![]() |
#1 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 540
|
![]() Jak zareagowa³yby¶cie na takie s³owa?
Jak zareagowa³yby¶cie na takie s³owa T¯?
'Podobaj± mi siê inne dziewczyny, ale jestem z Tob±'. Pierwsza moja reakcja wygl±da³a mniej wiêcej tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 719
|
Dot.: Jak zareagowa³yby¶cie na takie s³owa?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 023
|
Cytat:
Kwestia jeszcze tego w jakich okoliczno¶ciach pad³o to stwierdzenie. Bo je¶li ot tak sobie z powietrza facet zarzuci³ takim tekstem to bym siê zastawia³a po co? Ale je¶li mêczy³a¶ go ci±g³ym misiaczku czy mnie lofffciasz? Czy jestem naj³adniejsza? Czy podobaj± Ci siê inne? To uwa¿am tê odpowied¼ za uczciw±. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 299
|
Zale¿y od przyjêtej definicji s³owa "podobaj±"
![]() Bo je¿eli ja stwierdzê, ¿e jaki¶ facet jest przystojny, inteligentny i do tego ma pouk³adane w g³owie, to jeszcze nie znaczy, ¿e mi siê podoba. ![]() Edytowane przez improbable Czas edycji: 2012-10-31 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 617
|
A ja osobi¶cie poczu³abym siê jednak dotkniêta. Bo gdy kto¶ jest w kim¶ naprawdê mocno zakochany to nikt inny mu siê "nie podoba". Wiadomo, mo¿e doceniaæ czyj±¶ urodê itd., ale s³owo "podobaæ siê" znaczy ju¿ trochê wiêcej. Skoro podobaj± mu siê inne, to czemu z nimi nie jest?
Jest takie fajne zdanie: "Prawdziwy mê¿czyzna nie pozwoli na to by jego kobieta by³a zazdrosna o inne. Prawdziwy mê¿czyzna sprawi, ¿e to inne bêd± zazdrosne o ni±." On nie powinien sugerowaæ Ci, ¿e masz konkurencjê (bo tak to poniek±d mo¿na odebraæ) w postaci kobiet, które mu siê PODOBAJ¡. Edytowane przez xmdln Czas edycji: 2012-10-31 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Kolor Bzu;3734
Kwestia jeszcze tego w jakich okoliczno¶ciach pad³o to stwierdzenie. Bo je¶li ot tak sobie z powietrza facet zarzuci³ takim tekstem to bym siê zastawia³a po co? Ale je¶li mêczy³a¶ go ci±g³ym misiaczku czy mnie lofffciasz? Czy jestem naj³adniejsza? Czy podobaj± Ci siê inne? To uwa¿am tê odpowied¼ za uczciw±.[/QUOTE] Nie mêczy³am go, w ¿adnym razie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 272
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Ale w jakim sensie "podobaj±"? Tak normalnie, zwyczajnie, ¿e pomy¶li "no ³adna", czy jest w tym jaki¶ podtekst, próba flirtowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 779
|
Cytat:
![]() Cytat:
podoba mi siê np. vin diesel, ale czemu z nim nie jestem? hmmm ciê¿kie pytanie ![]() mój t¿ te¿ mi siê podoba, a jestem z nim, bo go kocham. to mu daje lekk± leciutk± przewagê nad innymi, ale nigdy nie wiadomo kto mi siê spodoba ![]() btw. temat wpasowany idealnie, dzisiaj t¿ powiedzia³, ¿e podoba mu siê mila kunis, przyzna³am mu racjê, bo jest fajna, ale ostatnio jako¶ przyty³a, pokaza³am mu zdjêcia i stwierdzi³, ¿e faktycznie siê jako¶ zaniedba³a, bardziej mu/nam siê podoba³a wcze¶niej. straszne c/nie? ![]() muszê go zapytaæ czemu jest ze mn± a nie z ni±, skoro tak mu siê podoba ![]() Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2012-10-31 o 11:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego te¿ zanim w sytuacji autorki stwierdzi³abym, czy mogê byæ spokojna czy te¿ powinnam siê obraziæ ostentacyjnie a ¶miertelnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jak mi siê co¶ podoba, chcê to dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bia³a Dama
Wiadomo¶ci: 6 434
|
No dobra, ale jak kogo¶ widzimy pierwszy raz i go wcale nie znamy to nie wiemy czy jest chamski a mo¿na stwierdziæ ¿e ³adny, przystojny. Wiêc dla mnie te¿ podobanie to raczej wra¿enie, ulotne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 776
|
Czy nie lepiej zabrzmia³oby: "Ty mi siê najbardziej podobasz". S³ysz±c taki tekst: ''Podobaj± mi siê inne dziewczyny, ale jestem z Tob±'' mia³abym wra¿enie, ¿e T¯ robi mi jak±¶ ogromn± ³askê tudzie¿ powinnam go wielbiæ, za to, ¿e mnie wybra³
![]() ![]() ![]() ![]() Zwi±zek oczu nie zamyka. Ale czasem powinien zamkn±æ usta ![]() Po prostu nie rozumiem po co to mówi³. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usuniête
|
to ju¿ brzmi naprawdê maniakalnie, nie zawsze mo¿esz mieæ dla to co ci siê podoba. w jednym przypadku nie pojedziesz do kraju, który ci siê podoba, bo masz w tym czasie pracê, a w drugim nie bêdziesz zarywaæ do faceta, który ci siê podoba, bo masz aktualnie t¿-ta.
