge kupic i to za 8 funtow, wychodzi polowę taniej, bo już z Harlow do Londynu jechałam, ale z Londynu do Harlow nie... Proszę pomocy!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Londyn Autokarem oraz Autokarem poza Londyn
;lkh
Edytowane przez razorakor Czas edycji: 2008-06-30 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
Jestem studentką III roku Turystyki i rekreacji, właśnie piszę pracę licencjacką i potrzebuję Państwa pomocy w ocenie Londynu, jako miasta atrakcyjnego turystycznie. Jeśli ma Pan/Pani chwilę wolną bardzo proszę o pomoc
![]() Jest to ankieta skierowana do osób ,które jeszcze nie były w Londynie! http://www.ankietka.pl/ankieta/25318...ystycznie.html Będę bardzo wdzięczna za pomoc!!!! ;*** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
londyn ;)
Witam. Juz w lipcu wybieram się do londynu na tydzien. Zatrzymuje się u osób z CS`a. Wiadome chciałbym zwiedzić "wszystko i nic" poczuć klimat Londynu coś pozwiedzac [i przy tym nie zbamkrutować- na szczeście jest wiele muzeów za darmo ]
Zatrzymuję się w takich dzielncicach jak : Ealing Walthamstow i jeszcze jdena ponoc w jakieś blisko centrum 5min. do madame tussaud 10 do marble arch i oxford st [nie wiem co to za dzielnica] Hosci pisali że postarają się mi pokazac miasto jednak już teraz wolałbym sobie zrobić plan W jak by nie wypaliło to. Tak jak przeglądałem internet to zrobiłem sobie taką liste co bym chciał zwiedzić : Big Ben Harrods Pałac Westminsterski Tower of London Muzeum Historii Naturalnej Zoo w Londynie Katedra Świętego Pawła Pałac Buckingham Oxford Street The National Gallery Royal Albert Hall Hyde Park Greenwich chinatown Piccadilly Circus Trafalgar Square winsdor Hampton Court Palace Co warto zwiedzać co jest waszym zdaniem niepotrzebne tutaj ? Co byście dodali swojego ? Wiem że każdego interesuje co innego ja jestem otwarty na propozycje, może coś jest o czym nie wiem. No i jak by mi ktoś jeszcze pomógł zrobić jakis "plan". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dot.: londyn ;)
koniecznie jakiś chips&fish żeby "posmakować" anglię
![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2011-06
|
Dot.: londyn ;)
A British Museum, jedno z najbardziej znanych muzeów na świecie
![]() polecam parki, których w Londynie nie brakuje, np. Hyde Park, Regent Park. Ponadto Muzeum Science - fajne interaktywne wystawy. Poza tym fajna sprawa to Muzeum Figur woskowych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Londyn nieznany
Hej mam pytanie do dziewczyn, które znają bardzo dobrze Londyn. Byłam w nim rok temu i zobaczyłam te wszystkie główne i najbardziej znane atrakcję. Wybieram się w tym roku we wrześniu po raz drugi i chcę zobaczyć inne atrakcję, może mniej popularne, ale warte zobaczenia. Na pewnie chce się wybrać na Camden Market i Kingston zobaczyć te poprzewracane jak domino budki telefoniczne. Bardzo bym chciała zobaczyć dzieła Banksy'ego czy wiedzie gdzie można je zobaczyć? Możecie polecić jakieś ciekawe miejsca w Londynie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dot.: Londyn nieznany
Zapraszam do Camden Town - mojego "domu"
![]() ![]() Jak bedziesz w Camden, polecam Primrose Hill- witac pieknie panorame Londynu. No i oczywiscie londynskie zoo, z moimi ukochanymi pingwinami. Hmmm, jesli lubisz zydow, to Hendon ![]() ![]() P.S.: ja jak zawsze bywalam w Londynie to przechodzilam miliony km pieszo. Bo patrze na mape, oo tu blisko, pozniej znow, jak juz tu jestem, to bez sensu jechac przystanek metrem, przejde sie. Zawsze chudlam ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Camden Town w tym roku obowiązkowo, bo wcześniej nie zobaczyłam :/ O to super muszę się rozglądać to może uda mi się dojrzeć Banksy;ego
![]() W Kingston jest rząd czerwonych budek telefonicznych poprzewracanych jak domino ![]() Na Primrose Hill nie byłam, ale skoro polecasz to muszę się wybrać ![]() Na Oxford Street byłam rok temu, ale w tym roku też się skuszę na "małe" zakupy ![]() ![]() Ja ostatnio po centrum też chodziłam pieszo ![]() ![]() A orientujesz się może w komunikacji? Jak się dostać z London Victoria do Gloucester Street (przystanek EasyBus w kierunku London Stansted) wieczorem, a w sumie to już w nocy, bo około 23-24. Czy bezpiecznie jest się przejść pieszo czy lepiej podjechać czymś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
A jak Cię cenowo wyszedł London? Jak dojeżdżasz i gdzie nocujesz? Ja bym chciała, tym bardziej, że teraz są tanie bilety do lotnisk nieco oddalonych od Londynu (100 km), a bus do Londynu kosztuje 2 funciaki. Boję się jednak, że nawet mimo dużego wyprzedzenia w planach (jeśli polecę to pod koniec października) nie uda mi się zmieścic w przyzwoitej kasie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
podpiam się pod wątek. w październiku wybieram się do Londynu, najlepiej jak najniższym kosztem już na miejscu, bo bilety kupiłam za grosze. chciałabym zobaczyć miejsca niekoniecznie typowo z przewodników podróżniczych, a miejsca, które pokazują miasto od jego prawdziwej strony, jego duszę.
![]() |
#12 | ||
Rozeznanie
|
były w promocjoi
Cytat:
![]() Nie nocuję w Londynie tylko w Eastbourne u koleżanki, które znajduję się jakąs godiznę drogi od Londynu. Nie orientuję sie w cenie noclegów w Londynie. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Ja lecę we wrześniu i chce sięwybrać do Wioski Olimpijskiej, zobaczyć Staidon Olimpijski może Wembley jak się uda. Polecam Canary Wharf bardzo ładna bogata dzielnica. Na pewno warto zobaczyć parki, Greenwich, z którego jest bardzo ładny widok na miasto. Soho i Chinatown warte są zobaczeni to dzielnice z duszą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak bedziesz w Camden to moge Ci pomoc zwiedzac, mieszkam 20 sekund od stacji metra ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jezeli bedziesz odwiedzac muzeum figur woskowych, platne swoja droga, to warto pojsc do domu Sherlock'a Holmes'a. Jezeli czytalyscie o jego historiach, pewnie pamietacie, ze mieszkal przy Baker Street ![]() Jezeli chodzi o zoo, to jest kwestia kilku godzin. U mnie to byl caly dzien, bo zakochalam sie w pingwinkach i chodzily tak smiesznie cala ekipa ![]() Napiszcie jeszcze dokladne daty kiedy bedziecie, bo szykuje sie fajna impreza, coroczna, i nie wiem czy sie zalapiecie. Lubicie karnawalowe klimaty?
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie ostatnio chodziłam po Londynie po nocy i nic mi się nie stało było bezpiecznie i ludzie bardzo przyjaźni ![]() Co to Eastbourne to jadę tam do koleżanki w odwiedziny więc ominie mnie "przyjemność" spania w hotelach ![]() Ja uwielbiam karnawały ![]() ![]() Ja będę w terminie 19-26 września w Anglii z czego w Londynie pewnie w weekend 22-23 września. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Szukam noclegu poprzez couchsurfing, więc jeszcze nie wiem gdzie będę mieszkała. No, chyba, że moja kuzynka akurat będzie w mieście, to będę nocowała w samym centrum. Jadę tylko na 4 dni, to nie jest dużo, ale wiem, że nie będę chciała stracić czasu na staniu w kolejkach do muzeum
![]()
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Polecam Alexandra Palace : ) Świetny widok na panoramę Londynu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Możesz coś więcej o tym powiedzieć? Gdzie jest, jak tam dotrzeć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Z Victorii jest daleko do Baker Street, lepiej dojechac
![]() Niestety, nie zalapiesz sie na Notting Hill Carnival ![]()
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Można tam dojechać jakimś autobusem przez przesiadek? Nie będzie mi się opłacało metrem jechać jeśli to jest kilka przystanków , bo bilet jest drogi:/ Uuuu szkoda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Z tego co pamietam to autobusem 82, a droga z Victorii do Baker street to godzina spacerem. Autobusem jestes w 15 minut
![]()
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A orientujesz się może gdzie tam dokładnie jest ten przystanek EasyBus na lotnisko London Stansted? Edytowane przez Panna_Anna87 Czas edycji: 2012-08-03 o 07:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Ze strony EasyBus:
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Ja będę w terminie 13 - 22 listopada. Byliśmy w tamtym roku trochę później (pod sam koniec listopada), ale już było tak cudownie, świątecznie. Chociaż nie lubię kiedy miasta zaczynają przedwcześnie świętować Boże Narodzenie, to akurat taką atmosferą w Londynie nie pogardzę. Więc któraś mi doradzi co jeszcze mogę zobaczyć by poczuć taką atmosferą Świąt?
![]() Generalnie, co najważniejsze, poczuje atmosferę meczu, bo po raz kolejny idziemy na mecz mojej kochanej drużyny i to z najgorszym wrogiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
londyn to fajnie miasto, jednak jak dla mnie zbyt pochmurne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Też czytalam, że w tym roku Harrods zaczął wcześniej wystawiać produkty świąteczne ze względu na igrzyska
![]() Ostatnio była ciekawa opcja jednodniówki do Londynu z Katowic (za 60 zl, czyli w ok. 200 zł bym się zmieściła w kosztach na osobę), no ale nie zdecydowałam się... chyba poczekam na Ryanair samego na weekend, choć wątpię w tak dobra cenę. Dzięki za rady tak na marginesie. Pokazywałam dzisiaj wątek koleżance i się śmiała z mojego London - tak wypaczyło mnie przeglądanie tanich ofert wyjazdowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.