Razem raźniej. Ćwiczące młode mamy. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 13:05   #1
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana
Talking

Razem raźniej. Ćwiczące młode mamy.

Serdecznie zapraszamy wspólnie z 123sciri wszystkie chętne mamy, które po ciąży mają ochotę wziąć się za siebie, trenować i trzymać się w ryzach diety A przy tym dobrze się bawić

Jeszcze nie uzgodniłyśmy formuły wątku, pewnie wszystko wyjdzie w praniu

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 13:48   #2
Luuii
BAN stały

Dot.: Razem raźniej. Ćwiczące młode mamy.

czy bezdzietna kobieta również może się dołaczyć ?
Luuii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 14:01   #3
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez Luuii Pokaż wiadomość
czy bezdzietna kobieta również może się dołaczyć ?
Jeśli zniesiesz nasze "dzieciowe" problemy :P
Jasne

Dzień 0 - 20.07.2011r.

To do rzeczy Dziś mam w planach tylko orbitreka, bo po wczorajszym siłowym mam problemy z poruszaniem się. Właściwie to jestem ciekawa czy po pierwsze dam radę się do niego doczłapać, po drugie, czy mała pozwoli mi ćwiczyć.

A dieta z dziś niezaciekawa. W ogóle z dietą to mam problem, wielu produktów jeść nie mogę, słabo u mnie z dostarczaniem białka. Postaram się niedługo rozpisywać ją codziennie - pamiętam, że przy ostatnim wątku bardzo to pomagało w trzymaniu się w ryzach. Do ćwiczeń motywacji nie potrzebuję, ale jeść kocham niesamowicie...

Mój cel to maksymalne ujędrnienie ciała i odbudowa masy mięśniowej, która po ciąży jest znikoma. Schudnąć nie chcę broń Boże, już mały ssak wyssał ze mnie więcej kilogramów niż bym chciała. Stawiam na trening siłowy, jak na razie wykonywany w warunkach domowych plus orbitrek.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Edytowane przez suzana
Czas edycji: 2012-07-20 o 14:23
Stary 2012-07-20, 14:34   #4
123sciri
Rozeznanie

Luuuii zapraszamy

Ja czekam tylko do środy na wizytę po połogu i zaczynam - choć wiem że wielu rzeczy robić nie będe mogła ze względu na cc

Na razie co dziennie udaje mi się iść na godzinny szybki spacer.

Niestety moje ciało potrzebuje gruntownych zmian - to moje drugie dziecko w odstępie roku więc nagromadziło się troszkę tego
Na ten moment mam do zrzucenia około 5kg, ale przede wszystkim chcę ujędrnić ciało i wzmocnić i wyrzeźbić mięśnie
Dieta na ten moment to około 1600-1700 kal( karmie piersią) rozłożona na 5 posiłków- na pewno mogła by być lepiej zbilansowana ( specem od tego nie jestem) ale grunt że jest zdrowa, raczej- też postaram się później rozpisać.

Suzana czemu nie możesz jeść wielu rzeczy?

03/13-20 cm - 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm
zapuszczanie
123sciri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 14:37   #5
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Świetnie, że jesteś

Cytat:
Napisane przez 123sciri Pokaż wiadomość

Mała ma kolki i mimo że niezbyt wierzę w dietę matki karmiącej to staram się nie jeść tego co mogłoby doprowadzić ją do bólu. Problemy występują też po nabiale, ale ostatnio powoli go wprowadzam.

Hmm a może się pomierzymy?

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2012-07-20, 14:57   #6
123sciri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suzana Pokaż wiadomość
Świetnie, że jesteś

Mała ma kolki i mimo że niezbyt wierzę w dietę matki karmiącej to staram się nie jeść tego co mogłoby doprowadzić ją do bólu. Problemy występują też po nabiale, ale ostatnio powoli go wprowadzam.

