Rozmowy na randkach :) . - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 13:27   #1
MegiLena
Rozeznanie

Rozmowy na randkach :) .

Jakie tematy poruszałyście na swoich pierwszych randkach ? Pamiętacie jeszcze ?
MegiLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 13:48   #2
201701300922
Konto usunięte

Dot.: Rozmowy na randkach :) .

To jest etap poznawania się więc:
- o swoich zainteresowaniach
- o rodzinie, pracy, szkole
- opowiadanie jakichś anegdot ze swojego życia
- ogólnie wszystko co Ci tylko przyjdzie do głowy
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 14:30   #3
BioIvO
Zakorzenienie

Pamiętam jedną nieudaną randkę. Chłopak cały czas opowiadał o swojej rodzinie- co robi jego ciocia, gdzie mieszka i tak po kolei. Jeszcze dodał, że musi mnie przedstawić swojej babci. To była pierwsza i ostatnia randka z tym chłopakiem.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 14:45   #4
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Wspólni znajomi, muzyka, festiwale, miejsce, w którym się poznaliśmy. To tak chyba na pierwszy ogień.
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 15:34   #5
oh Mandy
Zakorzenienie

Na pierwszych randkach zazwyczaj rozmawia się neutralnie, czyli nie opowiadamy historii rodziny aż po pradziadków, czy o swoich eksach
U mnie zazwyczaj:
- o szkole, pracy
- o muzyce, filmach, książkach, zainteresowaniach
- jakieś anegdotki, np "Ostatnio byłam tu i tu, bla bla bla "
Stary 2012-08-22, 15:44   #6
Liliankaa
Raczkowanie

Hahaha ja pamiętam moją pierwszą randkę z obecnym TŻ, który się... do mnie nie odzywał Ja próbowałam coś zagadać, pytać o coś a on tylko mhm, tak, nie Ja sobie już myślę: "o Ty (i tu niecenzuralne słowo mające go określić), nie to nie ", powiedziałam, że idę do domu, bo goście mają przyjechać nie zraził się, dzwonił potem, aż umówiliśmy się na kolejną randkę. Był już bardziej rozmowny, a dopiero po kilku miesiącach wyznał, że tak mu się wtedy podobałam, że słowa nie mógł z siebie wydusić
Liliankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 16:30   #7
weronka19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Liliankaa Pokaż wiadomość
Hahaha ja pamiętam moją pierwszą randkę z obecnym TŻ, który się... do mnie nie odzywał Ja próbowałam coś zagadać, pytać o coś a on tylko mhm, tak, nie Ja sobie już myślę: "o Ty (i tu niecenzuralne słowo mające go określić), nie to nie ", powiedziałam, że idę do domu, bo goście mają przyjechać nie zraził się, dzwonił potem, aż umówiliśmy się na kolejną randkę. Był już bardziej rozmowny, a dopiero po kilku miesiącach wyznał, że tak mu się wtedy podobałam, że słowa nie mógł z siebie wydusić
Dobre, dobre
Ja nie pamiętam o czym rozmawiałam, głównie to chyba o szkole, a większość czasu poświęcaliśmy na namiętne pocałunki
weronka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 16:39   #8
normalnyFacet
Zakorzenienie

U mnie nie było nudnych rozmów o pracy, szkole czy rodzinie bardziej poruszaliśmy temat emocji, uczuć w ludziach, wyobrażenia, refleksje

W kobiecie trzeba wzbudzić emocje - takie moje zdanie, więc zanudzać stereotypowymi tematami nie ma co
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 16:45   #9
Sztywniaaraa
Raczkowanie

nie na randce może,ale przy pierwszym spotkaniu o Władcy Pierścieni.Jestem wielka fanką,a przeglądając profil na Facebooku mojego - aktualnie -TŻ zauważyłam,że ma go w ulubionych filmach.
haha,nigdy mu tego nie powiem

"We buy things we don't need, with money we don't have, to impress people we don't like"
Sztywniaaraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 20:08   #10
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liliankaa Pokaż wiadomość
Haha, jakbym czytała o swoim TŻcie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 20:23   #11
letik
Zadomowienie

Kurcze pierwszej randki nie pamiętam,ale miałam kilka niezbyt udanych.
Na jednej koleś cały czas gadał o swojej byłej dziewczynie, ale ,że mi strasznie podobał to dałam mu szanse na następną..niestety, po kilku naszych spotkaniach czułam się jakbym ją znała od lat, po prostu dramat, dałam sobie spokoj bo chłopak się widocznie z ex nie wyleczył a ja nie miałam zamiaru być antidotum..

