![]() |
#1 |
BAN stały
|
na co zwracacie uwagę u mężczyzn?
cześć dziewczyny..
no właśnie, niby każda dziewczyna jeśli poznaje mężczyznę, zwraca na coś uwagę. jak to jest u was? jeśli poznajecie mężczyznę, na co zwracacie uwagę? co was w mężczyznach urzeka? lub co was urzekło w waszych tżtach? czy jest coś co odpycha was automatycznie od nowo poznanego mężczyzny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: na co zwracacie uwagę u mężczyzn?
Moje wymagania:
- musi wyznawać te same wartości (wierzy w Boga, katolik, pro-life, ale feminista, za prawami zwierząt i takie tam) - musi szanować kobiety - skreślam za najmniejsze rzeczy. prostytutka to prostytutka, a nie dz**ka i musi szanować kobiety nie tylko takie, które wyznają nasze wartości, ale ogólnie nie toleruję slut shamingu i żadnych tego typu zachowań, a to łatwo można szybko zauważyć, bo to wszystko odbija się w języku, jakim się posługuje - musi umieć dobrze przedstawiać swoje poglądy, mówić ładną polszczyzną (albo innym językiem) - musi być inteligentny i to musi być widać - musi mieć w sobie ciepło - musi generalnie szanować innych ludzi wokół, bardzo zwracam uwagę na to, jak mężczyźni zwracają się do np. kelnerek czy w ogóle jak podchodzą do drugiego człowieka - musi lubić dzieci - powinien mieć pasję - ja osobiście lubię nerdów, naprawdę, sama jestem nerdem i jak widzę uroczego okularnika rozprawiającego o fizyce (takiego, co szanuje kobiety, lubi dzieci i ciepło się uśmiecha) to och ach ![]() ![]() Czego nie toleruję: - chamstwa - szowinizmu - tępoty - okrucieństwa - prostactwa - nachalności - braku manier Najwięcej mężczyzn przewala na buractwie, chamstwie, głupocie i braku szacunku wobec kobiet. Obraź swoją eks, zdradź mi coś intymnego co było między wami - NIGDY nie pójdę z Tobą na randkę. Wypowiedz się o jakiejś kobiecie per "dupeczka" - nie zaszczycę Cię nawet spojrzeniem. Naprawdę jestem w szoku, jak wiele mężczyzn robi takie rzeczy. Wszelkie gwizdania, chichy etc też odpadają.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- palenie fajek - niski wzrost (poniżej 175 cm) Powyższe atrybuty zawsze doprowadzały do dyskwalifikacji kandydatów ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Wygląd: ogólnie musi być zadbany, czysty a nie jakiś brudas
![]() przede wszystkim: - ładne, niepoobgryzane paznokcie ![]() Charakter: - zabawny - czuły, kochany, taki który się mną zaopiekuje, będzie mi poświęcał dużo czasu i uwagi, wysłucha mnie, pomoże i przytuli - musi mieć szacunek dla mnie, dla swojej rodziny - nie może mieć problemu z ŻADNYMI używkami (w szczególności z alkoholem - to dla mnie priorytet w wyborze partnera) - nie może być dusigroszem, skąpcem (nie cierpię pasożytów po prostu, facet, któremu dziewczyna musi ciągle płacić za kino, za pizze itp to dla mnie ciapa). Cenię faceta, który sam z siebie za coś zapłaci, ale również uznaję zasadę, że ja czasami też za coś płacę ![]() - powinnam być dla niego na pierwszym miejscu zawsze. Chodzi tu raczej o takie poczucie, że mogę zawsze na niego liczyć, że jak będę miała kłopot np. ze zmianą koła w samochodzie, a on będzie z kolegami na piwie to przyjedzie i mi pomoże ![]() - muszę czuć się przy nim bezpiecznie. Muszę mieć świadomość, że jakby ktoś inny chciał mnie skrzywdzić to on do tego nie dopuści, będzie mnie chronił. I to chyba wszystko ![]() Cały mój kochany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oprócz tego, facet musi być inteligentny, i MUSI, koniecznie musi samodzielnie i, co bardzo ważne, KRYTYCZNIE myśleć. Już wyjaśniam, o co chodzi - odrzuca mnie, gdy ktoś wypowiada jakąś opinię, i myśli on zapewne o sobie, że ma "własne" zdanie, a tak naprawdę przejął bezmyślnie to przekonanie z przeczytanego artykułu, lub jest to jakaś obiegowa, stereotypowa opinia. No i oczywiście obowiązkowo musi szanować ludzi, nie przeklinać, być dobry, kulturalny i nie wtrącać się w życie innych ludzi. Myślę, że, wbrew obiegowej opinii, że facet to świnia, to dużo takich osobników jest na świecie ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- aha, no i na ogół kręcą mnie faceci starsi ode mnie o parę lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
jestę wieszczę
|
na portfel.
Żeby nie był skórzany.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Na brwi.
Edytowane przez Nyappy Czas edycji: 2012-11-08 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-wzrost; z miarką nie chodzę, ale na oko umiem ocenić, czy jest wyższy ode mnie choćby o kilka centymetrów ![]() -ubranie- nie musi być markowe i idealnie dobrane kolorystycznie, ale musi być: czyste, niewygniecione i niezniszczone- poza tym odrzucają mnie białe adidasy i dziury w dżinsach ![]() -wyraz oczu i ogólnie twarzy; sporo mówi o inteligencji osobnika W rozmowie: -lubię, gdy facet już od pierwszej chwili sprawia wrażenie błyskotliwego i ma coś do powiedzenia -poprawność i swoboda językowa -musi mieć pasję, najlepiej nie gry komputerowe i piłka nożna, a coś bardziej niesztampowego ![]() -podobne poglądy; nie mogłabym spotykać się z praktykującym katolikiem (jestem ateistką) albo osobą o skrajnie prawicowych poglądach; wiem, że wiele z Was spojrzy na ten punkt krytycznie, ale tak już mam i koniec ![]() -musi mieć zadatki na mojego przyjaciela- nie wyobrażam sobie być z kimś, z kim nie mam o czym rozmawiać albo zwyczajnie się nie rozumiemy, mamy odmienne poczucie humoru -wrażliwość i otwartość- doceniam facetów, którzy nie wstydzą się powiedzieć, że np. płakali na jakimś filmie; dla mnie to przejaw tego, że facet jest przekonany o swojej męskości na tyle, że wie, że nie musi jej podrasowywać zgrywaniem twardziela ![]() Do obu grup (zarówno pierwsze wrażenie, jak i dalsze kontakty): pewność siebie. To naprawdę często widać, jeśli mężczyzna ma kompleksy, jest niepewny swojej wartości. Jeżeli mam się czuć przy mężczyźnie dobrze i bezpiecznie, to najpierw on musi się czuć dobrze i bezpiecznie sam ze sobą. Koniec, kropka. Nie znoszę: -niezdecydowania (nie wie, gdzie chce iść, co robić, na co ma ochotę, czy uważa tak, czy inaczej...itd) -nachalności -używek (papierosy, narkotyki- out) -gdy wstydzi się przed kumplami tego, że ma do kobiety słabość ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-11-07 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ma zielone pojęcie
|
Genialne
![]() ![]() A tak poza tym, to wiesz, zawsze można spróbować namówić faceta do zrezygnowania ze skórzanych wyrobów ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim na szacunek dla kobiet.Reszta jest mniej istotna
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
na czaszkę
![]() ![]() a tak bardziej standardowo: poczucie humoru, inteligencja, wrażliwość, szczerość, szacunek do innych ludzi. ubranie: nim zwyklejsze tym lepiej. jeansy, koszula, bluza, T-shirt. nie przepadam za modnisiami. fajnie jak facet dba o siebie ale niech się nie stroi bardziej ode mnie. za umiejętność gotowania i dobry gust muzyczny też będzie plus ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2012-11-07 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
na wzrost uwagi nie zwracam, bo z założenia wszyscy są wyżsi ode mnie
![]() Na buty... muszą mi się podobać i na oczy - też muszą mi się podobać ![]() A co do charakteru? Cholera wie. Mój TŻ jest moim szeroko pojętym kumplem. I chyba to mnie w nim ujęło. Że potrafimy się dogadać po kumpelsku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2012-11-07 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Cechy, które podam należą do mojego TŻ-a, bo zajęta jestem
