Problem z rezerwacją online - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 17:44   #1
d_st
Przyczajenie

Problem z rezerwacją online

Witam. Piszę tutaj, bo może ktoś z Was miał podobny problem i mógłby się ze mną podzielić doświadczeniem.
Po raz pierwszy w życiu zdecydowałam się na rezerwację online w biurze Alfa Star. Po wpłaceniu zaliczki 7 lipca 2012 otrzymałam umowę i warunki uczestnictwa, które podpisane odesłałam do biura. Po kilku dniach dostałam informację, że dokumenty zostały przyjęte , oraz że końcowe potwierdzenie rezerwacji dostanę po wpłaceniu całości. Całość wpłaciłam dziś rano, na razie nic nie dostałam, więc zadzwoniłam do biura podróży. Pani poinformowała mnie, że umowę-potwierdzenie rezerwacji, z którym mam udać się na lotnisko, dostanę dopiero DZIEŃ PRZED WYLOTEM ?? Nie bardzo mi to pasuje. Co robić?
d_st jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-06, 18:11   #2
czekoladniczka
Raczkowanie

Dot.: Problem z rezerwacją online

Cytat:
Napisane przez d_st Pokaż wiadomość
Witam. Piszę tutaj, bo może ktoś z Was miał podobny problem i mógłby się ze mną podzielić doświadczeniem.
Po raz pierwszy w życiu zdecydowałam się na rezerwację online w biurze Alfa Star. Po wpłaceniu zaliczki 7 lipca 2012 otrzymałam umowę i warunki uczestnictwa, które podpisane odesłałam do biura. Po kilku dniach dostałam informację, że dokumenty zostały przyjęte , oraz że końcowe potwierdzenie rezerwacji dostanę po wpłaceniu całości. Całość wpłaciłam dziś rano, na razie nic nie dostałam, więc zadzwoniłam do biura podróży. Pani poinformowała mnie, że umowę-potwierdzenie rezerwacji, z którym mam udać się na lotnisko, dostanę dopiero DZIEŃ PRZED WYLOTEM ?? Nie bardzo mi to pasuje. Co robić?
dziwne .. powinna Cię o tym poinformować wcześniej, że będzie to dopiero DZIEŃ PRZED - np. zaraz przy wpłacie zaliczki, bo wtedy nie wpłaciłabyś jej skoro Ci to nie odpowiada.

Co zrobić? chyba nic nie zrobisz, jeśli takie są reguły w tym biurze. Jedynie możesz zrezygnować, o ile w ogóle to możliwe w tym momencie.

Edytowane przez czekoladniczka
Czas edycji: 2012-08-06 o 18:12
czekoladniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-06, 18:23   #3
d_st
Przyczajenie

No właśnie, skoro nie dostałam żadnej umowy, to ona nie jest w świetle prawa ważna,więc jutro będę się kłócić(telefonicznie, bo biura nie ma w mojej okolicy), że jeśli mi zaraz nie prześlą podpisanej przez nich i przeze mnie umowy, to proszę o zwrot kasy.
Stary 2012-08-06, 18:30   #4
czekoladniczka
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie, skoro nie dostałam żadnej umowy, to ona nie jest w świetle prawa ważna,więc jutro będę się kłócić(telefonicznie, bo biura nie ma w mojej okolicy), że jeśli mi zaraz nie prześlą podpisanej przez nich i przeze mnie umowy, to proszę o zwrot kasy.
no tak, bo pomyśleć co by było, gdyby w ten DZIEŃ PRZED okazało się, że nie ma tej rezerwacji, albo nie dostałabyś tej umowy .. i co wtedy ?!
Jedziesz? i ryzyk - fizyk - albo jest albo jej nie ma ?!

