|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
A może... Czarnobyl/Prypeć?
Hmm? Wycieczka ekstremalna. Zobaczyć na własne oczy opuszczone miasto. Wsłuchać się w panującą tam ciszę, ujrzeć historię miasta. Uważam, że to świetna okazja by dowiedzieć się czegoś więcej o wybuchu reaktora, o całej sprawie związanej z katastrofą w 1986 r. Może uda się nawet porozmawiać z mieszkańcami, którzy zdecydowali się pozostać na miejscu (okoliczne wsie) po wydarzeniu. Taką wyprawę organizuje krakowskie biuro BISPOL.
Zobaczcie jak to wygląda: http://bispol.com/czarnobyl-tour/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A może... Czarnobyl/Prypeć?
za reklamę należy płacić na tym forum
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jezus Maria...Za jaką reklamę? Człowiek chce zebrać ekipę na wyjazd, podzielić się swoją zajawką a tu go od razu podejrzewają o reklamę. To jest po prostu jedyne biuro, które organizuje tego typu wycieczki. Nic poza tym. Zluzujcie trochę.
![]() Edytowane przez Charlotta06 Czas edycji: 2012-10-31 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
czy ja wiem czy to teraz takie extramalne? ot co zwiedzanie opuszczonego miasta z przewodnikiem. Myślę, że jest to fajna opcja (szczególnie za tą cenę), jednak ja nie dostrzegam tam nieczego "extramalnego" skoro prawie każdy może tam wejść.
(dla mnie extramalne jest np. przejście całej Afryki na pieszo, albo zdobycie Siula Grande) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
"Wyprawa" nie wiem niby czemu ekstremalna? Bo co, nie w ciepłe kraje, czy jak?
I jakoś to dla mnie niefajnie brzmi - jak potraktowanie ludzi, którzy tam mieszkają jak zwierząt w zoo, dziwnego zjawiska, z którym "może uda się porozmawiać" - zapewne jak nie zionie ogniem albo nie wyskoczy na przewodnika 5 nogi pies...... ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślisz, że ktoś tam jedzie by oglądać ludzi i szukać trzeciego oka? Przyznam się szczerze, że nie wpadłam na to ![]() W sumie to jestem przekonana, że ludzie jeżdżą tam z zupełnie innych powodów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opis wycieczki, zarówno w pierwszym poscie jak i na wskazanej stronie właśnie to sugeruje. Jakie są intencje ludzi, którzy tam jadą - nie wiem. Ale jak dla mnie nie ma z czego robić sensacji - ot opuszczone miasto i tyle. Nie wiem po co tam jechac, jeśli własnie nie z takiej dziwnej ciekawości sensacji...
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
sensacji? To, że kogoś interesuje historia wybuchu reaktora w Czarnobylu, mieszkających tam ludzi, i wszystkiego co jest z tym związane nazywacie sensacją?? No proszę Was...
![]() Pracuję, jestem po studiach dziennikarskich i fotograficznych. Jeżdżę i fotografuję opuszczone miejsca w wolnym czasie bo to moje hobby. Interesuje mnie przeszłość tych wszystkich miejsc, ludzi, którzy kiedyś tę przeszłość tworzyli. ![]() ![]() A! I jeszcze jedno...polecam zaznajomić się z terminem "URBAN EXPLORATION" http://pl.wikipedia.org/wiki/Urban_exploration |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stwierdziłam, że nie ma co wyjaśniać dlaczego ludzie mogą chcieć tam jeździć bo niektórzy i tak nie zrozumieją ![]() aaa i również fascynująco brzmi http://pl.wikipedia.org/wiki/Centralia_(Pensylwania) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz rację, ekstremalne, to faktycznie może przesada. ![]() ![]() Co do Pensylwanii to widziałam, coś niesamowitego!!! Genialne miejsce na sesję. Genialne... Już czuję ten klimat, powietrze... ahhh... Narobiłaś mi chęci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.