|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Porozmawiajmy o wakacjach/urlopach :)
Porozmawiajmy o naszych planach wakacyjnych i urlopowych
Gdzie się wybieracie? Jedziecie w pojedynkę, z osobą towarzyszącą, rodzicami czy z całą paczką? Byliście już tam czy to Wasz pierwszy raz? Macie jakieś plany czy idziecie na pełen spontan?Porozmawiajmy też o miejscach w których byliśmy Opiszcie wrażenia, przygody, posłużcie radą. Może też macie jakieś miejsca godne polecenia?Ja na urlop wybieram się za kilka dni, do miejscowości Adama Małysza czyli do Wisły Już nie mogę się doczekać! Czekam na Wasze zwierzenia
|
|
#2 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Porozmawiajmy o wakacjach/urlopach :)
Ja też bardzo lubię Wisłę
lubię też Ustroń w który m jest dużo atrakcji
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
A co poleciłabyś w Ustroniu? Na pewno się tam wybierzemy żeby wjechać na Czantorię ale w sumie nigdy dalej niż za wyciąg się nie zapuszczałam
|
|
#4 |
|
Marudziara
|
Ja jadę z Tż do Zakopanego
byliśmy już w ubiegłym roku, ale tylko dwa dni przejazdem, bo zaliczaliśmy Pieniny
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Marudziara
|
Tak, już mamy zarezerwowane miejsce w Willi Mozaika na Makuszyńskiego płacimy 50zł od osoby, ale warunki są super
no i blisko centrum byliśmy w ubiegłym roku i w tym wracamy do tego samego miejsca.
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
O proszę, to tanio jak na centrum i dobry standard
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze niecałe 2 miesiące i dopiero wtedy odsapnę
![]() A we wrześniu będę starała się złapać jakiegoś lasta, czy to do Turcji czy Chorwacji, a jak nie to hmm Warmia lub Tatry. Tylko zastanawiam się, czy we wrześniu nie będzie dzikich tłumów w Zakopanym. |
|
|
|
|
#9 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Zakopanego to możliwe, słyszałam że właśnie dużo ludzi się wybiera tam we wrześniu bo i pogoda lepsza i dzieci w szkołach już siedzą.Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Polskie góry
Edytowane przez lala2506 Czas edycji: 2012-07-20 o 19:05 |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie mam czas żeby napisać parę słów o Wiśle. Byłam tam już kilka razy w różnych odstępach czasowych także niektóre rzeczy mogły się zmienić.
Jeśli chodzi o zwiedzanie to: - W centrum przy rynku stoi "ciuchcia" która zbiera większe grupki po czym wyrusza w trasę po całym mieście. Czy podczas jazdy ktoś opowiada historię Wisły, nie wiem bo nie byłam na tej przejażdżce i dopiero teraz się wybiorę. - Również w centrum, w tym samym budynku gdzie jest kino, stoi pomnik Adama Małysza z czekolady. - Jeśli już mowa o Adamie Małyszu to warto też zobaczyć skocznię do której trzeba podreptać dalej w stronę Ustronia o ile dobrze pamiętam. - Tuż za Wisłą a chyba jeszcze przed Ustroniem, jest wyciąg krzesełkowy którym można sobie wjechać na Czantorię. Fotograf pstryka wszystkim zdjęcia i można później swoje kupić wedle życzenia. - Ogółem jest dużo kościołów różnych wiar które można obejrzeć. - Jak byłam mała to pamiętam że było też gdzieś w centrum muzeum owadów ale nie było dane mi tam być. Jeśli chodzi o rozrywkę to: - W centrum jest kino. - Nieopodal za kinem jest amfiteatr gdzie często się coś dzieje a najczęściej w czasie Tygodnia Kultury Beskidzkiej. - Na starym rynku wówczas jest też stawiana mała scena i odbywają się tam różne eventy. - Gdzieś w okolicy Olimpijskiej jest basen odkryty i zakryty chyba też. - Przy