|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dziwne włosy, potrzebuję porady
witam, mam dość nietypowy problem, od jakiegoś czasu na głowie mam sporo tak jakby sterczących włosów szczególnie po myciu głowy, stały się dość denerwujące więc kiedyś spróbowałem wyrwać takiego włosa i o dziwo nie było z tym większego problemu, ale ten włos jest dziwny po wyrwaniu, bo niema na końcu cebulki tylko taki czarny czubek i taka jakby białą lepką powłoke która zajmuje 1/3 włosa, ale można to ściągnąć razem z tym czubkiem, i wtedy włos wygląda jak ułamany bez tego .. ktoś miał albo ma podobnie ? co to może być ? i jeszcze takie pytanie czy ogólnie łatwo jest wyrwać włosa na głowie czy moje są jakieś osłabione że przychodzi to z taką łatwością ? licze na pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
EDUkator
|
Dot.: dziwne włosy, potrzebuję porady
Cytat:
Najpierw się pisze jakiś czas temu, że wypadają włosy, a jak rosną nowe włoski - babyhair - to się je wyrywa ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
one nie są nowe, one są nawet dłuższe od tych które wizualnie widac na głowie gdy się wyrwie ;/ wiem ze pisalem jakis czas temu, o tym tez wtedy napisalem w calej mojej wypowiedzi, ale nie uzyskalem odpowiedzi, wiec chcialem tylko czesc tego mojego poprzedniego pytania tu zawrzeć żeby dowiedzieć się może jednak czegoś z czym może ktos także się spotkał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ale one właśnie nie są krótkie, są długie, po wyrwaniu nawet dłuższe od pozostałych ;/ i tymbardziej nie są cieńkie, tylko dosyć grube
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Jak dla mnie, to włos złamany, też takie miewam niedaleko skalpu
![]() a czarny czubek [cebulka] świadczy, że jest już cały martwy i słaby, więc łatwo go wyrwałaś, ale niedługo zapewne sam by wypadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ale czy po takim martwym włosie odrośnie nowy zdrowy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
włosy generalnie mają to do siebie, że odrastają. I to nowe i zdrowe.
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
[1=8d6bb8e295b6f8a6661e98c da8040e22ff42086f_6577a3b fbbbd4;35850011]Jak dla mnie, to włos złamany, też takie miewam niedaleko skalpu
![]() a czarny czubek [cebulka] świadczy, że jest już cały martwy i słaby, więc łatwo go wyrwałaś, ale niedługo zapewne sam by wypadł ![]() ale tez masz takie o jakich ja pisałem, z czarnym czubkiem i biała powłoką ktore mozna tak jakby ściągnąć ? i wtedy właśnie jak się je oddzieli od tego włosa to wygląda on jak złamany |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ta otoczka, to tzw. torebka włosa, każdy ją ma
![]() Włos łamie się na jego długości, cebulka jest na swoim miejscu, chyba że sam ją ściągnąłeś-jak mówisz ![]() Czarną cebulkę posiada każdy z nas, gdy włos obumiera i po prostu wypada, a na jego miejsce rośnie nowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
rozumiem, a mam pyt czy zdrowego włosa łatwo wyrwać z głowy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
no nie wierzę...
![]() spróbuj to się przekonasz. ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
no nigdy nie zwracałem uwagi na to czyłatwo czy trudno wyrwac włosa bo wszystko było z nimi ok, dopiero teraz stały się słabsze itp, dziwi mnie jeszcze to ze te włosy które mi wypadaja sa o wiele krótsze np od tych które moge sobie wyrwac o ktorych pisałem, sa one zazwyczaj jednej długości tak połowa długości włosów moich, może to jakaś grzybica czy cos ? kiedys czytałem o tym ze włosy wypadaja tak jak zapałki wszystkie o rownej długosci ;/ któs miał podobnie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
dziwne wypadanie włosów kojarzy mi się z problemami hormonalnymi, ale to musiałby już się wypowiedzieć dermatolog. A co do białej powłoki z ciemnym końcem, to tak wygląda cebulka normalnego, rosnącego włosa http://www.hairbiology.com/images/an...anatomy-01.jpg
takie włosy najtrudniej wyrwać, więc jeśli same ci wychodzą, to rzeczywiście może być objaw jakiejś choroby |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
nie no te z ta biała lepka powłoką i czarnym czubkiem ktore mozna tak jakby sciagnac z włosa to właśnie samie nie wypadaja tylko czasem stercza w rozne strony przez co odrozniaja sie od reszty włosów i dlatego moge je wyrwac, a wypadaja mi takie z takim małym białym czubeczkiem którego nie da sie oddzielic do włosa ... niby zawsze myslalem ze to jest wlasnie cebulka, ale wsumie teraz to juz nie wiem co jest rzeczywiscie ta ceebulka, ktore włosy ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
a co polecacie na wzmocnienie włosów? jaki szampon zeby ich dalej nie niszczyć ? jakies witaminy ? czy skrzyp ? cos na poczatek zaproponujcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.