|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
hantle
Dziewczyny, planuję kupić sobie hantle i nie wiem czy kupić 2x 1kg czy 2x 1.5 kg. Czytałam ,że dziewczyny polecają na początek kupić 2kg ale ja chciałam mniejsze
Więc które ? Może któraś z Was ma ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: hantle
Do czego zamierzasz je wykorzystywać ?
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
delikatnie wyrzeźbić ramiona i inne części ciała
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale masz do tego jakiś trening siłowy, czy raczej zamierzasz korzystać z programów domowych ? Miałaś już jakieś do czynienia z obciążeniem ?
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Lepiej użyj 2 butelek wody mineralnej nie trać kasy na hantle do 5 kg.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie pamietam dokladnie,ale wiem ze skusilam sie na nie,bo wlasnie stwierdzilam,ze nie sa drogie,niby po zsumowaniu wszytstkich 4 sztuk troche kaski poszlo,ale wydalam i mam wygodne do cwiczen hantelki na lata,a ta kase i tak bym na cos innego wydala. Przydaly by mi sie jeszcze takie 1,5 kg,bo musze przyznac,ze niektore cwiczenia sa ciezkie do wykonania 2k ciezarkami,jak sie jest nie w formie,tak jak ja obecnie,zrobilam przerwe od cwiczen i teraz sie mecze. 3k narazie w ogole leza nie uzywane,chyba by mi rece odpadly po nich;Pmusza poczekac,az nabiore sily Takze mysle ze na dobry poczatek lepiej zaczac od 1kg,albo 1,5 i wzmocnic sie,troche rozruszac i potem wziasc sie za ciezsze,bo jak sie chce tez wyzezbic miesnie to 1,5kg to zdecydowanie za malo:/
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie o to mi chodzi, że te ciężarki są za małym obciążeniem by cokolwiek nimi wyrzeźbić, chyba że u dziecka.
Na pewno nie starczą ci na lata regularnych treningów chyba, że chce ci się nimi machać w nieskonczoność ![]() Na początek to polecam 5 kg, nie mów mi że to za dużo bo jak idziesz na większe zakupy to cięższe siatki nosisz i będziesz miała z tego lepszy efekt niż po tych hantelkach ![]() Oczywiście to jest moje zdanie, i dla mnie nawet 10 zł by mi było szkoda bo za 60 zł można kupić już zestaw hantli kompozytowych po 5 kg z możliwością dokupowania dodatkowego obciążenia jak już zajdzie taka potrzeba. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym, ze na lata, to mi tak bardziej chodzilo o to, ze dobrze miec takie w domu, wyda sie raz kase, a bedzie sie miec, kiedy zajdzie potrzeba zeby po nie siegnac, jak np wlasnie zrobimy sobie przerwe od cwicze i potem chcemy stopniowo powrocic do formy, bo faktycznie z tym, ze na lata, to nie brzmi to za dobrze ,bo w ten sposob, to by sie nie szlo do przodu z miesniami, tylko wciaz na tym samym poziomie by sie bylo. 5 kg ciezarki to dla mnie za ciezkie, jak na teraz, kiedy dopiero zaczynam regularni cwiczyc. Moze i przy takim zwyklym podnoszeniu, jak przy cwiczeniu bicepsu, ze sie zgina tylko reke w lokciu, unosi i opuszcza hantel, to bym i moze dala rade, ale sa takie rozne cwiczenia, ze teraz to ciezko mi sie je robi po kilka powtorzen tymi 2 kg serio Nie wiem, czy kojarzysz ten zestaw cwiczen Tamilee Webb - "Ja chce miec takie ramiona", ja wlasnie cwicze ten zestaw, narazie pierwszy poziom i daje mi to niezly wycisck, przy niektorych cwiczeniach w kolejnej seri wymiekam, taka jestem nie w formie ;P np. ciezkie jest to cwiczenie pierwsze ze tak na boki sie unosi obie rece, albo to gdzie sie trzyma nad glowa hantle. Najchetniej to bym sobie pomachala teraz takimi 1,5 kg ![]() Nie wiedzialam, ze sa takie fajne zestawy z ciezarkami niedrogie, to faktycznie lepsza opcja, niz pojedyncze ich kupowanie. Ja swoje dawno juz kupowalam i chcialam na szybko miec juz w domu, zeby zaczac cwiczyc tami, teraz to pewnie bym sie dokladniej rozejrzala za takimi zestawami. Dzieki za info, jak bede chciala przejsc na ciezsze, to na pewno poszukam tych zestawow ![]() Teraz widze, ze napisalam z mojego starego konta Jodi _ to ja daisy _
Edytowane przez Jodi _ Czas edycji: 2012-10-29 o 18:25 |
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak się kupi hantelki nieregulowane, czyli tak jak są np. zestawy 3 pary 1,2 i 3 kg. To dojdziesz do 3 kg i koniec możliwości, i po raz kolejny trzeba wydawać sporo kasy ![]() Cytat:
![]() Wracając do autorki wątku. Jeżeli obciążenia potrzebne są jej do takiego sobie machania, a nie porządnych ćwiczeń, to i butelkami można sobie pomachać. A jak chce się ćwiczyć porządniej to warto zainwestować w zestaw 2x10 kg regulowany z odpowiednimi wagami talerzy Nawet jeżeli jest się osobą początkującą, to taki zestaw po prostu na dłużej starczy.
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Zatwierdzone
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Polecam faktycznie się rozejrzeć jak już zajdzie potrzeba nad czymś cięższym, zawsze można ćwiczyć też np z 10 kg dwoma rękami ja tak ćwicze triceps - unoszenie za głową
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Tak mnie dziewczyny natchnęłyście do zakupu hantli 5 kg
![]() Ćwiczę od miesiąca z Jillian Michaels. Gdzieś wyczytałam, ze ona używa hantli 1,5 kg. Na początku nawet to śmieszne obciążenie było dl amnie nie do udźwignięcia teraz już nic nie czuje.Od jutra zaczynam z 5 kg Mam nadzieję, że to znacznie wzmocni moje mięśnie ramion- własnie na tej partii najbardziej mi zależy mam nadzieję, ze wreszcie wzmocnię ramiona tak, zeby móc zrobić prawdziwe pompki
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie najtaiej takie hantelki kupić ?
Allegro ?
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-11-04 o 14:31 |
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
hej!
ja kupiłam przy okazji innych zakupów na Tchibo.pl całkiem fajne 2x1kg i teraz myślę, że to jednak za mało ... na początek może starczy a później wymienię
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Na allegro jest bardzo duży wybór hantli ale również polecam szukać w marketach jak careffour czy tesco. Idzie kupić zestawy lub np skomponować dokupując talerze do gryfu. Ja polecam od razu zaopatrzyć się w takie coś http://allegro.pl/markowe-hantle-2x1...733919537.html można zrobić sobie z tego 2x 5kg i przy okazji jest też 2x10 kg np do przysiadów
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
ta strona też dobra
<reklama>
Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2015-07-17 o 23:07 Powód: Nieopłacona reklama |
|
|
|
|
#17 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
zapytam ciebie- bo widzę, że się orientujesz w temacie ![]() jakie ćwiczenia polecasz na ramiona? Dysponuję hantlami 1,5 kg oraz tymi 5 kg
|
|
|
#18 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() z 1,5 kg to ćwiczyła moja córka jak miała 3 latka ![]() zważ swoją torebkę z zawartością i zastanów się nad sensownością takiego zakupu |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więcej zdziałasz z tymi 5 kg, mixuj różne ćwiczenia no wyciskanie do góry, unoszenie zza głowy itp rób max powtórzeń ile dasz radę po kilka serii np 3. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ile mam robić powtórzeń w każdej serii? 10? 15? czy mogę robić te ćwiczenia codziennie, czy powinnam robić jakieś przerwy?