starym rynku jest też targowisko gdzie można kupić pamiątki, oscypki, ubrania a nawet jakieś inne domowe bibeloty. - No i najfajniejszą rozrywką jest wylegiwanie się i pluskanie nad Wisłą Wzdłuż ulicy 3 Maja jest mnóstwo zejść nad rzekę gdzie można się wylegiwać. Woda najczęściej sięga kolan (przy wodospadach) a najgłębszy punkt jest przy Rondzie nieopodal Orlena gdzie nawet można popływać.Jeśli chodzi o jedzenie: - Mając trochę pieniędzy można sobie pozwolić na wizytę w Bavarii na Wyzwolenia. Kelnerki są ubrane na ludowo, stukają chodakami i zarzucają warkoczami. - Tuż przy Bavarii mieści się pub Alcatraz którego kuchnia to niebo w gębie i to samo tyczy się drinków. Ceny bardzo przystępne ale we wszystkich kolejnych lokalach które opiszę są właśnie takie. - Na przeciwko na 1 Maja (można przejść przez pomost i przejść górną dróżką koło cmentarza) jest fajna knajpka której nazwy nie pamiętam. Zakochałam się tam w smażonych pierogach. - Przy owej knajpce jest cukiernia u Janeczki która sieje rozpustę w portfelach :P Mają też lokal w centrum. W ciastku Snickers można się zakochać bez pamięci ![]() - Im bliżej centrum tym więcej jadłodajni. Przy rzece jest mała budka z parasolami gdzie mają dobre kiełbaski i rybę. - Tuż za nią jest Zapiecek u Jędrysa gdzie mają bardzo dobre naleśniki pikantne ale nie tylko. - Przed straganami jest "bar" gdzie mają dobre rzeczy z grilla. - W samym centrum warto usiąść nad rzeką (za amfiteatrem) na nieziemskie szaszłyki. Jeśli chodzi o nocleg: - Nie polecam Wenecji na Wyzwolenia. Kombinowali z pokojami (miałyśmy z mamą spać w określonym pokoju, to musiałyśmy jedną noc spać w innym nierozpakowane bo nie było sensu się wypakowywać). Nie mają szaf w pokojach tylko stelaże. No i zginęło nam parę rzeczy w tym bluzka która odnalazła się i była ewidentnie noszona... Na podwórku bez kagańca snuł się Amstaff który wyglądał groźnie ale w rzeczywistości był słodziakiem chętnym do zabaw. - Całkiem w porządku również na Wyzwolenia jest Katarzynka. - Na 11 Listopada nocowałam w jednym z tamtejszych licznych domów wczasowych. Był to chyba Relaks który był najfajniejszy jeśli chodzi o nocowanie w Wiśle. Pokoje czyste, w pełni wyposażone ze swoimi łazienkami a w cale nie tak drogo. W budynku Wi-Fi, możliwość jadania obiadów, organizowane dyskoteki dla młodych i ogniska jak ktoś chciał. Piękne widoki z balkonu ale niestety trzeba było do pensjonatu iść kawałek pod górkę i to był jedyny minus. Jeśli chodzi o zakupy to jest dużo budek z pamiątkami, kiosków, sklepów (jeden duży koło ronda), jest nawet super piekarnia prawie w samym centrum. Podobno przed wjazdem do Wisły stoi Biedrona ![]() Chyba wszystko już napisałam, mam nadzieję że pomogę nieco zainteresowanym A zachęcam do odwiedzania tej malowniczej miejscowości
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
w tym roku wymyśliłam sobie projekt - podróże na koturnach: jeżdżę gdzie się da i zwiedzam miejsca bardzo atrakcyjne turystycznie jak i mniej. zapraszam na bloga, tam prowadzę relacje. Polska naprawdę jest ciekawa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

Gdzie się wybieracie? Jedziecie w pojedynkę, z osobą towarzyszącą, rodzicami czy z całą paczką? Byliście już tam czy to Wasz pierwszy raz? Macie jakieś plany czy idziecie na pełen spontan?

Wzdłuż ulicy 3 Maja jest mnóstwo zejść nad rzekę gdzie można się wylegiwać. Woda najczęściej sięga kolan (przy wodospadach) a najgłębszy punkt jest przy Rondzie nieopodal Orlena gdzie nawet można popływać.