![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
wasze rodzeństwo
tak mnie natchnęło aby dnia dzisiejszego poruszyć sprawę rodzeństwa
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: wasze rodzeństwo
mam
![]() ![]() Mój brat jest młodszy ode mnie o 6 lat (niedługo skończy 23 lata) ,siostra młodsza o dwa. Relacje są...w miarę poprawne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mam starszego brata, od ktorego mieszkam obecnie daleko, ale jestesmy sobie bardzo bliscy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie posiadam
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hmm ja mam siostre starsza o rok
![]() A do tego niedawno dowiedzialam sie ze mam brata i siostre, brat jest po 40 i ma corke ktora nazywa sie dokladnie jak ja... Jest to efekt tego, ze moj niezyjacy ojciec (umarl miesiac po moim urodzeniu) byl rozwodnikiem i mial dwoje dzieci, o ktorych istnieniu dowiedzialysmy sie wlasnie przez net ![]() Historia mojego rodzenstwa zasluguje na bestseller ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 13 lat moja siostra 21.Ma na imię Ewelina.Kiedyś jak to byłyśmy młodsze często się biłyśmy, kłóciłyśmy.Teraz jakoś się zbliżyłyśmy.Siostra studiuje w Szczecinie a ja tam jeżdze do okulisty na naświetlania na 2 tygodnie wtedy u niej nocuje.Ma ona też koleżankę Olę, którą traktuję jak drugą siostrę.Lubię z moja siostrzyczką pogadać na różne tematy.Np. o problemach miłosnych itp.Czasami ona wyżali się mi a ja jej a gdy nie mamy co robić bierzemy wielkie lody i oglądamy po kolei wszystkie seriale
![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja mam siostre o 11 lat starsza i nie jest wesolo, ale jakos jest..moze to ta roznica wieku..;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
![]()
Moj brat ma 15 lat i ledwo z nim wytrzymuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mimo tego nie chciala bym byc jedynaczką bo byloby nudno ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
JA mam siostre 4 lata starszą
![]() ![]() ![]() No ale za młodu to dawałyśmy sobie w kość..ehhh teraz to nawet wesoło powspominać te dziecięce bijatyki ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
o ja tez zapomniałam dodać że jak byłyśmy małe to "rzucałyśmy sobą o ściany"
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja mam 4 rodzeństwa!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mojra87- jesteśmy rówieśniczkami i siostry mamy w tym samym wieku
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja mam dwie siostry i brata(rodzeństwo przyrodnie-dość duża różnica wieku więc może dlatego czasami nie możemy się dogadać
![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mam dwie strasze, duzo starsze, siostry/ o 11 i o 8 lat/.
Nie zawsze miedzy nami jest dobrze, ale kocham je i nie wyobrazam sobie zycia bez nich. Zawsze moge na nie liczyc - kiedy jest mi zle i kiedy chce sie podzielic z kims nawet mala szczesliwa chwila. Zawsze mnie wysluchaja i dobrze poradza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja mam siostrę młodszą o 12 lat. I muszę obalić mit o różnicy wieku, bo bardzo dobrze się z młodą dogaduję, a ciężka jest - to ten wiek, okres burzy i naporu
![]() W dodatku moja siostra jest moim fizycznym klonem. Totalną kopią. Wyrosła, kawał baby z niej teraz, naprawdę wygląda poważnie i ludzie nas często mylą ![]() Bardzo jest mi bliska, lubię z nią przebywać, rozmawiać, dziewczyna ma wiele swoich pasji, jest nieźle oczytana, lubimy razem na zakupy chodzić i nie tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
mam brata rodzonego, starszego o dwa lata. teraz jest w szwecji, robi doktorat
![]() bardzo go kocham, mimo, ze jestesmy bardzo rozni. moj brat jest troche flegmatyczny. sa dni, ze zachowuje sie wzgledem mnie bardzo obojetnie, na przyklad ja do niego gadam a on nic, tylko ziewa... wiecznie mu sie chce spac... ale rozumiem ze taki ma temperament ![]() kiedys sie bardzo klocilismy i byla miedzy nami spora bariera, antypatia jakas... wszystko sie zmienilo w pewne wakacje, ktore wspominam bardzo milo, bo byla to jakas przemiana w naszych stosunkach. moj brat juz studiowal w stanach, a ja dojezalam tu na wakacje z polski. brat wynajmowal mieszkanko ze wspolokatorem, zaprosil mnie do siebie na lato i chetnie pojechalam bo co mialam siedziec z mama i babcia? tam zobaczylam brata w innym oswietleniu - wniknelam w jego towarzystwo, chodzilismy razem do barow, na jakies imprezy, ogladalismy filmy. a brat do tego nieszczesliwie zakochany byl i stalam sie jego powiernica... troche z koniecznosci pewnie, ale wszystko to jakos nas zblizylo do siebie, nasze relacje zyskaly taka przyjacielska, ciepla stope. zawsze mialam do niego wielki szacunek - ciekawe czy on o tym wie? on jest troche takim guru dla mnie czasem - jest taki rozsadny, trzezwo patrzacy na pewne sprawy a rownoczesnie nie zatracil wrazliwosci. np on nie je miesa, a ja jadam - ale dzieki dyskusjom z nim widze to inaczej, w innym swietle, latwiej mi zrozumiec ludzi, ktorzy sa inni... moj TZ nawet sie wkurza czasem i mowi, ze co moj brat nie powie to dla mnie swiete... ![]() ![]() poza tym mam dwoch przyrodnich braci w polsce. sa duzo mlodsi i mam z nimi bardzo maly kontakt bo rzadko tam bywam... i przykro mi z tego powodu, nie powiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam brata mlodszego o 8 lat, kiedys mi to bardzo przeszkadzalo
![]() Na poczatku jak sie urodzil byla wsciekla na rodzicow, chcialam miec siostre do zabawy a tu mi jakiegos chlopaka ze szpitala przywoza ![]() Pozniej w wieku dorastania odwiedziny chlopakow a tu pcha sie smarkacz do pokoju i przeszkadza ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Mój brat jest młodszy ode mnie o 6 lat w tym roku skończył 17.Czasem się kłócimy jak to rodzeństwo ale nigdy nie ma "burzy" między nami.Dogadujemy się i zawsze możemy liczyć na siebie.Cieszę się ,że nie ma u nas konfidenctwa
![]() ![]() Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2005-07-30 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
całe szczescie nie mam rodzenstwa ale chce miec dzieci ...ooo! to juz inny temat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
mała księżniczka
|
![]()
mam siostrzyczke dwa (prawie 3) lata młodszą.... teraz jest już prawei o.k. ale kiedyś trwała między nami nieustanna wojna
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Brak rodzeństwa nie uważam za szczęście
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życie z rodzeństwem uczy człowieka wielu rzeczy a przede wszystkim kompromisów, dzielenia się z innymi... Nie bez przyczyny mówi się o jedynakach "samoluby" ![]() Jakbym nie miała rodzeństwa to kto by mi ciągnął sanki? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja swoich "bliźniaków" (brata i siostry) nie oddałabym za żadne skarby świata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
A ja rodzeństwa nie mam, kiedys bardzo nad tym ubolewałam, ale przeszło mi mam za to bardzo licznych kuzynów i kuzynki i to tych najblizszych, ale najwazniejsze jest to, że dosłownie drzwi w drzwi mieszka moja przyjaciółka rok ode mnie starsza tez njedynaczka i obie czujemy sie jak siostry.
A "samolubem" nie jestem na pewno. Fakt, ze majac rodzenstwo czlowiek uczy sie kompromisow, uczy sie jak nie byc "pępkiem swiata" i jak sie dzielic z innymi, ale to nieznaczy, ze jesli jest sie jedynakiem tak nie jest. Uwazam , ze jest to kwestia wychowania. Ja zawsze staram sie znalezc kompromis, bardzo chetnie dziele sie mienal wszystkim (tzn troche mnie demerwuje jak moja przyajciółka- "przyszywana siostra" grzebie mi w kosmetykach,ale to tylko dlatego, ze robi to bez pytania) Oczywiscie moze i chciałabym miec rodzeństwo, ale z mała róznicą wieku, a to już niewykonalne wiec trzeba sie pogodzic z tym co sie ma ![]()
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mam starszą siostre o prawie 11 lat (dokładna różnica wieku to 10,5 lat ), która jest mężata i dzieciata (siostrzenica ma prawie 10 lat). Siora wyszła za mąż jak miałam 13 lat i mieszka teraz właściwie niedaleko mnie (około 15 minut jazdy autobusem). Wychowałyśmy się praktycznie jak dwie jedynaczki, jednak kiedy byłam mała to siora dużo się mną zajmowała:zaprowadzała lub odbierała z przedszkola, potem troche ze szkoły (często myślano, że mam taką młodą mamę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. jak wychodze gdzieś ze siostrzenicą to mnie również biorą za jej mamę, nie chce mi się już tłumaczyć że jestem jej ciocią, więc niech im będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
nie odebrałam no co Ty
![]() ![]() ![]() wszytsko jest w porządku ![]() miłego dzionk( u mnie strasznie gorąco juz trzeci dzień....ufff ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja mam brata... Kiepskie mamy układy
![]() On jest juz zonaty, nie mieszka z nami... Małzeństwo i stresujaca praca bardzo go zmieniły. Jest nieszczesliwy i bardzo mi zle z tego powodu. Bo to jednak jest moj brat i zycze mu jak najlepiej.
Edytowane przez Ines1985 Czas edycji: 2005-10-16 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Fajnie sie to wszystko czyta
![]() ![]() ![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja mam siostrę z którą się kompletnie nie dogaduję. Nawet przestałam ją nazywać siostrą. Bardzo mnie skrzywidziła zresztą cały czas mnie krzywdzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.