![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
COS-nowa marka w Polsce
Cześć Dziewczyny,
chciałabym zapytać czy któraś z Was była już w nowo otwartym sklepie COS w Warszawie. Przyznam, że bardzo mnie ciekawi jak wygląda ponieważ badzo wpasowuje się w mój gust. Chciałam też zapytać jak z asortymentem, czy jest taki jak na stronie internetowej? Co z jakością? No i jak ceny? Czy są takie same gdyby przeliczyć te na stronie internetowej przez przybliżony kurs euro? Czy może wyższe? Pytam bo zamierzam się tam wybrać, ale raczej nieprędko gdyż nie dysponuje obecnie zbytnio czasem. Pozatym o jego otwarciu było dosyć głośno. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: COS-nowa marka w Polsce
Podbijam. Wie ktoś coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zielona2;35735857]Cześć Dziewczyny,
chciałabym zapytać czy któraś z Was była już w nowo otwartym sklepie COS w Warszawie. Przyznam, że bardzo mnie ciekawi jak wygląda ponieważ badzo wpasowuje się w mój gust. QUOTE] Nie, a gdzie to konkretnie jest, w którym CH? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
W żadnym centrum handlowym, przy ulicy Mysiej 3. COS to szwedzka marka, która produkuje klasyczne, minimalistyczne ubrania. Ja kupowałam tylko przez internet, nie jestem z Warszawy, ale wybieram się tam w przyszłym tygodniu to zajrzę i napiszę, jak z cenami.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie widziałam ciuchów tej marki, ale należy on do koncernu h&m, podejrzewam więc, że mogą tam być rzeczy jakościowo podobne do haemowego działu trend. Wzornictwo raczej eleganckie, proste minimalistyczne . Szkoda, że nie ma tego sklepu w Krakowie
![]()
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam do Ciebie wielką prośbę. Kiedy już tam będziesz to napisz mi czy jakość rzeczywiście jest wyższa, czy warto tam iść, czy szmatki rodem z H&M. Aha i jak ceny, czy jeśli coś na stronie kosztuje 45 euro to w sklepie 200 złotych czy więcej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
A to już adres trochę mówi,
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Jakbyś mogła się zorientować jak cenowo to wygląda bo adres sugeruje że ceny nie będą niskie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Też jestem bardzo ciekawa..
![]() ![]() Zamawiałyście coś w sklepie online ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o ceny w Warszawie to niestety wyższe niż wskazywałyby na to ceny w euro... Ciuchy jakościowo bardzo dobre i świetne wzornictwo. Jak do tej pory kupiłam jedną sukienkę, ale w Berlinie i dobrze, bo w Polsce byłaby około 60zł droższa.
Przykładowe ceny: sukienki 300zł, t-shirt 100-150zł, krótka kurtka coś ala żakiet z kapturem 500zł. Reasumując warto zajrzeć, ale trzeba mieć gruby portfel ![]()
#10 |
Rozeznanie
|
ceny jak w zarze, ale jakość dużo lepsza. ja mam z cosa jedną spódniczkę, ale schudłam i jest na mnie za duża, załączam foto jakby co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ooo moja ulubiona marka.
Jakość jest świetna - super materiały. Ceny trochę wyższe niż w zwykłych sieciówkach, ale cóż, za jakość się płaci. ![]() Sukienki przeważnie kosztują 250-300 zł, koszulki 100 zł, sweterki nawet 300 zł (ale w składzie mają wełnę, a nie akryl...). Ceny wypadają niżej w sklepie internetowym, ale tam trzeba dopłacić jeszcze 9 euro za przesyłkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nic nie kupowałam, ale mnie zachęciłyście i spodobała mi się ta kolekcja. Macie jakieś foty ciuchów na żywo jak się prezentują?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O! Dziekuje bardzo za informacje. A czy mogłabys napisac jeszcze ile na przykład kosztuje bawełniana koszula typu oxford? Aha jesli cena swetra na stronie jest 45 euro to ile kosztuje w sklepie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ceny niestety nie na mój portfel heh.
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A 45 euro, to pewnie będzie jakieś 180-200 zł. Koszulka za 25 euro kosztuje w sklepie równe 100 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Niech będzie, że pierwsza reaktywuję wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja mam na razie tylko koszulki i szaliczki z COS, ale kto wie co będzie następne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Oj, a ja nie mam nic
![]() ![]()
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamówiłam w ciemno ![]() Ja stawiam przede wszystkim na sukienki. Duży wybór i wyprzedażowo ceny bardzo korzystne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A ja mam z 4 sukienki i pasek
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- ta przesyłka to dla mnie największy odstraszak jak do tej pory. Zawsze w stacjonarnym kupuje |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny,
Jako że od pewnego czasu podczytuję i czasem się odzywam na wątku MD, to muszę Wam oddać hołd ![]() W tym sezonie zakupiłam granatową koszulę, biały T-shirt i szarą bluzkę z nowej kolekcji oraz czarną sukienkę o geometrycznym kroju z wciągniętą tasiemką do wiązania na plecach ( stronka mi nie działa, więc nie dam rady teraz wkleić żadnych zdjęć). Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Witam się i ja
![]() Ja też w COS-u kupuję stacjonarnie, może przed zakupem on-line nie odstrasza mnie tak koszt przesyłki jak to, że mogę dostać coś uszkodzone i potem trzeba się bawić w odsyłanie ![]() Z COS-ia mam głównie sukienki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja też uwielbiam COS ![]() Mam płaszczyk w takie jakby graficzne printy, zółty, dwie torebki i czekam teraz na trzy sukienki , a dwie poprzednie musiałam odesłać, bo nie trafiłam z rozmiarem.Jak normalnie noszę 38, to okazało się tu za duże, tak samo M to często w COS XXL i trzeba wtedy brac XS ![]() ![]() Z nowej kolekcji mam oko na płaczczyk szary jakby lekko dresowy ![]() Witam wszyskie COSomaniaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja też tylko stacjonarnie, przy okazji pobytu w Katowicach. Po pierwsze, muszę poprzymierzać zanim kupię daną rzecz, po drugie koszty przesyłki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
I ja się witam
![]() ![]() Jutro może zrobię fotki i mi doradzicie co robić z cytryną... |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o ilość, to wygrywa zdecydowanie MD, ale nie jestem obiektywna, ponieważ COS nie ma w moim mieście i nasz 'związek' dopiero raczkuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubie COS'a i chodze w ich ubraniach od ok 3-4 lat
![]() Mam sporo ciuchów, wiec jakby co słuze radą ![]() ![]() Jeśli ktoś lubi ich wzornictwo, to polecam ciuchy Giny Tricot (tansze, ale i gorsza jakosc), Minimum, & Other Stories (siostrzana marka), Charlie May, Monki, Acne ![]()
Edytowane przez gozia Czas edycji: 2014-07-23 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam więcej rzeczy z MD, gdzie obkupuję się właściwie od lat, ale COS ma w sobie taką prostotę właśnie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Witamy Gozia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Gdzie zdjęcia tych Waszych nabytków
![]() Potrzebuję pokuszenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Moja znajomość z MD jest dłuższa ale ostrożniejsza mając na uwadze ilość kupionych rzeczy (głównie to skórki), natomiast COS-ia tak naprawdę odkryłam dopiero w zeszłym roku ... i ta znajomość od pierwszego razu zrobiła się intensywna w zakupach
![]() COS w kolekcjach ma rzeczy których nigdy bym nie założyła ale też ma takie na widok których ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.