![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() USA - przyszłe/obecne au pair (wyłącznie)
hej, wiem, że jest wątek w całości poświęcony au pair, ale chciałabym skupić w jednym miejscu tylko i wyłącznie dziewczyny, które planują lub są obecnie au pair w stanach
![]() może na początku, niech każdy powie coś o sobie, imię, ile lat ma, gdzie jest lub gdzie chce być, no i nazwa agencji ![]() ![]() pozdrawiam i zapraszam do dyskusji ![]() edit. no tak, o sobie napisać oczywiście zapomniałam. ola, 18 lat, chciałabym do san francisco, agencja cc/prowork albo aupairinamerica ![]() Edytowane przez vivier Czas edycji: 2012-08-15 o 21:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: USA - przyszłe/obecne au pair (wyłącznie)
Przypuszczam że będzie nas 2-3 no może 4 ;P Choć może są jakieś osoby które się jeszcze nie ujawniły
![]() Au Pair od lipca/sierpnia 2013, brak sprecyzowanych planów ale raczej wolałabym wschodnie wybrzeże. Magda, 24, CC PS. Jak któraś jeszcze się nie zapisała do CC to niech do mnie napisze na priv ![]() PS2. No i w sumie dobry pomysł z AP US bo to całkiem co innego niż w Europie, choć tamten temat jest całkiem fajny i dużo można się z niego dowiedzieć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() tamten wątek owszem dobry i fajny, ale tyle ludzi tam jest, że nie sposób ogarnąć tego, no i większość w europie jednak ![]() czemu wybrałaś akurat usa? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Raczej bez żadnego większego powodu. Nie chciałam UK, nawet o tym nie pomyślałam, zawsze jak słyszałam au pair to myślałam US.
A co jeszcze: chcę podszkolić mój angielski, przygotować się przez to do praktyk w US własnie. A ty czemu własnie US? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jestem strasznie zafascynowana stanami. podoba mi się kultura, historia ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Z racji tego kim chce być w przyszłości (terapeuta dziecięcy) znalazłam wspaniałe praktyki idealne dla mnie właśnie w US, w Polsce niestety z czymś takim się jeszcze nie spotkałam, przynajmniej na taką skalę.
A podczas roku w stanach będę chciała też się trochę rozwinąć nie tylko przez kursy w szkole, chciałabym żeby dzieciaki z którymi będę były troszkę starsze czyli takie szkolne i podczas ich szkoły mogłabym jakiś wolontariat choć raz w tygodniu załapać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie no wolontariat chyba nie, ale będę musiała się dokładniej i tak dowiedzieć. W końcu wolontariat nie jest pracą (nie wiem czy w US jest jakaś ustawa na ten temat) a z wolnym czasem można coś zrobić pożytecznego dla siebie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ach, ja też chcę trochę przyoszczędzić, bo chcę iść na prywatną uczelnię. ale to nie znaczy, że nie będę szaleć ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Planuje zostac au pair od czerwca/ lipca / sieprnia 2013. Chciałabym znaleźdz rodzinke z Californi , Florydy , Albo NY . -ale wiadomo to zalezy od rodzinki jaka sie trafi . ![]() Kasia 19 , Gawo / Prowork / CC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oj tak, floryda też jest super! oglądałaś może film "marley i ja"? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
super jest i akcja dzieje się w fort lauderdale, na florydzie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Hej,
Ja także mam w planach wyjazd jako Au Pair. Nie jestem jeszcze do końca zdecydowana (byłam już na wstępnej rozmowie w Kangiel z Kielc), mam za małe doświadczenie z dziećmi poniżej 2 roku życia, a bez tego trzeba dłużej czekać na rodzinę, tak więc najwcześniej może wiosna 2013 ![]() Co do studiów - macie fajne pomysły. Ja jestem po filologii polskiej z angielskim, więc w zawodzie na razie przestój ze względu na reformy szkolnictwa... Myślę więc o jakiejś podyplomówce, ale obecnie żaden kierunek nie daje gwarancji pracy.
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasiu witaj, nie zauważyłam postu wcześniej ![]() Cytat:
![]() A co do agencji to chyba wolałabym jaką bardziej znaną jednak, choć wiadomo i tak różnie bywa :P A z kim ten Kangiel współpracuje? Czy mają własną bazę rodzin? W US są 3 wielkie agencje i najlepiej z nich korzystać bo mają najwięcej rodzin. Powodzenia na prawku. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja właśnie mam większe doświadczenia z 2 latkami, niż ze starszymi. ale starsze dzieci więcej umieją, także to chyba nie problem ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątpię żeby były jakieś restrykcje co do terminu, w warszawie np bardzo długo się czekało nawet na pierwszy egzamin więc zdecydowałam się zdawać za Warszawą i zdwajając 3 razy i tak zdałam szybciej niż moja koleżanka która nie podeszła w tym czasie nawet do jednego, a zapisałyśmy się tego samego dnia (ja w Ostrołęce, ona w Warszawie) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ale wiesz, że zdanie egzaminu nie zależy od szkoły do której chodziłaś, a już na pewno od tego jak się jeździ!!! Ja właśnie jestem przykładem osoby która została niesłusznie skrzywdzona, za każdym razem nie zdałam przez totalną BZDURĘ i gdyby nie te szybkie terminy bym się odwoływała i na 100% bym zdała egzamin bez podchodzenia do nich kolejny raz. Bo muszę wam powiedzieć że to iż się wróciło na plac manewrowy nie oznacza że się zdało egzamin... Ja nie zdałam np przez to że uniknęłam wypadku przez jakiegoś idiotę który zjeżdżał z ronda ale się rozmyślił i wjechał prosto przed mój samochód a ja żeby szybko zareagować nie wcisnęłam sprzęgła tylko dam hamulec. Albo dlatego że nie zatrzymałam się przed skrzyżowaniem mimo że miałam zielone światło a znaku stop nie było (to za drugim razem).
A zdałam mój egzamin w totalnej śnieżycy ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Ale wiesz, że zdanie egzaminu nie zależy od szkoły do której chodziłaś, a już na pewno od tego jak się jeździ!!! Ja właśnie jestem przykładem osoby która została niesłusznie skrzywdzona, za każdym razem nie zdałam przez totalną BZDURĘ i gdyby nie te szybkie terminy bym się odwoływała i na 100% bym zdała egzamin bez podchodzenia do nich kolejny raz. Bo muszę wam powiedzieć że to iż się wróciło na plac manewrowy nie oznacza że się zdało egzamin... Ja nie zdałam np przez to że uniknęłam wypadku przez jakiegoś idiotę który zjeżdżał z ronda ale się rozmyślił i wjechał prosto przed mój samochód a ja żeby szybko zareagować nie wcisnęłam sprzęgła tylko dam hamulec. Albo dlatego że nie zatrzymałam się przed skrzyżowaniem mimo że miałam zielone światło a znaku stop nie było (to za drugim razem). A zdałam mój egzamin w totalnej śnieżycy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiadomo, to zależy od szczęścia! mój brat też nie zdał przez kompletną bzdurę ![]() ale na szczęście, ty już masz to za sobą! ach, też już bym chciała miec to za... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ale się wczoraj wkurzyłam, aż muszę się z Wami tym podzielić...
Nie wiem czy wiecie ale CC podwyższyło ceny za program i ubezpieczenie... do UWAGA 1990zł!!! Czyli jak bierze się obie rzeczy to płacimy prawie 1000zł więcej!!! MASAKRA!!! Zaczynam zastanawiać się nad inną agencją. Co myślicie o APiA? I czy w Gawo albo Prowork płaci się wcześniej coś? (wydaje mi się że tak, ale wolę Was dopytać przez dzwonieniem do agencji) |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o gawo nic nie wiem, bo nie interesowałam się, ale w prowork płaci się przy podpisaniu umowy na początku (ok 300 zł), a później przy zaakceptowaniu rodzinki (dalsze chyba 600 zł) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Załamałam się normalnie...
A w CC nie widziałam nigdy żadnej promocji prócz tego -10% na które nie ma chyba szans żebym się załapała bo na spotkaniu byłam w marcu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
w APiA widzę że ceny podobne, a i widzę że mi nie zaakceptują referencji :/ Także odpada...
A czy w Prowork jak nie znajdę rodziny to zwracają pieniądze? Kurcze nawet teraz nie mam tych 300zł bo mam wszystko na lokacie która kończy się w styczniu :/ fuck... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety nie wiem... musisz do nich przedzwonić. ja na razie tylko pobieżnie wiem co nieco, bo najpierw chcę zdać prawko, później będę się interesować resztą ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
bo główną osobą dającą mi referencje jest moja siostra, będę miała od niej referencje na ponad 2500 godzin. Spoza rodziny mam może 150h jak i nie mniej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
kurcze, to rzeczywiście niezbyt ciekawie. ale ukończyłaś politykę rodzinną i studiujesz psychologię, także masz duże plusy!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.