|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
WRZESIEŃ - pielęgnacja naturalna, rosyjska i kolorówkaKosmetyki pogrupowałam zgodnie z hierarchią ważności. Przedmioty najważniejsze z najważniejszych podkreśliłam. Mam skórę wrażliwą, jednak nie suchą, średnio problemową. Kolor mojej cery to 0 (porcelana) w kolorówce Bobbi Brown. Preferuję wyższą półkę - proszę nie proponować mi kosmetyków drogeryjnych i katalogowych. Przerzucam się na kosmetyki nietestowane na zwierzętach. Chętnie przyjmę też pielęgnację apteczną, rosyjską, kosmetyki naturalne. Można mnie kusić, czasem coś wpadnie mi w oko. Proszę o wzięcie pod uwagę tych wytycznych przy proponowaniu mi kosmetyków. I Na tych przedmiotach zależy mi w pierwszej kolejności i jestem gotowa wiele za nie oddać. Pielęgnacja * krem pod oczy Alterra krem z wyciągiem z dzikiej róży SkinFood Avocado Rich Eye Balm rozważę też inne propozycje – krem intensywnie nawilżający, likwidujący cienie, przeciwdziałający pierwszym zmarszczkom * Biochemia Urody / Mazidła, etc. peeling enzymatyczny olejek myjący (bezzapachowy) hydrolaty geraniowy, oczarowy, z kocanki i inne olej tamanu niacynamid kwas askorbinowy serum likwidujące przebarwienia chętnie rozważę inne propozycje, podziękuję jednak za kwasy * pielęgnacja twarzy Uriage Eau Thermale d'Uriage Clarins Huile Lotus rozważę również inne propozycje – kremy, emulsje, olejki intensywnie nawilżające, odżywcze, rewitalizujące, pielęgnacja rosyjska Makijaż * podkład do twarzy Natura Siberica Organic Certifed Make Up Fluid Foundation 01 Minerały * Everyday Minerals Mineral Concealer kolory: Aussie Perk Me Up, Sunlight Color najchętniej niepełnowymiarowe opakowanie * podkłady Meow poziom 0 - Inquisitive kolory: Bengal, Sphynx, Himalayan, Persian, Manx * podkłady Lily Lolo kolory: Porcelain, China Doll * róże, brązery Lily Lolo Juicy Peach Everyday Minerals Daydream Lily Lolo South Beach rozważę też inne propozycje Akcesoria * pędzle Everyday Minerals Flat Top Brush Beauty Blender (nie musi być oryginalny) MAC Large Angled Contour Brush 168 Hakuro H50S MAC Blending Brush 217 inne pędzle firm Real Techniques, Hakuro, Everyday Minerals, MAC, Bobbi Brown, EcoTools etc. poszukuję głównie tych do pudru sypkiego, brązera, różu, wszelkie do oczu II Rzeczy, które chętnie przyjęłabym, np. jako ewentualne dorównanie wartości Pielęgnacja * Bioderma Sensibio DS Gel moussant Foaming Gel płyn micelarny rozważę też inne produkty z tej linii * pielęgnacja azjatycka Bio-Essence Face Lifting Cream with ATP Bio-Essence Inchloss rozważę też inne propozycje * The Face Shop Blackhead Ex Nose Clay Mask * dobre produkty do włosów bezsilikonowe, bez SLSów wzmacniające i upiększające długie włosy * masła, musy, jogurty, galaretki do ciała - o naturalnych składach zapachy "do zjedzenia", np. jagody, czekolada, migdały Makijaż * masełko do ust Korres: granat, jaśmin, mango * pomadki we flamastrze chętnie Revlon głównie jasne kolory * kremowa / szampańska kredka do linii wodnej oka Akcesoria * płyn do dezynfekcji pędzli Inglot * paletka na 5-10 okrągłych wkładów Inne * Harry Potter – książki części: 2, 3, 4, 6 w oryginalnej wersji językowej * Gotowe na wszystko DVD, kompletne sezony 3-8 * anglojęzyczne wydania Vogue, Elle, etc. * seria książek o Rebece Bloomwood Sophie Kinselli w oryginalnej wersji językowej * książki tematyczne, podręczniki akademickie prawo, kodeksy prawne ekonomia, marketing wizaż (chętnie Bobbi Brown) projektowanie ubrań książki kucharskie Zapachy * DKNY Be Delicious * Marc Jacobs Daisy * Lolita Lempicka Si Lolita * inne zapachy świeże, lekkie, owocowe i kwiatowe * zapachy Neiman Marcus najchętniej próbki, odlewki w atomizerkach III Produkty, których szukam "na marginesie", ale nimi nie pogardzę Pielęgnacja, kolorówka * serum do rzęs Rapid Lash lub RevitaLash * żele pod prysznic bez SLS zapachy świeże: cytrusowe, ziołowe, jak również uspokajające i słodkie (ale nie przesadnie) * mydła o jak najprostszym, naturalnym składzie - chętnie wielbłąd Barwy * szampony bez silikonów, SLS-ów i parabenów Yes To Carrots Pampering Carrot Juice Shampoo Bioderma Node Shampooing Fluide Alterra HiPP Babydream Yves Rocher * eyelinery żelowe (chętnie Bobbi Brown, Revlon, Inglot) / kredki do oczu kolory: czekoladowy, śliwkowy, szafirowy, granatowy, popielaty, grafitowy, beżowy * cienie do powiek (również okrągłe wkłady) kolory: brązowy, beżowy, kremowy, śliwkowy, czarny * szminki różne kolory; odpadają na pewno fiolety, pomarańcze i żarówiaste róże Paznokcie * lakiery do paznokci Inglot, Revlon, Chanel, etc. kolory: łososiowe, koralowe, malinowe, beżowe, kremowe Próbki, odlewki, miniaturki * podkłady w bardzo jasnych odcieniach szczególnie organiczne, mineralne, apteczne oraz firm takich jak Clarins, Korres * maseczki do twarzy, kremy, żele Inne * srebrna biżuteria Yes, Apart, Kruk, Pandora nowe kolczyki pierścionki w rozmiarze 9 delikatne bransoletki i łańcuszki * szary / beżowy miękki komin (idealny dla siebie widziałam w New Yorkerze) * zakolanówki czarne, szare, beżowe, pudrowe raczej proste wzory lub zupełnie gładkie, mogą być z małymi akcentami ważne, żeby sięgały mniej więcej do połowy uda * prenumerata ELLE Nie interesuje mnie wymiana na ubrania. Wszystkie moje kosmetyki są zadbane i nie chcę wymieniać się na przedmioty zniszczone.
Wymiana: Biżuteria, perfumy, pędzle i kolorówka Sukienki i buty Wątki można łączyć ![]() Edytowane przez TheSketchedLady Czas edycji: 2012-10-29 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: WRZESIEŃ - pielęgnacja naturalna, rosyjska i kolorówka
Mam akurat opakowanie RapidLasha na zbyciu. Zrobiłam za duży zapas, odżywka okazała się bardzo wydajna. Interesowałaby mnie jednak gotówka a nie wymiana, mam w tej chwili wystarczająca ilość kosmetyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
hmm z Twojej wish mam jedynie kompletny, oryginalny 3 sezon Gotowych na Wszystko. tylko wtedy może dorzuciłabyś coś jeszcze oprócz pudru ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
opakowanie na płyty jest troszkę podniszczone, ale to nie zmienia faktu , że wszystko z nimi w porządku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.