|
|||||||
| Notka |
|
| Piel璕nacja w這s闚 W tym miejscu rozmawiamy o piel璕nacji w這s闚. Je郵i twoje w這sy s suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na popraw sytuacji. Do陰cz do nas. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 127
|
Problem ze s這miastymi w這sami, odrostami..
Witajcie. Mam dosy d逝gie w這sy, niestety prze篡wam koszmar po cieniowaniu, kt鏎e odby這 si X czas temu. Nie polepsza sytuacji bardzo cz瘰te i obfite wypadanie w這s闚, bez bli瞠j znanej mi przyczyny..
W ka盥ym razie, dop鏦i zapu軼i貫m w這sy by wygl康a ju jak cz這wiek, ustylizowa je na naturalne, zaniedbywa貫m je i by造 dla mnie udr瘯. Stosowa貫m chyba najgorsze szampony z mo磧iwych, kt鏎e robi造 z moimi w這sami cuda, pokroju tak falowatych, 瞠 wstydzi貫m si gdziekolwiek wyj嗆 bez kaptura. Przechodz帷 do sedna rzeczy, czy istnieje dla mnie cie szansy na przywr鏂enie naturalnego stanu w這s闚, dop鏦i nie odrosn na nowo? Jakich szampon闚 u篡wa? Na co zwraca uwag w zak豉dce sk豉dnik闚? Czy "chemiczne prostowanie w這s闚" pomo瞠 i moja niegdy "grzywka" (dosi璕aj帷a mi poza brod) b璠zie 豉dnie prosta, opadaj帷a, bez zaginania si w "rogi"? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 470
|
Dot.: Problem ze s這miastymi w這sami, odrostami..
Olejowanie wyg豉dza i doci捫a w這sy.
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN sta造
Wiadomo軼i: 66
|
w pierwszej kolejno軼i - jaki szampon intensywnie regeneruj帷y (ale niech nie zawiera od篡wki!), raz w tygodniu maska na w這sy, a tak z 2-3razy w tygodniu jedwab do w這s闚, 瞠by ju teraz wygl康a造 na zdrowsze, dora幡ie mo瞠 by nab造szczacz do w這s闚 i staraj si unika wszystkiego co niszczy w這sy - prostownic, lok闚ek, suszarek (a je郵i ju musisz s takie od篡wki, albo pianki do w這s闚, kt鏎e chroni je przed paleniem si w這sa przy takich katuszach dla w這s闚).
Tylko takich szampon闚 intensywnie regeneruj帷ych nie mo積a u篡wa zbyt d逝go i na pewno nie ci庵le z jednej firmy - w這sy si przyzwyczajaj i za bardzo obci捫aj - mog si przet逝軼i. Mo瞠sz te si wspom鏂 jakimi lekami: jest tego ca豉 masa - w aptece na pewno Ci co poradz. A co do tego wypadania w這s闚 - robi豉 sobie badania krwi? Mo瞠sz mie problemy np. z 瞠lazem |
|
|
|
|
#4 | |
|
EDUkator
Wiadomo軼i: 6 337
|
Cytat:
Intensywnie regeneruj帷y, czyli pewnie z silikonami. Szampon ma my, a nie regenerowa. A jedwab z alkoholem te pewnie. W pierwszej kolejno軼i to zapoznaj si w podwieszonymi w徠kami i blogami w這somaniaczek, np. http://anwena.blogspot.com/
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 453
|
Szampon nie wystarczy. Tak jak kole瘸nka wy瞠j napisa豉 szampon ma my. Najlepiej jak jest delikatny. Do do jedwabiu - nie ka盥y ma alkohol. Na przyk豉d ten z Mariona nie ma
Te polecam czytanie blog闚 w這somaniaczek - dobre na pocz徠ek gdy nie wiemy co kupi i jak naprawi w這sy. A jak po myciu osuszasz w這sy to trzesz r璚znikiem? Mo瞠 to jest pow鏚
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 25 231
|
Cytat:
A poza tym, to faceci raczej nie u篡waj prostownic i lok闚ek [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Na wypadanie mog pom鏂 wcierki, oleje m.in. hinduskie z zio豉mi, suplementy. Tyle, 瞠 tutaj na dwoje babka wr騜y豉 i to, co ma pom鏂 czasem nasila wypadanie, bo za bardzo dra積i cebulki albo obci捫a. Du穎 zale篡 te od przyczyny wypadania. Cytat:
