wyjazd i życie w Szwecji - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 16:07   #1
licja8P
Przyczajenie

Question

wyjazd i życie w Szwecji

Mam dopiero 17 lat, ale od dawna marzy mi się wyjazd do Szwecji, jestem zachwycona tym krajem, za dwa lata matura, a powoli trzeba zacząć myśleć nad dalszą edukacją, po liceum chciałam skończyć w Polsce studium i wyjechać do Szwecji, ale teraz coraz bardziej chcę po maturze tam wyjechać, nauczyć się języka i kontynuować naukę na studiach, co myślicie o tym pomyśle? Mam rodzinę w Szwecji, więc na pewno ułatwia to trochę sprawę, ale czy to dobry pomysł żeby wyjechać tam mając średnie wykształcenie ?
licja8P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 21:17   #2
04e5a28c9aab521e8f90e546d970e31ba2591a44
Konto usunięte

Dot.: wyjazd i życie w Szwecji

zależy co chcesz robić w Szwecji i na jak długo wyjechać. Aby zarabiać więcej, mieć lepszy status warto jechać z wyższym wykształceniem, aby tylko pobyć tam lato i popracować możesz już po maturze.
Ja na Twoim miejscu zdałabym maturę, rozpoczęła studia, a na II roku pojechała tam w ramach Erasmusa czy innej wymiany i studia i poznanie kraju- 2 w 1
04e5a28c9aab521e8f90e546d970e31ba2591a44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 10:39   #3
licja8P
Przyczajenie

chciałabym wyjechać już tam na zawsze, początkowo bym uczyła się języka na kursie i żeby dorobić trochę kaski np. sprzątałabym. Czytałam o studiach wiele i wiem, że z polskim wykształceniem nie za bardzo chcą tam, a trzeba się jeszcze dokształcać, a ja nie chcę marnować czasu tylko działać jak najszybciej.
licja8P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 23:22   #4
aniat92
Przyczajenie

Hej. Z tego co wiem to w Szwecji na wielu uniwersytetach sa darmowe studia wiec jesli masz tam juz kogos to na pewno duze ulatwienie. Nie ma co sie oszukiwac w Szwecji pewnie czeka Cie lepsza przyszlosc niz w Polsce jesli chodzi o prace, zarobki. Ja tez kocham Szwecje i czasami mi sie marzy zeby tam wyjechac ale dopki co pozostaje to tylko w sferze marzen. Mam nadzieje na zmiany na lepsze w Polsce Pozdrawiam
aniat92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 13:56   #5
J_Carina
Przyczajenie

Hej!
Tak sie sklada, ze wyjechalam do Szwecji sama, bez rodziny lub przyjaciol.
Nie ukrywam, ze na pewno musze sie wysilac duzo bardziej niz Ci, ktorym rodzina ulatwia start ale mysle, ze to warte. Sama sie wszystkiego ucze i planuje rowniez isc na studia. Prowadze rowniez blogg o zyciu w Szwecji itp. Zapraszam serdecznie jesli masz Ty lub ktos inny jakies pytania. Z checia na nie odpowiem! Dlaczego prowadzenia blogg? Wlasnie dlatego by ulatwic start tym, ktorzy nie maja rodziny w Szwecji a chce emigrowac! Zapraszam do mojego Karinas world
http://kariinasworld.blogspot.se/
I mam nadzieje, ze kazdy znajdzie odpowiedz na swoje pytania
J_Carina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 05:37   #6
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez licja8P Pokaż wiadomość
Mam dopiero 17 lat, ale od dawna marzy mi się wyjazd do Szwecji, jestem zachwycona tym krajem, za dwa lata matura, a powoli trzeba zacząć myśleć nad dalszą edukacją, po liceum chciałam skończyć w Polsce studium i wyjechać do Szwecji, ale teraz coraz bardziej chcę po maturze tam wyjechać, nauczyć się języka i kontynuować naukę na studiach, co myślicie o tym pomyśle? Mam rodzinę w Szwecji, więc na pewno ułatwia to trochę sprawę, ale czy to dobry pomysł żeby wyjechać tam mając średnie wykształcenie ?
Jeśli czujesz się na siłach, że nauczysz się komunikować w ich języku to jedź i spróbuj szczęścia. Jesteś młoda i życie przed Tobą. Skoro masz tam rodzinę to poproś ich o pomoc. Życzę powodzenia.

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości