A może... Czarnobyl/Prypeć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-30, 13:38   #1
Charlotta06
Raczkowanie

A może... Czarnobyl/Prypeć?

Hmm? Wycieczka ekstremalna. Zobaczyć na własne oczy opuszczone miasto. Wsłuchać się w panującą tam ciszę, ujrzeć historię miasta. Uważam, że to świetna okazja by dowiedzieć się czegoś więcej o wybuchu reaktora, o całej sprawie związanej z katastrofą w 1986 r. Może uda się nawet porozmawiać z mieszkańcami, którzy zdecydowali się pozostać na miejscu (okoliczne wsie) po wydarzeniu. Taką wyprawę organizuje krakowskie biuro BISPOL.
Zobaczcie jak to wygląda: http://bispol.com/czarnobyl-tour/
Charlotta06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 13:56   #2
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: A może... Czarnobyl/Prypeć?

za reklamę należy płacić na tym forum
Stary 2012-10-31, 08:22   #3
Charlotta06
Raczkowanie

Jezus Maria...Za jaką reklamę? Człowiek chce zebrać ekipę na wyjazd, podzielić się swoją zajawką a tu go od razu podejrzewają o reklamę. To jest po prostu jedyne biuro, które organizuje tego typu wycieczki. Nic poza tym. Zluzujcie trochę.

Edytowane przez Charlotta06
Czas edycji: 2012-10-31 o 08:23
Stary 2012-10-31, 12:29   #4
Kate Noir
Zakorzenienie

czy ja wiem czy to teraz takie extramalne? ot co zwiedzanie opuszczonego miasta z przewodnikiem. Myślę, że jest to fajna opcja (szczególnie za tą cenę), jednak ja nie dostrzegam tam nieczego "extramalnego" skoro prawie każdy może tam wejść.
(dla mnie extramalne jest np. przejście całej Afryki na pieszo, albo zdobycie Siula Grande)
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 18:06   #5
klempaa
Zakorzenienie

"Wyprawa" nie wiem niby czemu ekstremalna? Bo co, nie w ciepłe kraje, czy jak?
I jakoś to dla mnie niefajnie brzmi - jak potraktowanie ludzi, którzy tam mieszkają jak zwierząt w zoo, dziwnego zjawiska, z którym "może uda się porozmawiać" - zapewne jak nie zionie ogniem albo nie wyskoczy na przewodnika 5 nogi pies......

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 00:23   #6
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
"Wyprawa" nie wiem niby czemu ekstremalna? Bo co, nie w ciepłe kraje, czy jak?
I jakoś to dla mnie niefajnie brzmi - jak potraktowanie ludzi, którzy tam mieszkają jak zwierząt w zoo, dziwnego zjawiska, z którym "może uda się porozmawiać" - zapewne jak nie zionie ogniem albo nie wyskoczy na przewodnika 5 nogi pies......
na prawdę zaskoczył mnie Twój punkt widzenia
Myślisz, że ktoś tam jedzie by oglądać ludzi i szukać trzeciego oka? Przyznam się szczerze, że nie wpadłam na to
W sumie to jestem przekonana, że ludzie jeżdżą tam z zupełnie innych powodów
Stary 2012-11-02, 06:54   #7
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
na prawdę zaskoczył mnie Twój punkt widzenia
Myślisz, że ktoś tam jedzie by oglądać ludzi i szukać trzeciego oka? Przyznam się szczerze, że nie wpadłam na to
W sumie to jestem przekonana, że ludzie jeżdżą tam z zupełnie innych powodów

Opis wycieczki, zarówno w pierwszym poscie jak i na wskazanej stronie właśnie to sugeruje. Jakie są intencje ludzi, którzy tam jadą - nie wiem. Ale jak dla mnie nie ma z czego robić sensacji - ot opuszczone miasto i tyle. Nie wiem po co tam jechac, jeśli własnie nie z takiej dziwnej ciekawości sensacji...

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 12:25   #8
Charlotta06
Raczkowanie

sensacji? To, że kogoś interesuje historia wybuchu reaktora w Czarnobylu, mieszkających tam ludzi, i wszystkiego co jest z tym związane nazywacie sensacją?? No proszę Was...

Pracuję, jestem po studiach dziennikarskich i fotograficznych.
Jeżdżę i fotografuję opuszczone miejsca w wolnym czasie bo to moje hobby. Interesuje mnie przeszłość tych wszystkich miejsc, ludzi, którzy kiedyś tę przeszłość tworzyli. Nie sprzedaję zdjęć i nie uważam, żeby nazywać to "szukaniem sensacji". To tyle co chciałam na ten temat powiedzieć. Dziękuję....

A! I jeszcze jedno...polecam zaznajomić się z terminem "URBAN EXPLORATION" http://pl.wikipedia.org/wiki/Urban_exploration
Stary 2012-11-06, 14:39   #9
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta06 Pokaż wiadomość
sensacji? To, że kogoś interesuje historia wybuchu reaktora w Czarnobylu, mieszkających tam ludzi, i wszystkiego co jest z tym związane nazywacie sensacją?? No proszę Was...

Pracuję, jestem po studiach dziennikarskich i fotograficznych.
Jeżdżę i fotografuję opuszczone miejsca w wolnym czasie bo to moje hobby. Interesuje mnie przeszłość tych wszystkich miejsc, ludzi, którzy kiedyś tę przeszłość tworzyli. Nie sprzedaję zdjęć i nie uważam, żeby nazywać to "szukaniem sensacji". To tyle co chciałam na ten temat powiedzieć. Dziękuję....

A! I jeszcze jedno...polecam zaznajomić się z terminem "URBAN EXPLORATION" http://pl.wikipedia.org/wiki/Urban_exploration
Jakie "Was"? Uważam po prostu, że to nie jest coś ekstremalnego i to słowo zostało tutaj niesłusznie użyte. Fascynujące - owszem, jest to przykład sukcesji wtórnej co z chęcią bym zobaczyła ale ten kierunek nie jest obecnie na mojej liście.
Stwierdziłam, że nie ma co wyjaśniać dlaczego ludzie mogą chcieć tam jeździć bo niektórzy i tak nie zrozumieją Niech laska dalej żyje w przekonaniu, że wszyscy szukają skrzeli u babuszki mieszkającej w pobliżu.

aaa i również fascynująco brzmi http://pl.wikipedia.org/wiki/Centralia_(Pensylwania)
Stary 2012-11-07, 10:23   #10
Charlotta06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Jakie "Was"? Uważam po prostu, że to nie jest coś ekstremalnego i to słowo zostało tutaj niesłusznie użyte. Fascynujące - owszem, jest to przykład sukcesji wtórnej co z chęcią bym zobaczyła ale ten kierunek nie jest obecnie na mojej liście.
Stwierdziłam, że nie ma co wyjaśniać dlaczego ludzie mogą chcieć tam jeździć bo niektórzy i tak nie zrozumieją Niech laska dalej żyje w przekonaniu, że wszyscy szukają skrzeli u babuszki mieszkającej w pobliżu.

aaa i również fascynująco brzmi http://pl.wikipedia.org/wiki/Centralia_(Pensylwania)
Soryyyyy, masz rację nie "Was", mój błąd "Skrzeli u babuszki" Pięknie napisane

Masz rację, ekstremalne, to faktycznie może przesada. W każdym razie dla mnie, jestem pewna, będzie to niezwykłe przeżycie

Co do Pensylwanii to widziałam, coś niesamowitego!!! Genialne miejsce na sesję. Genialne... Już czuję ten klimat, powietrze... ahhh... Narobiłaś mi chęci
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości