|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Odgniecenia na skórze - odwodnienie?
mam problem z wiecznymi odgnieceniami na skórze, szczególnie nogi ale też całe ciało. zazwyczaj są w miejscach gdzie uciskają mnie ubrania np. skarpetki, podkolanówki, spodnie i nie jest to kwestia, że nosze za mały rozmiar
![]() zastanawiam się czy jest to objaw odwodnienia skóry, jednak nie swędzi, nie łuszczy się, nie czuję żeby była specjalnie napięta, według mnie w dotyku jest dość gładka i miękka. a może jest to kwestia zbyt małej jędrności? już naprawdę nie wiem co mam z tym zrobić? jakich kosmetyków używać? a może jakieś zabiegi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Odgniecenia na skórze - odwodnienie?
Cytat:
Pierwsza jaka mi przychodzi: utrata jędrności wskutek zmniejszenia ilości kolagenu i elastyny Druga, bardzo popularna: opuchlizna, powstająca przez nadmiar wody w organizmie Nadwaga też może być powodem. Ja mam też odciśnięcia od skarpetek, ale się tym nie przejmuję (tak, mam nadwagę i opuchnięcia). Bardziej martwią mnie odciśnięcia na twarzy, jakie czasami mam rano. Rada na to: znaleźć pielęgnację, która uzupełnia/odnawia te białka w skórze (kolagen elastyna). Mi pasuje linia Time Wise z Mary Kay i tej używam. Znacznie poprawia gęstość i jędrność skóry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Odgniecenia na skórze - odwodnienie?
Cytat:
na szczęście na twarzy mi się nie robią. kilogramów rzeczywiście mam trochę za dużo ale bywało już więcej i takie rzeczy się nie działy. poszukam jakiś balsamów z kolagenem, może pomoże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.