![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
koronkowe plecy - szukam sukni
Witajcie
Od kilku dni przeczesuję internet i już nieco zgłupiałam. Może któraś z Was miała, mierzyła lub widziała gdzieś taką suknię? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Szukam sukni ślubnej z koronkowym głębokim dekoltem na plecach (takim jak na załączonych zdjęciach). Mój wymarzony typ to coś pomiędzy rybką a literką "A", chciałabym żeby koronka sprawiała lekkie wrażenie, nieco lejące. Niektóre koronkowe suknie są przepiękne ale trochę "przytłaczające", optycznie i nie tylko optycznie ciężkie... Zdjęcie pochodzi ze strony salonu "Adria" w Tłuszczu, drugie to "Calista" Herm's którą mierzyłam ale nie leży na mnie zbyt dobrze i jak dla mnie za bardzo się błyszczy ![]() Nie ustaję w dalszych poszukiwaniach, dziękuję z góry za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: koronkowe plecy - szukam sukni
Też chcę taką suknię
![]() ![]() http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dokładnie o to samo mi chodzi!
![]() Jak już wybierzemy swoje suknie- chętnie przedyskutuję z Tobą temat dodatków do niej ![]() Twój pierwszy link- taką suknię znalazłam na stronie beluno.eu - salon znajduje się jedynie w Rzeszowie i Sanoku- jak dla mnie koszmarnie daleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć dziewczyny ![]() ale piękne suknie ![]() asia_28w wiesz może jaki to model, firma tej drugiej sukni z Twojego posta? Chętnie bym z przodu ją zobaczyła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
iman001 na stronie beluno nie znalazłam sukienki z 1 linku a przejrzałam chyba wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
http://www.beluno.eu/suknie.slubne.b...rodukt,456.htm
tutaj jest link do beluno. numer sukni 218. zuzazla- widzę że Ty także z Warszawy, gdybyś znalazła taką suknię w okolicy za rozsądne pieniądze, daj znać. Ja dziś przeszłam się po salonach i ceny wahają się między 2800 a 3600 przy czym najtańszą to może uszyć Pani krawcowa zajmująca się sukniami, ale ja jakoś nie mam zaufania... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ŚLICZNIE DZIĘKUJE !!!
musze koniecznie znaleźć tą suknie w Wawie, albo w okolicach ![]() jak tylko czegos sie dowiem to dam znac
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Sporo sukni z koronkowymi plecami jest w kolekcji Rosa Clara . Koronki w ich sukniach sa naprawde przepiękne i nie wyglądaja z bliska jak ruska firanka z bazaru jak to jest w przypadku sukien Demetrios.
vestido_de_novia_rosa_clara_130.jpg Pre-collection-2012-Rosa-Clara-Wedding-Dresses-2.jpg vestido_de_novia_rosa_clara_139.jpg Dla mnie mistrzem pięknych dekoltów na plecach jest Inbal Dror 214168335988092354436.jpg 524640_10150676553851611_7970126610_9804207_923051151_n-470-wplok.jpg lace-back-wedding-dress-7.jpg 123473785479092354436.jpg I Elihav Sasson elihav-sasson-2012-collection.jpg 16477-331.jpg 331699-16.jpg Przepięknie ręczne robione koronki sa tez w sukniach filipińczyka Veluz Reyes .Więcej do zobaczenia TUTAJ Edytowane przez takaya Czas edycji: 2012-08-01 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Aaaa i z nowej kolekci 2013 Pronovias bedzie sporo sukni z koronkowymi plecami i wstawkami. Ta może nie ma duzo koronki na plecach ale jest szeroka na dole (większość sukien z koronkowymi plecami to rybki/dzwonki)
Pronovias Durban |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
jakis czas temu znalazlam te suknie - jedna z moich faworytek, moze wam tez sie spodoba bo pasuje do tematu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Witam,
Przejrzałam ten wątek i wyczytałam, że piszecie o sukniach koronkowych. Ja taka miałam i wcale nie była ciężka. Jeżeli komuś sie podoba chętnie sprzedam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
miałam podobna suknię z koronki, tylko plecy i dekolt były gołe. Suknia kupiona w salonie Madonna w Warszawie. Firmy Pronovias model halifax |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Dość sporo sukni z koronką na plecach ma też firma Nabla. Luknij na ich główną stronę --> http://www.slubnesuknie.com.pl/
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
U mnie Nabla Fleure to na razie nr 1 do przymierzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
wszytskie piekne
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
jeszcze jedna, rownie cudowna wg mnie co nie osiagalna;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
W Nabli nie ma żadnego problemu, żeby coś przerobić, połączyć dwa modele itp.
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Moja (Essie) kosztowała 2300 w 2009 roku. I była to raczej jedna z tańszych. Ceny bliżej 2800. Przejrzyj sobie allegro, czasem dziewczyny podają ile zapłaciły. Halka gratis, welon dość długi, obszyty takimi samymi koralikami jak sukienka - 300zł. Proponowali mi muślinowe bolerko ale wydawało mi się strasznie drogie 350zł chyba.
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Sporo koronkowych pleców jest w kolekcji Higar Novias z 2011 roku (http://juliette.pl/html/juliette_suk...gar-novias.htm)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Przy okazji znalazłam - http://suknieslubne.pl/pl/produkt/442/761/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
piękne są te suknie z koronkowymi plecami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dla tych które będą szukały takiej sukni w warszawie podziele się moimi spostrzeżeniami.
