![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Automat do pieczenia chleba.
Drogie Panie, czy któraś z Was posiada może automat do pieczenia chleba? Przeczytałam kilka pozytywnych opinii na temat tego wynalazku. Ciekawa jestem czy podzielacie to zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Automat do pieczenia chleba.
tutaj znajduje się link, który może pomoże znaleźć więcej opinii na temat automatów do pieczenia chleba i samego pieczenia chleba. http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23433
od siebie mogę dodać, że moja Mama także posiada taki automat i jest bardzo zadowolona. mi też zdarzyło sie upiec chleb w tym urządzeniu i przyznam, że jest to bardzo bardzo proste, a chleb ma zupełnie inny smak niż taki kupny. poza tym w necie można znaleźć wiele przepisów na pieczony chleb i można przyrządzać prawdziwe, oryginalne cuda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Taki automat to cudo! Przede wszstkim zaoszczędzam cenny czas
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mam do Was pytanie, czy może macie takie cudo jak piec do pieczenia chleba, chciałabym coś takiego kupić a nie wiem czym powinnam sugerować się przy wyborze takiego pieca? Mam zamiar piec w nim chlebki bezglutenowe dla synka alergika, czy możecie mi jakieś polecić sprawdzone przez Was i w miarę w przystępnej cenie piece do chleba?
Acha i czy może znace przepicy na bzglutenowe pieczywo ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dot.: Piec do piecznia chleba
Witam,ja kupiłam sobie taką maszynę do pieczenia chleba,możesz ja znależć na alegro i naprawde jestem z niej zadowolona.Wkładasz wszystkie składniki do środka i juz niczym wiecej sie nie martwisz,no oczywiscie oprocz zaprogramowania jej odpowiednio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o urządzenie do pieczenia chleba, to mogę jedynie poradzić wizytę w media markt albo euro rtv agd, mają takie urządzenia w ofercie. Sama nie mam o nich pojęcia, ale ogladałam kiedyś, i wydały mi się naprawdę proste w obsłudze. Co do cen takiego urzadzenia, to różnie, zależało od firmy. Ale podaje może przydatne linki:
http://www.gotowanie.wkl.pl/artykul.php?id=3 http://www.agd.and.pl/agd/clatronic/ A co do przepisów to może te linki Ci w tym pomogą: http://dziecko.nestle.pl/in_menu1_00...utenowe1_1.asp http://www.apsik.pl/pages/kuchnia/bezglutenu.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje linka79 i Sanderek
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nadin, jeżeli chodzi Ci o maszynę do pieczenia chleba, to juz mini wątek o tym był na wizażu
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...a+do+pieczenia a tam podawałam link do forum gazetowego, gdzie więcej można się dowiedzieć. ale nie wiem, czy tego szukasz ![]() ps. jak widzę forum gazetowe nie istnieje, ale jest link do czegoś innego to mam nadzieję, że tam znajdziesz coś ciekawego. przepraszam, że podaje coś w momencie, gdy nie sprawdziłam, czy nadal jest. Edytowane przez et-ka Czas edycji: 2005-12-26 o 19:50 Powód: dopisek ps |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Maszynę kupił już mój TŻ, ale jeszcze jej nie sprawdzałam
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze mogę służyć jakimiś przepisami na chlebki. tylko na bezglutenowe niestety nie posiadam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Automat do pieczenia chleba wspaniala rzecz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mam automat.Jest super zaoszczedza mi czsu i pracy nietylko przy chlebku.Wyrabia ciasto drożdzowe na pierogi kluski faworki tylko robic konfitur jeszcze nie próbowałam ale mam taki zamiar.
Nie jest zbyt drogi a super.Naprawdę polecam. mam Alaskę. Pozdrawiam Ela |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja tez posiadam automat do chleba od niedawna i jestem bardzo zadowolona ulatwia mi prace w kuchni
![]() Moge cos innego robic a maszyna wyrabia mi ciasto. Polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
a ja juz robilam konfiturki wychodza przepyszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niedługo chyba truskawki będą to trzeba bedzie sprubować
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
z pomaranczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Sprawiłam sobie jakiś czas temu taką maszynę. Upiekłam w niej chyba z 2 chlebki i na tym się chyba w tej kwestii skończy. Ale za to jeśli mam smaka na ciasto drożdżowe to wyrabiam je tylko i wyłącznie w maszynie. Fantastycznie wyrasta, no i - co najważniejsze - nie mam całej kuchni w mące;-)
Poza tym nadchodzi sezon na konfiturki;-) I tu ten automat też się na pewno przyda.
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
green tea a czemu nie pieczesz chlebka w automacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Podbijam watek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
a ja jakiś czas temu upiekłam pierwsze ciasto w automacie. razdwatrzy i ciasto na stole. nic specjalnego, ale dla takiego antytalencia ciastowego..zawsze coś
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Od tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką automatu Bifinett i zdażyłam upiec już 3 chlebki. Dzisiejszy właśnie roztacza piękny zapach po całym domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
KUPIŁEM AUTOMAT firmy NORDMENDE NBM100
Witam wszystkich na forum i proszę o pomoc. Kupiłem automat do pieczenia chleba firmy NORDMENDE NBM100 o mocy 650W tgz powystawowy bez instrukcji obsługi . Czy ktoś z użytkowników forum posiada taki lub instrukcje do takiego modelu . Nadmieniam iż jest to mój pierwszy kontakt z automatami do pieczenia chleba i nie posiadam doświadczenia w pieczeniu w tych urządzeniach . Przyjmę jakąkolwiek formę pomocy instrukcja , przepis, wskazówka , rada
Bardzo liczę na waszą pomoc , moja żona nie jest przekonana do takich automatów mam nadzieję że za waszą pomocą przekonam ja do tego sprzętu Pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dot.: KUPIŁEM AUTOMAT firmy NORDMENDE NBM100
Znalazłam coś takiego - może ten gość Ci pomoże: https://ssl.allegro.pl/item171073377...ordmende_.html
Ja mam automat Bifinett, sprawuje się bez zarzutu. To jeden z moich najlepszych zakupów. Książkę z przepisami na chleb z automatu kupiłam w Empiku, widziałam też w Auchan : "Chleb własnego wypieku" Mirjam Beile z serii ZRÓB TO SAM, wydawnictwo www.multicobooks.pl. Tu też można coś znaleźć: www.mieszanki.pl Przykładowy przepis CHLEB PSZENNY JASNY: na 750g bochenek, program podstawowy 240 ml letniej wody 1 średnie jajko [60g] w temp. pokojowej 450 g mąki pszennej [typ 450,500,550] 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 15 g masła w temp. pokojowej 1 łyżeczka suszonych drożdży [np. Dr Oetkera] Składniki dodajemy wg podanej kolejności, drożdże nie powinny mieć kontaktu z cukrem i solą. Mąkę dobrze jest przesiać. Wszystkie składniki powinny mieć taką samą temperaturę. Wsypujesz, ustawiasz program, wielkość bochenka, stopień zrumienienia i ... czekasz aż w domu zacznie się unosić wspaniały zapach świeżego chlebka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jest sporo forów stricte chlebowo-automatowych.
Wystarczy poszukać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dięki za podpowiedz napisałem do allegrowicz zobaczymy co z tego wyniknie . Gorąco pozdrawiam i dziękuję za przepis na chlebek , jak go upiekę ni omieszkam sie pochwalić . Pozdrowieniaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że pomogłam
![]() Ostatnio przez te wszystkie święta się opuściłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Kupiłem automat do pieczenia chleba.Model XBM1139S. Czy ktoś może mi wytłumaczyć co oznacza informacja:"automat posiada 10 ustawień obiegu gorącego powietrza".W instrukcji jest wszystko poza informacją na ten temat.Może to jest zawarte w programach?.Jest ich 12.Czy to jest termoobieg?Proszę o info. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Chleb z automatu
Nie umiem znalesc watku, ktöry by zawieral sprawdzone, latwe i dobre przepisy na chleb pieczony w maszynie a nie w piekarniku.
Jak do tej pory to zawsze kupowalam gotowe mieszanki, ktöre sa wprawdzie dobre, ale to nie jest juz zrobione samemu. Automat dostalam uzywany w prezencie - nie bylo przy nim instrukcji i zadnych dodatköw z przepisami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chleb z automatu
a przegladalas te watki
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=chleb http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=chleb http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=chleb
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.