Co do szampon闚, to ka盥emu s逝篡 co innego. Jednym dzieci璚e (minusem jest, 瞠 mog robi ko速una), innym najprostsze np Barwa, innym silikonowe a jeszcze inni mog my w這sy sam od篡wk (ale to raczej nie przejdzie przy przet逝szczaj帷ej si sk鏎ze g這wy). Dobre opinie ma Alterra z Rossmana, mo瞠sz od niej zacz望. Wi瘯sze znaczenie powinna mie od篡wka i tutaj raczej nie wystarczy jedna. W這sy potrzebuj r騜nych sk豉dnik闚 i tak w wielkim skr鏂ie, to przyda Ci si co nawil瘸j帷ego, co proteinowego, mo瞠 by co emolientowego (t逝szczowego). Edytowane przez chimay Czas edycji: 2012-10-24 o 12:50 |
||
|
|
|
|
#8 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
).Cytat:
Jednym s這wem - totalna klapa, 瞠 u篡wa貫m szamponu jakiego u篡wa貫m, przez co niejednokrotnie chcia貫m pozbawi si w這s闚. Teraz nawet o tym nie my郵, ale wida i czu efekt pozosta造 po tych udr瘯ach. Edytowane przez Poganin Czas edycji: 2012-10-24 o 17:09 |
||||
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym jednak radzi豉 olejowanie i ew. laminowanie 瞠latyn, s to metody do嗆 proste i tanie - nie trzeba od razu kupowac najdro窺zego oleju, wystarczy spr鏏owa jakim kuchennym nawet.
Co do od篡wek, to one niestety straci豉m do nich zaufanie, po tym jak zauwa篡豉m, 瞠 bez od篡wek moje w這sy maja si lepiej ni z. Najlepiej wybiera takie bez alkoholu, silikonu i paraben闚, tylko trudno znale潭. Wg mnie d逝goterminowo poprawia stan w這s闚 nat逝szczanie olejami, a silikony s dobre dora幡ie i lepiej z nimi nie przesadza. Dobrze mie w domu co "na wszelki wypadek" z silikonami, kiedy np. chcesz 豉two rozczesa w這sy, a s sianowate albo kiedy szczeg鏊nie ci zale篡 na porz康nym wygl康zie w這s闚. Ja obecnie mam Elseve tak "kuracj" b造skawiczn - tak naprawde to jest balsam, nak豉dasz i od razu sp逝kujesz. Zawiera silikony i skrobi, wi璚 od razu wyg豉dza w這sy, r騜nica jest du瘸, ale tak naprawd na kondycj w這s闚 nie wp造wa, wi璚 瘸dn kuracj ani od篡wk nie jest. M鏬豚y te spr鏏owac kosmetyk闚 do w這s闚 kr璚onych, one maj takie dzia豉nie, kt鏎e zapobiega puszeniu i sprawia, 瞠 w這sy wygl康aj porz康niej. Co do chaosu po wstaniu, to mo瞠 wynika z samego rodzaju twoich w這s闚, je郵i s sztywne to mog si odkszta販a przy spaniu. Trzeba by je troch zwil篡 wod lub od篡wk w rozpylaczu i przyczesa. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-oleje i laminowanie - dla jednych w這s闚 to podstawa, dla innych dodatek, dla jeszcze innych zawracanie gitary. Gdybym ja zrezygnowa豉 z od篡wek na rzecz olej闚 i laminowania, to mia豉bym kopk siana na Saharze. A to dlatego, 瞠 moje w這sy lubi du穎 nawil瘸czy, a oleje nie s w stanie im tego da, bo nie nawil瘸j. Owszem, mo積a robi psikacz z gliceryn czy aloesem pod olej, ale jakby nie by這 to ju jaka od篡wka. -od篡wki - u mnie to podstawa, bo daj mi zr騜nicowanie piel璕nacji -silikony, alkohol, parabeny - silikony mog pom鏂 albo i nie, samemu trzeba zaobserwowa jak w這sy na nie reaguj. Alkohol wysusza, ale nie u ka盥ego b璠zie to robi tak samo, dlatego wielu osobom pasuje Alterra, kt鏎a daje spirytem na kilometr Parabeny dla kondycji w這sa nie maj znaczenia. Jedyne zarzuty im stawiane to podejrzenie o rakotw鏎czo嗆, kt鏎e zreszt wiele razy podwa穎no. Ale w這sy s martwe, wi璚 jak parabeny maj im szkodzi?No i to w sumie tyle z moich spostrze瞠
|
|
|
|
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Na to wychodzi, 瞠 ka盥y ma inne w這sy...
