|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z rezerwacją online
Witam. Piszę tutaj, bo może ktoś z Was miał podobny problem i mógłby się ze mną podzielić doświadczeniem.
Po raz pierwszy w życiu zdecydowałam się na rezerwację online w biurze Alfa Star. Po wpłaceniu zaliczki 7 lipca 2012 otrzymałam umowę i warunki uczestnictwa, które podpisane odesłałam do biura. Po kilku dniach dostałam informację, że dokumenty zostały przyjęte , oraz że końcowe potwierdzenie rezerwacji dostanę po wpłaceniu całości. Całość wpłaciłam dziś rano, na razie nic nie dostałam, więc zadzwoniłam do biura podróży. Pani poinformowała mnie, że umowę-potwierdzenie rezerwacji, z którym mam udać się na lotnisko, dostanę dopiero DZIEŃ PRZED WYLOTEM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z rezerwacją online
Cytat:
Co zrobić? chyba nic nie zrobisz, jeśli takie są reguły w tym biurze. Jedynie możesz zrezygnować, o ile w ogóle to możliwe w tym momencie.
Aparatka ![]() góra - aparat stały: 09.01.2012-16.09.2014 wkrótce dół - aparat ruchomy ![]() Edytowane przez czekoladniczka Czas edycji: 2012-08-06 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No właśnie, skoro nie dostałam żadnej umowy, to ona nie jest w świetle prawa ważna,więc jutro będę się kłócić(telefonicznie, bo biura nie ma w mojej okolicy), że jeśli mi zaraz nie prześlą podpisanej przez nich i przeze mnie umowy, to proszę o zwrot kasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedziesz? i ryzyk - fizyk - albo jest albo jej nie ma ?! Porozmawiaj z nimi, bo DZIEŃ PRZED to jest stanowczo za późno !!
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ok, jutro postaram sie to załatwić i dam znać, dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A więc:
- zadzwoniłam do nich, Pani z infolinii odesłała mnie do innej Pani, z którą powinnam sie skontaktować w sprawie umowy -mailowo bez żadnych problemów dostałam podpisaną umowę o którą poprosiłam, tyle, że to NIE JEST umowa podpisana przeze mnie. jest na niej moje imię, nazwisko, ale podpisu brak. poza tym - umowa została zmieniona, pobyt skrócony o jeden dzień. Żadnej informacji o zmianie umowy nie dostałam -okazuje się, że ta umowa podpisana przez nich nie jest wystarczająca do otrzymania vouchera na lotnisku - trzeba mieć jakieś potwierdzenie końcowe , które Pani, jak powiedziała, wyśle po zaksięgowaniu wpłaty(którą zrobiłam wczoraj). Co dziwne, kiedy wczoraj po wysłaniu przelewu dzwoniłam do innej Pani, powiedziała, że wpłata została zaksięgowana. Ogólnie jeden wielki burdel, nikt nic nie wie, nikt nie może pomóc, każdy odsyła mnie do kogoś innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie można niby zrezygnować, także kicha, na razie czekam na to potwierdzenie, a potem chyba będę reklamować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
jakie to biuro?
już doczytałam ![]() Edytowane przez Titane Czas edycji: 2012-08-07 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
biegam dla Zabawy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Chodzi o to, że umowa nie została zawarta przez obie strony, więc jest nieważna. Ja nie mam kopii podpisanej umowy przez nich i przeze mnie. Są dwie różne umowy.
Na umowie którą ja podpisałam jest termin do 10 września, a na nowej umowie jest do 9 września. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
A masz link do regulaminu umowy, której podpisałaś? Jeśli nie to prześlij mi skan regulaminu PW, może postaram się jakoś pomóc..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.