|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
opadające, puchnące nabrzmiałe powieki... sprawa indywidualna, proszę o radę. zdjęcia
otóż mam 16 lat i ogromy problem.
byłabym bardzo ładną dziewczyną gdyby nie moje okropne powieki, które są opadnięte jak tylko się da. gdy zamknę oko mam wszystko zrolowane. skóra w tym miejscu jest zwiotczała, wstrętna. często powieki te puchną... wyglądam przez to tragicznie. moja twarz jest smutna, naburmuszona, jakbym była zła. nic nie przeszkadza mi aż tak bardzo jak to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: opadające, puchnące nabrzmiałe powieki... sprawa indywidualna, proszę o radę. z
Ja też mam opadające powieki, ale u mnie to troche inaczej wygląda. Nie pisać o makijażu? Patrząc na zdjęcia to chyba jednak pisać....zrezygnuj z kredki i wszelkich ciemnych cieni na calej długości górnej powieki, bo wtedy jeszcze gorzej się wygląda. Ja rysuje kreskę mniej więcej do połowy i jest taka delikatnie roztarta.
Poza jakimiś trikami makijażowymi raczej nic z tym nie zrobisz (jeżeli już wyklucza się operację plastyczną). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Dot.: opadające, puchnące nabrzmiałe powieki... sprawa indywidualna, proszę o radę. z
Cytat:
![]() ![]() Po pierwsze sprawdź tarczycę, taki efekt lubi być przy niedoczynności tarczycy a w okresach zbierania wody (PMS) on się nasila. Po drugie zmień makijaż, ja przetestowałam różne sposoby i wiem, że najlepiej wyglądają moje powieki jak ruchoma część powieki jest jaśniejsza, przy czym zewnętrzna jej część jest przyciemniona i tu jak napisała moja poprzedniczka, nie na zasadzie kreski, tylko roztarcia, natomiast na tę część między powieką ruchomą a brwią nakładam cień ciemniejszy, aczkolwiek bez przesady, wtedy ta powieka optycznie robi się bardziej płaska, jest po prostu mniej widoczna. To co Ty masz na powiekach na zdjęciu też wypróbowałam i niestety właśnie wtedy powieki wydają mi się najcięższe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
królikoholiczka
|
ja też mam opadające powieki i dokładnie tak jak dziewczyny piszą-roztarcie i jaśniejszy cień optycznie podniosą powieki... spróbuj z innym makijażem... jeśli go dobrze wykonasz to zdziałasz cuda, powodzenia
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
jak długo je tak masz?
jak to nie jest od dziecka radze zbadać nerki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeśli puchną to może masz na coś uczulenie? Mi na obrzęk pomagają okłady, np. z rumianku. Możesz też wypróbować delikatne uciskanie, czyli drenaż limfatyczny. Opadających powiek tym nie zlikwidujesz, taka twoja natura i już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
thetruemayhem! masz piękne oczy. może zacznij od przemywania chłodną wodą, stosowania żelowych opasek w postaci żelu na powieki [np. na noc]. Chłód dobrze wpływa na naprężenie i napięcie skóry. dodatkowo jakieś kremy lub żele pod oczy, liftingujące specyfiki na powieki. Popytaj pań w aptekach i drogeriach o próbki takich preparatów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
nie wyglądasz wcale tak źle jak sądzisz, zmień sposób malowania bo w takim makijażu to nawet miss Polonia nie wyglądałaby atrakcyjnie. Zaakceptuj swój wygląd, w życiu będziesz miała o wiele większe problemy i z perspektywy czasu zrozumiesz, że to była błahostka. Radziłabym Ci mocniej tuszować rzęsy i używać tuszu unoszącego i pogrubiającego je, dzięki czemu wzrok patrzących koncentrowałby się na nich. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
bardzo wam dziękuję za rady! rzeczywiście mam coś z nerkami. a nad niedoczynnością tarczycy też się właśnie zastanawiam. jaki tusz mi radzicie? bo właśnie szukam jakiegoś bardzo wydłużającego i pogrubiającego, ale nic nie mogę znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mascara Double Extension Technologie Beauty Tubes (czerwona tuba). Przede wszystkim zgłoś się do internisty i poproś o skierowanie do urologa i endokrynologa, ten pierwszy od nerek, ten drugi od chorób tarczycy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.