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
rób tyle powtórzeń by 2 ostatnie było już ci ciężko zrobić i byś dała radę powtórzyć ten wynik w kolejnych 2 seriach. Jeśli robisz mniej niż 6 powtórzeń to ciężar jest za duży jeśli zaś machasz ponad 16 to za lekki. Najlepiej jest robić od 8-15 powtórzeń w serii.
Mięśniom trzeba dać się zregenerować, jeśli dziś ćwiczysz ręce to następnego dnia ćwicz nogi a ręce niech odpoczywają albo ćwicz siłowo całe ciało a następnego dnia rób dzień przerwy
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Tutaj kupicie tanie <reklama> do ćwiczeń i będziecie zadowolone
Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2015-07-17 o 23:08 Powód: Nieopłacona reklama |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie i jednocześnie prośbę o pomoc w wyborze hantli. Jak myślicie, który z tych dwóch zestawów będzie lepszy?
Rozumiem, że różnica w cenie wynika z materiału, z którego wykonane jest obciążenie, ale czy ma to aż tak duże znaczenie? Nie chciałabym przepłacić, ale z drugiej strony nie chcę też kupować czegoś, co jest marnej jakości. Z góry dzięki za pomoc ![]() Zestawy do porównania: http://allegro.pl/zestaw-hantli-2x15...060810781.html http://allegro.pl/zestaw-hantli-2x15...048767635.html |
|
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem lepiej zainwestować w takie, w których sama dokładasz lub ujmujesz ciężar.
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po drugie te żeliwne będą mniejsze niż te bitumiczne. Ja mam bitumiczne i możesz mi wierzyć, że 5kg to naprawdę spory rozmiarowo talerz A w tym zestawie masz właśnie 4x5 kg.
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za porady
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Jak by ktoś chciał zamówić hantle to mam kod rabatowy 5% na hantle w sklepie hop-sport <reklama>
Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2015-07-17 o 23:09 Powód: Nieopłacona reklama |
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Dołączę się do dyskusji i też polecę sklep <reklama>. Mają dobry sprzęt w niezłych cenach. Link do strony: <reklama>
Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2015-07-17 o 23:09 Powód: Nieopłacona reklama |
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę,że 3kg -owe hantelki to optymalne obciążenie dla kobiety.Lżejsze mogą nie dać żadnych efektów.Ja mam w domu 1kg-owe ciężarki i ćwiczy nimi 8-letnia córka
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

Więc które ? Może któraś z Was ma ?

nie pamietam dokladnie,ale wiem ze skusilam sie na nie,bo wlasnie stwierdzilam,ze nie sa drogie,niby po zsumowaniu wszytstkich 4 sztuk troche kaski poszlo,ale wydalam i mam wygodne do cwiczen hantelki na lata,a ta kase i tak bym na cos innego wydala. Przydaly by mi sie jeszcze takie 1,5 kg,bo musze przyznac,ze niektore cwiczenia sa ciezkie do wykonania 2k ciezarkami,jak sie jest nie w formie,tak jak ja obecnie,zrobilam przerwe od cwiczen i teraz sie mecze. 3k narazie w ogole leza nie uzywane,chyba by mi rece odpadly po nich;Pmusza poczekac,az nabiore sily
Takze mysle ze na dobry poczatek lepiej zaczac od 1kg,albo 1,5 i wzmocnic sie,troche rozruszac i potem wziasc sie za ciezsze,bo jak sie chce tez wyzezbic miesnie to 1,5kg to zdecydowanie za malo:/

Nie wiem, czy kojarzysz ten zestaw cwiczen Tamilee Webb - "Ja chce miec takie ramiona", ja wlasnie cwicze ten zestaw, narazie pierwszy poziom i daje mi to niezly wycisck, przy niektorych cwiczeniach w kolejnej seri wymiekam, taka jestem nie w formie ;P np. ciezkie jest to cwiczenie pierwsze ze tak na boki sie unosi obie rece, albo to gdzie sie trzyma nad glowa hantle. Najchetniej to bym sobie pomachala teraz takimi 1,5 kg