![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
tatuaże z henny ?
Cześc dziewczyny! interesują mnie tatuaże z henny czy wiecie coś na ten temat ? gdzie kupic henne jak się ją przygotowuje i gdzie mozna znaleźć wzorki.
Tak bym sobie chciała z tym poeksperymentować. hi hi ![]() Edytowane przez doosiaa Czas edycji: 2005-07-25 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: tatuaże z henny ?
na pewno nie wyjdzie Ci to zwykłą henną używaną do brwi i rzęs....więcej poczytasz tutaj : http://www.wizaz.pl/henna_tatuaz_tatoo_cotojest.php
czy tutaj: http://usuarios.lycos.es/hennatattoo...natattoos.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziekuję za informację. Rzeczywiście myślalam o hennie do brwi. Juz wiem ze to nie to. Dziekuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to sa linki do fajnych stron o hennie ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/nowa_galeria/vie...album09&page=1 http://hennanaturalna.pl/main.php?s=czarna A ponizej sa fota z naszych amatorskich zabaw henna ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzieki Ci Marlenko. Z pewnościa poeksperymentuję jak tylko coś zdziałam wrzuce fotki. Moze spróbuje na początek właśnie z ta henna w kremie. Tatuaż bedzie krócej ale troche sie podszkole w tej jak to nazywasz zabawie z henną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
yhmm dziaryy
![]() http://www.tatuaz.locky.tanihost.com...tattoothin.jpg na plecach ![]() albo ta super ![]() http://www.tatuaz.locky.tanihost.com...adeslane_2.jpg narazie mozna henną... aaa kiedyś normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja radzę wcześniej wypróbować hennę na małym fragmencie skóry. Może to się wydać nieprawdopodobne (bo henna jest przecież naturalna), ale znajoma zrobiła sobie taki tatuaż pare lat temu i dostała paskudnego uczulenia. Leczyła to ponad rok, więc dziewczyny uważajcie
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
czym wycinacie te tauaze z kartek ..bo ja probowalam skalpelem ale jakos mi nie wychodzi :| buuuuuuu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja robie sobie taki od pewnego czasu w tym samym miejscu tym samym szablonem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wpadalam na pomysl jak wycinac te szbalony wczesniej prosilam kolege aby mi to malowal -oczyscie zwykła henna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ale gdzie można taką henne dostac ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ile ci się trzyma zwykłą?
Jaki ma kolor ( naczy wychodzi czarny) ? Jak hennę kupujesh?
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ha! Kochana liczy sie refleks Efulla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja kupuje henne czarna do brwi
![]() Jesli chodzi rzesy to raczej ktos musi tobie to zorbic ,wykonuje sie mniej wiecej tak mieszasz ta henne z woda utleniona po czym nakladasz na rzesy sa dwie metody : 1. nakladasz czytsym pedzelkiem z niepotrzebnego juz tuszu, po czym czekam jakies 5 minut i zmywasz i gotowe 2. zamykasz oczy i pod rzesy daje sie wacik nastepnie bardzo odkladnie i stranie naklada sie papke z henny no i tez po paru minutach sie zmywa ![]() Tatuaz wychodzi czarny (czasem troche jasnieszy sprany czarny) trzyma sie okolo 2-3 tygodni zalezy w jakimmiejscu sie go robi, jelsi w miescu bardzo potliwym bądz narazony na duzy kontakt z woda to zmywa sie dosc szybko bo juz po tygodniu,po czym staje sie on coraz bardziej jasniejszy az do momentu całkowitego jego "znikniecia" ![]() Ja sobie odswiezam tan ttauaz jakos raz na tydzien trzymajac henne jakies 5 minut ,za pierwsyzmr azem trzymalam henne jakies 30 minut co jakis czas ja zraszając. Ale uwaga ja orbilam zwykła henna do brwi sa do kupienia henny do takich tatuazy i one ponoc o wiele wiele dluzej sie trzymaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
przepraszam za "przestawione"litery ale strasznie spiąca jestem :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Gizmiatko dzieki boska jestes ;* Musze poszuka tej henny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko Ty ja tez siedze przed kompem słucham jakas nudna muze i nawet nie ziewam :| ehhhhh
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
No własnie :| Więc tak sobie przesiaduje na owym forum i czerpie pomysły i inspiracje gdyż znajomi powiadają ze mam talent plastyczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja sie zacyznam bawic w decupage
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
No ja chyba też zaczne ..ale jakoś nie mam pomysłu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
tak,tak trzeba .Ale ja sie dopiero ucze wiec jak cos to zajrzyj osbie na inne watki są dośc inspirujące i dziewczyny napewno tobie pomoga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
no tak ale czy robić ten tatuaż z henny na ciele? też jakimś pędzelkiem czy czym??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny jestem tu nowa i zastanawiam się jak zrobię sobie tatuaż z henny jakiego będzie koloru?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Zależy jaki kolo kupisz. Jeśli chcesz standardowy czarny, a kupisz dobrą hennę to będzie czarny. Jeśli nie to będzie coś ala cień czarnego. Taki "zmyty" czarny.
A ja mam takie pytanie do bardziej doświadczonych osób, lub nie.. ![]() Jeśli kupie 10g henny to na ile tatuaży mi to starczy? Jeśli każdy byłby wielkości koła o średnicy mniej więcej 2,5 cm. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ale jeżeli takie małe tatuaże to na jakieś 150 powinno wsytarczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
szczerze powiem, że w ogóle się na tym nie znam a chciałabym sobie założyć taki "domowy interes", robić koleżanką, sobie. może mogłabyś mi jakoś pomóc i powiedzieć jaka henna się nadaje, albo jaka jest najlepsza i o tej gęstości i innych rzeczach o których pewnie nie mam pojęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc to przestałam malować czarną henną już jakiś czas temu, ze względu na to, że coraz trudniej było dostać czarną hennę do tatuażu z atestem MZiOS jakiej zawsze używałam (w proszku, w fiolce lub woreczku, pakowane zazwyczaj po 15 gramów - kupowałam przez internet).
Czarna henna jest henną sztuczną, zawiera barwniki, które mogą powodować uczulenia, oparzenia skóry, dlatego zawsze należy zapytać sprzedawcę o atest. Mogę powiedzieć, że henna do brwi i rzęs ani henna do włosów z drogerii kosmetycznych się nie nadaje. Wyłącznie taka, która nazywa się "do tatuażu". Polecam poszukać po sklepach internetowych. Jak wcześniej wspomniałam, już od dawna nie używam czarnej henny, bo moim zdaniem naturalna przebija ją pod każdym względem. ![]() Zależy CO chciałabyś malować, jaki efekt osiągnąć ![]() Całkiem ciekawe tatuaże wychodzą barwnikiem podobnym do henny o nazwie jagua. Barwi skórę na bardziej szary niż czarny, przezroczysty kolor przez co tatuaż wygląda jak taki prawdziwy. Jagua jest bezpieczna, bo naturalna, ale jest droższa od henny. I niektórzy nie lubią bladych tatuaży, wolą kolor czarny mocny jak markerem, jak się dowiem co ci bardziej odpowiada to będę nawijać dalej, bo dla mnie henna - temat rzeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.