|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() wyjazd i życie w Szwecji
Mam dopiero 17 lat, ale od dawna marzy mi się wyjazd do Szwecji, jestem zachwycona tym krajem, za dwa lata matura, a powoli trzeba zacząć myśleć nad dalszą edukacją, po liceum chciałam skończyć w Polsce studium i wyjechać do Szwecji, ale teraz coraz bardziej chcę po maturze tam wyjechać, nauczyć się języka i kontynuować naukę na studiach, co myślicie o tym pomyśle? Mam rodzinę w Szwecji, więc na pewno ułatwia to trochę sprawę, ale czy to dobry pomysł żeby wyjechać tam mając średnie wykształcenie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: wyjazd i życie w Szwecji
zależy co chcesz robić w Szwecji i na jak długo wyjechać. Aby zarabiać więcej, mieć lepszy status warto jechać z wyższym wykształceniem, aby tylko pobyć tam lato i popracować możesz już po maturze.
Ja na Twoim miejscu zdałabym maturę, rozpoczęła studia, a na II roku pojechała tam w ramach Erasmusa czy innej wymiany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
chciałabym wyjechać już tam na zawsze, początkowo bym uczyła się języka na kursie i żeby dorobić trochę kaski np. sprzątałabym. Czytałam o studiach wiele i wiem, że z polskim wykształceniem nie za bardzo chcą tam, a trzeba się jeszcze dokształcać, a ja nie chcę marnować czasu tylko działać jak najszybciej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Hej. Z tego co wiem to w Szwecji na wielu uniwersytetach sa darmowe studia wiec jesli masz tam juz kogos to na pewno duze ulatwienie. Nie ma co sie oszukiwac w Szwecji pewnie czeka Cie lepsza przyszlosc niz w Polsce jesli chodzi o prace, zarobki. Ja tez kocham Szwecje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej!
Tak sie sklada, ze wyjechalam do Szwecji sama, bez rodziny lub przyjaciol. Nie ukrywam, ze na pewno musze sie wysilac duzo bardziej niz Ci, ktorym rodzina ulatwia start ale mysle, ze to warte. Sama sie wszystkiego ucze i planuje rowniez isc na studia. Prowadze rowniez blogg o zyciu w Szwecji itp. Zapraszam serdecznie jesli masz Ty lub ktos inny jakies pytania. Z checia na nie odpowiem! Dlaczego prowadzenia blogg? Wlasnie dlatego by ulatwic start tym, ktorzy nie maja rodziny w Szwecji a chce emigrowac! Zapraszam do mojego Karinas world ![]() http://kariinasworld.blogspot.se/ I mam nadzieje, ze kazdy znajdzie odpowiedz na swoje pytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.