![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
najpierw olał, a teraz prosi o szansę
Hej dziewczyny! Postanowiłam się Was poradzić, bo mam dziwną sytuację. Mianowicie 1 lipca poznałam u kuzynki K. K jest 8 lat starszy mieszka 5 km ode mnie, wysoki, przystojny, dla mnie idealny.
Charakter też miał super, rozumieliśmy się bez słów. Zdobył mój nr zaczęliśmy się umawiać. Spotkaliśmy się 3 razy. Za każdym razem bardzo mnie komplementował, starał się pocałować, przytulić. Ciągle mówił jaka jestem piękna, urocza, mam super talię, piękne włosy no po prostu byłam do niego spełnieniem marzeń. Na dodatek rzucał teksty że chciałby mieć taką dziewczynę jak ja. Co tu dużo mówić flirtował że mną. W weekend zaczął mnie olewać, nie odebrał telefonu, po raz 3 przełożył spotkanie (w ciągu 1 tygodnia). Gdy zapytałam czy coś się stało napisał "co nagle to po diable, koleżanko". Wspomnę jeszcze że smsy też mi słał czułe "skarbie", "kochanie", "misiu" takich określeń używał. W poniedziałek ja już dałam sobie spokój skoro miał mnie gdzieś, on zresztą też znaku życia nie dawał. We wtorek miał wyjechać na urlop. Wczoraj wieczorem dzwoni do mnie, że wraca z urlopu pokłócił się ze znajomymi, nie chce gadać o tym i że będzie wieczorem w domu i jest od czwartku do mojej dyspozycji.... Chce przyjechać, wyjaśnić wszystko nie przez telefon. Z tego co mi powiedział to jakaś laska dała mu tam kosza na tym urlopie i on chce teraz być ze mną. Nie wiem jak to do końca było, bo mamy pogadać. Wiem, że zna ją rok i mu się podobała. Ja jemu niby też, tłumaczył że znamy się tylko 2 tyg i to nic nie znaczy, ale on flirtował ze mną, więc to chociażby jest nie fair wobec tamtej laski.... On chce mi wyjaśnić wszystko, powiedział że tylko ja się licze. A ja poczułam się jak koło ratunkowe...Nie wiem co zrobić, spotkać się, czy go olać? Mam ochotę dać mu nauczę, ale z drugiej strony podoba mi się. Zależy mi na nim, ale jak mam płakać przez niego, nie ufać mu i sprawdzać na każdym kroku to nie chcę tego. Na dodatek mam wesele do niedzieli muszę dać znać czy kogoś biorę, dostałam jeszcze 1 tydzień na zastanowienie, ale moja przyjaciółka w sierpniu/pod koniec lipca musi już zapłacić za wesele w restauracji. Dodam że nie mam kompletnie nikogo innego żeby zaprosić na to wesele. Wszyscy znajomi idą z kimś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
High Quality Since 2007
|
Dot.: najpierw olał, a teraz prosi o szansę
Cytat:
Co za koleś ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
koleś chciał się zabawić bo pewnie wtedy nie mógł z tą laską jak ona się pojawiła na horyzoncie to Cię olał i za nią pognał a jak ona mu dała kosza to stwierdził że może Ty naiwna jeszcze dasz mu szanse ![]() Olej kolesia bo jak tylko będzie mógł to Cie wystawi dla innej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Spytaj przyjaciółkę, czy zna mężczyznę w jakimś w miarę odpowiednim wieku, który idzie na jej wesele i też nie ma pary. Niech Was umówi, że będziecie siedzieć obok siebie i tańczyć razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Co za oszołom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Olałabym takiego faceta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe ile on ma jeszcze takich kół ratunkowych... NIektórzy faceci sa naprawde beznadziejni. Osobiscie nie wyobrazam sobie takiej sytuacji, moja duma by została urazona. No ale teraz wszystko zalezy od Ciebie, Ty rozdajesz karty, wiec rób jak uwazasz. Tylko nie badz na kazde zawołanie, on teraz ma czas dla Ciebie, a za tydzien jak tamta sie odezwie znowu oleję? Ja bym sie nie pakowała w tak zmiennego i mało powaznego faceta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a ja odpowiem Ci przekornie
mimo całej sytuacji weź go z sobą na to wesele ![]() przekonasz się jak będzie się Wam rozmawiało,bawiło,czy wodzić będzie wzrokiem za Tobą czy uciekną mu oczka w inną stronę (ród damski) z braku laku idźcie razem i przekonaj się czy to jest to , czy jest sens utrzymywania z nim zażyłych kontaktów mimo tego co zrobił i powiedział..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Meravigliosa creatura
|
Jakby facet, którego dopiero poznałam, zaczął do mnie mówić per słonko, kochanie, misiu, itp. i opowiadać jakie to mam ładne włosy, talię i co tam jeszcze to raz dwa zaczęłabym go trzymać na dystans, albo i zwiewałabym jak najdalej. Takie gadki na dzień dobry u dorosłego faceta są dla mnie strasznie infantylne i znaczą wg mnie tylko jedno, że facet to typ niedojrzałego podrywacza, któremu tylko jedno w głowie. Takimi tekstami chce jak najszybciej zlikwidować dystans i stworzyć złudną atmosferę intymności i zażyłości w celu jak najszybszego poderwania panny i skonsumowania "związku". I następna proszę...
Obrzydliwe jest takie dziamdzianie i zdrabnianie u faceta, którego widziałyśmy raptem raz czy dwa. Obleśne wręcz. Wg mnie, of course ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
High Quality Since 2007
|
po co?