A kiedyś też jeden ciągle mi opowiadał o remoncie swojego mieszkania..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 20:40   #12
jancia3
Raczkowanie

Na udanych randkach z reguły świetnie się rozmawia, choć człowiek nie za bardzo zwraca uwagą o czym

A moja najbardziej nieudana randka w życiu - wspomniałam facetowi, że jestem psiarą, to ten podjął temat i przez bite półtorej godziny opowiadał mi o raku jajników swojej suczki... z najdrobniejszymi szczegółami i przebiegiem leczenia, pod koniec byłam już bliska załamania nerwowego, o raku jajników u psów wiem już wszystko, ale z tym panem już nigdy więcej się nie spotkałam
jancia3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 21:11   #13
Lavender kiss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jancia3 Pokaż wiadomość
A moja najbardziej nieudana randka w życiu - wspomniałam facetowi, że jestem psiarą, to ten podjął temat i przez bite półtorej godziny opowiadał mi o raku jajników swojej suczki... z najdrobniejszymi szczegółami i przebiegiem leczenia, pod koniec byłam już bliska załamania nerwowego, o raku jajników u psów wiem już wszystko, ale z tym panem już nigdy więcej się nie spotkałam
To niesamowite...ale nie mogłaś wyjść?Chociaż wiem choć trochę o co ci chodzi bo mi lekarz choć miał mi założyć gips opowiadał o chorobie jajników w krajach azjatyckich........

Co do randki....rozmawia się o wszystkim
But baby, that's just me
"
-
BON JOVI-ALWAYS

Jest tyle pięknych cytatów i myśli,że trudno je zapisać w sercu,co dopiero
na forum...
Lavender kiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 21:28   #14
_Marta_M_
Zadomowienie

Boże ile ja miałam nieudanych randek tak etap późnego gimnazjum-wczesnego liceum, to był dramat.

Raz poszłam na randkę z nastawieniem "zawsze się znajdzie jakiś temat do rozmowy"...byliśmy na pizzy i był "DRAMAT" przez mega duże D.
Ta cholerna pustka w głowie gdy zapadła niezręczna cisza...a ja wypaliłam "ee a smakowały ci pieczarki?" wiecie jak mi było głupio jak do domu wróciłam? Czułam się tak zawstydzona, że się do faceta przestałam odzywać, a On biedny mi się przyznał po latach, że myślał że uznałam Go za totalne drewno i dlatego tak ignorowałam próby zaproszenia mnie na kolejną randkę

Szczerze mówiąc to pierwsze randki gdy się czuje mega miętę do faceta wychodzą na ogół żałośnie śmieszne

Fajne to było, fajnie się wspomina ale mam nadzieję, że nie będę musiała przez to znowu przechodzić

A! I szczytem była randka, na której koleś po godzinie wypalił "słuchaj...bo bardzo mi się podobasz...<ja już cała w skowronkach bo ciacho nieziemskie z chłopaka było>i ja...napisałem dla Ciebie piosenkę....". Dżizas, wyciągnął harmonijkę(!!!) zaczął na niej coś tam grac, przerywał i śpiewał tupiąc nogą. Siedziałam oniemiała i tylko czułam jak mi na twarzy rozlewają się wielkie czerwone plamy

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 21:33   #15
anius_7
Wtajemniczenie

zależy z jakim facetem na pierwsze randka Z moim ex na pierwszy spacer poszliśmy na cmentarz (oboje byliśmy świeżo po stracie bliskich osób), rozmawialiśmy o śmierci, więc średnio. Ale bardzo nas zbliżyły do siebie wspólne przeżycia. Miałam też krótki epizod z kolesiem, który w ogóle nie chciał gadać. Po prostu nic! Przytakiwał mi tylko, mówił yhym i prosił, żebym ja gadała, bo tak dobrze się mnie słucha :P po pierwszym spotkaniu praktycznie nic o nim nie wiedziałam. A tak poza tym to zawsze prowadziłam badanie gruntu z jakiej jest rodziny, co lubi robić, jakie ma plany, marzenia. Czasem zdarzało się, że o dawnych związkach rozmawialiśmy, ale to się nigdy dobrym wrażeniem nie kończyło