i przyk³ad jest tylko przyk³adowy, nie porównujê wycieczki do zwi±zku. po prostu moja mi³o¶æ jest nadrzêdnym uczuciem od tego, ¿e kto¶ mi siê podoba. tak samo jak praca jest wa¿niejsza od wycieczek. je¶li na drodze do zdobycia na w³asno¶æ faceta, który mi siê podoba, stoi facet, którego kocham, to nie bêdê zdobywaæ tych podobaj±cych siê, bo to by siê równa³o z zostawieniem tego, którego kocham. a to jest interes zupe³nie nieop³acalny. wiêc autorka powinna siê zastanowiæ czy facet tak sobie gada, czy robi co¶ w kierunku tych dziewczyn, które mu siê podobaj±. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Huh, po prostu podoba mi siê jeden facet na raz... Bo "podoba" to dla mnie du¿o, po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 560
|
Cytat:
dziwny dobór s³ów albo po prostu facet jest ma³o subtelny
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
Ja bym to odebra³a jakby ¿a³owa³, ¿e nie mo¿e wykorzystac szansy bo przecie¿ podoba mu siê A¶ka, no ale jest z Tob± i tak nie wypada, nie chce byæ ¶wini±. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 332
|
Zareagowa³abym negatywnie, bo brzmi to jakby ³askê Ci robi³, ¿e jest z Tob±, przecie¿ tyle fajnych dup siê krêci dooko³a, a on jednak z Tob±
![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym dla mnie, podobnie jak improbable "podobaæ siê" znaczy wiêcej ni¿ widziany przelotnie "przystojny facet / ³adna kobieta". Wiêc u¿y³abym s³ów: jest wiele ³adnych kobiet / przystojnych mê¿czyzn, ale Ty mi siê podobasz i to Ciebie kocham. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Mówi³ to ¶miertelnie powa¿nie. Ja te¿ czasami podziwiam urode innych mê¿czyzn, ale nie mówie mu o tym, bo po co?
![]() No nic, chyba dzisiaj porozmawiam o tym z moim '³askawc±' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 462
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 788
|
Cytat:
![]() Masz prawo do zachowania milczenia. Je¶li rezygnujesz z tego prawa, wszystko, co od tej pory powiesz, mo¿e zostaæ u¿yte przeciwko tobie. ;-)) Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2012-10-31 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 600
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 19 414
|
Cytat:
![]() ![]() W stanie ciê¿kiemi ZAKOCHANIA to nie by³am chyba nigdy, wiêc nie wiem, jak to jest mieæ klapki na oczach. U mnie by³ od razu etap "znania siê jak ³yse konie" i ¶wiadomo¶ci, ¿e istniej± inni ludzie, czasem mniej, a czasem bardziej atrakcyjni ode mnie/mojego faceta ![]() Cytat:
![]() ![]() Co¶ w tym jest, ja bym takiego Rickmana chetnie zagarne³a dla siebie ![]() Inna kwestia, ¿e facet autorki powiedzia³ to w taki sposób, ¿e nawet ja na chwilê popad³am w stupor ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 316
|
A ja nie rozumiem podej¶cia w stylu "nie ten to inny".
Skoro paln±³ tak± gafê, niech siê t³umaczy. Nie znamy Was, nie znamy kontekstu, wiêc ró¿nie mo¿na to t³umaczyæ.
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 332
|
Cytat:
![]() ![]() Do pogrubionego - mo¿e w tym jest ca³y sêk, ja siê po prostu nie zastanawiam czy kim¶ mog³abym siê zainteresowaæ bêd±c sama, nie rozwodzê siê nad urod± innych ludzi, za leniwa chyba na to jestem ![]()
![]() |
![]() |
#30 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 19 414
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.