|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Test DNA
Czy ktoś robił test DNA w celu ustalenia ojcostwa?Chodzi mi o taki dobrowolny, bez nakazu sądowego.
Jak to wygląda?Normalnie idzie się do szpitala i mówi, że chce taki test?Robią od ręki czy trzeba się umawiać wcześniej? Jeżeli są wyniki to szpital wydaje jakieś dokumenty potwierdzające ojcostwo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Test DNA
Cytat:
w Polsce jest czasem problem by dostać skierowanie na głupie badanie krwi za parę złotych a test na potwierdzenie ojcostwa to koszt kilkuset złotych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Wiem ile kosztuje, on twierdzi, że zapłaci, stać go, inaczej by pewnie kasę przepił czy przehulał.A sądownie wychodzi o wiele drożej.Wolę sie zgodzić niż słyszeć całe życie, że to nie jego dziecko, albo gorzej, żeby dziecko słyszało, że nie jest jego.
Ale skierowanie trzeba jak robię to prywatnie? Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2012-10-20 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dokładnie tak, zrób prywatnie i już
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
możesz zrobić taki test nie wychodząc z domu - pierwsze 3 linki jakie wyskakują w google:
http://www.testdna.pl/ojcostwo/?gcli...FanItAod3GAAog http://www.medicogen.pl/ http://www.genmed.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ojciec dziecka jednak wolałby być przy tym teście osobiście,ja zresztą też.korespondencyjnie to pewnie i tak miałby jakieś podejrzenia.
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2012-10-20 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mam prośbę. Dziewczyna sypiała ze mną i z drugim partnerem na zmiane w tym samym czasie(dowiedzialem sie o tym póżniej). Dwa miesiące temu urodziła. Dziś twierdzi że wykonała test i wyszło że to nie jego tylko moje. Pokazała mi na chwile jakiś papier ale ja nie mam pojecia jak wyglada taki autentyczny wynik testu. Ona przebywa teraz z dzieckiem w Angli i tak naprawde mam minimalny kontakt z nią i dzieckiem właściwie żaden. Czy ktoś mógłby mi pokazac(przesłac na emajl) taki orginalny wynik testu dna? Bardzo proszę i z góry dziekuje kamil.gregu@gmail.com
Edytowane przez kamil_gregu Czas edycji: 2013-08-12 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kamil a zgłaszałeś się na jakiekolwiek badanie, pobieranie wymazu? Jak nie to zapewne laska zrobiła badanie, mówiące że ten drugi nie jest ojcem. Nie potwierdza to Twojego ojcostwa (mogła spać jeszcze z kimś innym, bez urazy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
zrób przez internet, nie bedziesz musiala nikogo prosic, swiecic oczami. potrzebna tylko probka sliny przekazujesz kurierowi i kurier przywozi wyniki.badania sa w usa. to proste, szybkie, sprawdzone i profesjonalne. a do tego przebadaja Ci dziecko na ponad 250 chorob. poszukaj w internecie, malo tych firm ktore to oferuja ale codeofme.pl jest sprawdzone przeze mnie i polece ta firme kazdemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dokladnie - zrob sobie takie badanie dna prywatnie. Jest teraz sporo takich laboratoriow genetycznych. Ja kiedys korzystalam przy okazji badania na borelioze z Rexa <ciach> i bylam zadowolona, wiec moge Ci to polecic. Pozdrawiam
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-11-06 o 14:54 Powód: usunięcie linka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.