![]() -podobne poglądy (niekoniecznie mocno wierzący, ale przeciwnik aborcji) - ktoś kto rozumie, że partnerzy mogą dzielić obowiązki na pół i jest zwolennikiem takiego modelu -umie mnie rozśmieszyć jak nikt inny ![]() - wierzy w siebie, swoje możliwości, śmiało dąży do wyznaczonych celów -ubranie nie jest kluczowe, ale by było czyste, tak samo on! -szczerość -rozsądek, po prostu muszę mieć poczucie bezpieczeństwa, facet powinien być dojrzały -szacunek do swojej, mojej rodziny, do ludzi starszych i lubienie dzieci tak jak ja ![]() - musi być ciekawy świata, fajnie jest zdobywać wiedzę wspólnie, dzielić się tym, co się ostatnio dowiedziało |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zwracam uwagę głównie na dwie rzeczy:
- absolutnie musi mieć puls - musi też koniecznie oddychać Poza tym nie może być burakiem ani okrutnym człowiekiem. I to właściwie wszystko, reszta wychodzi "w praniu". Z jednym facetem o skrajnie odmiennych poglądach jestem w stanie się przyjaźnić, innemu dałabym w gębę, więc to też nie jest reguła. Ale to, co mnie urzeka i przy czym nie trzeba niczego więcej, to inteligencja i wiedza. Dla mnie bycie specjalistą w wąskiej dziedzinie jest kwintesencją seksapilu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Fizycznie zwracam uwagę na BRWI (niezrośnięte, grube, czarne, proste). Druga kolejność dłonie. Później nos (nie może być malutki i zadarty). I usta.
A jeśli chodzi o charakter to nie chce mi się mojego tż opisywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Oprócz tego, co dziewczyny wymieniły, to bardzo podobają mi się mężczyźni z ładnym głosem i posługujący się piękną polszczyzną. Bardzo nie lubię wad wymowy, strasznie mnie drażnią.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jak widzę faceta to zwracam uwagę na w kolejności: 1. wzrost ![]() 2. czy jest dobrze zbudowany 3. ubranie - jak dla mnie faceci powinni non stop chodzić w koszulach, ogólnie styl casual elegant 4. podświadomie ważna jest też na pewno wyprostowana postawa, czy się pewnie porusza a nie powłóczy nogami itp ![]() to co mnie odrzuca to wszystkie przeciwności tego co napisałam, czyli mały, przygarbiony, chucherkowaty facet, ubrany w wymięty sweterek w paski i adidasy ![]() z cech charakteru to standard - poczucie humoru i inteligencja Edytowane przez martiniątko Czas edycji: 2012-11-08 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
co prawda swojego ksiecia z bajki juz mam, ale...
przede wszystkim patrze na zeby, musza byc czyste i wygladac na zadbane.. pozniej buty, paznokcie i brwi.. no i przede wszystkim mezczyzna powinien wygladac ogolnie na zadbanego, dobrze by bylo gdyby sie tez potrafil dobrze ubrac. ![]() co mnie automatycznie odpycha? nieswiezy zapach. a jesli chodzi o charakter to: musi lubiec dzieci - to bardzo wazne. musi miec poczucie humoru, musi byc zabawny. madry i czuly, delikatny tez. a no i napewno musi byc skromny. nie lubie: chamstwa przemadrzania sie. braku szacunku.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Musi być megainteligentny i o wszechstronnych zainteresowaniach, cała reszta do dogadania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ja zwracam uwagę na:
- wzrost - musi być wyższy ode mnie, najlepiej powyżej 180cm - buty - musi mieć czyste, a nie jakieś umorusane błotem itp. - ubranie - czyste, schludne, wyprasowane - zapach ![]() - budowa ciała - musi być dobrze zbudowany, umięśniony Z charakteru: - przede wszystkim inteligentny - z poczuciem humoru - tak jak większość wspomniała musi szanować kobiety! - musi lubić zwierzęta - pewny siebie, mający własne zdanie I też nie zniosę palacza ![]()
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
To się wyłamię
![]() * MUSI palić (bo sama robię to często) * MUSI mieć styl/klimat: długie włosy/ciekawa fryzura/glany/ciuchy * wysoki (powyżej 180) * SPOJRZENIE - uwielbiam żywe, płomienne ![]() * ciekawa twarz (żaden tam przystojniak, mam inne kryteria piękna) * raczej szczupły ![]() Inne "wymagania" to duże, męskie dłonie, kształtny zadek ( ![]() ![]() Oczywiście, podczas pierwszego spotkania nie ma co się łudzić, że pozna się wszystkie cechy charakteru, ale: * musi mieć swoje zdanie * być pewnym siebie, trochę dominującym (samcem haha) * nie być zbyt miękkim, dobrym * mieć szacunek do kobiet * mile widziane zainteresowanie mangą/anime * słucha klimatycznej muzyki * ma podobne poglądy na życie Ale bzdury piszę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hmmm... Facet powinien być personifikacją głosu Grzegorza Ciechowskiego - ciepły, łagodny, męski, z zasadami, niezłomny, z pasją, umiejący rozmawiać o uczuciach i emocjach, dający mi poczucie bezpieczeństwa w sensie emocjonalnym. Taki idealny mężczyzna (cholera, nie tego dotyczy temat, ale już się rozpędziłam ![]() ![]() Powinien być w stanie zauważyć i docenić moją wyjątkowość ![]() Powinien lubić dzieci i chcieć je mieć. Powinien być asertywny. Bardzo ważny dla mnie jest głos (taki ciepły, łagodny, ale bardzo męski). Zwracam uwagę na dłonie (czy zadbane) i na usta (czy estetyczne, no i lubię dość duże). Fajnie jeśli facet jest ode mnie wyraźnie wyższy. Podoba mi się szczupła, zwykła sylwetka. Nie chudy a już na pewno nie muskulat (odpycha mnie). Podoba mi się zarost, włosy na rękach, na klacie, podbrzuszu... i tak daalej. ![]() Lubię facetów sporo starszych ode mnie (5-15 lat). Facet odpada jeśli: - jest wojującym ateistą, - traktuje kobiety przedmiotowo, - prawi banalne komplementy, - ma nieodpowiedni zapach, - widać, że za bardzo dba o wygląd, - jest wiecznie głośno roześmianym imprezowiczem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ideał to:
-umięśniony ![]() - przystojny -z poczuciem humoru - musi WARUNEK!!! używaż dobrych perfum, mieć markowe buty!!! - i fajnie się ubierać ![]() TAk jak mój narzeczony ![]() Niesttey w facetach zawsze odpycha mnie gdy maja brzydkie ubrania , nie markowe perfumy i buty.. nie wiem dlaczego tak myślę :P po prostu lubię gdy facet slicznie pachnie i ładnie jest ubrany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Musi:
- miec cos w wygladzie co mnie zaintryguje - cos co mi sie spodoba, brzydale odpadaja, przystojniacy standardowi takze. dziala na mnie interesujaca uroda. - byc zadbany- odpadaja nieumyte wlosy, zaloba za pazurami, brzydkie zaniedbane zeby , wielkie pryszcze ( to widac kiedy w ogole nie dba sie o skore) - ubranie ma byc czyste, wyprasowane, buty takze. Nie moze byc ubrany jak dresiarz i tym podobne. - sympatyczny, uprzejmy, lubiacy rozmawiac na rozne tematy. - odpada naduzywanie alkoholu ( upijanie sie do stanu nieswiadomosci, agresja, wymiotowanie), odpada jezeli uzywa jakichkolwiek narkotykow nawet okazyjnie. To na poczatek - pierwsze wrazenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Ja to zwracam uwagę na całokształt, naprawdę. Najpierw zaczynam od ust i włosów - potem patrzę na oczy i na to w co jest ubrany.
![]() W moim TŻcie zakochałam się, bo ma najpiękniejszy uśmiech na świecie i nigdy nie sądziłam, że to powiem, ale zakochałam się właśnie w tym uśmiechu. Jak się uśmiecha to aż mnie ciarki przechodzą ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
- Musi być niższy ode mnie
-Tatuaże obowiązkowo! -Mile widziany niewielki mięsień piwny. -Nie może chodzić w gajerkach na codzień (śluby i pogrzeby odpuszczę). -Podobne poglądy polityczno-społeczne do moich (prawicowe). -Podobna muzyka (rock, metal, hardcore). -Musi czytać książki. -Musi akceptować moje dziecko i moje zwierzęta (cudze niekoniecznie) -Musi jeść mięso (weganom i wegetarianom podziękuje). -Podobne poczucie humoru do mojego. -Inteligentny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.