Parabeny s dra積i帷e i mog dzia豉 negatywnie na sk鏎 oraz uczula. Ja opr鏂z tego nie lubi w og鏊e pochodnych ropy naftowej np. wazeliny, olej闚 mineralnych. Po na這瞠niu niby fajnie a potem puszy. Masz racj, 瞠 mam specyficzne podej軼ie, a le w sumie ty te. Mo瞠 jak ka盥a napisze co od siebie, to Poganin wybierze spos鏏, kt鏎y najbardziej si b璠zie nadawa do jego w這s闚. |
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 13
|
szczerze mia豉m ten sam problem ;/ najlepiej na d逝gie w這sy zrobi sobie naturaln od篡wko-maseczk upi望 w這sy w ko雟ki ogon , rozczesa, w czasie tych czynno軼i nie podgrzewa ci si oliwa z oliwek w garnuszku ( na grube, g瘰te i bardzooo d逝gie w這ski ok 2 造瞠czki, na normalne my郵 瞠 w zupe軟o軼i 1 造瞠czka wystarczy, mo瞠 ciutk wi璚ej) , gdy oliwa b璠zie ciep豉, przelej troch na d這 i przejed nia po kitce, przeczesz j palcami, i powt鏎z to kilka razy (a wszystko z garnuszka zniknie) . POD 涉DNYM pozorem nie wcieraj ani nie smaruj oliw w這s闚 u nasady ani przy samej g這wie, gdy po tym w這sy s straszliwie t逝ste i nie do okie透nania. ja osobi軼ie my豉m po takim czym w這sy 6 dni, i nadal si przet逝szcza造. Wracaj帷 do zabiegu.... gdy sko鎍zysz wcieranie w kitke oliwy, zwi j w koka, zawi g這w w siatk, nast瘼nie w r璚znik i trzymaj tak jak najd逝瞠j. Najlepiej 1-1.5 godziny, nawet d逝瞠j. Efekt: g豉dkie, w pe軟i od篡wione (naturalnie), mi瘯kie i elastyczne w這sy. Stosuj co takiego raz w tygodniu najlepiej w weekend. Sp逝kuj to gor帷 wod i umyj g這w dwa razy. Gdy sko鎍zysz my g這w po zabiegu, zlej j wr璚z lodowat wod, gdy najpierw zlejesz j gor帷 pory na g這wie i naczynka sie otwieraj i poszerzaj ( co powoduje wypadanie w這s闚) a gdy zlejesz na ko鎍u zimna wod powrotnie si zamykaj. powodzenia
unikaj suszarek itp. one wysuszaja maksymalnie w這sy, niszcz je, 豉mi i rozdwaj ko鎍闚ki. jak ju "musisz" u篡 tego typu sprz皻u to kup sobie specjalny specyfik kt鏎y chroni w這sy przed nadmiernym ciep貫m i wysok temperatur. powodzenia ! ja stawiam ny wysokowarto軼iowe produktu wy陰cznie naturalne, lub zawieraj帷e przewa積ie sk豉dniki pochodzenia naturalnego.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 117
|
Cytat:
Oj, potwierdzam ca趾owicie. Niesamowicie si zawiod豉m, 瞠 laminowanie nie wnios這 nic do moich w這s闚, przed i po wygl康a造 tak samo. Nie ukrywam, 瞠 mia豉m wielkie oczekiwania wobec laminowania, mia豉 by g豉dka tafla, mia by efekt wow, a wysz這 jak zawsze, kiedy spodziewam si najwi璚ej. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo oleje - nie zmieniaj moich w這s闚 diametralnie, ale widze, 瞠 dzia陰j skuteczniej ni od篡wki i bez efekt闚 ubocznych. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Suszarki u篡wa貫m przez d逝gi czas i teraz mam dziwne ko鎍闚ki oraz znacznie os豉bion kondycj w這s闚. Teraz mi takowej nie potrzeba.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
W豉郾ie, ch這pakom si zazwyczaj nie chce tak bawi. Ja bym ci radzi豉 po prostu u篡wa jakiej nawil瘸j帷ej maski po myciu (np. Kallos latte) a potem jaki silikon/jedwab na ko鎍e. Wydaje mi si, 瞠 Twoje w這sy s przesuszone. Mo瞠sz jeszcze przyjmowa jakie suplementy (pi pokrzyw, 造ka silic, CP).
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN sta造
|
Ka盥a ma swoje sposoby - ja napisa豉m, co ja robi豉m i co mi pomog這
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
Okazje i pomys造 na prezent
|
|
#20 | |
|
BAN sta造
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Nikogo nie linczowa貫m
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
A polecicie jakie szampony? Po jednym mam szop na g這wie, po drugim znacznie mniejsz i estetyczniejsz. Niestety, myj si ju z miesi帷 tym samym i zaczynam mie 逝pie..
PS. Pomo瞠cie? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=656032 Edytowane przez Poganin Czas edycji: 2012-11-09 o 22:01 |
|
|
|
|
#24 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
A co naturalnego? Szampony to wytw鏎 chemiczny, doszed貫m do wniosku 瞠 poczekam a odrosn mi w這sy i b璠 o nie dba tak, jak natura nakazuje, nie koncerny kt鏎e co miesi帷 wystawiaj na rynek nowy rodzaj szamponu, do kt鏎ego kupna wymusza ten poprzedni (i tak kr璚i si rynek).
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Znalaz豉m kilka w徠k闚 poczytaj mo瞠 co znajdziesz :http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=52254 -p逝kanki zio這we pog喚biaj帷e kolor. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=46704 - o nafcie kosmetycznej. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=49318 - jeszcze raz o nafcie. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=%BF%F3%B3tka - i jeszcze raz o niej. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55478 - o piwie i jego w豉軼iwo軼iach. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=%BF%F3%B3tka - aby szybciej ros造. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=%BF%F3%B3tka - o 鄴速ku. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=jajecznica - o maseczkach jajecznych. "Tonik wzmacniaj帷y w這sy": We 造瞠czk miodu, 1/4 litra wody destylowanej oraz 造瞠czk octu. Rozpu嗆 mi鏚 w wodzie destylowanej, dodaj ocet. Tonik wetrzyj w umyte w這sy, a po kwadransie sp逝cz. Podobno na syche i zniszczone w這sy s dobre szampony dla ma造ch dzieci. Moja kumpela u篡wa i ma mi瘯kie, delikatne i "ujarzmione" w這ski. Poszukaj, poczytaj. Wiza nie gryzie, i google raczej tez nie ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Aah zapomnia豉m doda 瞠 ja u篡wam maseczki z oliwy z oliwek, i jestem bardzo zadowolona ale o tym to ju chyba wcze郾iej pisa豉m
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie testowa豉m tego sposobu, bo szampony z SLES w zupe軟o軼i mi wystarczaj i krzywdy nie robi. Ewentualnie jakby chcia jednak przetestowa jaki szampon, ale z 豉godnymi detergentami i du膨 ilo軼i zi馧, to polecam rosyjsk seri Natura Siberica. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
To, 瞠 s wytwarzane syntetycznie nei znaczy, 瞠 s z貫. Zreszt s tez szampony na bazie sk豉dnik闚 ro郵innych. trzeba tylko dobra szampon odpowiedni do swojej sk鏎y g這wy i w這s闚.
![]() |
Nowe w徠ki na forum Piel璕nacja w這s闚
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

Te polecam czytanie blog闚 w這somaniaczek - dobre na pocz徠ek gdy nie wiemy co kupi i jak naprawi w這sy. A jak po myciu osuszasz w這sy to trzesz r璚znikiem? Mo瞠 to jest pow鏚
[COLOR="Silver"]

Suszarki u篡wa貫m przez d逝gi czas i teraz mam dziwne ko鎍闚ki oraz znacznie os豉bion kondycj w這s闚. Teraz mi takowej nie potrzeba.