|
|
#1 |
|
Zakorzeniona
|
Prezent dla 13-latki - proszę o podpowiedź!
Moja siostra cioteczna przyleciała ze Stanów na wakacje i akurat niedługo wypadają jej 13. urodziny, a ja nie mam pojęcia, co jej kupić. Widzimy się co parę lat, ja jestem prawie 10 lat starsza, jak byłam w jej wieku to i inne rzeczy były na rynku i chyba ja miałam inne zainteresowania, bo marzyłam o książce
Nie znam jej zbyt dobrze, jej mama powtarza, że mam nic nie kupować i pomóc nie chce, a ja nie mam pomysłu. Nie mam pojęcia, co ona ma, czego potrzebuje, będziemy się na jej urodzinach widzieć pierwszy raz od 2 lat, akurat przyjeżdżam na miniprzyjęcie. Potrzebuję więc czegoś totalnie uniwersalnego, co spodoba się (prawie) każdej nastolatce, no i czegoś, co mnie nie zrujnuje. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Wiem, że informacje, które podałam są znikome, ale niestety właśnie dlatego nie mogę nic wymyślić. Z góry dziękuję za pomoc!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Prezent dla 13-latki - proszę o podpowiedź!
Bransoletka shains
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzeniona
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35445051]Bransoletka shains
[/QUOTE]Ooo, ale fajne! Tylko gdzie takie coś kupić? Dziękuję i czekam na dalsze pomysły
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
mnie w tym wieku najbardziej cieszyły prezenty kosmetyczne, np jakieś delikatne średnio-półkowe perfumy
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
może coś z tzw. zestawów kreatywnych? np. to http://www.empik.com/fabryka-swiecze...8948,zabawki-p albo jeszcze widziałam kiedyś na stronie empiku, że mają takie zestawy do zrobienia własnego kremu, perfum i czegoś tam jeszcze.
o, albo zestaw mazaków do ubrań Edytowane przez szprotka_ Czas edycji: 2012-07-22 o 11:33 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Hej, mam siostrę w wieku 12 lat, też jestem od niej ponad 10 lat starsza.
Ale ona się interesuje kosmetykami, oczywiście takimi delikatnymi, jakaś pomadka do ust czy błyszczyk delikatny, perfumy, ma mnóstwo ubrań i wciąż kupuje nowe(z ubraniem ciężko będzie Ci trafić jednak, zarówno w gust jak i rozmiar...) ale może np jakaś torebeczka? Ostatnio siostrze kupiłam taką torebeczkę malutką, listonoszkę z butiku - piękna, słodziutka w kwiatki... i książkę, którą chciała czytać "Projekt C" - nie znam się na książkach dla młodzieży, ale może to Ci coś podpowie... Jak byłam na wakacjach to kupiłam jej też miesiąc temu taką bransoletkę typu beads i jedną charms - to jest chyba na topie teraz ? W każdym razie cieszyła się bardzo, bo "wszystkie koleżanki też maja". Możesz też dać jej po prostu słodycze zapakować w taką torebkę ozdobną dużo słodyczy i to też super wygląda Może i to ostatnie najlepsze, jeśli jej nie znasz? |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Shainsy CHYBA tylko na ich stronie shains.pl? Tzn ja kupowałam rok temu na prezent i nigdzie więcej nie było w necie.
Swoją drogą, w ostatnich dniach któryś raz juz polecam bransoletki i tak mnie kusi by sobie też kupić |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
o matko to Shains kojarzy mi się z takimi opaskami co noworodki dostają na porodówce...
![]() ten zestaw do robienia świeczek jest świetny ale pod warunkiem że lubi takie rzeczy jak nie to kosmetyki jakieś takie, mgiełka do ciała i coś z kolorówki w stylu odżywka do paznokci itp
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te bransoletki fajne, nie widziałam takich chyba jestem troche zacofana
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
hmm moze jakis kolorowy szkolny kalendarz-notes?
jak mialam tyle lat to lubilam wszelkiego rodzaju notesy, zazwyczaj najlepsze bylo uzupelnianie danych, wpisywanie urodzin znajomych, potem mi sie nudzilo i kupowalam nowy ![]() zestaw kosmetykow dla nastolatek? moze zegarek?
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że najbezpieczniejszym prezentem dla nieznanej osoby, a szczególnie dla nastolatki będzie miszmasz
Czyli kup jakąś fajny kolorowy kartonik, powrzucaj słodycze, jakiś zapach, bransoletkę, notesik na pamiętnik i co tam Ci przyjdzie do głowy. Coś na pewno jej się spodoba, a ja uwielbiałam takie prezenty.
|
|
#12 |
|
Zakorzeniona
|
Problem w tym, że taki kalendarz musiałby być po angielsku, a nie wiem, czy takowy znajdę u mnie.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Bez przesady często kalendarze w polskich sklepach mają wypisane miesiące po polsku angielski i rosyjsku
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ja jako nastolatka to bardzo lubiłam. Tylko nie wiem, czy takowe cosie w ogóle jeszcze ktokolwiek wydaje...
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Aaaa taki kalendarz
a to pewnie w empiku jeśli miałby być w obcym języku
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym się wybrała do Sephory i popatrzyła na jakieś zestawy upominkowe
![]() tak na szybko, znalazłam coś takiego: http://www.nowekosmetyki.pl/kosmetyk...aw-blyszczykow
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
A może coś takiego hmm... polskiego? Wiem, że głupio to brzmi
Chodzi mi o jakiś prezent, który wiąże się z naszym krajem. Jakieś korale w stylu góralskim (załączam zdjęcie), albo chusta w taki wzór. Moja siostra ma 14 lat, a bardzo jej się takie bransoletki/naszyjniki podobają. No i będzie miała pamiątkę. Albo koszulka: I <3 Poland. Albo coś w tym stylu. A perfumy/biżuteria/ubrania sama uwielbiałam dostawać, ale może się okazać, że ona ma tego mnóstwo (przynajmniej kuzynka mojej przyjaciółki jak przyjechała do niej do Polski na wakacje miała tego tonę, a wcale nie jest taka bogataAlbo przejrzyj jej profil na facebooku, dowiesz się co lubi
Edytowane przez kingur Czas edycji: 2012-07-22 o 15:45 |
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie, lepiej wymyślić coś polskiego, przecież shainsy są bardzo popularne w Stanach, Sephora też jest w każdym większym centrum handlowym, więc prezenty w sumie niezbyt trafione, chociaż ładne.
Ja bym zrobiła tak jak Crema Catalana: trochę słodyczy, jakiś fajny notesik z empiku itp, a to wszystko w małym pudełeczku. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;35449244]No właśnie, lepiej wymyślić coś polskiego, przecież shainsy są bardzo popularne w Stanach, Sephora też jest w każdym większym centrum handlowym, więc prezenty w sumie niezbyt trafione, chociaż ładne.
Ja bym zrobiła tak jak Crema Catalana: trochę słodyczy, jakiś fajny notesik z empiku itp, a to wszystko w małym pudełeczku.[/QUOTE] słodycze i notesiki z Empiku też są w każdym większym centrum handlowym ![]() ja bym też poszła w stronę propozycji kingur. pewnie zrobiłabym mix - jakiś ładnie wyglądający zestaw błyszczyków (wg mnie to uniwersalny prezent dla każdej nastki + coś polskiego, 'tradycyjnego', np. ładna bransoletka z motywem regionalnym czy inne tego typu, w Krakowie jest duży wybór takich rzeczy, wystarczy pochodzić po Sukiennicach czy innych małych sklepikach wokół Rynku.
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym postawiła na jakiś portfel/torebkę rękodzieło z folklorowym wzorem. Tylko,że to pewnie droższa impreza.
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2012-07-22 o 16:54 |
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie taka droga. Polecam naludowo (nie wiem czy można dawać linki więc można wyszukać w google ) Świetne rzeczy mają.
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój portfel też.Może nosi okulary? Mają tam fajne etui.
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2012-07-22 o 17:14 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
W dużych supermarketach albo w Almie można znaleźć fajne i ciekawe słodycze. Myślę, że w tym wieku zapotrzebowanie na takiego rodzaju cukier jest największe
![]() Jak ze stanów przyjechała to pewnie ma mnóstwo dupereli i kosmetyków. Jak coś ładnego się znajdzie to kup i tyle - torebka, czy portfel. Albo zestaw z empiku, jakiś segregatorów czy kalendarzy z notatnikiem. |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
A może jakaś ładna mała torebka? O ile nie jest jakaś obciachowa, np. z cekinami albo pluszowa z główką zwierzęcia, na pewno się przyda, do czegoś jej będzie pasować. Proponuję też kupić jej jakieś polskie słodycze, których u niej nie ma
.
|
|
#28 |
|
BAN stały
|
Myślę, że już od 60 - 70 zł można kupić w Yes jakiś ładny wisiorek czy coś. Myślę, że biżu będzie lepsza niż kosmetyki (to przecież dziecko, ja w jej wieku byłam wkurzona gdy zamiast błyskotki dostałam jakieś pachnidła). Poza tym taka bizu jest na lata - widzicie się rzadko więc na pewno cię zapamięta - miła pamiątka na dłuuugo.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
Ja gdybym mieszkała w Stanach i miała na wyciągnięcie ręki najróżniejsze kosmetyki, perfumy, biżu, ubrania i torebki (i to o wiele większy wybór niż w Polsce) nie chciałabym prezentu tego typu dostać od kogoś z bardzo daaalekiego kraju, dodatkowo kojarzonego z dość ciekawym folklorem (ciekawszym niż amerykański na pewno) bo cóż to za atrakcja. Kingur miała super pomysł na upominek z tą bransoletką z charmsami w etniczne polskie wzory, kuferkiem tego typu, może miś w polskim ubranku i do tego worek typowo polskich słodyczy np. krówek, raczków albo poduszka z nadrukiem polskiego pejzażu-można nawet taką wykonać na zamówienie
jest jeszcze marka Stenders łotewska wprawdzie, ale znajdziesz i u nas sklepy a mają przepięknie
Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2012-07-22 o 21:10 |
|
|
|
|
#30 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
Motyw folkloru jest ok, ale musi to być porządna rzecz a nie badziew ze straganu.Pozatym dlaczego myślicicie, że jak ze stanów to ona od razy ma wszystkiego dużo i nie chce więcej?
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

Nie znam jej zbyt dobrze, jej mama powtarza, że mam nic nie kupować i pomóc nie chce, a ja nie mam pomysłu. Nie mam pojęcia, co ona ma, czego potrzebuje, będziemy się na jej urodzinach widzieć pierwszy raz od 2 lat, akurat przyjeżdżam na miniprzyjęcie. Potrzebuję więc czegoś totalnie uniwersalnego, co spodoba się (prawie) każdej nastolatce, no i czegoś, co mnie nie zrujnuje. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Wiem, że informacje, które podałam są znikome, ale niestety właśnie dlatego nie mogę nic wymyślić. Z góry dziękuję za pomoc!

zapakować w taką torebkę ozdobną dużo słodyczy i to też super wygląda