|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
zmarźluchy- jak sobie radzicie?
cześć
![]() Nie wiem jak Wy, ale ja jestem strasznym zmarźluchem, ciągle mi zimno. Ciśnienie 90/60, zimne stopy i dłonie..byłam u lekarza, stwierdził, że "taka moja uroda". Próbowałam: -ubierać się ciepło ( obecnie mam na sobie 4 warstwy) -ruszać się (przynajmniej godzinka roweru dziennie, spacery, podskoki itp.) -pić rozgrzewające herbatki Niestety, pomaga tylko na chwilę. Czy macie jakieś patenty,aby było ciepło? Do tej pory mam tylko jeden : grube skarpetki z angory, które zakładam na noc. Czy macie jakieś takie gadżety, które pomagają przetrwać zimę? Aha, mam też termofor i słyszałam o elektrycznych kocach. u mojego chłopaka w domu jest 14 stopni, pomimo grzania- za wszelkie rady będę bardzo wdzięczna
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: zmarźluchy- jak sobie radzicie?
mam podobny problem
ja w domu chodzę ubrana, poza ubraniem, w gruby szlafrok z takiego miekkiego grubego materialu i bardzo mnie nagrzewa. Natomiast w rodzinnym mieszkaniu, siedzac przy knie i kaloryferze jednoczesnie to czasem mam rekawiczki zalożone:/. No i pomag mi jeszcze bardzo ciepla kąpiel ale to też na pewien czas...niestety
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam niskie ciśnienie. Mam identyczny problem. Też mi zawsze zimno. W domu siedzę zazwyczaj przy grzejniku, mam swoje ulubione miejsce i nikt nie może mnie podsiąść
Zazwyczaj wszystkim ciepło, a mi zimno Kiedyś było mi tak zimno, że założyłam rękawiczki i tak chodziłam po domu
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
właśnie, kąpiel działa tylko w momencie, gdy się zanurzasz w tej gorącej wodzie :P
też mam taki szlafrok, dodatkowo grubą piżamę i średnio działa. Poza tym jednak w ciągu dnia nie chcę chodzić w szlafroku ![]() rękawiczki- zastanawiam się nad kupnem takich bez palców, ale i bez ściągacza, żeby krażenia nie popsuć- tylko gdzie takie kupić? Niby można obciąć palce i ściągacz, ale chyba wtedy nie będzie się trzymało dobrze, jak to się zrobi samemu.. |
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Wydaje mi się, że widziałam takie rękawiczki w housie albo croppie. Normalnie były bez palców, ale można też było doczepić taką część, która zakrywała wszystkie palce, gdy tego potrzebujemy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
a drogie są?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Wątek dla mnie, też jestem strasznym zmarźluchem. Potrafię mieć lodowate stopy i palce dłoni, w momencie, kiedy leżę w łóżku pod kołdrą
A dzisiaj wstaję rano, patrzę a tu śnieg pada. Nawet poszłam na chwilę do sklepu i pogoda naprawdę nie zachęca do wychodzenia, eh. Co robię? Mam takie fajne grube skarpetki I nakładam je jak mi w stopy zimno Nie wiem jak Wy dziewczyny, ale ja mam inny świetny pomysł Można zawsze zaangażować swojego Tż-ta jako termofor Sprawdza się bardzo dobrze, osobiście polecam
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-10-27 o 10:18 |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
jestem nowa na forum, czy mogę prosić o rozwinięcie skrótu TŻ?
![]() czasem też go angażuję, ale ze względu na panujące u niego w domu temeperatury to niezbyt się nadaje. Jest jak lodowy bałwanek
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyjedźcie do mnie.. tak grzeją, że mimo pouchylanych okien jest w mieszkaniu 24 stopnie... I też mam niskie ciśnienie a mimo to mi jest wiecznie ciepło!! Ręce mam chłodne, ale nawet w chłodniejsze dni wszyscy w swetrach a ja w krótkim rękawku..
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli chodzi o wizaż, to chyba nie chodzi tu o znaczenie dosłowne w wielu przypadkach, ale bardziej o to, że dziewczyny określają tak swoich facetów/narzeczonych/mężów itd![]() Haha, mój się sprawuje świetnie, grzeje tak, że aż czasami muszę się odkrywać, zrzucać koc czy kołdrę
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-10-27 o 10:33 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
tak, zauważyłam,że chodzi o facetów, tylko skót był niezrozumiały
dziękuję ![]() czyli co, nikt nie zna jakiś innych sposobów na ciepełko?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
ja spie w skarpetkach nawet w lecie:P
lubie sie owinac koldra jak w kokon ![]() mam szczescie ze przy lozku mam kaloryfer i zawsze spie po jego stronie i trzymam na nim stopy ![]() uwielbiam gorace kapiele ale przy wyjsciu z wanny jest mi zimno mimo ze w lazience mamy dosc cieplo ![]() aaa i grzaniec galicyjski z przyprawami i pomarancza |
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oburzały się m.in. inne wizażanki, które np mają już mężów czy długoletnich partnerów. Ale jak dla mnie to taki ogólny skrót.![]() Ja znam jeszcze jeden, można coś z jakimiś drinkami spróbować od czasu do czasu w wyjątkowo zimne dni
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
rozumiem
![]() ja też śpię w skarpetkach w lecie :P a co sądzicie o takich ogrzewaczach, które wkłada się do wrzątku na jakiś czas, a potem one oddają ciepło? Mój brat kupił sobie kilka takich, ale bardziej dla zabawy niż z potrzeby- dla mnie za słabe.. |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego skarpetki to mus, mikrofibra lub wełniane. Do tego termofor. W dzień jest mi ciepło tylko wtedy, kiedy siedzę z nosem przyklejonym do kominka. W innych sytuacjach trzęsę się z zimna. Choćbym nie wiem ile warstw ubrań ubrała na siebie to nie będzie mi ciepło, bo to jest takie wewnętrzne zimno pomagają na chwilę ciepłe napoje i trochę ruchu, ale to rozwiązanie krótkoterminowe. I doprawdy nie wiem co robić, żeby nie trząść się z zimna, jak temperatura spadnie poniżej 30 stopni. Jestem zmarzluchem do tego stopnia, że przy 35 stopniach ciepła wejdę do cienia i mi zimno ![]() Pozdrawiam wszystkie zmarznięte
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobry pomysł
Np. osobny wątek plotkowy dla zmarźluchów
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do Was jako kolejna wiecznie zmarznięta
![]() Mnie pomaga ubieranie się bardzo cieplutko - zimą to przede wszystkim grube swetry, płaszcze, kozaki, najlepiej emu, bo na dobrą sprawę tylko w nich moje stopy nie robią się lodowate. Jeśli jestem w domu to oczywiście ogrzewanie na full, na ciepły dres zakładam szlafrok i popijam gorącą kawę/herbatę. Jeśli chodzi o niskie ciśnienie, u mnie 90/60 to jedne z najwyższych jakie miałam Na to pomaga przede wszystkim prysznic podczas którego używa się na zmianę zimnego i ciepłego strumienia.
|
|
#18 |
|
Copyraptor
|
Ja jeszcze używam takich kapci-pluszaków, mam Pandy
![]() Z rozgrzewających napojów - grzany cydr z goździkami No a reszta już wymieniona
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
a lubicie chodzić do sauny? ja bardzo, 90 stopni i wreszcie jest ok
mogę siedzieć i siedzieć, jakieś dwie krople potu pojawiają się po 40 minutach
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety też jestem wielkim zmarźluchem.
Po domu chodzę w grubym szlafroku, sypiam w skarpetkach. Łóżko mam tak postawione, że stopami praktycznie dotykam kaloryfera, także nie jest tak źle ![]() Jednak jak mam wyjść w taki ziąb na dwór ( co jest jednak nie uniknione) to niestety co bym na siebie nie włożyła to i tak zamarzam. Teraz zaopatrzyłam się w gruby, naprawdę gruby sweter i cieplutką bluzę. Na teraz jeszcze mi wystarcza, ale boję się pomyśleć co będzie jak przyjdą porządne mrozy. Właśnie jestem na etapie poszukiwania jakiejś bardzo ciepłej kurtki i rękawiczek, bo ręce zawsze mam zimne.
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Wątek zdecydowanie dla mnie
wczoraj miałam na sobie ocieplany płaszcz oraz dwa swetry ORAZ było 5 stopni. Nie wiem jak się będę ubierać kiedy będzie -20
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, bardzo mnie podnosicie na duchu, wreszcie widze, że nie jestem jakaś nienormalna
![]() ja w zimie nakładam na siebie tyle warstw, że wyglądam, jakbym w ciąży była
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Termofor... ja mam do spania taką bluzę http://static1.blip.pl/user_generate...res/342288.jpg ale nie z Japan Style, trochę lepszej jakości, z Dunnes, droższa była - ale od polaru elektryzują mi się włosy a ta jest cieplusia. Warto poszukać, bo jestem przeciwnikiem polaru ![]() A w kurtkę zimową radzę zainwestować, ja 2 lata temu kupiłam taką z membranami nieprzemakalną, co prawda z 600 na 350 zł była przeceniona (kupiłam w outlecie) ale nie żałuję, najlepiej wydane pieniądze i oby mi jeszcze posłużyła bo nie ma nic fajniejszego. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Aha i pod spodnie rzadko noszę rajstopy, prędzej ocieplane legginsy :yes: |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek o mnie
Nie mam sposobu... w nocy najlepiej grzeje Tż, ale już miesiąc temu i tak zmieniłam krótkie gacie do spania na takie do kostki Tż obiecał że na zimę kupi mi koc elektryczny to powinno załatwić sprawę
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię, co prawda w środku jest cudownie, ale później jak już wyjdę to strasznie głowa mnie boli.
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
Mam ten sam problem z marznięciem. Prawdopodobnie mam to przez niedoczynność tarczycy, którą leczę od 7 lat. A co robię? Ubieram się na cebulkę, piję dużo rozgrzewającej herbaty a w nocy śpię w grubym dresie i skarpetkach pod grubym kocem.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
No to trzeba grzać żeby było 20 stopni a nie 14!
![]() Nie chcę Cię zachęcać do alkoholizmu, ale warto napić się grzańca lub innych napojów alkoholowych. Naprawdę potrafią rozgrzać! ![]() Oczywiście wszystko z umiarem
|
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
O nie sauny nie lubię
jak jest ciepło też nie lubię, wakacje we Włoszech czy Chorwacji to była dla mnie istna droga przez mękę, do Turcji czy Egiptu raczej się nigdy nie wybiorę jak jest -40 to też nie dla mnie Najlepiej mi się żyje bez ekstremalnych temperatur, bo i pocenie się i odmrażanie sobie czegoś jest dla mnie niekomfortowe więc w lato okładam się plastrami chłodzącycmi (te apapu są dobre ) a w zimę można nakleić sobie rozgrzewający
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
żęby było jeszcze stać człowieka na to grzanie
rachunki za ogrzewanie sięgają 1tys zł (na dwie osoby, i to własnie do tych nieszczęsnych 14 stopni)- za duży dom..grzańca nie lubię. Ale czekoladki z alkoholem to już tak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

ja w domu chodzę ubrana, poza ubraniem, w gruby szlafrok z takiego miekkiego grubego materialu i bardzo mnie nagrzewa. Natomiast w rodzinnym mieszkaniu, siedzac przy knie i kaloryferze jednoczesnie to czasem mam rekawiczki zalożone:/. No i pomag mi jeszcze bardzo ciepla kąpiel ale to też na pewien czas...niestety
Kiedyś było mi tak zimno, że założyłam rękawiczki i tak chodziłam po domu 

Ale jeśli chodzi o wizaż, to chyba nie chodzi tu o znaczenie dosłowne w wielu przypadkach, ale bardziej o to, że dziewczyny określają tak swoich facetów/narzeczonych/mężów itd