Hmm a może się pomierzymy?
no właśnie tak myślałam- mnie tak przy pierwszej córce w alergie wrobili że szału można było dostać-najlepiej żeby nie jeść nic zdrowego( nabiału, razowego pieczywa, warzyw strączkowych, drobiu- bo to wszystko straszne alergeny są i wzdymacze)
teraz jem wszystko ( mawet czereśni i bób)i kolki są takie same jak u starszej gdzie nie jadłam niczego

co do wymiarów na ten moment wazę 56 kg przy 155 cm wzrostu
biodra 92
udo:51
brzuch 73 cm

mój cel to na pewno 51-52 kg ( waga sprzed ciąży) no i ile się da w centymetrach

zapuszczanie
Stary 2012-07-20, 15:05   #7
Luuii
BAN stały

Cytat:
Luuuii zapraszamy

Ja czekam tylko do środy na wizytę po połogu i zaczynam - choć wiem że wielu rzeczy robić nie będe mogła ze względu na cc

Na razie co dziennie udaje mi się iść na godzinny szybki spacer.

Niestety moje ciało potrzebuje gruntownych zmian - to moje drugie dziecko w odstępie roku więc nagromadziło się troszkę tego
Na ten moment mam do zrzucenia około 5kg, ale przede wszystkim chcę ujędrnić ciało i wzmocnić i wyrzeźbić mięśnie
Dieta na ten moment to około 1600-1700 kal( karmie piersią) rozłożona na 5 posiłków- na pewno mogła by być lepiej zbilansowana ( specem od tego nie jestem) ale grunt że jest zdrowa, raczej- też postaram się później rozpisać.

Ha odnosnie Twojego celu z włosami... ostatnio ściełam 45cm więc również moge od nowa sobie jakis cel ustawić.... tutaj ścinki moich włosów http://cellulitka.blogspot.com/2012/...nie-mniej.html

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

łał i mamy tyle samo wzrostu ! z tym, że ja więcej kg do zrzucenia jeżeli Cię to w jakiś sposób pocieszy ))
Luuii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-20, 19:54   #8
stubbornme
Zadomowienie

się przyłączę chętnie

ja już mam za sobą trochę walki o dawne ciało ...
w ciąży przytyłam 35kg - z racji problemów zdrowotnych i ciągłego nakazu leczenia... i... po ciąży schudłam z 89 na 78...
dziś 5 miesięcy po ciąży ważę 60kg

kreska poporodowa wciąż jest ale za to brzuch już mniej dynda
obecnie -> TF (żadnej diety) wcześniej własne wymyślane ćwiczenia i lekka pomoc z therm line ale teraz samo TF

suzana - mój ssak ze mnie nic nie wyssał tylko dołożył i ja też nie chcę już chudnąć jedynie wyrzeźbić ciało... TF mam nadzieje pomoże z brzuchem

123sciri - hm... ja złapałam na gruponie kiedyś super ofertę na ujędrnianie - bańki chińskie i jakieś tam ultradźwięki - powiem że super...!! niestety żeby się efekt utrzymał trzeba parunastu zabiegów a drogie to że ho ho... i już na gruponie za 80zł nie wystawili

stubbornme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 20:04   #9
Shiva
Raczkowanie

Witam
Z chęcią dołącze
Jestem 5 tygodni po porodzie. Waga sprzed ciązy 62 kg wzrost 170cm. W ciąży przytyłam do 83 W chwili obecnej ważę 71 kg . Chciałabym zrzucić 11 kg.
Ciężko mi wygospodarować czas na ćwieczenia ale od przyszłego tygodnia postaram się chcodzić 1x na fitness i 1x na siłownię.
Z ditą kiepsko ze względu na brak czasu, ale postram się to zmienić. Liczę na wsparcie
Shiva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 20:12   #10
traicionera
Zakorzenienie

Ja tez dołączę

Mloda ma liczy sobie teraz 15 miesięcy, ja cwicze sobie z różnoraką intensywnością od października. W ciąży przytyłam 25 kg, dziecko plus wody i woda zebrana w organizmie ważyły 12 kg, a reszta walczyłam i walczę. Przez dosc długi czas dietkowalam, ale ostatnio nie potrafię sie zmobilizować, jakoś lato mnie rozleniwia pod tym względem W podpisie mam wymienione treningi, które robiłam, teraz wciąż jestem w trakcie Turbo Fire. Pracuje na etacie, a córa czasem lubi dłużej się pobawić,wiec za ćwiczenia sie zabieram dość późno, kolo północy
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 20:40   #11
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Ale nas się nazbierało A ja tak długo wstrzymywałam się z założeniem tego wątku, widzę, ze całkiem niepotrzebnie

Tak jak przewidywałam z bieganiem dziś kiepsko, dziecię wyczuło, że zależy mi na chwili dla siebie. Trochę czasu wyłuskałam, ale nie mogę powiedzieć, że dałam sobie w kość.

Waga: 49 kg - dawno nie było tak mało, czuję się paskudnie
wzrost: 164
pas: 69
pupa: 89
udo: 51/52

Idę jeść.

EDIT: cos dla motywacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 564013_409429179093323_1495427593_n.jpg (60,5 KB, 73 załadowań)

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Edytowane przez suzana
Czas edycji: 2012-07-20 o 21:06

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-20, 22:20   #12
stubbornme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shiva Pokaż wiadomość
Witam
Z chęcią dołącze
Jestem 5 tygodni po porodzie. Waga sprzed ciązy 62 kg wzrost 170cm. W ciąży przytyłam do 83 W chwili obecnej ważę 71 kg . Chciałabym zrzucić 11 kg.
Ciężko mi wygospodarować czas na ćwieczenia ale od przyszłego tygodnia postaram się chcodzić 1x na fitness i 1x na siłownię.
Z ditą kiepsko ze względu na brak czasu, ale postram się to zmienić. Liczę na wsparcie
5 tygodni to szybko
karmisz?
jak nie to polecam spróbować z therm line mi bardzo pomógł w momencie gdy waga stanęła i nawet nie chciała drgnąć - i dodał duuużo energii a przy małym brzdącu to duży plus - niestety minusem jest nadmierna potliwość i ja np. po popicu za małą ilością wody miałam obrzydliwą zgagę...

ja wybrałam ćwiczenia w domu - bo... więcej czasu dla siebie i dla maluszka - no i możesz ćwiczyć o każdej porze i nie wydajesz pieniążków

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ja tez dołączę

Mloda ma liczy sobie teraz 15 miesięcy, ja cwicze sobie z różnoraką intensywnością od października. W ciąży przytyłam 25 kg, dziecko plus wody i woda zebrana w organizmie ważyły 12 kg, a reszta walczyłam i walczę. Przez dosc długi czas dietkowalam, ale ostatnio nie potrafię sie zmobilizować, jakoś lato mnie rozleniwia pod tym względem W podpisie mam wymienione treningi, które robiłam, teraz wciąż jestem w trakcie Turbo Fire. Pracuje na etacie, a córa czasem lubi dłużej się pobawić,wiec za ćwiczenia sie zabieram dość późno, kolo północy
BBL skończyłaś czy nadal robisz?
i tak patrząc na twoje wyniki w stopce to nieźle sobie radzisz poza tym dziecko im większe tym bardziej zajmujące ale to też rosnący ciężarek więc pomaga w ćwiczeniach.
ja BBL nie mogłam skończyć - wkurzał mnie ten facet, to przeskakiwanie na plaże i sale, i te uśmiechnięte chudne wymalowane modelki ja tu zlana potem a one wciąż jak z gazety

hm ja diety nie umiem trzymać - kocham jeść i gotować.
przykład z dziś - na śniadanko serek biały, na obiad naleśniki czekoladowe z serkiem waniliowym, na kolacje owsianka a wczoraj była domowa pizza z mozarella i pomidorami plus w ciągu dnia podjadałam płatki czekoladowe :brzyda l:

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Ale nas się nazbierało A ja tak długo wstrzymywałam się z założeniem tego wątku, widzę, ze całkiem niepotrzebnie

Tak jak przewidywałam z bieganiem dziś kiepsko, dziecię wyczuło, że zależy mi na chwili dla siebie. Trochę czasu wyłuskałam, ale nie mogę powiedzieć, że dałam sobie w kość.

Waga: 49 kg - dawno nie było tak mało, czuję się paskudnie
wzrost: 164
pas: 69
pupa: 89
udo: 51/52

Idę jeść.

EDIT: cos dla motywacji
hah no widzisz młodych mam dość sporo i wszystkie chcą wrócić do dawnej formy ja do biegania nie mogę się przemóc - ale 4 razy w tygodniu z młodym w wózku robie codzień jakieś 15km spaceru więc tlumacze sobie że jest dobrze.

