|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
problem - ból podczas próby stosunku
Od pół roku zmagam się z bolesnym i męczącym problemem. Mianowicie przy jakiejkolwiek próbie uprawiania seksu z moim chłopakiem odczuwam straszny ból w pochwie. Co dziwne ból pojawił się dopiero po ok. 6 miesiącach regularnego współżycia. Na początku myślałam, że może to uraz mechaniczny, jednak lekarz wykluczył taką możliwośći przepisał mi najpierw jedne, a potem drugie globulki na suchość pochwy które nic nie dały.Wykluczam podłoże psychologiczne problemu bo bardzo chcę uprawiać seks z moim chłopakiem a on sam nie napiera na to, jest czuły i kochający. Nie wiem sama co mam robić, ta sytuacja bardzo źle wpływa na moją psychikę i związek. Bardzo proszę o pomoc, przyda mi się każda rada, a może któraś z Was już miala taki problem ?
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: problem - ból podczas próby stosunku
A jesteś dobrze nawilżona? Skoro lekarz Cie zbadał, i nic nie stwierdził, to nie wiem, czy forum Ci pomoże
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Co do nawilżenia wydaje mi się, że tak.. A tabletek antykoncepcyjnych nie biorę od jakiś 3-4 miesięcy więc to nie w nich tkwi problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
a próbowaliście jakiś żeli intymnych?
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Też mam ten problem, od 2 miesięcy. Byłam na badaniach, lekarz nic nie widział, idę niedługo na kolejne i każę się zbadać wnikliwiej... U mnie jest tak, że boli zaraz za wejściem, jakby ścianka pochwy, ale po jakichś 30 sekundach przestaje i jest super, niestety potem odczuwam dyskomfort podczas np siedzenia, no i tego samego dnia na samą myśl o powtórnym kochaniu się robi mi się słabo. Używamy żelu durexa, wcześniej aptecznego, żadnej różnicy
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
mam ten sam problem, tylko mnie boli tuz przy wejsciu do pochwy
![]() zaczelo sie ok miesiaca temu i teraz jest tylko gorzej, bylam dzis u lekarza rodzinnego(jestem za granica) pobral wymaz i mam dostac skierowanie do gina ![]() ja tez czuje ze to sie odbija na mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja miałam podobny problem parę miesięcy temu i w sumie sam się rozwiązał. Byłam u dwóch lekarzy, każdy mnie przebadał, do drugiego to poszłam taka zdesperowana, że zrobił mi masę badań
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.