JANA PAWŁA - w Mystique można uszyć taką suknię jakby składając ją z innych modeli (można sobie wybrać rodzaj koronki i wszystko inne) koszt ok. 3600-3700zł W pasażu muranów (czy jakoś tak się to nazywa) na górze są dwa małe saloniki, w jednym można uszyć taką suknię z koronki wybranej przez siebie, (podobno nawet już ktoś szył taki model, niestety panie nie mają zdjęcia) koszt 3.000-3.300. (chyba już z welonem) drugi punkt w pasażu muranów- Pani uszyje taką suknię nawet za 2.800 ale będzie tiulowa i na tiulu będą naszywane koronkowe aplikacje. (Chyba nawet do tego można sobie dobrać welon, szal itp- w cenie) jest tam też podobno trzeci salon ale nie dotarłam ![]() Tylko Ona nowolipki - jest jeden model podobny, nie ma możliwości modyfikacji innych na swój wzór. O ceny nawet nie pytałam Outlet (nie pamiętam ulicy, ale gdzieś w okolicy Jana Pawła, taki w podziemiu obok kościoła) nie mają takiego modelu z koronkowymi plecami, ale można tanio kupić koronkową gorsetową, jest dużo modeli, jeśli komuś zależy na jak najniższej cenie a nie ma sprecyzowanego modelu myślę że może sobie coś tam dobrać. (do ceny sukienki wliczone są poprawki- dopasowanie jej do figury klientki). Jedna z sukni mnie zainteresowała- koszt ok 1.800- podaję tak dla przykładu. Carmen (nieco dalej, przy Miłej chyba) - suknie Nabla, panie przemiłe, suknie śliczne, ceny koronkowych sukien powyżej 3.100. Chyba można wprowadzać własne zmiany w modelach. Scarabeo na pradze - dużo koronkowych sukni firmy Agnes, także Calista Herm'sa, na początek panie sprawiają niemiłe wrazenie ale później można z nimi normalnie pogadać ![]() Splendor - najmniej sobie zażyczyli za uszycie dokładnie takiego modelu jaki miałam na kartce - max. 2.600. Mają podobne modele w opcji gorsetowej, można wybrać kolor koronki i chyba wzór też. Adria Tłuszcz - tam zdecydowałam się uszyć suknię, mają dokładnie taki model w jakim się zakochałam i mimo że cholernie drogi (3.500 z trenem) wygląda bardzo porządnie, można sobie fason sukienki dopasować do swojej figury (czyli np. z rybki zrobić nieco wyższą rybkę żeby wyglądać szczuplej) aha- dziewczyny zwróćcie uwagę na jedną rzecz- jeżeli suknia jest koronkowa ale cała z koronki to po pierwsze w miejscu gdzie idą szwy, wzór może się "nie schodzić" jeśli wiecie co mam na myśli ![]() Zależy co się komu podoba i chyba od tego też jest zależna cena... ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- jeżeli ktoś by się zastanawiał dlaczego nie wybrałam splendoru- gdybym miała więcej zaufania do krawcowych pewnie bym się zdecydowała, a że kilka razy bardzo się wkurzyłam (gdzie indziej) po odbiorze zwykłych sukienek to postanowiłam w tym jedynym dniu w życiu nie ryzykować i nie oszczędzać ![]() ale żeby Was nie zniechęcać- panie sprawiają kompetentne wrażenie, dziewczyny które mnie obsługiwały były młode ale krawcowe już nie tak bardzo więc pewnie mają doświadczenie, przy mnie dziewczyna mierzyła swoją prawie gotową suknię- wyglądała ładnie, krawcowa wprowadziła poprawki wg jej sugestii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
dodaje do kolekcji Cosmobella 7524
http://lisaferrerazg.pl/public/gown/...ella_7524.html
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Ja miałam na swoim ślubie 2 tyg. temu piękną koronkową suknię. W 100% sprawdziła się na moim ślubie. Polecam - odsprzedam: http://allegro.pl/wyjatkowa-suknia-s...560190654.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
odświeżam wątek
![]() ja już suknię wybrałam i teraz zastanawia mnie co z tymi plecami zrobić w kościele? ta koronka na plecach jest piękna i dla mnie w niej tkwi cały urok sukni ale zastanawiam się czy mnie ksiądz z kościoła nie wyrzuci... Co myślicie? Z jednej strony to niby będę miała zasłonięte plecy koronką, ale z drugiej wycięcie chcę mieć bardzo głębokie (pod koronką) prawie do pasa ![]() Ślub odbędzie się w czerwcu więc prawdopodobnie będzie gorąco. ehhh i już nie wiem co robić- czy tak zostawić czy próbować sobie te plecy czymś zasłonić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Sposabella 761
![]() http://www.we-dwoje.pl/suknia;slubna...nie,85909.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
czasem mam wrażenie, że projektując tego typu suknie twórcy tak koncentrują się na tyle, ze przód zostawiają paskudny i nijak nie pasujący;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
dziewczyny☠ratujcie!☠szuk am☠sukni☠w☠klimacie☠tych☠ co☠pokazujecie..☠ale☠nigd zie☠zblizonej☠nie☠znalazl am!
dolaczam☠zdjecia,☠jesli☠k toras☠gdzies☠podobna☠widz iala☠prosze☠dajcie☠znac!☠ ![]() ps.☠najlepszym☠rozwiazani em☠bylby☠mix☠tych☠2☠ ![]() 1.☠http://szpinka.blogspot.com/2012/10/...bna.html#links 2☠.☠w☠zalaczniku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.