|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
>>Jak Odzyskać Włosy ???<< help...:(
Witam, mam problem..
4 lata temu zrobilam trwała na wlosach i teraz bardzo tego zaluje poniewaz strasznie zniszczyla mi wlosy... bc moze byla zle wykonana, nie wiem.. W kazdym razie wlosy zrzedly mi o polowe chyba ( w pol roku ![]() Ale chodzi mi o to czy istnieje jakis sposob aby przywrocic wlosom ich gęstość?? Bardzo bardzo prosze o pomoc ![]() Z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: >>Jak Odzyskać Włosy ???<< help...:(
Hmmm, ja słyszałam, że świetne są kosmetyki z Vichy na takie problemy. Oczywiście odpowiedni specyfik do Twojego problemu, ale niestety nie pamiętam jak się nazywała ta linia. Spytaj się w aptece. Nie jest to tanie, ale jeżeli zależy Ci na ładnych włoskach, to warto wydać trochę kaski na ich pielęgnację a potem po prostu czuć się extra!
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ooo! Znalazłam to na necie. Tutaj masz link. Pocztaj sobie o tym.
http://www.vichy.com/pl/gamme/aminex...il_misite.html To powinno wzmocnić Twoje włoski ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
szampon vichy powinien pomoc..moze takze dokup sobie tonik neril garniera do wcierania w skore głowy..jest dostepny w aptece..jakies witaminki ze skrzypu polnego...wiele dziewczyn chwali sobie odżywke wax tez dostepna w aptece wiec moze sprobuj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
polecam serie do wlosow Seboradin firmy Inter-Fragrances - zawiera miedzy innymi wyciag z rzepy, dlatego nieraz drazni zapach....czeko wspominala o wax'ie - faktycznie skuteczna w ciezkich czasach dla wlosiat + witaminki+ cierpliwosc!!!
![]() pozdrawiam 3maj sie cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja tez mam podobny problem, moja piekna gęsta grzywa już się przerzedziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja uzywalam kiedys odzywki Radical w ampulkach, pozniej Waxu (przez okolo rok) i nic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Droga Reyko! Ja polecam udanie się do dobrego dermatologa, który nie potraktuje wypadających włosów za fanaberie rozhisteryzowanej kobiety. Ja trafiłam do rozsądnej pani dermatolog, która sprawdziła stan skóry głowy i zebrała wywiad, obejrzała ostatnie wyniki badań krwi (robiłam u internisty, bo podejrzewał problemy z tarczycą). Lekarze mogą przepisać środki, które są na receptę, działają silniej. Ja dostałam Alpicort E do wcierania (mnie wypadały włosy jak mężczyznom - na czubku głowy i na skroniach). łykałam też Revalid. Lekarka uprzedziła mnie, że ze względu na procesy wzrostu włosów na efekty trzeba czekać ze 3 miesiące. Ale poprawę zauważyłam już po miesiącu. Aha! Czerwony szampon Vichy mogę jak moje przedmówczynie polecić gorąco. Zawiera aminexil przeciwdziałający wypadaniu, a włosy są po nim taaaakie puszyste, jakby ich przybyło! Trzymam za ciebie kciuki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wyciąg ze skrzypu
![]() W czasie karmienia piersia straciłam połowę włosów,ale po kuracji skrzypowej - odrosły. ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja zdecydowanie polecam mezoterapie, są to zastrzyki z witamin w skóre głowy, stosowałam juz dwie serie po 8 zastrzykow i jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
aha i ja polecam jeszcze szampon firmy Ducray lub kerastase do wypadajacych włosow.Sa naprawde super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
A zna ktoś może dobrego dermatologa w Krakowie?
Byłabym wdzięczna za odpowiedź... problem podobny - włosy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Oooo... Prosiłabym o to samo
![]() Nikt nie zna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
możesz też spróbować myć włosy z dodatkiem kilku kropel olejku rycynowego. A przed myciem możesz nałożyć sobie maseczkę w skład której wchodzi: żółtko jajka, łyżeczka nafty kosmetycznej i kilka kropel olejku rycynowego, zostawisz na włosach na 30 minut, potem umyjesz włosy, może być nawet 2 razy i gitarka
![]() podobno działa na szybszy porost włosków i ich wzmocnienie, ja używam od 2-3 tygodni i są lśniące i szybciej mi rosną, ale powinno też wzmocnić włosy. powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.