![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co pomogło na spóźniające się dziecko?
Zakładam temat, bo już sama nie wiem co robić.
Leze w szpitalu od wtorku, mały miał sie urodzić w poprzedni piątek. Mam więc już 9 dzien po terminie i coś mnie trafia. Mój lekarz chciał założyć dzisiaj balkonie, ale nie ma nawet najmniejszej szczeliny w szyjce i nie ma takiej możliwości. Jeśli do wtorku nic sie nadal nie ruszy, to będzie wywoływały. Tylko, ze to już niestety ingerencja medyczna (leki, królowa itp). Po takiej ingerencji poród bywa trudniejszy, dłuższy, bardziej bolesny i niestety bardziej niebezpieczny. Co wam pomogło przy opozniajacym sie porodzie? Staram sie spacerować, ale korytarzyk mały i szlag mnie trafia zwyczajnie a do tego bardzo bolą miednica, krzyż i nogi. Robię tez przysiady przy barierkach i staram sie kręcić biodrami. Co jeszcze naturalnego mogę zrobić? Na seks nie ma szans w warunkach szpitalnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co pomogło na spóźniające się dziecko?
a masz możliwość, żeby ktoś przyniósł ci herbatke z liści malin albo olej rycynowy? Na niektóre osoby to działa.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Herbatka pomoga dopiero po dwóch tygodniach stosowania, ale z tym olejkiem spróbuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gang Iren
|
Moj synek urodzil sie 12 dni po terminie,na kilka godz przed tym jak mial byc wywolywany.Robilam wszystko co moglam by go popedzic i w sumie to nie wiem czy cos pomaga,ja mysle ze dziecko samo wie kiedy wyjsc.No,ale probowac mozna.Ja przez cala ciaze bylam aktywna fizycznie,wiec moje biegi i sprzatania calego domu jakos mlodego nie popedzily.Herbatke z lisci malin pilam od 33 tyg ciazy
![]() ![]() ![]() Powodzenia i szybkiego porodu zycze!
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Ananasa już jadłam już sporo, nic nie dał. Aktywna fizycznie tez cały czas byłam (w tym remont mieszkania z czasowa przeprowadzka) i kurczy, jakoś nic. Wręcz jak mnie przyjmowali do szpitala to wydawało sie, ze już niedługo a tu chyba za bardzo wypoczelam i sie zahamowało ![]() Ehh, te dzieci - nigdy sie nie słuchają. Już od początku pokazują swoją autonomię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A próbowałaś chodzenia po schodach?
Na mnie nie podziałały żadne sposoby domowe i w końcu miałam wywoływany poród ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W przypadku mojej koleżanki było tak, ze lakarz powiedział, ze wywołujemy poród na następny dzień rano, a ona w nocy zaczęła rodzić, dzieciak się przestraszył.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Chodzę po schodach, ale troszkę sie przestraszylam wczoraj, bo prawie sie na tych schodach wywrocilam. Schody w szpitalu są śliskie a moje kapcie tez niezbyt trzymają sie powierzchni.
Jak tylko skończę ktg to idę pod prysznic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Może i mój sie przestraszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Miałam powiedziane: jeśli nic sie nie wydarzy do czwartku (wtedy było równo 14 dni po terminie), proszę się wtedy zglosić do szpitala, będziemy wywoływać. Pierwsze skurcze miałam zaraz po północy ze środy na czwartek ![]() Nic na mnie nie działało.. Przeprowadzka, pakowanie, rozpakowywanie, mega długie spacery z psem, ogromny stres związany z wypadkiem psa, operacją i powikłaniami, wycieczki po weterynarzach, sprzątanie, urządzanie się, mycie okien, masaż szyjki.. Nic, po prostu nic.. Ale wiesz, medycyna nie zna przypadku, żeby pełna ciąża nie skończyła się porodem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
U mnie kawa super mocna (a nie piję) i sex, ale zadziała tylko raz (i chyba oxy) a potem miałam 2 dziecko wywoływane wszystkimi dostępnymi metodami i nic
![]() schody, okna, herbatki t chyba dla przyjemności ![]() a może żel niech Ci zapodają a masaż szyjki to nie jest "chemiczny" zabieg? trzymaj się!
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Żadne polecane sposoby z myciem okien w tle nie nie pomagają jak dziecko nie chce współpracować, ja zrobiłam większość możliwych szarlataństw, a i tak poród miałam wywoływany a skończyło się cc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mojej nawet po wywoływaniu nie było spieszno na ten świat, przebicie pęcherza płodowego nic nie dało, po oksy akcja szla tak długo, ze musieli vacuum użyć. Ale to rodzinne, bo moja mama podobnie mnie rodziła, a kolejne dwa porody już łatwo i przyjemnie.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No to mnie pocieszylyscie
![]() Masaż szyjki jest bolesny, ale chyba pomaga. Mi lekarz nic o nim nie wspomniał, więc sama nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O masażu szyjki czytałam same złe rzeczy i większość znajomych, którym zrobiono takowy w życiu nie zgodziłaby się na kolejny.
![]() |
![]() |
#16 |
kobieta za ladą
|
nerwy pomogły mojej koleżance z sali,była już 10 dni po terminie jej ojciec zrobił jej mega obciach( pojechal pijany pod dom lekarza a potem wpadł do gabinetu lekarki dyzurnej i potem go ochrona wyprowadzała)
urodziła za pięć dwunasta w nocy ![]() tylko z dzieckiem było nie tak i w sumie dobrze ze ją tak zdenerwował bo akcja mogła mieć inny finał ![]() nie chce cie absolutnie straszyć mam nadzieje ze u ciebie będzie dobrze wszystko ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja gin. odkleja również dolny biegun jaja płodowego. Poród następuje od godziny do 24 godzin. U mnie nastąpił po 3 godzinach. Pomaga również masaż brodawek piersiowych. Trzyj je delikatnie w różne strony ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Aha chciałam jeszcze tylko dopisać, że takie odklejanie biegunka jaja płodowego, to rewelacyjne przyspieszenie porodu! Nie trzeba się stresować, że nie wiadomo kiedy się urodzi, ale można sobie wszystko przygotować, zaplanować, wywieźć dziecko, bo wiesz, że urodzisz w ciągu najbliższej doby najpóźniej ![]() Za pierwszym i za drugim razem miałam tak wywoływany poród i zastanawiam się, czemu ginekolodzy tego nie stosują częściej?!? Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-10-07 o 14:09 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Wiesz co ponoc nie zawsze,niektore dziewczyny prawie nic nie czuly,mysle ze zalezy kto robi.Ja mialam troche bolesny,no i nieprzyjemne to uczucie bylo,ale do wytrzymania.
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Z metod które nie wymagają lekarza to możesz sobie zażyczyć lewatywę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ilonka, oby Ciebie to ominęło lub nie bolało. Ale coś się nie odzywasz, to może coś drgnęło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ale szczerze to nie bylo przyjemne,ale do wytrzymania.Zreszta to chyba tez zalezy jaki kto ma prog bolu.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja piłam "magiczną miksturę" - szklanka mleka, 4 łyżki miodu, 2 łyżki stołowe oleju rycynowego, goździki kilka sztuk i trochę cynamonu - pić na ciepło
![]() Nie wiem czy to zadziałało ![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
znajomej znajomego pomogla kawa, niech Tz przemyci w termosie
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Prawda jest taka, że te sposoby to taki pic na wodę, nic to nie pomaga, może efekt placebo, ale realnie - nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Moge Cię tylko pocieszyć, ze miałam wywływany poród oksytocyną (3 tygodnie przed terminem - 2 cm rozwarcia) i urodziłam w 2,5 godziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Niby nic na razie nie ruszyło, sprobowalam olejku, bo nawet jeśli nici z porodu to i przeczyszczenie sie przyda
![]() Szyjka na 1cm, ale bez rozwarcia. Kilka mocniejszych skurczy było i lekkie brudzenie, ale noc podobno ma mi przejść bez sensacji. Nie pogardze i efektem placebo, byleby działał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
z tego co ja wiem to nie
![]() ![]() Odklejenie bieguna jaja płodowego to takie uczucie pociągnięcia, jednorazowe, krótkie i ma wywołać skurcze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Seona, i Ty, i ja mam rację
![]() http://www.ciazowy.pl/artykul,masaz-...cy,2085,1.html Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2012-10-07 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że jesteś już w szpitalu, bo dobry seks przyspiesza poród.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.