Porozmawiaj z nimi, bo DZIEŃ PRZED to jest stanowczo za późno !!
Stary 2012-08-06, 18:32   #5
d_st
Przyczajenie

ok, jutro postaram sie to załatwić i dam znać, dzięki
Stary 2012-08-07, 12:00   #6
d_st
Przyczajenie

A więc:
- zadzwoniłam do nich, Pani z infolinii odesłała mnie do innej Pani, z którą powinnam sie skontaktować w sprawie umowy
-mailowo bez żadnych problemów dostałam podpisaną umowę o którą poprosiłam, tyle, że to NIE JEST umowa podpisana przeze mnie. jest na niej moje imię, nazwisko, ale podpisu brak. poza tym - umowa została zmieniona, pobyt skrócony o jeden dzień. Żadnej informacji o zmianie umowy nie dostałam
-okazuje się, że ta umowa podpisana przez nich nie jest wystarczająca do otrzymania vouchera na lotnisku - trzeba mieć jakieś potwierdzenie końcowe , które Pani, jak powiedziała, wyśle po zaksięgowaniu wpłaty(którą zrobiłam wczoraj). Co dziwne, kiedy wczoraj po wysłaniu przelewu dzwoniłam do innej Pani, powiedziała, że wpłata została zaksięgowana.
Ogólnie jeden wielki burdel, nikt nic nie wie, nikt nie może pomóc, każdy odsyła mnie do kogoś innego.
Stary 2012-08-07, 12:45   #7
czekoladniczka
Raczkowanie

Cytat:
A więc:
- zadzwoniłam do nich, Pani z infolinii odesłała mnie do innej Pani, z którą powinnam sie skontaktować w sprawie umowy
-mailowo bez żadnych problemów dostałam podpisaną umowę o którą poprosiłam, tyle, że to NIE JEST umowa podpisana przeze mnie. jest na niej moje imię, nazwisko, ale podpisu brak. poza tym - umowa została zmieniona, pobyt skrócony o jeden dzień. Żadnej informacji o zmianie umowy nie dostałam
-okazuje się, że ta umowa podpisana przez nich nie jest wystarczająca do otrzymania vouchera na lotnisku - trzeba mieć jakieś potwierdzenie końcowe , które Pani, jak powiedziała, wyśle po zaksięgowaniu wpłaty(którą zrobiłam wczoraj). Co dziwne, kiedy wczoraj po wysłaniu przelewu dzwoniłam do innej Pani, powiedziała, że wpłata została zaksięgowana.
Ogólnie jeden wielki burdel, nikt nic nie wie, nikt nie może pomóc, każdy odsyła mnie do kogoś innego.
no to jakaś makara jest !! a pytałaś czy można zrezygnować ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-07, 18:44   #8
d_st
Przyczajenie

Nie można niby zrezygnować, także kicha, na razie czekam na to potwierdzenie, a potem chyba będę reklamować
Stary 2012-08-07, 20:03   #9
Titane
Rozeznanie

jakie to biuro?

już doczytałam

Edytowane przez Titane
Czas edycji: 2012-08-07 o 20:13
Titane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 12:59   #10
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Nie można niby zrezygnować, także kicha, na razie czekam na to potwierdzenie, a potem chyba będę reklamować
Jak podpisałaś umowę to niestety nie zrezygnujesz bez utraty przynajmniej części wpłaty.
A skrócili Ci o dzień pobyt czy po prostu zmieniła się godzina wylotu?
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 09:17   #11
d_st
Przyczajenie

Chodzi o to, że umowa nie została zawarta przez obie strony, więc jest nieważna. Ja nie mam kopii podpisanej umowy przez nich i przeze mnie. Są dwie różne umowy.
Na umowie którą ja podpisałam jest termin do 10 września, a na nowej umowie jest do 9 września.
Stary 2012-08-09, 11:29   #12
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Chodzi o to, że umowa nie została zawarta przez obie strony, więc jest nieważna. Ja nie mam kopii podpisanej umowy przez nich i przeze mnie. Są dwie różne umowy.
Na umowie którą ja podpisałam jest termin do 10 września, a na nowej umowie jest do 9 września.
A masz link do regulaminu umowy, której podpisałaś? Jeśli nie to prześlij mi skan regulaminu PW, może postaram się jakoś pomóc..
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości