|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Brak pierwszego zbliżenia w związku
Witam Was,
Z góry napiszę, że wiem, iż na wszystko lekarstwem jest rozmowa, ale napiszę również, że rozmowa była, została zignorowana, problem wisi nadal, stąd mój wątek, chciałabym dostać radę, co robić dalej, czy na siłę męczyć rozmową, czy czekać, czy odejść. Od trzech miesięcy spotykam się z chłopakiem. Mamy po 25 lat. Widujemy się codziennie. Bardzo się do siebie zbliżyliśmy, od niedawna również pojawiły się wyznania miłości. Wszystko byłoby ok- on traktuje mnie poważnie, ja jego również, ale... wciąż nie doszło między nami do zbliżenia. Często ze sobą sypiamy, całujemy się, on mnie dotyka przez spodnie, ja jego, ale dalej nic... No cóż, pomyślałam, że trafiłam na chłopaka, który jest nieśmiały, trzeba mu pomóc, no to jako pierwsza chciałam się do niego dobrać i zaczęłam rozsuwać mu rozporek, dotknęłam bokserek, a on wybuchnął śmiechem, że go łaskoczę, zasunął rozporek i się odwrócił. Odechciało mi się po całości. Poczekałam jeszcze tydzień i postanowiłam z nim porozmawiać. Wyznałam, że brakuje mi jego bliskości, etc. zrozumiał, że mam na myśli seks (zapytał czy o to mi chodzi), po czym powiedział- ja też uwielbiam Twoją bliskość i finito. Nic się nie zmieniło. Lubię seks, potrzebuje go, zaczynam sie już z tego powodu denerwować. Ale nie chcę również prosić się o seks, jest to dla mnie trochę żałosne. pierwszy raz w życiu spotyka mnie taka sytuacja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Brak pierwszego zbliżenia w związku
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na 90% prawiczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Właśnie, wiesz czy on miał już wcześniej dziewczynę? Wbrew pozorom te 25 lat jeszcze o niczym nie świadczy, on naprawdę może być prawiczkiem. Może powiedz mu wprost to, co tu napisałaś, że brakuje Ci seksu? Odejść to bez sensu jeśli pod innymi względami Ci z nim dobrze, dopiero minęły 3 miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Albo jest prawiczkiem, albo nie lubi seksu (ex mojej kuzynki nie lubił)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Po tym, jak powiedział, ze też lubi moją bliskość, powiedziałam, że chciałabym zrobić krok dalej, na co on się uśmiechnął i nie powiedział nic.
Nie wiem czy jest prawiczkiem. Nie pytałam go o to. Miał dziewczynę, pół roku byli ze sobą (jego najdłuższy związek), więc w sumie istnieje możliwość, że jest prawiczkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ty, zamiast rzucać jakieś mgliste "brakuje mi bliskości", zapytaj konkretnie, jakie ma podejście do seksu. Może on chce czekać do ślubu? A może cokolwiek innego. Jak nie zapytasz, to się nie dowiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Na początku znajomości, kiedy jeszcze nie myślałam o tym, żeby to robić, rozmawialiśmy o podejściu do seksu przy okazji rozmowy o wierze katolickiej. No i zgodnie z tym, on sam śmiał się z ludzi, że czekają do ślubu, ja mu powiedziałam, że również sobie tego nie wyobrażam.
Wie również, że ja mam to już dawno za sobą. Być może jest to mgliste, ale z drugiej strony, ja uważam, że jeśli chłopak na moje stwierdzenie: "chcę zrobić krok dalej i chcę, żeby był seks"- nic nie odpowiada i zmienia temat na temat filmu w TV, wskazuje, że on nie chce rozpocząć tego tematu. Nie jest chyba idiotą.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Pewnie naprawdę jest prawiczkiem albo jest bardzo mało doświadczony i boi się, że nie stanie na wysokości zadania (szczególnie, że on wie, że Ty jesteś doświadczona w tej sferze). W każdym razie ja bym nie rzucała faceta po zaledwie 3 miesiącach z takiego błahego powodu. Wróć jeszcze do tej rozmowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, bo to trzeba wprost, cytatem filmowym
![]() http://demotywatory.pl/318503/O-co-ci-kurde-chodzi
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
A przyjmując, że jest prawiczkiem (skłaniam się ku temu), co zrobić, żeby się nie bał?
Dla mnie liczy się tylko On i nie mam zamiaru Go z nikim porównywać. Nie chcę, żeby się mnie bał, czy unikał zbliżenia w strachu przede mną czy moim doświadczeniem (nie jest ono wcale aż tak duże). ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jest gejem i/lub go nie kręcisz
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Myślę, że prawiczek.
Zachowywałam się podobnie w ostatnim związku. W ogóle jak to czytałam przeszło mi przez myśl: oddaj mi go, ja ci dam namiar na eksa... ![]() ps. najpierw zapytaj jaki ma stosunek do seksu (czy czeka do ślubu itp.), potem się pomartwimy jak sprawić by się nie bał (o ile o to chodzi). Edytowane przez justin9time Czas edycji: 2012-11-05 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Podpisuję się pod wypowiedziami o tym,że jest prawiczkiem.
Nic nowego nie napiszę, musisz być cierpliwa..faceci wbrew pozorom też mogą mieć jakieś uczucia ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
też uważam, że facet jest prawiczkiem, zapytaj go wprost, czy to przyczyna jego niechęci
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
czyli mamy rozumieć że wg Ciebie faceci nie mają uczuć ?
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
wiesz, w dziale piszą raczej o poważnych sprawach i nawet jeśli żarty kto ktoś może to potraktować na poważnie ?
a poczucie h to mam duze czasem za duze
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorko, 3 miesiące to niewiele czasu, możliwe, że chłopak obawia się przed Tobą tak otworzyć. Możliwe, że tak, jak mówiły dziewczyny jest prawiczkiem, może miał problemy z potencją, może była mówiła mu, że jest do niczego, a może zwyczajnie ma infekcję i wstydzi Ci się o tym powiedzieć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Jest prawiczkiem,
Edytowane przez strix55 Czas edycji: 2012-11-08 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.