|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Pieluszki wielorazowe
Własnie zastanawiam się nad zakupem pieluch z allegro i nie wiem ile jest potrzebne by swobodnie przewijać dziecko.Będę prała w pralce.Czy opłaca sie kupować jakieś ceratki itp?I czy lepsze są tetrowe czy flanelowe czy wszystko jedno?A co sądzicie o tych wielorazowych z wkładami z microfibry.
Na noc będę dawała pampersy.Niestety nie stać mnie by używać ich cały czas,nie mogę pracować ze względu na dziecko, a z mężem nie mam najlepszych stosunków(zapewni mi mieszkanie i zapłaci rachunki, a z resztą mam radzić sobie sama). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pieluszki wielorazowe
Cytat:
Ja jakiś czas temu przeszłam na wielorazówki i jestem bardzo zadowolona. U nas bardzo dobrze sprawdzają się pieluszki-kieszonki i otulacze z wkładami jak do kieszonek (te najlepsze są na noc). I taka rada ode mnie: pozaglądaj nie tylko na allegro, bo wielu sprzedających na allegro ma swoje sklepy internetowe, gdzie te same pieluszki można kupić taniej. aaa.... i my jednorazówek uzywamy tylko na jakieś wyjścia (do lekarza, znajomych - żeby nie nosić smrodków ze sobą) i dłuższe wyjazdy - niemożność prania... no i u nas częste są odparzenia po jednorazówkach a w wielo się to nie zdarza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pampersy calkiem ponoć niezłe i tanie są biedronkowe. Mąż jest ojcem dziecka? jesli tak,to część kosztów utrzymania dziecka musi pokryć,nie ma zmiłuj.
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Moje pierwsze dziecko chowałam na tetrówkach(z ceratką w środku) jest troche roboty ale wychodzi na pewno najtaniej. Teraz chowamy na Dadowskich pieluchach i wychodzi ok.100zł. na m-c Pieluszki te modne otulacze są może fajniejsze od tetrowych ale na początek trzeba zainwestować pare stów, bo są strasznie drogie(nie wypierzesz w pralce kilku szt tylko musi się nazbierać, bo inaczej pranie będzie koszmarnie drogie w rozliczeniu). Do szpitala będziesz raczej potrzebowała swoje pampersy-dowiedz się, to poluj na okazje cenowe już teraz (cena za szt. ok. 50gr.to dobra cena a ponad 70gr.to drogo) ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Co do tetrowych, to nie pamiętam ale tak 50szt. na pewno będziesz potrzebowała. Ja mam teraz 20szt. tak do ogólnego użytku jak maluch uleje albo pod główkę w wózku czy w wanience itp. i powiem ci że jest akurat a nawet mogłoby być więcej. Ceratkę możesz zrobić z czegokolwiek nawet reklamówki ![]() i poradzę ci jeśli kupisz tetrówki to kup te droższe(ok.3zł.) bo będziesz żałowała jak tu przyoszczędzisz. Ja kupiłam te tańsze ok.1.70gr.(i dwie droższe do porównania) i są beznadziejne, cieńkie i twardsze. Mówisz, że na noc pampersy? Sama zobaczysz czy się opłaca, bo jak ci zrobi kupę po każdym karmieniu co dwie-trzy godz. to zbankrutujesz ale może ci na piersi przesypiać i nawet całą noc to orginalne pampery polecam, bo są długo"suche" dady niestety nie dają rady i widzę że klejnoty mego synka po nich są wilgotne nawet po 3 godz. od założenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Mieszkanie jest jego rodziców
Niestety nie mam innej możliwości, koszty wynajmu czegoś by mnie przerosły. Nie wiem co będzie jak mu się odwidzi,chyba dom samotnej matki mi pozostanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja pieluchuje wielorazowo.
Niestety na poczatek trzeba wydac duzo, a w tym roku ceny otulaczy i wielo poszly ostro w gore ze wzgledu na Vat. Niemowle nie sika Ci duzo w sensie objetosciowo, w nocy mozesz dawac wielo, bo i tak sie obudzi na karmienie. Ja dawalam wielo nawet na noc tak do prawie roku- o jak spi cala noc i lunie z kilka razy, niestety plywalo łozko. Najtansze rozwiazanie otulacz plus tetra. Dzeiwczyny dorze radza dobra tetra kosztuje nawet z 5, 10 zlotyc. Mozna kupic tetre i samemu uszyc, wychodzi wtedy niecale dwa zlote, mozna nawet uszyc otulacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Mieszkanie+rachunki to całkiem fajne rozwiązanie, byleby sie z niego wywiązywał.
Wracając do tematu, wg mnie najtańsza opcja, to otulacze+tetra. Kieszonki trzeba częściej zmieniac, otulacze, mozna użyc po kilka razy, tylko zmieniac wkład/tetrę, czyli możesz miec ich mniej. Dla noworodka jednak tetry bym nie polecała, bo wydaje się być okropnie duża. Osobiscie używałam od urodzenia otulacz+wkłady z Bobolidera. Co do papmków na noc- ja bym sobie odpuściła. Co za róznica w co robi dziecko nocą? ![]() Jezeli chcesz kupowac taniej- kup używane na Allegro. Też mam na zbyciu kilka otulaczy ImseVimse, za pół ceny- jak chcesz- daj znać na priv.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.