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
dokładnie, po co?
Niestety życie nauczyło mnie jednego. Nikt nie zasługuje na drugą szansę i możność wykazania się.
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
on ma 28 lat.....
To jest dosyć ciężkie, zależało mi. Koleżance doradziłabym to samo co Wy mi. Chciałabym być z nim, ale po tym wszystkim, nie potrafię. Nie chcę być psychopatką która ciągle go sprawdza. Myślałam żeby właśnie tak jak radziła DwadziesciakilkaLat zapytać czy ktoś idzie też sam i po prostu poprosić o posadzenie nas razem. A z K. myślę, że oleję go,zobaczę jak się zachowa i ewentualnie dam mu szansę rozmowy, bo jestem aż ciekawa co on ma mi do powiedzenia. Jak powiedział mi o tej lasce zatkało mnie. Jak przyjedzie odstawię się i dam mu kosza ![]() ![]() Edytowane przez Ameliea Czas edycji: 2012-07-19 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Olej pana
![]() A na wesele weź jakiegoś kumpla czy brata koleżanki, cokolwiek. Ktoś pewnie zawsze będzie chętny.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
"Jak przyjedzie odstawię się i dam mu kosza zachowam się identycznie jak on"
Wydaje Ci się. Zależy Ci na nim, nie poczujesz satysfakcji, za to potem możesz czuć się gorzej. Po co Ci to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Olej go Dziewczyno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym go olała. Ewidentnie próbuje Cię wykorzystać jako "koło ratunkowe", jak sama to określiłaś. Gdyby tamta dziewczyna nie dała mu kosza, miałby Cię pewnie w głębokim poważaniu. I nie wiem, czy warto się z nim spotykać, żeby cokolwiek wyjaśniał. Na żywo łatwiej się złamać w swoich postanowieniach, bo chłopak zrobi smutną minkę, a znam i takich delikwentów, którzy potrafią się popłakać i serce mięknie. Ale to już zależy od Ciebie. Jeśli czujesz się na tyle pewnie, to spotkaj się. Tylko nie daj się mu omamić. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Facet jest przystojny i z tego korzysta.
Myślisz, że tylko ty lecisz na jego lepkie teksty i tanie komplemenciki? Założę się, że on w obwodzie ma kilka desperatek, co zrobią wszystko, by wygryźć konkurencję.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
nie droga Lady
żartowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Nie rob tego, bedziesz naprawde zalowac. Taki typ, ze tu adoruje na calego, pozniej olewa, znowu sie odzywa... - to spiewka ograna 100 razy. A wiesz co jest w ostatniej wzrotce? Ze ta co mu dala szanse, po raz kolejny zostala wystawiona. Gosc jest niedopowiedzialny i bardzo niedojrzaly. Sprzedawal Ci tanie teskty, pozniej olal i po tym jak sam zostal olany, to sobie o Tobie wspomnial - taka przykra prawda. Ale nie ludz sie, bo znowu pojawi sie kolejna i Cie oleje... tak z tym juz jest. Nie bierz go na zadne wesele - udowodnisz mu tym tylko, ze nie masz urazy o to co zrobil, a powinnas miec. Trzymaj go na dystans i zobacz jak dlugo bedzie walczyl, zabijajac go jego wlasna bronia: "co nagle, to po diable".
Mam doswiadczenie w temacie, posluchaj mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
dobra dzięki dziewczyny za rady
![]() ciężko być obiektywnym gdy chodzi o faceta na który zależy. Oleję go. Nie spotkam się z nim. Albo nie będę się odzywać, albo napiszę mu "słodkiego" eska. Podsumowując skreślam tego pana z listy. Na wesele pójdę sama i jak już mówiłam poproszę o fajnego towarzysza ![]() dziękuję za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się z dziewczynami. Nie zawracaj sobie nim już głowy, bo nie warto. Im szybciej wybijesz go sobie z głowy tym lepiej dla Ciebie. Nie pozwól się traktować w ten sposób
![]() ![]() A co do wesela: serio nie masz jakiegoś kumpla, brata, koleżanki nie mają jakichś fajnych kolegów? ![]() ![]() Edit: właśnie zauważyłam Twój najnowszy post. Gratuluję postawy i zdrowego rozsądku ![]() Edytowane przez 201701300922 Czas edycji: 2012-07-19 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Nie przesadzaj z tym zależeniem, znasz gościa 2 tygodnie i jak widać już pokazal swoje prawdziwe oblicze, bajerant flirciarz, który bajeruje kilka lasek na raz a jak jedna da mu kosza to z podkulonym ogonem biegnie do innej. Kiedy miał zamiar być z tamta, to cie olal. A kiedy tamta dała mu kosza to biegnie do Ciebie bo właśnie jesteś jego kołem ratunkowym. Na dodatek jest szczery aż do bólu i ci o tym mówi, że własnie jestes tylko kołem ratunkowym bo z tamtą nie wyszło.
Naprawdę miej honor i zlej takiego kolesia ciepłym moczem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit. sory nie chamskie bo on byl chamski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
I dobrze się poczułaś. Znaczy, nie że dobrze Ci tak, ale tak Cię potraktował. Nie zastanawiaj się, bo tu nie ma się nad czym zastanawiać.
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;35392594]Spytaj przyjaciółkę, czy zna mężczyznę w jakimś w miarę odpowiednim wieku, który idzie na jej wesele i też nie ma pary. Niech Was umówi, że będziecie siedzieć obok siebie i tańczyć razem.[/QUOTE] Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.