|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Boląca gula na plecach- pomocy...
Dzisiaj zauważyłam że w miejscu gdzie normalnie jest zapięcie stanika, wyskoczyła mi wielka, boląca gula - wielkości opuszka palca. Od lat borykam się z trądzikiem, więc podejrzewam, że to po prostu większy pryszcz, ale też trochę się boję , że może być to czyrak... Póki co nieudolnie próbuje smarować maścią ichtiolową - robie kompresy, ale maść szybko wsiąka w wacik, więc nie wiem czy będzie z tego jakiś efekt...Czy kiedyś miałyście taki problem? Jak sobie z tym poradzić? Przez najbliższe 2 tygodnie będę cały czas w pracy i nie znajdę chwili na wizytę u lekarza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Boląca gula na plecach- pomocy...
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Boląca gula na plecach- pomocy...
Jakieś 2 lata temu też mi coś takiego wyskoczyło na plecach, właśnie w okolicach stanika. Więc podobnie. Od razu się przestraszyłam, czy to nie czyrak, bo z nimi już miałam do czynienia : / Mama pomogła mi nanieść maśc ichtiolową, przykryłam to wszystko gazą i zalepiłam plastrem. Poproś kogoś, aby tak Ci zrobił, sama nie dasz rady. Jeśli to czyrak, powinien 'wyjśc' po kilku stosowaniach maści.
W moim przypadku było tak, że nic nie wyszło z tego. Nie wiem po jakim czasie, ale przestało mnie boleć, jednak nieco wyczuwalna grudka pozostała. Teraz już nie ma po tym śladu , ale do dziś nie wiem co to było. Spróbuj z maścią albo Davercin, stosowałam jak czulam że 'czerwone coś' na skórze to może być czyrak. I przechodziło. Ale najlepiej będzie, jak udasz się do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.