|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Razem raźniej. Ćwiczące młode mamy.
Serdecznie zapraszamy wspólnie z 123sciri wszystkie chętne mamy, które po ciąży mają ochotę wziąć się za siebie, trenować i trzymać się w ryzach diety
![]() ![]() Jeszcze nie uzgodniłyśmy formuły wątku, pewnie wszystko wyjdzie w praniu ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Razem raźniej. Ćwiczące młode mamy.
czy bezdzietna kobieta również może się dołaczyć ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeśli zniesiesz nasze "dzieciowe" problemy :P
Jasne ![]() Dzień 0 - 20.07.2011r. To do rzeczy ![]() A dieta z dziś niezaciekawa. W ogóle z dietą to mam problem, wielu produktów jeść nie mogę, słabo u mnie z dostarczaniem białka. Postaram się niedługo rozpisywać ją codziennie - pamiętam, że przy ostatnim wątku bardzo to pomagało w trzymaniu się w ryzach. Do ćwiczeń motywacji nie potrzebuję, ale jeść kocham niesamowicie... Mój cel to maksymalne ujędrnienie ciała i odbudowa masy mięśniowej, która po ciąży jest znikoma. Schudnąć nie chcę broń Boże, już mały ssak wyssał ze mnie więcej kilogramów niż bym chciała. Stawiam na trening siłowy, jak na razie wykonywany w warunkach domowych plus orbitrek.
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2012-07-20 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Luuuii zapraszamy
![]() Ja czekam tylko do środy na wizytę po połogu i zaczynam - choć wiem że wielu rzeczy robić nie będe mogła ze względu na cc ![]() Na razie co dziennie udaje mi się iść na godzinny szybki spacer. Niestety moje ciało potrzebuje gruntownych zmian - to moje drugie dziecko w odstępie roku więc nagromadziło się troszkę tego ![]() Na ten moment mam do zrzucenia około 5kg, ale przede wszystkim chcę ujędrnić ciało i wzmocnić i wyrzeźbić mięśnie ![]() Dieta na ten moment to około 1600-1700 kal( karmie piersią) rozłożona na 5 posiłków- na pewno mogła by być lepiej zbilansowana ( specem od tego nie jestem) ale grunt że jest zdrowa, raczej ![]() Suzana czemu nie możesz jeść wielu rzeczy?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Świetnie, że jesteś
![]() Mała ma kolki i mimo że niezbyt wierzę w dietę matki karmiącej to staram się nie jeść tego co mogłoby doprowadzić ją do bólu. Problemy występują też po nabiale, ale ostatnio powoli go wprowadzam. Hmm a może się pomierzymy?
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teraz jem wszystko ( mawet czereśni i bób ![]() ![]() co do wymiarów na ten moment wazę 56 kg przy 155 cm wzrostu biodra 92 udo:51 brzuch 73 cm mój cel to na pewno 51-52 kg ( waga sprzed ciąży) no i ile się da w centymetrach ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- łał i mamy tyle samo wzrostu ! z tym, że ja więcej kg do zrzucenia jeżeli Cię to w jakiś sposób pocieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
się przyłączę chętnie
![]() ja już mam za sobą trochę walki o dawne ciało ... ![]() w ciąży przytyłam 35kg - z racji problemów zdrowotnych i ciągłego nakazu leczenia... i... po ciąży schudłam z 89 na 78... dziś 5 miesięcy po ciąży ważę 60kg ![]() kreska poporodowa wciąż jest ale za to brzuch już mniej dynda ![]() obecnie -> TF (żadnej diety) wcześniej własne wymyślane ćwiczenia i lekka pomoc z therm line ![]() ![]() suzana - mój ssak ze mnie nic nie wyssał tylko dołożył i ja też nie chcę już chudnąć jedynie wyrzeźbić ciało... TF mam nadzieje pomoże z brzuchem ![]() 123sciri - hm... ja złapałam na gruponie kiedyś super ofertę na ujędrnianie - bańki chińskie i jakieś tam ultradźwięki - powiem że super...!! niestety żeby się efekt utrzymał trzeba parunastu zabiegów a drogie to że ho ho... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Witam
Z chęcią dołącze ![]() Jestem 5 tygodni po porodzie. Waga sprzed ciązy 62 kg wzrost 170cm. W ciąży przytyłam do 83 ![]() Ciężko mi wygospodarować czas na ćwieczenia ale od przyszłego tygodnia postaram się chcodzić 1x na fitness i 1x na siłownię. Z ditą kiepsko ze względu na brak czasu, ale postram się to zmienić. Liczę na wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja tez dołączę
Mloda ma liczy sobie teraz 15 miesięcy, ja cwicze sobie z różnoraką intensywnością od października. W ciąży przytyłam 25 kg, dziecko plus wody i woda zebrana w organizmie ważyły 12 kg, a reszta walczyłam i walczę. Przez dosc długi czas dietkowalam, ale ostatnio nie potrafię sie zmobilizować, jakoś lato mnie rozleniwia pod tym względem ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ale nas się nazbierało
![]() ![]() Tak jak przewidywałam z bieganiem dziś kiepsko, dziecię wyczuło, że zależy mi na chwili dla siebie. Trochę czasu wyłuskałam, ale nie mogę powiedzieć, że dałam sobie w kość. Waga: 49 kg - dawno nie było tak mało, czuję się paskudnie wzrost: 164 pas: 69 pupa: 89 udo: 51/52 Idę jeść. EDIT: cos dla motywacji ![]()
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2012-07-20 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() karmisz? ![]() jak nie to polecam spróbować z therm line mi bardzo pomógł w momencie gdy waga stanęła i nawet nie chciała drgnąć - i dodał duuużo energii ![]() ![]() ja wybrałam ćwiczenia w domu - bo... więcej czasu dla siebie i dla maluszka - no i możesz ćwiczyć o każdej porze i nie wydajesz pieniążków ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
i tak patrząc na twoje wyniki w stopce to nieźle sobie radzisz ![]() ![]() ![]() ja BBL nie mogłam skończyć - wkurzał mnie ten facet, to przeskakiwanie na plaże i sale, i te uśmiechnięte chudne wymalowane modelki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hm ja diety nie umiem trzymać - kocham jeść i gotować. ![]() przykład z dziś - na śniadanko serek biały, na obiad naleśniki czekoladowe z serkiem waniliowym, na kolacje owsianka ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
BBL juz dawno skończyłam,przed Bożym Narodzeniem
Młodej jako ciężarka nie używam, z ponadrocznym ruchliwym dzieckiem to już niemożliwe jest ![]() z podjadaniem najgorzej jest w robocie, ja sobie niczego nie kupuje,ale co i rusz ktoś ma urodziny, imieniny i przynosi do roboty ciastka, ciasta, cukierki ![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja mojego Berbecia jeszcze mogę bo się cieszy jak ćwiczy ze mną ![]() ja BBL nie znoszę ![]() ![]() ja uwielbiam gotować tak jak pisałam i piec też... ostatnio naszło mnie na tort który powinien się nazywać BOMBA KALORYCZNA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
lapanie głównie odchodzi na placu zabaw, bo lubi mi uciekać i rozwija naprawdę niezłe prędkości. No i wchodzenie oraz schodzenie po schodach to jej ulubione czynności, a wtedy też się spala kalorie
![]() Nie mogę przy młodej ćwiczyć, bo ją to wkurza, zarar podchodzi i chce się tulic.
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
ale się nas nazbierało
![]() suzana toż ty szczypior jesteś, szczerze ci zazdroszczę ![]() ![]() ![]() oj przy dzieciach ciężko się zebrać i wygospodarować czas dla siebie - choć ja jestem zwolenniczką teorii zadowolona mama =szczęśliwe dzieci. Ja właśnie codziennie kombinuje żeby mi się ktoś zajął moją dwulatką, żebym mogła iść z drugim maluszkiem na spacer ![]() stubbornme ja właśnie też myślałam o takich zabiegach typu bańki albo jakieś inne cudo- ale później jak już się pozbędę tych 5kg
"All I've done is run fast. I don't see why people should make much fuss about that." - Fanny Blankers-Koen 03/13-20 cm ![]() ![]() zapuszczanie ![]() Edytowane przez 123sciri Czas edycji: 2012-07-21 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Z wielką chęcią się przyłącze
![]() ![]() Przy małej ciężko jest ćwiczyć, a jak śpi to zawsze jest coś do zrobienia ![]() Ostatnio odpalilam swoje hula-hop i staram się w miarę mozliwości kręcić. Mam też w domu stepper ale jakoś ciężko mi się do niego przemóc.. Mam nadzieje, że przy Was złapię motywacje. jak bede miec chwilke to tez z ciekawości się pomierze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalnie chodzę taką drogą, że muszę wózek pod górkę targać :P Cytat:
![]() czasem jest tak, że im bardziej chcesz poćwiczyć tym dziecko mocniej to wyczuwa ... teraz już nie masz wyboru ![]() ![]() Cytat:
powrotu boję się też z innych powodów, po pierwsze popełniłam "zbrodnię ciążową" ![]()
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2012-07-21 o 14:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Polecicie silne witaminy dla karmiącej? Mam problem z wypadającymi włosami. Chociaż problem to jest mało powiedziane, to patologia.
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dopiero zabieram sie do ćwiczeń, bo mieliśmy gości, a potem córcia dostała gorączki od zębów i dopiero co zasnela- mam cicha nadzieje, ze się nie obudzi w trakcie ćwiczeń
![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
wczoraj niestety nic mi się nieudała zrobić
![]() Poza tym ta blizna po cc mnie ciągnie trochę jeszcze ( zwłaszcza że nieraz muszę dźwignąć mojego drugiego 12 kg klocka ![]() Wstrzymam się z większym wysiłkiem do wizyty u lekarz- a czas lenistwa przeznaczę na ułożenie porządnego planu diety i ćwiczeń ![]() Suzana co do powrotu do pracy i dzieci w żłobku to wcale ci się nie dziwie ja z moją pierwszą córą zostałam do 8 miesiąca w domu z drugą planuje zostać do roku ![]() ja obecnie biorę prenatal ( jako witaminki dla karmiących) dodatkowo na włoski polecam ten tonik nie drogi a skuteczny: http://www.biochemiaurody.com/sklep/lotioneclipta.html agulaaabar mi też czasem ciężko się zmotywować- ale jaką będziesz miała satysfakcje jak ci się uda.
"All I've done is run fast. I don't see why people should make much fuss about that." - Fanny Blankers-Koen 03/13-20 cm ![]() ![]() zapuszczanie ![]() Edytowane przez 123sciri Czas edycji: 2012-07-22 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hm ja szukam pracy obecnie... choć Mały ma 5 miesięcy na szczęście rodzina pomoże i zostanie z nim jak będę pracować - niestety... czasem nie mamy wyboru ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() też prenatal biorę - ale nie karmię ![]() ![]() hm może dziś się uda poćiwczyc? biedne ząbkujące maleństwo ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=stubbornme;35427661]5 tygodni to szybko
![]() karmisz? ![]() jak nie to polecam spróbować z therm line mi bardzo pomógł w momencie gdy waga stanęła i nawet nie chciała drgnąć - i dodał duuużo energii ![]() ![]() ja wybrałam ćwiczenia w domu - bo... więcej czasu dla siebie i dla maluszka - no i możesz ćwiczyć o każdej porze i nie wydajesz pieniążków ![]() Karmie, dlatego wspomagacze odpadają. Niestety do ćwiczeń w domu nie mam warunków. Mieszkamy w kawalerce i jak mały śpi to nie ma szans żeby go nie obudzić w czasie ćwiczeń. Wczoraj odwiedziły nas koleżanki i zgrzeszyłam ciastem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze takiego ataku kolki nie miałyśmy, a już się cieszyłam o 20.00 ze kolki nie ma pierwszy raz od jakich 3 tygodni ... a ona czyhała aż zostaniemy same ... nosiłam małą do "pęknięcia kręgosłupa" a później juz mi się nie chciało, tzn. koło 23.00, za to dziś bedzie mi sie musiało zachcieć, ale dziś jest mąż więc na pewno się jakoś zgramy Cytat:
![]() Bardzo chciałabym zostać z małą tak do roczku, ale ciężko byłoby nam z jednej pensji wyżyć. Poza tym cholernie bym się bała powrotu. U mnie w firmie sam fakt zajścia w ciąże jest "karany" (na następny dzień po tym jak powiedziałam, że jestem w ciązy zniknęłam z pierwszego miejsca listy awansowej), a co dopiero pójście na wychowawczy. A wszyscy koledzy dzieci mają, tylko ja się tak ostałam ... Zaraz obadam ten prenatal czy ma inny skład niż falvit mama. Pewnie w akcie desperacji kupię ten tonik , mimo że wykupiłam już pół aptecznych szamponów itp... Dziś jedziemy na morze ![]() ![]() Shiva bieznia w terenie czy na silowni? Trzymam kciuki ![]()
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2012-07-22 o 09:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Wróciłam
Suzana bieżnia na siłowni. Niestety z kondycją kiepsko. Na bieżni 25 min po 5 min marsz naprzemiennie z truchtem. 15 orbitrek i na koniec 5 min rowerek. Od czegoś trzeba zacząć. W przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza po połogu. Zobaczymy co powie, może wtedy zaczne trochę intensywniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
niestety, wczoraj kilka minut po napisaniu postu córeczka znowu obudziła się z płaczem i ponownie zasnela po północy, więc musiałam szybko się umyć i do spania, bo nie wiadomo było, czy zaraz kolejnej pobudki nie zaliczymy.
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
haha dziś nadrobiłam
![]() ![]() Powiem wam że wkurza mnie podejście pracodawców do kobiet po macierzyńskim, choć sama nie wiem jak mnie przywitają po kolejnej tak długiej nieobecności ![]() ale wychodzę z założenia że to pewnie moje ostatnie dziecko i fajnie by było się tym nacieszyć, choć będziemy musieli zacisnąć pasa suzana szampony apteczne często maja paskudny skład, a nawet jeśli nie to coś co jest na twoich włosach góra kilka minut nie ma szans zadziałać ![]() moja waga od kilku dni stanęła w miejscu, od powrotu ze szpitala ciut w dół leciała a teraz nic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie, na poczatek pytanko czy mogę do Was dołączyć, mimo że nie jestem jeszcze mamusią
![]() Edytowane przez monden Czas edycji: 2012-07-23 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Ja wprawdzie wczoraj nie ćwiczyłam ale za to wyszaleliśmy się w wesołym miasteczku więc zawsze to troche ruchu ![]() Moja dzidzia zasnęła więc lece włączyć pranie i wskakuje w moje hula-hop ![]() P.s. muszę cos zrobic z moim cellulitem... ![]() Co do wypadania włosów.. po ciąży leciały mi dosłownie garściami... nic nie pomoglo... włosy miałam prawie po pas, musiałam ściąć do ramion bo same wiecie jak wyglądały.. cienkie, kilka na głowie do tego jakby je ktos do głowy przyprasował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
La Moderatoiure
|
Ja też chcę wrócić do formy (i figury) sprzed ciąży. Jestem po cc. Przed ciążą ćwiczyłam regularnie. Do zrzucenia mam 5-6 kg czyli idealne 54,5 sprzed ciąży. Schudłam po porodzie do 58 kg ale przytyłam 2 kg przez 2 miesiące?!
Wczoraj pierwszy raz delikatne ćwiczenia, raczej dla przypomnienia mojemu ciału, że pora brać się do roboty ![]() Mam nadzieję, że ten wątek będzie mnie dopingował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.