Stary 2012-07-20, 22:25   #13
traicionera
Zakorzenienie

BBL juz dawno skończyłam,przed Bożym Narodzeniem
Młodej jako ciężarka nie używam, z ponadrocznym ruchliwym dzieckiem to już niemożliwe jest
z podjadaniem najgorzej jest w robocie, ja sobie niczego nie kupuje,ale co i rusz ktoś ma urodziny, imieniny i przynosi do roboty ciastka, ciasta, cukierki
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-07-20, 22:28   #14
stubbornme
Zadomowienie

Cytat:
BBL juz dawno skończyłam,przed Bożym Narodzeniem
Młodej jako ciężarka nie używam, z ponadrocznym ruchliwym dzieckiem to już niemożliwe jest
z podjadaniem najgorzej jest w robocie, ja sobie niczego nie kupuje,ale co i rusz ktoś ma urodziny, imieniny i przynosi do roboty ciastka, ciasta, cukierki
wiesz dodatkowy trening to złapanie Małej
ja mojego Berbecia jeszcze mogę bo się cieszy jak ćwiczy ze mną

ja BBL nie znoszę jakoś nie mogłam go ukończyć choć pare ćwiczeń podpatrzyłam i wykonuję

ja uwielbiam gotować tak jak pisałam i piec też... ostatnio naszło mnie na tort który powinien się nazywać BOMBA KALORYCZNA cały z mężem na pół zjedliśmy :brzyda l: ja z odchudzania jestem noga - ale... wypijam dużo mineralki

Stary 2012-07-20, 22:47   #15
traicionera
Zakorzenienie

lapanie głównie odchodzi na placu zabaw, bo lubi mi uciekać i rozwija naprawdę niezłe prędkości. No i wchodzenie oraz schodzenie po schodach to jej ulubione czynności, a wtedy też się spala kalorie
Nie mogę przy młodej ćwiczyć, bo ją to wkurza, zarar podchodzi i chce się tulic.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-07-21, 06:44   #16
123sciri
Rozeznanie

ale się nas nazbierało

suzana toż ty szczypior jesteś, szczerze ci zazdroszczę, ciekawe czy i ja mogę liczyć na taki efekt

oj przy dzieciach ciężko się zebrać i wygospodarować czas dla siebie - choć ja jestem zwolenniczką teorii zadowolona mama =szczęśliwe dzieci.

Ja właśnie codziennie kombinuje żeby mi się ktoś zajął moją dwulatką, żebym mogła iść z drugim maluszkiem na spacer

stubbornme ja właśnie też myślałam o takich zabiegach typu bańki albo jakieś inne cudo- ale później jak już się pozbędę tych 5kg

zapuszczanie

Edytowane przez 123sciri
Czas edycji: 2012-07-21 o 08:05
Stary 2012-07-21, 13:08   #17
agulaaabar
Zakorzenienie

Z wielką chęcią się przyłącze jestem mama rocznej córci i posiadaczka okropnego brzucha
Przy małej ciężko jest ćwiczyć, a jak śpi to zawsze jest coś do zrobienia
Ostatnio odpalilam swoje hula-hop i staram się w miarę mozliwości kręcić. Mam też w domu stepper ale jakoś ciężko mi się do niego przemóc..
Mam nadzieje, że przy Was złapię motywacje. jak bede miec chwilke to tez z ciekawości się pomierze

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 14:04   #18
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez stubbornme Pokaż wiadomość
ja wybrałam ćwiczenia w domu - bo... więcej czasu dla siebie i dla maluszka - no i możesz ćwiczyć o każdej porze i nie wydajesz pieniążków

hm ja diety nie umiem trzymać - kocham jeść i gotować.

hah no widzisz młodych mam dość sporo i wszystkie chcą wrócić do dawnej formy ja do biegania nie mogę się przemóc - ale 4 razy w tygodniu z młodym w wózku robie codzień jakieś 15km spaceru więc tlumacze sobie że jest dobrze.
ja też na razie wolę cwiczyc w domu, mam wszystko, no może prawie wszystko, co do szczęścia mi potrzebne. Chociaż muszę przyznać, że z utęsknieniem marzę o powrocie na siłownię. Muszę obadać grafik męża, przeliczyć ile dni treningowych moglabym sobie wyłuskać i może się zdecyduję ....

specjalnie chodzę taką drogą, że muszę wózek pod górkę targać :P

Cytat:
ale się nas nazbierało

suzana toż ty szczypior jesteś, szczerze ci zazdroszczę, ciekawe czy i ja mogę liczyć na taki efekt

oj przy dzieciach ciężko się zebrać i wygospodarować czas dla siebie - choć ja jestem zwolenniczką teorii zadowolona mama =szczęśliwe dzieci.
szczypior ale taki zwiędły

czasem jest tak, że im bardziej chcesz poćwiczyć tym dziecko mocniej to wyczuwa ...

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że przy Was złapię motywacje.
teraz już nie masz wyboru

Cytat:
Trochę boję się powrotu do roboty, bo w moim referacie mało kto dba o dietę i łatwo zboczyć ze zdrowego toru ...
powrotu boję się też z innych powodów, po pierwsze popełniłam "zbrodnię ciążową" , po drugie nie wyobrażam sobie małej w żłobku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 486336_366791663389895_1089399391_n.jpg (51,4 KB, 32 załadowań)

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Edytowane przez suzana
Czas edycji: 2012-07-21 o 14:07
Stary 2012-07-21, 14:46   #19
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Polecicie silne witaminy dla karmiącej? Mam problem z wypadającymi włosami. Chociaż problem to jest mało powiedziane, to patologia.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-21, 22:22   #20
traicionera
Zakorzenienie

Dopiero zabieram sie do ćwiczeń, bo mieliśmy gości, a potem córcia dostała gorączki od zębów i dopiero co zasnela- mam cicha nadzieje, ze się nie obudzi w trakcie ćwiczeń
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-07-22, 07:45   #21
123sciri
Rozeznanie

wczoraj niestety nic mi się nieudała zrobić chyba z 5 razy wybierałam się na spacer i jak nie jedna to druga coś chciała.
Poza tym ta blizna po cc mnie ciągnie trochę jeszcze ( zwłaszcza że nieraz muszę dźwignąć mojego drugiego 12 kg klocka)
Wstrzymam się z większym wysiłkiem do wizyty u lekarz- a czas lenistwa przeznaczę na ułożenie porządnego planu diety i ćwiczeń

Suzana co do powrotu do pracy i dzieci w żłobku to wcale ci się nie dziwie ja z moją pierwszą córą zostałam do 8 miesiąca w domu z drugą planuje zostać do roku

ja obecnie biorę prenatal ( jako witaminki dla karmiących) dodatkowo na włoski polecam ten tonik nie drogi a skuteczny:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/lotioneclipta.html

agulaaabar mi też czasem ciężko się zmotywować- ale jaką będziesz miała satysfakcje jak ci się uda.

zapuszczanie

Edytowane przez 123sciri
Czas edycji: 2012-07-22 o 07:48
Stary 2012-07-22, 08:55   #22
stubbornme
Zadomowienie

Cytat:
ja też na razie wolę cwiczyc w domu, mam wszystko, no może prawie wszystko, co do szczęścia mi potrzebne. Chociaż muszę przyznać, że z utęsknieniem marzę o powrocie na siłownię. Muszę obadać grafik męża, przeliczyć ile dni treningowych moglabym sobie wyłuskać i może się zdecyduję ....

specjalnie chodzę taką drogą, że muszę wózek pod górkę targać :P

Trochę boję się powrotu do roboty, bo w moim referacie mało kto dba o dietę i łatwo zboczyć ze zdrowego toru ...
powrotu boję się też z innych powodów, po pierwsze popełniłam "zbrodnię ciążową" , po drugie nie wyobrażam sobie małej w żłobku
heh ja to samo - wszędzie okrężną drogą... i jako że w domu ciągle to jak wyskoczę rano o 8 to tak po 16 wracam i jakoś dajemy radę z Młodym

hm ja szukam pracy obecnie... choć Mały ma 5 miesięcy na szczęście rodzina pomoże i zostanie z nim jak będę pracować - niestety... czasem nie mamy wyboru ale zazdroszczę tym które zostają i do roku :roll eyes:

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Polecicie silne witaminy dla karmiącej? Mam problem z wypadającymi włosami. Chociaż problem to jest mało powiedziane, to patologia.
prenatal - mi obecnie włosy lecą tak że szok już nie karmię a wcinam to co zostało i już widze efekty

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
wczoraj niestety nic mi się nieudała zrobić chyba z 5 razy wybierałam się na spacer i jak nie jedna to druga coś chciała.
Poza tym ta blizna po cc mnie ciągnie trochę jeszcze ( zwłaszcza że nieraz muszę dźwignąć mojego drugiego 12 kg klocka)
Wstrzymam się z większym wysiłkiem do wizyty u lekarz- a czas lenistwa przeznaczę na ułożenie porządnego planu diety i ćwiczeń

Suzana co do powrotu do pracy i dzieci w żłobku to wcale ci się nie dziwie ja z moją pierwszą córą zostałam do 8 miesiąca w domu z drugą planuje zostać do roku

ja obecnie biorę prenatal ( jako witaminki dla karmiących) dodatkowo na włoski polecam ten tonik nie drogi a skuteczny:

agulaaabar mi też czasem ciężko się zmotywować- ale jaką będziesz miała satysfakcje jak ci się uda.
ahh fajnie że tyle możesz zostać ja niestety pewnie będę miała dla siebie malucha dopiero popołudniami gdy znajdę pracę. ale jak pisałam - czasem musimy. taka rola mamusi w obecnych czasach.

też prenatal biorę - ale nie karmię lenię się nieludzko wręcz po ciązy (a miałam pięeęękne włosy w ciąży) i pomaga mi prenatal zostały resztki w apteczce.

hm może dziś się uda poćiwczyc?
biedne ząbkujące maleństwo

Stary 2012-07-22, 09:10   #23
Shiva
Raczkowanie

[QUOTE=stubbornme;35427661]5 tygodni to szybko
karmisz?
jak nie to polecam spróbować z therm line mi bardzo pomógł w momencie gdy waga stanęła i nawet nie chciała drgnąć - i dodał duuużo energii a przy małym brzdącu to duży plus - niestety minusem jest nadmierna potliwość i ja np. po popicu za małą ilością wody miałam obrzydliwą zgagę...

ja wybrałam ćwiczenia w domu - bo... więcej czasu dla siebie i dla maluszka - no i możesz ćwiczyć o każdej porze i nie wydajesz pieniążków [COLOR="Silver"]

Karmie, dlatego wspomagacze odpadają.
Niestety do ćwiczeń w domu nie mam warunków. Mieszkamy w kawalerce i jak mały śpi to nie ma szans żeby go nie obudzić w czasie ćwiczeń.

Wczoraj odwiedziły nas koleżanki i zgrzeszyłam ciastem dlatego właśnie wybieram się na bieżnię, aby przynajmniej trochę tego spalić. To będą moje pierwsze ćwiczenia po porodzie. Trzymajcie kciuki
Stary 2012-07-22, 09:14   #24
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Dopiero zabieram sie do ćwiczeń, bo mieliśmy gości, a potem córcia dostała gorączki od zębów i dopiero co zasnela- mam cicha nadzieje, ze się nie obudzi w trakcie ćwiczeń
wczoraj wieczorem a właściwie już w nocy przeczytałam Twój post i pomyślałam, że odpuszczam (mam nadzieje, że Ty tego nie zrobiłas?)
jeszcze takiego ataku kolki nie miałyśmy, a już się cieszyłam o 20.00 ze kolki nie ma pierwszy raz od jakich 3 tygodni ...
a ona czyhała aż zostaniemy same ...
nosiłam małą do "pęknięcia kręgosłupa" a później juz mi się nie chciało, tzn. koło 23.00, za to dziś bedzie mi sie musiało zachcieć, ale dziś jest mąż więc na pewno się jakoś zgramy

Cytat:

A mi sie udało być wczoraj aż na dwóch spacerach - wow Ale tylko dlatego, że maruda się włączyła i wolałam chodzić niż słuchać smęcenia.
Bardzo chciałabym zostać z małą tak do roczku, ale ciężko byłoby nam z jednej pensji wyżyć. Poza tym cholernie bym się bała powrotu. U mnie w firmie sam fakt zajścia w ciąże jest "karany" (na następny dzień po tym jak powiedziałam, że jestem w ciązy zniknęłam z pierwszego miejsca listy awansowej), a co dopiero pójście na wychowawczy. A wszyscy koledzy dzieci mają, tylko ja się tak ostałam ...

Zaraz obadam ten prenatal czy ma inny skład niż falvit mama. Pewnie w akcie desperacji kupię ten tonik , mimo że wykupiłam już pół aptecznych szamponów itp...

Dziś jedziemy na morze więc na pewno pojawi się w diecie lód

Shiva bieznia w terenie czy na silowni? Trzymam kciuki

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Edytowane przez suzana
Czas edycji: 2012-07-22 o 09:15
Stary 2012-07-22, 11:14   #25
Shiva
Raczkowanie

Wróciłam
Suzana bieżnia na siłowni. Niestety z kondycją kiepsko. Na bieżni 25 min po 5 min marsz naprzemiennie z truchtem. 15 orbitrek i na koniec 5 min rowerek. Od czegoś trzeba zacząć.
W przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza po połogu. Zobaczymy co powie, może wtedy zaczne trochę intensywniej.
Stary 2012-07-22, 12:58   #26
traicionera
Zakorzenienie

niestety, wczoraj kilka minut po napisaniu postu córeczka znowu obudziła się z płaczem i ponownie zasnela po północy, więc musiałam szybko się umyć i do spania, bo nie wiadomo było, czy zaraz kolejnej pobudki nie zaliczymy.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-07-22, 13:20   #27
123sciri
Rozeznanie

haha dziś nadrobiłam wracam z 2.5h spacerku po wertepach leśnych i piachu- boże jak mi brakuje tych endorfinek po ćwiczeniach .

Powiem wam że wkurza mnie podejście pracodawców do kobiet po macierzyńskim, choć sama nie wiem jak mnie przywitają po kolejnej tak długiej nieobecności
ale wychodzę z założenia że to pewnie moje ostatnie dziecko i fajnie by było się tym nacieszyć, choć będziemy musieli zacisnąć pasa

suzana szampony apteczne często maja paskudny skład, a nawet jeśli nie to coś co jest na twoich włosach góra kilka minut nie ma szans zadziałać

moja waga od kilku dni stanęła w miejscu, od powrotu ze szpitala ciut w dół leciała a teraz nic wiem że to normalne ale czy nie mogła by się zatrzymać w okolicy 52 kg zamiast 56

zapuszczanie
Stary 2012-07-23, 07:29   #28
monden
Raczkowanie

Witam Mamusie, na poczatek pytanko czy mogę do Was dołączyć, mimo że nie jestem jeszcze mamusią

Edytowane przez monden
Czas edycji: 2012-07-23 o 07:32
monden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 10:47   #29
agulaaabar
Zakorzenienie

Hejo

Ja wprawdzie wczoraj nie ćwiczyłam ale za to wyszaleliśmy się w wesołym miasteczku więc zawsze to troche ruchu
Moja dzidzia zasnęła więc lece włączyć pranie i wskakuje w moje hula-hop

P.s. muszę cos zrobic z moim cellulitem... jest straszny!

Co do wypadania włosów.. po ciąży leciały mi dosłownie garściami... nic nie pomoglo... włosy miałam prawie po pas, musiałam ściąć do ramion bo same wiecie jak wyglądały.. cienkie, kilka na głowie do tego jakby je ktos do głowy przyprasował teraz zaczęły odrastac i sterczą na wszystkie strony..

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 11:32   #30
La Monica
La Moderatoiure

Ja też chcę wrócić do formy (i figury) sprzed ciąży. Jestem po cc. Przed ciążą ćwiczyłam regularnie. Do zrzucenia mam 5-6 kg czyli idealne 54,5 sprzed ciąży. Schudłam po porodzie do 58 kg ale przytyłam 2 kg przez 2 miesiące?!
Wczoraj pierwszy raz delikatne ćwiczenia, raczej dla przypomnienia mojemu ciału, że pora brać się do roboty Nie dam rady ćwiczyć regularnie, bo młoda na to nie pozwala. No i rana po cc jeszcze "przeszkadza" w ćwiczeniach.
Mam nadzieję, że ten wątek będzie mnie dopingował

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości