Przez co przesz³y Wasze w³osy ? :) - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-09-02, 00:51   #1
pikeur
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 39

Przez co przesz³y Wasze w³osy ? :)

Wpad³am na taki pomys³ (jak by³ to przepraszam za powtórkê) by ka¿da z nas napisa³a przez co przesz³y nasze w³osy, w jakim by³y kiedy¶ stanie i w jakim s± teraz
pikeur jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-02, 01:08   #2
Majka1503
EDUkator

Wiadomo¶ci: 6 328
Dot.: Przez co przesz³y Wasze w³osy ? :)

Hmm to mo¿e zacznê.
Moje w³osy przesz³y przez 6 lat codzienniego prostowania, prostowanie chemiczne, jedno farbowanie (i mo¿e ze 2 szamponetki).

Nigdy nie by³y bardzo zniszczone, bo zawsze mia³am krótk± fryzurkê, wiêc co siê zniszczy³o, to zosta³o szybko obciête.
Za to wypada³y na potêgê.

Teraz s± falowane i jak to fale lubi± siê czasem przesuszyæ, ale ogólnie jestem zadowolona
Wypadanie zredukowane

Dro¿d¿e: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o w³osy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-02, 02:19   #3
xTync
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 872

Moje od 5 lat sa prostowane (Tzn od roku sa tylko na wieksze okazje), rok temu z ciemnego brazu zeszlam na platyne, i rosjasnialam odrosty raz w msc prze 8 msc. Wczesniej mialam rosjasniane na rude wlosy, potem farbowane na czerwone.

Po znudzeniu sie platyny farbowalam wlosy na miodowy braz, i robilam dol na czekoladowy braz .Po czym zafarbowalam sie na czarno, co po roku mi sie znudzilo i rozjasnilam 2x, i nalozylam kasztanowa farbe. I za tydzien znow farbuje na kasztan, aby kolor byl jednolity.

Niektorzy dziwia sie ze jeszcze mam wlosy, i o dziwo ladne i zdrowe !:O
Stary 2012-09-02, 07:47   #4
nasty_angel
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 58
GG do nasty_angel
Unhappy Dot.: Przez co przesz³y Wasze w³osy ? :)

Ja kiedy¶ mia³am piêkne gêste w³osy, nigdy nie malowa³am poniewa¿ jestem zadowolona z ich naturalnego ciemnego kasztanowego koloru. Od 3 lat prostujê.
Teraz moje w³osy wypadaj± gar¶ciami niemal¿e. Biorê belissê, w³osy prostujê na wiêksze wyj¶cie, pryskam je mgie³k± RADICAL ale nic nie pomaga. Chcia³abym ¿eby znów mia³y zdrowy blask i by³y gêste, bo dos³ownie wszêdzie w domu znajduje moje w³osy.
Mo¿e co¶ poradzicie?
Stary 2012-09-02, 10:01   #5
weronka19
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 630

Moje w³oski w wieku 16 lat zosta³y pierwszy raz zafarbowane na jaki¶ ciemny br±zik, wkrótce potem zakupi³am prostownicê. I tak przez 6 lat mniej wiêcej w kó³ko, prostowanie niemal dzieñ w dzieñ, co kilka miesiêcy br±zowa farba (zazwyczaj palette), potem na jaki¶ czas czarna. Chyba 3 lata temu zapu¶ci³am naturalne, ale w tamtym roku zrobi³am sobie dla odmiany rude, farbowa³am Joann± chyba z 4 razy. W maju posz³am do fryzjerki i wysz³am z w³osami gorzej zniszczonymi ni¿ po tych Joannach i Palettach. Z prostownic± ogarnê³am siê jaki¶ rok temu, prostowa³am 1 na 1-2 tyg, teraz raz na 1-2 mies.

W³osy mam suchutkie, to co siê trochê odbudowa³o zniszczy³a pani fryzjerka. Teraz chcê zapu¶ciæ naturalne, ¿eby by³y znów zdrowe i ³adne.
Zapuszczam naturalne, zdrowe w³osy
weronka19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-02, 11:52   #6
mmalo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 66

Cytat:
Napisane przez nasty_angel Poka¿ wiadomo¶æ
pomaga. Chcia³abym ¿eby znów mia³y zdrowy blask i by³y gêste, bo dos³ownie wszêdzie w domu znajduje moje w³osy.
Mo¿e co¶ poradzicie?
gêsto¶æ i zdrowy blask wymaga czasu, sama siê o tym przekonujê w³a¶nie spróbuj na innych w±tkach poszukaæ porad, z pewno¶ci± co¶ znajdziesz, ja bardzo du¿o na temat w³osów dowiedzia³am siê w³a¶nie z wizazu i nadal "siê uczê"

moje w³osy z natury s± falowane, nigdy ich nie farbowa³am, bo uwielbiam ich naturalny br±zowy kolor. niestety jakie¶ 6-7lat temu prostowa³am je na ca³ej d³ugo¶ci przez co mog³am je wysuszyæ, od 5lat prostujê tylko te "odstaj±ce od reszty", tylko po to by je jako¶ wymodelowaæ ;p brakuje im nawil¿enia, mimo i¿ stosuje od¿ywki, maski to jeszcze nie s± tak nawil¿one jakbym chcia³a
Stary 2012-09-02, 12:03   #7
karolinga
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 061

Moje na szczê¶cie nie przesz³y zbyt wiele, nie prostowa³am ich na d³ugo¶ci, jedynie grzywkê. Raz w ¿yciu zrobi³am sobie kolorowe pasemko i na tym skoñczy³a siê moja przygoda z farbowaniem. Ale codziennie mêczy³am je szamponami Pantene i od¿ywkami Nivea, które ma³ymi kroczkami niszczy³y moje w³osy i doprowadzi³y je do stanu plagi Ca³e szczê¶cie w kwietniu natrafi³am na bloga Anwen i przejrza³am na oczy

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Nasty, mo¿e spróbuj piæ zio³a? Nie mia³am problemów z wypadaniem, ale odk±d zaczê³am piæ skrzyp w³osy zaczê³y mi znacznie szybciej rosn±æ U mnie Belissa nie da³a ¿adnych efektów, spróbuj mo¿e z CP, u dziewczyn skutecznie hamowa³ wypadanie.
Stary 2012-09-02, 14:10   #8
aganieznajoma
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 101

Od liceum farbowa³am w³osy na blond w sumie to by³ balayage .Je¼dzi³am nawet sto km do tego fryzjera.W³osy wygl±da³y ¶wietnie,ale mimo dobrych farb,to je os³abia³o i profesjonalnych od¿ywek/szamponów/masek.To by³y czasy,¿e wydawa³am naprawdê du¿o kasy na specyfiki do w³osów.Na szczê¶cie zm±drza³am,gdy poczyta³am blogi w³osomaniaczek,¿e nie o cenê tutaj chodziOd czasu do czasu prostowa³am w³osy,nie zdaj±c sobie z sprawy z jej szkodliwego dzia³ania. Podsumowuj±c moje w³osy maj± za sob± 4 lata farbowania na blond, prostowania od czasu do czasu, rok farbowania na ciemny br±z i znów powrót do blondu. Obecnie chce wróciæ do naturalnego,ale jak zobaczê kolor,który mi siê podoba,to po prostu nie mogê siê oprzeæ i farbujê. Nie mam zniszczonych w³osów,ale s± trudne go u³o¿enie i to mnie denerwujê,bo co z tego,¿e siê b³yszcz± i s± miêkkie jak ka¿dy jest w inn± stronê
Zapuszczam w³osy
D±¿ê do p³askiego brzucha

Kobieta potrzebuje duuuuu¿o mi³o¶ci. Chcia³aby byæ dla swojego mê¿czyzny wa¿na i jedyna i kochana i niepowtarzalna.

Edytowane przez aganieznajoma
Czas edycji: 2012-09-02 o 14:13
aganieznajoma jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-02, 14:40   #9
ambaje
Zawsze jest jakie¶ jutro

Wiadomo¶ci: 1 243

Od 1 kl. LO farbowanie co miesi±c, henn± - najpierw w proszku Eld, potem Venita w tubce. Od rudych, poprzez br±zy, do czerni, i z powrotem. Czarne wysz³y mi po Palette - Gorzka czekolada (jako¶ tak), parê razy trafi³ siê Garnier - Trufla. Jednak poza tymi wyj±tkami w u¿yciu by³a Venita.
Prostowanie grzywki codziennie, równie¿ od 1 kl. LO - jest do¶æ d³uga, siêga nosa, czesze j± na bok. O dziwo, nie jest zbyt zniszczona, w³osy nie s± przesuszone, nie ³ami± siê, nie wypadaj±. W ogóle w tej 1 kl. mia³am maniê na punkcie prostowania w³osów, za nic nie chcia³am ¿eby sie krêci³y dlatego, ¿e by³y do¶æ krótkie, przed ramiona. Dopiero kiedy podros³y przekona³am siê ¿e ca³kiem nie¼le wygl±daj± i od 2 kl. prostowa³am tylko grzywkê i pokocha³am swoje w³osy.
Ca³e to farbowanie toczy³o siê a¿ do marca tego roku (czyli ok. 4 lat) kiedy zdecydowa³am siê na dekoloryzacjê. Naturalnie mam ciemnoblond w³osy, wiêc zej¶cie z kasztanowego koloru to mega metamorfoza U fryzjerki by³am 2 razy, 2 dni pod rz±d. Kolor wyszed³ mi blond z rudym po³yskiem, na pocz±tku niemal p³aka³am patrzac w lustro i dotykaj±c w³osów, nie podoba³am siê sobie, w³osy by³y okropne. Ale có¿, cierp cia³o jak ¿e¶ chcia³o Wtedy zaczê³am czytaæ w±tek pielêgnacyjny na wiza¿u, w±tek o dekoloryzacji i dla krêconow³osych i powoli odbudowujê w³osy.
Teraz walczê o powrót moich fal/loków (zale¿ne od pogody) i kondycji w³osów.
"- W co zawsze wierzy³em? ¯e tak w ogóle, generalnie, je¶li cz³owiek ¿y³ jak nale¿y, nie wed³ug tego, co mówi± jacy¶ kap³ani, ale wed³ug tego, co wewn±trz wydaje siê przyzwoite i uczciwe, to w koñcu wszystko mniej wiêcej dobrze siê skoñczy."

Æwiczê:
Jillian Michaels
Cassey Ho
ambaje jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-02, 16:29   #10
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 469

Moje nie przesz³y wiele, bo tylko 2 farbowania na blond (bez rozja¶niania) i kilka szamponetek (maj± siê nie¼le g³ownie dlatego, ¿e farbowa³am na zapuszczone naturalki, co by³o przedtem, szkoda gadaæ...) do tego suszenie suszark± obowi±zkowe (mam krótk± fryzurê i jesli schn± naturalnie, brzydko siê uk³adaj±) i 1-2 razy w tygodniu prostownica na kilka pasemek (przyda³oby siê ¶ci±æ).
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-02, 19:15   #11
pikeur
Raczkowanie

Ok to ja napiszê co¶ o swoich, bo nie wspomnia³am ani s³owem

4 lata temu pierwszy raz zafarbowa³am w³osy na granatow± czerñ. Strasznie tego ¿a³owa³am, ale có¿, by³o ju¿ za pó¼no. Gdy farba zaczyna³a siê wyp³ukiwaæ i pojawi³y siê odrosty posz³am do sklepu po rozja¶niacz i zupe³nie sama na³o¿y³am go na g³owê i trzyma³am 35min.. Strasznie mi spali³ w³osy i na g³owie mia³am siano. Moja pielêgnacja wtedy opiera³a siê na zwyk³ym szamponie do w³osów
Po paru miesi±cach posz³am do fryzjerki, która z w³osów do ramion skróci³a mi je do uszu :/ Wtedy te¿ zafarbowa³a mi w³osy na br±z.
Muszê przyznaæ, ¿e po tym ¶ciêciu od¿y³y troszkê
Br±z bo jakim¶ czasie siê zmy³ i co chwilê wy³azi³ ten blondo pomarañcz, który uzyska³am przez rozja¶niacz.. W³osy musia³am farbowaæ ponad pó³ roku by pozbyæ siê blond po¶wiaty.
Na szczê¶cie nigdy ich nie prostowa³am ani nie mêczy³am ¿adnymi innymi zabiegami. Ostatnio znowu zafarbowa³am je na czarno, tym razem farb± do 24myæ. Kolor ju¿ lekko siê wyp³uka³ i teraz s± ciemnoczekoladowe ) Postanowi³am, ¿e ju¿ ich nie zafarbujê i poczekam a¿ odrosn± moje naturalne jasnobr±zowe w³oski )
Stary 2012-09-02, 19:15   #12
friable
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 431

Moje tez wybitnie nie ucierpia³y - co prawda przez 2 lata prostowa³am namiêtnie (czasem nawet mokre - zeby szybciej wysch³y ) i kilka razy farbowa³am, ale jeszcze mam wszystkie na g³owie wiec nie jest ¼le A z odpowiednia pielegnacja nawet lepiej
friable jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-02, 21:17   #13
maharet1092
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 7 906
GG do maharet1092

Moje
-farbowañ ile¶
-3 rozja¶niania
-trochê prostowania ale nie du¿o
No i tak siê zniszczy³y, ¿e musia³y odrosn±æ.Teraz tylko farbowanie.Mam bardzo s³abe w³osy, zwyk³e farbowanie raz na 3-4 miesi±ce je niszczy (rozja¶nianie to by³o zabójstwo)wiêc ostatnio przesz³am na farby zio³owe i olejujê.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2012-09-02 o 21:21
maharet1092 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-02, 22:00   #14
Denondekysten
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Bardzo, bardzo, bardzo podoba mi siê pomys³ z tym w±tkiem!

Mnie od zawsze marzy³y siê rude w³osy, ale gimnazjum za bardzo mnie ogranicza³o i na ca³e szczêscie! walkê o upragniony kolor zaczê³am dopiero 2 lata temu.. By³ to okres w³osowej niewiedzy, dlatego kompletnie nie przeszkadza³o mi zmienianie koloru z bordowego na rudy co miesi±c.. Rudo¶ci u fryzjerki, bordowe sama, a potem znowu u fryzjerki, ¿eby wróciæ do rudego, czyli tona rozja¶niacza na g³owie.. Efekt ³atwy do przewidzenia, koñcówki porozdwajane do po³owy d³ugo¶ci.. O ¶ciêciu nie chcia³am s³yszeæ, a w miedzyczasie sprawi³am sobie dredy Potem je rozczesa³am i znowu sprawi³am... A¿ w koñcu znudzona obcinaniem rozdwojonych koñcówek podczas lekcji polskiego, postanowi³am pójsc do fryzjera, ale wczesniej (dzieki Bogu!) znalaz³am pare w³osowych blogów i klapki mi z oczu opad³y

Do³±czam zdjêcia w³osów z wakacji tamtego i tego roku
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2044.jpg (115,2 KB, 130 za³adowañ)
Denondekysten jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-03, 00:07   #15
pikeur
Raczkowanie

Denondekysten - o jaacie patrz±c na Twoje w³osy w ¿yciu bym nie powiedzia³a, ¿e tyle przesz³y
Stary 2012-09-03, 09:43   #16
mmalo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 66

Cytat:
Napisane przez karolinga Poka¿ wiadomo¶æ
(...) Ale codziennie mêczy³am je szamponami Pantene i od¿ywkami Nivea, które ma³ymi kroczkami niszczy³y moje w³osy i doprowadzi³y je do stanu plagi
czy szampony Pantene i od¿ywki Nivea rzeczywi¶cie maj± taki z³y wp³yw na w³osy? oprócz tego, ¿e zawieraj± SLSy i silikon to nie s³ysza³am nic ponadto...
Stary 2012-09-03, 10:56   #17
Denondekysten
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pikeur Poka¿ wiadomo¶æ
Denondekysten - o jaacie patrz±c na Twoje w³osy w ¿yciu bym nie powiedzia³a, ¿e tyle przesz³y
Czasami mam wrazenie, ze dalej sa na mnie za to wszystko obrazone, ale staram siê nie poddawac i wierze, ze kiedys beda ladne
Stary 2012-09-03, 11:04   #18
Mirabe
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

ja nieststy te¿ nie traktujê moich w³osów zbyt dobrze, myjê je codziennie, do tego suszê, i prostujê, staram siê jako¶ o nie dbaæ , dobry szampon, codziennie od¿ywka, w tygodniu maska, no ale takie jest ¿ycie jak chce siê jako¶ wygl±daæ, zastanawiam siê nad jakim¶ zabiegiem regeneruj±cym , ale nie wiem jakim?
Mirabe jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-03, 11:25   #19
Denondekysten
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mirabe Poka¿ wiadomo¶æ
ja nieststy te¿ nie traktujê moich w³osów zbyt dobrze, myjê je codziennie, do tego suszê, i prostujê, staram siê jako¶ o nie dbaæ , dobry szampon, codziennie od¿ywka, w tygodniu maska, no ale takie jest ¿ycie jak chce siê jako¶ wygl±daæ, zastanawiam siê nad jakim¶ zabiegiem regeneruj±cym , ale nie wiem jakim?
A nie myslalas, zeby odstawic na poczatek chociaz jedna z tych rzeczy? Moja kolezanka jest na etapie odstawiania prostownicy i po prostu zaczela szukac fryzur, "dziêki ktorym w³osy beda jakos wygladaly" chociaz wg mnie lekko falowane w³osy s± urocze
Stary 2012-09-03, 11:52   #20
caskada
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 116

zaczelam cudowac z wlosami od 17r.z a mam 32 teraz wiec przeszly przez ten czas:
- -rozjasnienie z naturalnego do jasnego blondu
- zafarbowany nieudany jasny blond na prawie czarny kolor
- rozjasnienie ponowne stopniowe pasemkami na jasny blond , ktory nosilam ponad chyba 10 lat
-teraz ostatnio wlosy zafarbowane zostaly na kolor zblizony do naturalnego

Wlosy przez ten czas zawsze mialam dlugie , nie wypadaly i nie mialam z nimi klopotow.Mozna podejrzec w albumieOczywiscie zabiegi te robilam latami a nie ze jedno po drugim
Stary 2012-09-03, 12:08   #21
pikeur
Raczkowanie

Ja myje w³osy codziennie, nie wyobra¿am sobie myæ ich co drugi dzieñ
Ale nigdy ich nie suszê, nawet jak siê gdzie¶ ¶pieszê to wychodzê z mokr± g³ow±. Ewentualnie zim± lekko podsuszam w³osy u nasady a resztê zostawiam mokr± )
Stary 2012-09-03, 12:33   #22
20160901857
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 21 081

- 6 lat prostowania, codziennie albo, o zgrozo, dwa razy dziennie

- suszarka po ka¿dym myciu ( i niestety nie mogê z niej zrezygnowaæ, bo schn± mi wtedy ca³y dzieñ, podejrzewam, ¿e mo¿e mam nisk± porowato¶æ)

- katowanie Syossami, GlissKurami i innym szitem, zamiast prostymi szamponami

- jedno farbowanie, ale to szamponetka, wiêc siê chyba nie liczy

Najgorzej oczywi¶cie zrobi³a im prostownica. W pewnym momencie by³y ju¿ tak suche, spuszone i sianowate, ¿e jedynym sposobem na ich wyg³adzenie by³o...wyprostowanie oczywi¶cie. I tak w ko³o macieju, na szczê¶cie jaki¶ rok temu ogarnê³am siê i przesta³am prostowaæ, do tego zaczê³am prawdziw± pielêgnacjê i jako¶ mi siê uda³o doprowadziæ je do wzglêdnej normalno¶ci.

Edytowane przez 20160901857
Czas edycji: 2012-09-03 o 12:34
20160901857 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-03, 13:21   #23
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 469

Chyba najgorsze, co zrobilam, to dega¿owanie i cieniowanie - w³osy niby uros³y sporo, ale te koñcówki s± straszne, siano dos³ownie
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-03, 13:30   #24
basia0412
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 343

Jakie¶ 5 (albo 6) lat temu postanowi³am zostaæ blondynk± Kupi³am utleniacz i namówi³am mamê na jego na³o¿enie na moje w³osy.Wysz³y rude, w odcieniu nie to marchewki, nie to nie wiadomo czego. Wytrzyma³am z tym na g³owie chyba ze 3 dni i mia³am na³o¿on± ciemno-br±zow± farbê, ale w³osy sta³y siê czarne, z czerwonymi refleksami. Farba siê wyp³uka³a po 2 miesi±cach. Potem by³a kasztanowa saszetka bodaj¿e do 21, czy do 24 myæ, dziêki czemu mia³am fioletowe w³osy i tak musia³am i¶æ na próbne matury - ale mi by³o wstyd z domu wychodziæ. W dodatku nie chcia³o siê to zmyæ. Nie farbowa³am przez jaki¶ czas, w³osy praktycznie odros³y. Jednak¿e kupi³am prostownicê i w szaleñstwie przez prawie pó³ roku prostowa³am w³osy niemal¿e codziennie. Zm±drza³am i zaczê³am robiæ to coraz rzadziej. Potem zachcia³o mi siê pasemek i znowu siêgnê³am po utleniacz (jaka ja g³upia wtedy by³am!!! ). Pasemka by³y ³adne, w odcieniu z³otego blondu. Jednak rozja¶nianie odrostów nie wysz³y i znowu by³a marchewka. Po kilku dniach (mo¿e z 4) na³o¿y³am jasno br±zow± farbê i by³am ruda. Po 1,5 - 2 miesi±cach postanowi³am zafarbowaæ na br±z zbli¿ony do mojego naturalnego koloru. Znowu wysz³am czarna. Farba siê po krótkim czasie zaczê³a wyp³ukiwaæ i mia³am w³osy w kolorze jakby rozbitego jajka... Zacisnê³am zêby i przesta³am rozja¶niaæ i farbowaæ. Niech mnie kto¶ trza¶nie jak mi przejd± przez my¶l takie czyny! Wszystko to trwa³o jakie¶ 2 lata (albo mo¿e nawet 3, nie pamiêtam ju¿). Skutki: zniszczone w³osy, przesuszone, rozdwajaj±ce siê... Po drodze by³o jeszcze kilka nieudanych ciêæ, ale to akurat najmniej w³osom mog³o zaszkodziæ. Wszystko co by³o rozja¶niane i farbowane zosta³o ¶ciête. Teraz prawie nie suszê i nie prostujê, od farb i rozja¶niaczy trzymam siê z daleka. W³osy powoli dochodz± do dobrej formy

I chyba z 6-7 lat myjê w³osy codziennie. Suszê bardzo rzadko, ostatni prawie wcale. Zdarza mi siê (czêsto, ale ostatnio coraz rzadziej) chodziæ spaæ w mokrych w³osach. I nie potrafiê spaæ w spiêtych w³oskach- koszmar.
Ale¿ siê rozpisa³am. Wybaczcie...

Edytowane przez basia0412
Czas edycji: 2012-09-03 o 13:42
basia0412 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-03, 13:48   #25
Shawtty
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 534

naturalny kolor w³osów - ¶redni/ciemny blond.

Wiêkszo¶c ¿ycia przechadzam sobie we w³osach siêgaj±cych mniej wiêcej do zapiêcia stanika.

w wieku 16 - 19 (mniej wiêcej) farbowa³am w³osy na ciemne kolory - wszelakie br±zy, bordo, fiolet. Przeró¿nymi farbami, w tym palette i joanna, które niszczy³y moje w³osy. O pielêgnacji wiedzia³am tylko tyle, ¿e to co reklamuj± musi byæ dobre.
W wieku 19 lat rozja¶ni³am u fryzjera 2 razy w³osy, pasemkami. Spor± ilo¶c w³osów ¶cie³am. Obecnie mam 21 lat, od czasu pasemek farbowa³am w³osy na blond farbami rozja¶niaj±cymi 3 razy ca³o¶c, a tak to tylko odrosty raz na jakie¶ 4 miechy
Do niedawna czêsto podcina³am koñcówki, jednak te prze¿ycia mia³y wp³yw na kondycjê. Teraz staram siê ju¿ zapu¶ciæ w³osy ¿eby by³y d³uuugie i zamierzam farbowaæ tylko i wy³±cznie odrosty.

Maj±c 16-18 lat zdarza³o mi siê prostowaæ w³osy ze 2 razy w tygodniu, obecnie my¶lê, ¿e jest to 2 razy do roku suszê baaardzo sporadycznie.
I wiem sporo na temat pielêgnacji.
Stary 2012-09-03, 16:26   #26
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 84

hehe - to ja na razie wygrywam je¿eli chodzi o prostowanie: 10 lat z kawa³kiem codziennego prostowania i suszenia
+ codzienne mycie g³owy szamponem przeciw³upie¿owym (po innych dostawa³am ³ojotokowego zapalenia skóry g³owy ;-/), sporadycznie od¿ywki,
+ na zmianê farbowanie na br±z i blond
+ raz zdarzy³o mi siê miec ognistoczerwone (mia³y byæ br±zowe) i zielone (mia³y byæ br±zowe) zafarbowane dnia nastêpnego na niemal¿e czarny i nastêpnie parê miesiêcy rozja¶niane do jako takiego koloru.

Po porodzie wypad³o mi 1/3 w³osów i powiedzia³am sobie stop. Odstawia³am prostownice (niedawno), olejuje od 8 m-cy, od niedawna te¿ stosuje pakiet antykryzysowy w postaci od¿ywki b/s i d/s, maski WAX, oleju kokosowego na koñce. Widzê poprawê aczkolwiek teraz jestem na etapie blondu i ka¿de kolejne rozja¶nianie je pogr±¿a. Zawsze tydzieñ po wizycie u fryzjera wymagaj± intensywnej terapii...

Edytowane przez efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764
Czas edycji: 2012-09-03 o 16:29
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-03, 16:30   #27
_Sarenka_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 007

moje w³osy przesz³y:
- codzienne prostowanie
- dega¿owanie (o zgrozo)
- farbowanie 2 razy szamponetk± na czarno.

ale to by³o daaawno
Stary 2012-09-03, 17:27   #28
Shimla
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Moje w³osy by³y gêste i d³ugie. Nawet nigdy nie tknê³am prostownicy. Niestety:

-Zachorowa³am na chorobê Hashimoto (zaczê³y mi wypadaæ i ju¿ nigdy nie wróci³y do swojej gêsto¶ci)
-mocno ju¿ przerzedzone, zaczê³y podró¿owaæ (no ba ) ze mn± do Azji. po dwa miesi±cach codzienneg0 mycia ich i wychodzenia na S£OÑCE w temp. +40 C sprawi³o, ¿e wygl±da³y jakbym 3 razy dziennie prostowa³a je prostownic±. Nastêpnie...
-Farbowa³am je 2 razy, niestety stwierdzi³am, ¿e pofarbujê sama na naturalny, i zamiast ciemnego br±zu- wyszed³ czarny, przesz³am wiêc....
-dekoloryzacjê. SAME SIANO ZOSTA£O.

I tak z gêstych w³osów mam psinco ;x
Shimla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-03, 20:57   #29
9dc9f077b88e2e6074b7e6b2ea51cb621a80eea0_6418f3a67e28c
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 410

W wieku 12 lat pierwszy raz pofarbowa³am w³osy. Na blond. Pó¼niej by³ w 6kl podstawówki br±z, 2 kl gimnazjum czerñ, krucza czerñ. W miêdzy czasie jakie¶ rozja¶niane pasma i pasemka, nic powa¿nego. A¿ do tego roku, gdzie 6 msc temu z czerni postanowi³am zej¶æ na platynowy blond. I uda³o mi siê. Pó³ roku mêczarni z rozja¶nianiem i by³am platynow± blondyn±. Nastêpnie z miesi±c temu zachcia³o mi siê fioletu i tak te¿ zrobi³am. Zafarbowa³am ca³y ³eb na fioletowo. teraz czekam a¿ zejdzie mi kolor, a nie chce. Zamierzam nied³ugo potraktowaæ te w³osy sama w domu rozja¶niaczem, p³ukank± i farb± srebrny py³ z joanny. Efekty mo¿ecie obejrzeæ u mnie w temacie. Link w podpisie.
9dc9f077b88e2e6074b7e6b2ea51cb621a80eea0_6418f3a67e28c jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-03, 23:09   #30
Lizz91
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

6 lat basenu
To wykoñczy³o moje w³osy ; Chlor zosta³ zamieniony na ozon w basenach. Ale moje w³osy i tak s± w op³akanym stanie. Nie noszê czepka na basenie, do tego codzienne suszenie... efekty widaæ. Teraz ratuje je od jakiego¶ czasu , ale to ciê¿ka praca kiedy codziennie jest siê na basenie..

Edytowane przez Lizz91
Czas edycji: 2012-09-03 o 23:19
Lizz91 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.