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 21:37   #16
jancia3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lavender kiss Pokaż wiadomość
To niesamowite...ale nie mogłaś wyjść?Chociaż wiem choć trochę o co ci chodzi bo mi lekarz choć miał mi założyć gips opowiadał o chorobie jajników w krajach azjatyckich........

Co do randki....rozmawia się o wszystkim
Niestety nie mogłam wyjść, bo byłam zdana na jego transport :/
jancia3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 21:38   #17
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Miałam też krótki epizod z kolesiem, który w ogóle nie chciał gadać. Po prostu nic! Przytakiwał mi tylko, mówił yhym i prosił, żebym ja gadała, bo tak dobrze się mnie słucha :P
U mnie było to samo, z tym że nie prosił żebym gadała, po prostu siedział, wpatrywał się we mnie i się uśmiechał...całe spotkanie ja trajkotałam, zadawałam mu pytanie a on np. mrugał okiem w odpowiedzi niemowa chyba, bo potem na Gadu mi odpowiadał na te zadane przeze mnie pytania, jak wracałam do domu po randce (dojazd trochę zajmował) to miałam już wielką wiadomość z odpowiedziami i informacją o tym, że jestem świetna i takie tam. W sumie to nie wiem czemu dawałam mu tak długo szansę, bo ciągneliśmy ta znajomość blisko miesiąc, ale po chyba 5-tym nieudanym spotkaniu na którym zrobił postęp bo wreszcie wydusił z siebie jakieś "tak" uznałam że to nie ma sensu

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 21:49   #18
Akinka
Raczkowanie

Moje gimnazjalne ,,randki" teraz zdają się być śmieszne a ja byłam taaka zestresowana. Raz założyłam bluzkę z dość dużym dekoltem i była dość obcisła, ale nie jakaś wyzywająca czy coś. Przez całą randkę, którą była właściwie jego monolog o kolegach ani razu nie spojrzał mi w oczy. Pamiętam że wtedy wmawiałam sobie że wszyscy faceci tak robią.

Później było chyba jeszcze gorzej. Poznałam jednego przez internet, pisało się fajnie. Miał ok. 20 lat i na spotkanie przyszedł w garniaku. Poszliśmy na pizzę a on w tym garniaku jadł z łokciem gdzieś w przestrzeni powietrznej żeby mu się nie zabrudził i dosłownie co sekundę wycierał czystą twarz chusteczką. Garniak podobno kazała mu włożyć mama. Rozmawiał przez godzinę o tym że zawsze był samotny i dlatego zaryzykował poznanie przez sieć. Mówił że nigdy nie miał przyjaciół bo wszyscy zawsze mówili że on nie umie słuchać i rozmawia tylko o sobie.

Czyli wg mnie na randce powinno być w okolicach 50/50 raz ty słuchasz a on mówi, raz odwrotnie. Poza tym zainteresowanie. Bo jeśli ja słyszę aha albo nom to mnie coś trafia
Stary 2012-08-22, 22:09   #19
kamma14
Raczkowanie

ja też kiedyś dawno dawno byłam na radce z pewnym chłopakiem.byliśmy na pizzy wszytsko fajnie, nawet niegłupi chłopak, ale gdy wyciągnął karty i chciał ze mną grać to była masakra...graliśmy przez prawie całą "randkę".jak przyszłam do domu na gg miałam wiadomość jaka to ja wspaniała i wgl. to pomyślałam dam drugą szanse, ale sytuacja się powtórzyła hhaha i znowu graliśmy w karty dla ścisłości powiem: trzeciego razu nei było

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 00:24   #20
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
U mnie nie było nudnych rozmów o pracy, szkole czy rodzinie bardziej poruszaliśmy temat emocji, uczuć w ludziach, wyobrażenia, refleksje

W kobiecie trzeba wzbudzić emocje - takie moje zdanie, więc zanudzać stereotypowymi tematami nie ma co
No jakby mi chłop wyskoczył z tematem uczuć i refleksji, to bym zwiewała i tylko by się za mną kurzyło... Tak to se możesz gadać już ze swoją dziewczyną, albo na poważniejszym etapie randek, ale takie tematy na pierwsze spotkanie są okropne. Jak widać żadna z nas nie została zanudzona stereotypowymi rozmowami o szkole, opowiastkami z życia itp.

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Napisane przez _Marta_M_ Pokaż wiadomość
A! I szczytem była randka, na której koleś po godzinie wypalił "słuchaj...bo bardzo mi się podobasz...<ja już cała w skowronkach bo ciacho nieziemskie z chłopaka było>i ja...napisałem dla Ciebie piosenkę....". Dżizas, wyciągnął harmonijkę(!!!) zaczął na niej coś tam grac, przerywał i śpiewał tupiąc nogą. Siedziałam oniemiała i tylko czułam jak mi na twarzy rozlewają się wielkie czerwone plamy
ZARAZ SIĘ UDUSZĘ!!!!
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 23:38   #21
chocolateheart08
Raczkowanie

Zawsze rozmawialiśmy o szkole ! O akcjach nauczycieli, sprawdzianach, naszych ulubionych przedmiotach.
W nastoletnim wieku fajnie wspomina się też jakieś wybryki z dzieciństwa, zabawy itp.
Na szczęście nie miałam sytuacji, żeby nie było o czym gadać na spotkaniach

chocolateheart08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 07:33   #22
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Akinka Pokaż wiadomość
Moje gimnazjalne ,,randki" teraz zdają się być śmieszne a ja byłam taaka zestresowana. Raz założyłam bluzkę z dość dużym dekoltem i była dość obcisła, ale nie jakaś wyzywająca czy coś. Przez całą randkę, którą była właściwie jego monolog o kolegach ani razu nie spojrzał mi w oczy. Pamiętam że wtedy wmawiałam sobie że wszyscy faceci tak robią.

Później było chyba jeszcze gorzej. Poznałam jednego przez internet, pisało się fajnie. Miał ok. 20 lat i na spotkanie przyszedł w garniaku. Poszliśmy na pizzę a on w tym garniaku jadł z łokciem gdzieś w przestrzeni powietrznej żeby mu się nie zabrudził i dosłownie co sekundę wycierał czystą twarz chusteczką. Garniak podobno kazała mu włożyć mama. Rozmawiał przez godzinę o tym że zawsze był samotny i dlatego zaryzykował poznanie przez sieć. Mówił że nigdy nie miał przyjaciół bo wszyscy zawsze mówili że on nie umie słuchać i rozmawia tylko o sobie.

Czyli wg mnie na randce powinno być w okolicach 50/50 raz ty słuchasz a on mówi, raz odwrotnie. Poza tym zainteresowanie. Bo jeśli ja słyszę aha albo nom to mnie coś trafia
Śmieszna historia
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 12:15   #23
malgo_li
Rozeznanie

[QUOTE=Akinka;36057024]
Później było chyba jeszcze gorzej. Poznałam jednego przez internet, pisało się fajnie. Miał ok. 20 lat i na spotkanie przyszedł w garniaku. Poszliśmy na pizzę a on w tym garniaku jadł z łokciem gdzieś w przestrzeni powietrznej żeby mu się nie zabrudził i dosłownie co sekundę wycierał czystą twarz chusteczką. Garniak podobno kazała mu włożyć mama.

Dobry kurdeeee...
malgo_li jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 12:28   #24
Batonia
Przyczajenie

wiele razy się umawiałam przez neta na randki, przyszedł kiedyś starszy facet a mówił przez internet że ma 29 lat a okazało się że ma 41lat masakra byłam w szoku. Kolejny to kibic piłkarski otworzył buzie i brak zęba, przez internet tak fajnie pisał.
Stary 2012-08-24, 12:29   #25
ama4
High Quality Since 2007

Pieczarki na pizzy, harmonijka i karty mnie powaliły na kolana

Popieram jancię, że jak jest dobra atmosfera, to tematy znajdują się same... Wszystko zależy też od aktualnych doświadczeń, choć spacer na cmentarz mnie jednak nieco przeraził

A, też mi się zdarzyła randka z kimś koszmarnie niepewnym siebie. Inteligentny, przystojny facet, ale tak speszony, że nawet ja przy nim wychodziłam na koszmarnie gadatliwą, co się rzadko zdarza...
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 20:10   #26
201701300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Batonia Pokaż wiadomość
wiele razy się umawiałam przez neta na randki, przyszedł kiedyś starszy facet a mówił przez internet że ma 29 lat a okazało się że ma 41lat masakra byłam w szoku. Kolejny to kibic piłkarski otworzył buzie i brak zęba, przez internet tak fajnie pisał.
Może trafiłyśmy na tego samego? Ja też kiedyś się z takim umówiłam przez neta. I w dodatku był tak nudny, że po pół godziny uciekłam
Stary 2012-08-24, 21:09   #27
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

Cytat:
Napisane przez kamma14 Pokaż wiadomość
ja też kiedyś dawno dawno byłam na radce z pewnym chłopakiem.byliśmy na pizzy wszytsko fajnie, nawet niegłupi chłopak, ale gdy wyciągnął karty i chciał ze mną grać to była masakra...graliśmy przez prawie całą "randkę".jak przyszłam do domu na gg miałam wiadomość jaka to ja wspaniała i wgl. to pomyślałam dam drugą szanse, ale sytuacja się powtórzyła hhaha i znowu graliśmy w karty dla ścisłości powiem: trzeciego razu nei było
nie wyobrażam sobie tego co za koleś chyba nie za bardzo wiedział o czym rozmawiać, więc postanowił inaczej zająć czas

Cytat:
Napisane przez Akinka Pokaż wiadomość
l eżę
laczupakabra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 21:17   #28
pedzel5
Przyczajenie

Na jednej ze swoich randek gadałam z chłopakiem o osach, pszczołach, chrabąszczach, komarach ale randka jak najbardziej udana.

Na innej z kolei facet milczał, ja podejmowałam temat, on odpowiadał zdaniem, zaczynałam następnym, on lakonicznie trochę ciągnął temat i tak przez 2 godziny, umęczyłam się z wymyślaniem, żaden mu nie podpasował
pedzel5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-25, 20:02   #29
carmen_88
Raczkowanie

ja tez mam smieszna przygode z portalem randkowym,
poznalam pewnego "mezczyzne"..wizualni e tez mi sie barrdzo podobal, a rozmowy? absolutnie o wszystkim, od glupot po tematy bardziej intelektualne..i wiecie co? rozumielismy sie bez slow, mielismy podobne poglady na prawie kazdy temat, czulam sie jakbym znalazla swoj ideal.. po 4 miesiacach umowilismy sie.. o, jakie bylo moje zdziwienie gdy w umowionym miejscu czekala na mnie dziewczyna podobno bardzo jej sie spodobalam wiec postanowila zaryzykowac, zdjecia byly jej brata..
mysle ze to byla moja najlepsza randka do dzis sie przyjaznimy
carmen_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-25, 20:07   #30
201701300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carmen_88 Pokaż wiadomość
ja tez mam smieszna przygode z portalem randkowym,
poznalam pewnego "mezczyzne"..wizualni e tez mi sie barrdzo podobal, a rozmowy? absolutnie o wszystkim, od glupot po tematy bardziej intelektualne..i wiecie co? rozumielismy sie bez slow, mielismy podobne poglady na prawie kazdy temat, czulam sie jakbym znalazla swoj ideal.. po 4 miesiacach umowilismy sie.. o, jakie bylo moje zdziwienie gdy w umowionym miejscu czekala na mnie dziewczyna podobno bardzo jej sie spodobalam wiec postanowila zaryzykowac, zdjecia byly jej brata..
mysle ze to byla moja najlepsza randka do dzis sie przyjaznimy
Ale ona jest homo czy po prostu szukała przyjaciółki?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości