Test DNA - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 21:59   #1
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Test DNA

Czy ktoś robił test DNA w celu ustalenia ojcostwa?Chodzi mi o taki dobrowolny, bez nakazu sądowego.
Jak to wygląda?Normalnie idzie się do szpitala i mówi, że chce taki test?Robią od ręki czy trzeba się umawiać wcześniej?
Jeżeli są wyniki to szpital wydaje jakieś dokumenty potwierdzające ojcostwo?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 08:47   #2
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Test DNA

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Czy ktoś robił test DNA w celu ustalenia ojcostwa?Chodzi mi o taki dobrowolny, bez nakazu sądowego.
Jak to wygląda?Normalnie idzie się do szpitala i mówi, że chce taki test?Robią od ręki czy trzeba się umawiać wcześniej?
Jeżeli są wyniki to szpital wydaje jakieś dokumenty potwierdzające ojcostwo?
nie robiłam ale na pewno nie jest tak jak piszesz
w Polsce jest czasem problem by dostać skierowanie na głupie badanie krwi za parę złotych a test na potwierdzenie ojcostwa to koszt kilkuset złotych
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 09:16   #3
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wiem ile kosztuje, on twierdzi, że zapłaci, stać go, inaczej by pewnie kasę przepił czy przehulał.A sądownie wychodzi o wiele drożej.Wolę sie zgodzić niż słyszeć całe życie, że to nie jego dziecko, albo gorzej, żeby dziecko słyszało, że nie jest jego.

Ale skierowanie trzeba jak robię to prywatnie?

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2012-10-20 o 09:51
Stary 2012-10-20, 10:13   #4
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wiem ile kosztuje, on twierdzi, że zapłaci, stać go, inaczej by pewnie kasę przepił czy przehulał.A sądownie wychodzi o wiele drożej.Wolę sie zgodzić niż słyszeć całe życie, że to nie jego dziecko, albo gorzej, żeby dziecko słyszało, że nie jest jego.

Ale skierowanie trzeba jak robię to prywatnie?
prywatnie nie trzeba żadnego skierowania, umawiasz się na pasujący wam obojgu termin i tyle - można też dopłacić za obecność biegłego, wtedy takie badanie można przedstawić jako dowód w sądzie jakby co - tyle wyczytałam swego czasu ze strony internetowej laboratorium które w moim mieście świadczy takie usługi
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 11:10   #5
Linka25
Zakorzenienie

dokładnie tak, zrób prywatnie i już
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 12:58   #6
kotek81
Zakorzenienie

możesz zrobić taki test nie wychodząc z domu - pierwsze 3 linki jakie wyskakują w google:
http://www.testdna.pl/ojcostwo/?gcli...FanItAod3GAAog
http://www.medicogen.pl/
http://www.genmed.pl/
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 13:11   #7
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ojciec dziecka jednak wolałby być przy tym teście osobiście,ja zresztą też.korespondencyjnie to pewnie i tak miałby jakieś podejrzenia.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2012-10-20 o 13:15

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 11:07   #8
kamil_gregu
Przyczajenie

Mam prośbę. Dziewczyna sypiała ze mną i z drugim partnerem na zmiane w tym samym czasie(dowiedzialem sie o tym póżniej). Dwa miesiące temu urodziła. Dziś twierdzi że wykonała test i wyszło że to nie jego tylko moje. Pokazała mi na chwile jakiś papier ale ja nie mam pojecia jak wyglada taki autentyczny wynik testu. Ona przebywa teraz z dzieckiem w Angli i tak naprawde mam minimalny kontakt z nią i dzieckiem właściwie żaden. Czy ktoś mógłby mi pokazac(przesłac na emajl) taki orginalny wynik testu dna? Bardzo proszę i z góry dziekuje kamil.gregu@gmail.com

Edytowane przez kamil_gregu
Czas edycji: 2013-08-12 o 11:08
kamil_gregu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-22, 20:43   #9
owieczkaa
Zakorzenienie

Kamil a zgłaszałeś się na jakiekolwiek badanie, pobieranie wymazu? Jak nie to zapewne laska zrobiła badanie, mówiące że ten drugi nie jest ojcem. Nie potwierdza to Twojego ojcostwa (mogła spać jeszcze z kimś innym, bez urazy).
Stary 2015-03-20, 10:26   #10
2e6598b74e5177c4469b3520cba3754d7543ad0b
Konto usunięte

zrób przez internet, nie bedziesz musiala nikogo prosic, swiecic oczami. potrzebna tylko probka sliny przekazujesz kurierowi i kurier przywozi wyniki.badania sa w usa. to proste, szybkie, sprawdzone i profesjonalne. a do tego przebadaja Ci dziecko na ponad 250 chorob. poszukaj w internecie, malo tych firm ktore to oferuja ale codeofme.pl jest sprawdzone przeze mnie i polece ta firme kazdemu.
2e6598b74e5177c4469b3520cba3754d7543ad0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-06, 12:54   #11
michalinja12
Przyczajenie

Dokladnie - zrob sobie takie badanie dna prywatnie. Jest teraz sporo takich laboratoriow genetycznych. Ja kiedys korzystalam przy okazji badania na borelioze z Rexa <ciach> i bylam zadowolona, wiec moge Ci to polecic. Pozdrawiam

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2015-11-06 o 14:54 Powód: usunięcie linka
michalinja12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości